2668
  • leho94
    ma meg beadtam a dupla heelt:D bár még csak helybe, és 1x
  • leho94
    fél éve kezdtem deszkázni komolyabban, adom a fs,bs 180-akat, heelflipet, shove-itok,360 shove-it. mást egyenlőre nem, 3-4 lépcsőt olliezok csak le. ez nemtudom hogy lassú vagy gyors/átlagos fejlődés e?:D
  • Muttley
    Elvis visszatért! :)

• leho94
    szerintem bármikor el lehet kezdeni, de már nem fogsz olyan rohamosan fejlődni, bár kitudja.. olyan 15 éves korig érdemes elkezdeni
  • Muttley
    Csákó,
    28 vagyok. Játszom a Skate 3-mal és megindult a fantáziám.
    Érdemes ebben a korban nekifogni deszkázni (gyak.lag a 0-ról) vagy hagyjam, meee máááá úgyis megkövültek a reflexeim?
  • csgery
    Én 50% os kedvezménnyel kettőt 8 k ért vettem a garázsba, ergo 16 ba fájt volna alapban:D
  • skate00
    Royal függők 14 be?
    CSAK IS TENSOR annyiba.
  • PaRodEro
    Köszönöm szépen a kimerítő választ! :)
    Holnap lenézek Pécsre, hátha találok valami jó helyet ahol akár helyben is össze tudunk rakni valamit.
    Ha nem, akkor marad a webshop és amiket ajánlottál!
  • leho94
    jah:D nekem is olyan van(blind)
  • csgery
    Rodney Mullen Über Licht deszkát is akár, vagy Blind Eternal Life-ot is?:D
  • leho94
    haverom tud full profi deszkát 32.000ft-ért, olyan lap amilyet akarsz, tensor vagy independent függő és abec 9 csapágy, enjoi kerékkel
  • csgery
    igazából összeállítani kezdő deszkát nem lehet, a kezdő deszkák mind már összerakva vannak értékesítve.
    De ennyiért :
    Lap. Seven Ply (simaskate.hu) -> 10680, griptappel, szállítással.
    Függők. Royal függők, Royallal hajtok kétéve, semmi bajuk (Ocean Earth Kft.) --> 7000, darabkonként.
    Kerekek. Girl kerekek. Kemények, jóllehet behúzni a trükköket, ami kezdőknél ideális, és nemszakadnak le a csapágyról (Garage Store) --> a 4 darab kerékért 8000-et kell kicsengetni.
    Csapágyak. Végülis tökmindegy, de legyen egy olcsó Speed Demons. (Ocean Earth Kft.)--> lazán 4000 az egész, annyiért a hülyének is megéri.
    Ez így összadva potom 37 ezer körül lehet.
    És, azthiszem készen is vagyunk;) Kellemes deszkázást mindenkinek!!
  • PaRodEro
    hali, valaki tud kicsit segíteni? :D
    35-38 ezer forintért valami kezdő deszkát kellene összeállítani, első deszka lenne. Kb. 70 kg vagyok ha ez számít valamit.
    Köszi ha valaki tud segíteni!
  • leho94
    nagy állatok:D
  • skate00

Éledhetne már a topic,
    a Sima Skatenek meg hatalmas Respect.
  • csgery
    Olvass vissza picit a topikba!
  • bardocz
    Ott vannak longboardok?

A hotwheelses nem tűnik olyan rossznak, a 30ezres példányokban ugyan olyan csapágy van, csak azokban kerámia, ebben meg karbon.
  • kikix12
    Hogy megélénkült a topic. :DD
    Amúgy én mindenkinek a decathlonos deszkákat ajánlom. Elég jól bírják a strapát és nem is olyan gagyik. Én is azzal kezdtem. ;D Ha pedig megtetszik a sport akkor érdemesebb valami komolyabbat összerakni.
    üdv: Kiki
  • xszasa
    Sziasztok!
    Én 15 éves vagyok és egy vidéki deszkás :D
    Szeretnék venni vagy összerakatni egy gördeszkát!
    10.000-15.000Ft-ot szánnék a célra!
    Ha tudtok boltokat ajánlani ahol ki is szállítják nagyon megköszönném!
    és ha meg tudnátok mondani miből milyet érdemes venni annak is nagyon örülnék ;)
    Előre is köszi!
    Üdv. Sasa
  • bardocz
    Jól látod:-)
    Trükkök nem igazán érdekelnek, semmi extrémsporthoz sincs érzékem, dirt/street-et próbáltam, de nem nekem való.
  • skate00
    jaaaaaa, igen nem nagyon néztem hogy miről is van szó , vagyis elfelejtetem hogy Longboardot akar
  • leho94
    de ő longboardot akar ahogy látom
  • skate00
    aza lényeg veszel vmi lom deszkát, mind1 milyen.
    megtanulsz vele menni, meg Olliezni, meg manuálozni, meg shovitozni.
    ezért nem érdemes minőségi deszkával kezdeni, mert hiába sokkal erősebb lap de ugyanugy elkopik.
  • bardocz
    Senkinek sincs tapasztalata a deszkával? :\
  • bardocz
    Viszont ahogy nézem a hotwheels deszka az 20-30 centivel rövidebb, mint a többi :\
  • bardocz
    Hát igen, de szerintem lehetne vele közlekedni, bár tény, hogy nincs semmi gördeszkás tapasztalatom, és csak így gondolom most.
  • csgery
    Sajnos szinte mindenhol.
  • leho94
    szerintem a magyar utakon deszkával közlekedni elég bonyolult:D legalábbis lajosmizsén/kecskeméten
  • bardocz
    Ööö, inkább csak ezzel közlekednék nyáron. Amerre járok, ott általában nincsenek hegyek, meg éjszaka is jobb lenne egy ilyennel gurulni fél órát, mint várni a buszra, meg azzal utazni.
  • leho94
    longboardozni akarsz?:O
  • bardocz
    Ez mennyire lehet "jó"? Sajna a következő árkategória a 30ezer forintos deszkák, olyat meg max akkor vennék, ha tudom, hogy használnám eleget.
  • csgery
    From wiki: "The ollie is a no-handed, aerial skateboarding trick, invented by Alan "Ollie" Gelfand in 1978, and refined by Rodney Mullen in 1982 to be performed on flat ground.[1]"
  • leho94
    am le vannak valahol írva hogy pl. az ollie-t ki adta be először?
  • kikix12
    A gördeszka az ausztrál.
  • itsnotmymusic
    szerintem nagyon vagány. közben több videót is találtam róluk.
    a lényeg, hogy valóban mész vele és kész, de sokkal kisebb helyen elfér, gyorsabban lehet vele menni, mint egy deszkával, és praktikusabb mint egy görkori, és egyedi dolog.
    de ez csak az én véleményem.

ui: a gördeszka az milyen találmány?
  • leho94
    valahogy ezt hamar megunnám:D
  • skate00
    hát ez mekkora szar.
    ez megint egy hülye amerikai "találmány", lehet hülyeségből kipróbálnám, de kb semmire nem való menni lehet vele oszt kész, hameg ilyesmit akarsz akkor
    GÖRKORIZZÁL,
  • itsnotmymusic
    mármint ők:
    http://www.youtube.com/watch?v=vPAn8xRRXd4
  • itsnotmymusic
    megvan! ez az! ők voltak azok..
    <object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vPAn8xRRXd4&hl=hu_HU&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vPAn8xRRXd4&hl=hu_HU&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>
  • leho94
    itt is:D de van az a másik fajta ami ilyen műanyag szerű, na azt nemtom hogy hívják , sztem az is snake