Gördeszka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muttley
Nagyon csendben vagy. 😊
Mi legyen?
Nekikezdesz, -kezdjünk?
Segítsek?
Mit?

Just do it :)

Muttley
Néhány dolgot már összegubiztam 😊

skateboard alkatreszek

Az Element deszkák nagyon jóók de a függõi nem.Elementes függõt ne wegyél.Inkább Silver-t wagy Tensor-t.

Ha adsz valamit a véleményemre, akkor Jart lapot veszel,de az Element is nagyon profi 😊, szerintem a függõ nem olyan lényeges: Lehet Tensor, Venture, vagy akár Speed Daemons, csak az a lényeg, hogy egy már jól ismert cég gyártsa. Az Element függõt én sem ajánlom.

hát ismerõsnek 1 hét alatt tropára ment a film függõje .. Pedig csak olliezgatott

http://hbari.gportal.hu/gindex.php?pg=25746506&nid=4145126 - okos dolgok skate-rõl.

Ha ajánlhatok: Baker, vagy Foundaion: )
Foundation lapok mondjuk 15 be fájnak, de nekem elhiheted, hogy rettenet masszív lap, valamere már írtam, hogy kb 5 helyen van egész szépen bereccsenve, de így is mûküdik, és olynan érkezéseket bír😄 eszemmegáltõle:|..

Olcsóbból viszont Baker, vagy Sima.. Simával kapcsolatban rengeteg jót hallottam, a Baker meg egész jolmûküdõ lapocska😊.

gumipogácsák ne a puhábbik fajtából legyenek, mert ha ahhoz hozzászokszok, akkor nehezebb lesz rászokni a keményre pedig az a jobb.

Függõkbõl Venture függõket ajánlanám. Szép színesek (van pink is), megbízhazó, erõs, imbuszkulcsos tõcsavarral asszem mindegy

csgery
Csak a hsz végén néztem, hogy ezt nekem írtad😄
ÉS most hogy olvasom, picit kedvet kaptam hozzá (sõt, nagyon is!)
Muttley
Krisztus elõtt írtad, 😊
de ha gondolod, segítek összeállítani egy FAQ-t, vásárlási résszel kezdõ, haladó, pro szinten mit igen és mit ne, ill. trükkök video linkkel stb.

Magyar nyelven csak fórum hsz.-ekbõl elvétve lehet innen-onnan összegubizni az okosat + a legtöbbek szemében "suhanc-sport". Én rajta vagyok, h az ellentét oldalát erõsítsem. 😉
A korosztályom pl. fosik, hogy nyilvánosan felsül és mit fognak szólni, így-úgy összetöri magát + az új dolgok iránti tanulási hajlandóság is csökken.
Õk a plebsz 😊
Aki számít és érdekli, úgy is elkezdi korosztálytól függetlenül.
Ha van tehát FAQ, máris egy lépés elõre a szervezettség, rendszerszemlélet irányába.
Nos?

Muttley
Na, az elsõ alkalom termése:
- mindkét oldalra kiállás, jobbos-balos hajtás - Ettõl függetlenül, Goofy vagyok. 😊
- fékezés
- megállás
- mindkét oldalon jobbos-balos kanyarodás
- menet közben mindkét oldalon comb-vádli 90 fokos szöget zárva guggolás
- teljes oldalvást állva a deszkán manual elõkészítéseként néhány lépés elõre (le is gyalultam az egyik szélét a board-nak)

Muttley
Kössz. 😊
A Darkslide motivál engem úgy kb. 2080-ra. 😉

kikix12
Szép munka! 😉 Ha majd csúszkálsz akkor meg már úgysem számít. ;D

PSN ID: csizmaziakiki

Muttley
festés, lakkozás

skate00
durva,
matrica?<#vigyor3>

Muttley
Nem volt 1xû, de megvan 😊
+ 1 kis deck-design munka 😊

kikix12
Hát elvileg 13-assal kéne mennie.
@Leho: Szerintem a cliché lapok nagyon jók. Fõleg az epoxysok. Csak a zone - speed szakadás miatt most csak a zone árul és csak 2 féle van. Szal sztem én is vmi új mérka után nézek.

Muttley
Ha nem elég erõs a kéz, az f.szául legyalulja a csavaranya széleit. 😉

leho94
én ilyen fogóval összeszorítottam és rángattam😄

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Muttley
Milyen kulccsal szeditek szét a kereket?
12-es kicsi, 13-as nagy és b.szottul rá van húzva.
Zoneshop-ban nem tudtak segíteni.

Muttley
Meg is vagyunk! 😉

csgery
Kezdésnek ideal. Egyedül a függõk alsó részénél félnék, hogy a tengelynél eltörik. Nemnézki valami erõsnek.
leho94
nem tûnik rossznak, bár én annyira nem értek hozzá, hogy melyik a jó/melyik nem.

Muttley
EZT néztem ki.
Nem tûnik rossznak, s ha nem jön be a sportág, akkor el is tudom adni.
Vélemények?

leho94

leho94
amúgy nektek element lapokról mi a véleményetek? a blind lap nem igazán jött be, következõ lapnak vagy plan b-t vagy elementet akarok. ha mindkettõ szar akkor enjoi

Muttley
Nem mondtam, h ilyet. 😉
Csak sehol semmi errõl. Jelentheti ez azt, h új dolog, vagy h divatkaka.

leho94
szerintem a rendes deszkába gondolkodj😄

Muttley
Na, ILYET még nem láttam. 😊
Ez olyan mint a Swifteken a borzasztó hangú kipuff, vagy jelentõsége van a spec formának, tengelyhosszkülönbségnek?

leho94
pont arra való😄 majd ha már megy az ollie, 180, shove-itok akkor vegyél egy drágábbat, elõször úgyis csak szétkopna, kár sokat költeni rá

Muttley
Elindulás, fékezést, megállást, gyorsan gurulást, stílusos szlalomot
azzal is meg lehet tanulni jól?

csgery
Én továbbra is híve maradok annak, hogy amit deszkázok, azt én a való életbe csinálom<#wink>
skate00
és meg soha nem játszottam még az EA SKATE eggyik részével sem,
De Youtube, több száz videót megnéztem már,
Box ot csak ez a 1 játék miadt vennék.
<#eljen><#vigyor3>

kikix12
Én is videójáték miatt kezdtem el. 😊 Csak én a tony hawk's project 8 miatt. 😄 Amúgy szerintem meg lehet próbálni ebben a korban is. De készülj fel rá hogy ez egy "nehezen fejlõdõs" sport. Szóval nem éppen skate 3 szintû trükköket fogsz adni az elsõ 1-2 évben. Ja és én is skate 3-azok. ;D

skate00
Szerintem vegyél, egy 10 ezer forintos deszkát, Próbáld ki.

csgery
fél év után ez több, mint elég!
leho94
ma meg beadtam a dupla heelt😄 bár még csak helybe, és 1x

leho94
fél éve kezdtem deszkázni komolyabban, adom a fs,bs 180-akat, heelflipet, shove-itok,360 shove-it. mást egyenlõre nem, 3-4 lépcsõt olliezok csak le. ez nemtudom hogy lassú vagy gyors/átlagos fejlõdés e?😄

Muttley
Elvis visszatért! 😊

leho94
szerintem bármikor el lehet kezdeni, de már nem fogsz olyan rohamosan fejlõdni, bár kitudja.. olyan 15 éves korig érdemes elkezdeni

Muttley
Csákó,
28 vagyok. Játszom a Skate 3-mal és megindult a fantáziám.
Érdemes ebben a korban nekifogni deszkázni (gyak.lag a 0-ról) vagy hagyjam, meee máááá úgyis megkövültek a reflexeim? <#idiota>

csgery
Én 50% os kedvezménnyel kettõt 8 k ért vettem a garázsba, ergo 16 ba fájt volna alapban😄
skate00
Royal függõk 14 be?
CSAK IS TENSOR annyiba.

Köszönöm szépen a kimerítõ választ! 😊
Holnap lenézek Pécsre, hátha találok valami jó helyet ahol akár helyben is össze tudunk rakni valamit.
Ha nem, akkor marad a webshop és amiket ajánlottál!

X360 Arcade + Sony PS3 SLIM 120GB +Apple iPhone 3GS iOS4.0

leho94
jah😄 nekem is olyan van(blind)

csgery
Rodney Mullen Über Licht deszkát is akár, vagy Blind Eternal Life-ot is?😄
leho94
haverom tud full profi deszkát 32.000ft-ért, olyan lap amilyet akarsz, tensor vagy independent függõ és abec 9 csapágy, enjoi kerékkel

csgery
igazából összeállítani kezdõ deszkát nem lehet, a kezdõ deszkák mind már összerakva vannak értékesítve.
De ennyiért :
Lap. Seven Ply (simaskate.hu) -> 10680, griptappel, szállítással.
Függõk. Royal függõk, Royallal hajtok kétéve, semmi bajuk (Ocean Earth Kft.) --> 7000, darabkonként.
Kerekek. Girl kerekek. Kemények, jóllehet behúzni a trükköket, ami kezdõknél ideális, és nemszakadnak le a csapágyról (Garage Store) --> a 4 darab kerékért 8000-et kell kicsengetni.
Csapágyak. Végülis tökmindegy, de legyen egy olcsó Speed Demons. (Ocean Earth Kft.)--> lazán 4000 az egész, annyiért a hülyének is megéri.
Ez így összadva potom 37 ezer körül lehet.
És, azthiszem készen is vagyunk😉 Kellemes deszkázást mindenkinek!!
hali, valaki tud kicsit segíteni? 😄
35-38 ezer forintért valami kezdõ deszkát kellene összeállítani, elsõ deszka lenne. Kb. 70 kg vagyok ha ez számít valamit.
Köszi ha valaki tud segíteni!

X360 Arcade + Sony PS3 SLIM 120GB +Apple iPhone 3GS iOS4.0

leho94
nagy állatok😄

skate00

Éledhetne már a topic,
a Sima Skatenek meg hatalmas Respect.

csgery
Olvass vissza picit a topikba!
bardocz
Ott vannak longboardok?<#idiota>

A hotwheelses nem tûnik olyan rossznak, a 30ezres példányokban ugyan olyan csapágy van, csak azokban kerámia, ebben meg karbon.
kikix12
Hogy megélénkült a topic. 😄D
Amúgy én mindenkinek a decathlonos deszkákat ajánlom. Elég jól bírják a strapát és nem is olyan gagyik. Én is azzal kezdtem. ;D Ha pedig megtetszik a sport akkor érdemesebb valami komolyabbat összerakni.
üdv: Kiki

Sziasztok!
Én 15 éves vagyok és egy vidéki deszkás 😄
Szeretnék venni vagy összerakatni egy gördeszkát!
10.000-15.000Ft-ot szánnék a célra!
Ha tudtok boltokat ajánlani ahol ki is szállítják nagyon megköszönném!
és ha meg tudnátok mondani mibõl milyet érdemes venni annak is nagyon örülnék 😉
Elõre is köszi!
Üdv. Sasa
bardocz
Jól látod:-)
Trükkök nem igazán érdekelnek, semmi extrémsporthoz sincs érzékem, dirt/street-et próbáltam, de nem nekem való.