44078

ibogldrc.jpg

• Trunks
    Hál' isten nekem már nem kell Egrit hallgatnom, nincs Digim. :D

Érdekes meccs lesz a szerdai, szerencsére Simeone nem is tudott pihentetni, nekünk meg azért nem kellett megszakadni tegnap. Még nagyon a szezon elején vagyunk, úgyhogy azért a fáradtságnak amúgy se szabadna nagy szerepet játszania, na meg a kulcsjátékosaink nem jutottak messzire a VB-n, így azért valamennyit tudtak nyáron is pihenni. Bár simán nyertek tegnap, azért ez az Atleti még messze van a tavalyitól, eddig elég nyögvenyelősen teljesítettek. Nem szabad kikapni szerdán, mert akkor még nagyon meleg is lehet a pite.
  • 9csöves9
    Amikor Egri bemondta, hogy Denis még soha nem rúgott gólt a Juventusnak már biztos voltam benne, hogy kivédi :) Örülök, hogy ő is hozzáteszi a magáét még mindig. Tevez egy zseni, amit két gólja mellett még melózott az elképesztő. Őt lehet nem is érdemes pihentetni, még berágna Allegrire mert le meri ültetni a padra ilyen formában. Morata gólja is örömteli, szegény Llorente csak szenved, szóval nálam már menne is a kezdőbe.

Zsinórban 12 bajnokit nyertünk, 22-1-es gólkülönbséggel.

Az Atleti simán nyert az eddig remekül teljesítő Sevilla ellen, de ahogy néztem ők sem sokat foglalkoztak a pihentetéssel.
  • Trunks
    Legalább jól cserélt Allegri. Egyedül Morata jöhetett volna be hamarabb (akár a szünetben), de a többieket nem lehetett korábban pihentetni (ha már a kezdőbe rakta őket). Teveznek meg járt, hogy megpróbálhassa a mesterhármast.

Elég szenvedős meccs volt, de behúztuk. Örülök Morata góljának. Buffonnak pedig úgy látom idén nem lehet gólt lőni.
  • Trunks
    Írtam egy szép üzenetet, hogy egyetértek veletek, számomra teljesen érthetetlen egy ilyen kezdő egy ennyire fontos meccs előtt. Aztán valamiért az sg nem akarta, hogy más is lássa.

Legalább szűk fél órát kap Morata. Sajnos Llorente nagyon halovány az eddigi meccseken, de Tevez úgy néz ki meglövi helyette is a gólokat.
  • Kaplan
    Még a végén megint kapott gól nélkül hozzuk le a meccset. Egyre jobban mutat ez a csapat, szerintem senki nem gondolta volna, amikor bejelentették Allegrit. :)
  • 9csöves9
    Ennyi. Eddig összesen nem játszott egy félidőnyit, pedig tisztán látszik, hogy nagyon mocorog benne valami.

Marchisio is az összes meccsen játszott, Lichtsteiner is kiköpte a tüdejét mindegyiken. Még az sincs, hogy ő legalább időben cserélne.
  • forzajuve5
    nem értem a csatársorban miért nem lehet lehetőséget adni pl Moratanak. tudom nem 100%-os még, de 60-70 perc után le lehet cserélni
  • 9csöves9
    Juventus (3-5-2): Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Evra; Tevez, Llorente.

Biztos, hogy ilyen kezdő kell pár nappal a madridi kirándulás előtt? Ez is nagyon Contés...
  • Trunks
    Nyilván, de Contéval még tavaly se volt közel se ilyen sima a rajt. Mindegyik meccsen domináltunk és igazából egyiken se volt kérdés, hogy mi nyerünk, max. a Milan ellen merült fel egyáltalán a 0-0 gondolata. Ehhez képest a tavalyi rekordszezonban is nagyon-nagyon nyögvenyelősen indult a dolog, alig volt meccs, amit igazán jó játékkal simán hoztunk volna.

Az október lesz igazán fontos. rögtön két rangadóval (Roma és AtMa). Az már most látszik, hogy ez a Roma brutál erős, rajtuk kívül más nemigen fog beleszólni a bajnoki címért folytatott versenyfutásba.
  • 9csöves9
    Én még sokat nem szűrnék le belőle, szép is lett volna ha pár hónap alatt szétbarmol egy zsinórban 3x bajnoki címet nyerő csapatot. Mindenesetre az okos ötlet volt tőle, hogy nem akart felforgatni mindent, csak apró finomítások történtek, ezek pedig eddig még ülnek. A bizalmam maximálisan megvan felé, a kinevezésekor még nem ezt mondtam volna.

Az otthoni statisztikánk brutális, csak a bajnokságban: 48-9-2 az új stadion óta
  • Trunks
    Az angol kommentátor amúgy azt fejtegette, hogy szerinte Llorente idén nem fog annyi gólt rúgni, mert nem jön annyi beadás a szélről mint Conténál. Hát majd elválik, nem bánnám, ha nem ezeket erőltetnénk, mert gyakorlatilag aki be tud adni nálunk, az középen játszik (Pirlo, Marchisio, Pogba vagy akár Tevez).

Eddig nekem kellemes meglepetés Allegri. Tudom, a nehéz meccsek csak most jönnek, de eddig nagyon impresszív ez az 5/5-ös mutató, 11-0-s gólkülönbséggel. Amúgy beállítottuk a Torino rekordját, ami a zsinórban megnyert 21 hazai bajnokit illeti.
  • 9csöves9
    Szerintem is jó volt, nagyon megérdemelte volna a gólt, de ha holnap reggelig nyomjuk akkor sem talált volna be.

Jó volt ez, nem kellett megizzadni. Hétvégén jóval keményebb lesz, és ott is kéne pár embernek pihennie.

• Trunks
    Erre pont jó. Bejön az utsó 10 percre, meg ha mindenki meghalt, akkor kezdhet is. Hajt ő rendesen. Az az ő balszerencséje, hogy nem Angliába született, remekül tudna rakkolni a Championshipben. Amúgy Conte zúgott bele még az Atalantánál. Kíváncsi leszek a válogatottba behívja-e őt meg Pelusót.
  • wright
    Ellentétben Conte csapatával,végre nem érződik annyira 1-2 meghatározó játékos hiánya.Jó-tudom hogy gyenge ez a cesena de akkor is.
  • Trunks
    Ma pedig még egész jó volt. Csak éppen gólt nem tud lőni továbbra se, még 18 helyzetből se.
  • Count Adyn
    Ezt a Padoint vajon ki kúrja hogy játszhat?:D
  • Trunks
    Giovincót el kéne passzolni a francba. Sokkal szívesebben nézném a helyén a Coman gyereket. Vagy akár Moratát.
  • Csacsi
    Valaki sopcast linket? A livefootball.ws-en nem találom.
  • 9csöves9
    Buffon - Ogbonna, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pereyra, Evra - Llorente, Giovinco

Ha már Sebát berakja, kezdhetett volna Morata is Llorente helyett. Mondjuk Lórinak önbizalom növelőnek jó lehet, kell is neki 1-2 gól mert egyelőre nagyon nem érzi. Én lehet inkább az Atalanta ellen pihentettem volna Pogbát és Tevezt, gondolva az Atletire.
  • Trunks
    Szar szezonjuk volt, érthető.

Ezt én is mindig rühelltem. De amúgy klubedzők ugyanezt csinálják, csak ugye ott jó esetben a játékos el tud menekülni egy másik klubhoz. Lásd Mourinho megérkezett a Chelsea-hez és az elmúlt két szezon legjobb játékosára nem tartott igényt (Mata). Szegénynek ennyire elege lett a spanyolokból Madridban.
  • limperatore
    sose értettem a sok fasz szöv kapitány makacsságát, mikor cambiassot meg zanettit is kihagyta a vb keretből maradona 2010ben az is vicces volt
  • Trunks
    Egyrészről vicc, hogy Tevez most is kimarad, másrészről nekünk csak jól jön, hogy nem kell annyit utazgatnia, meg ugye a sérülés kockázata is fenn állna. Pedig még nemrég azt nyilatkozta, hogy lehet az Apacs számára visszaút.
  • preziosi
    martino nevezte roberto pereyrát a brazília és hong-kong elleni meccsek keretébe, tevezt viszont nem.
  • Lacee86
    Tegnap este hazaérve még épp elcsíptem volna a 2. félidőt, de sajnos a 2 db literes sör megütött, átaludtam... De örülök, h nyertünk. :D
  • wright
    Az a baj hogy ezen a szinten kevés olyan játékos van aki tud támadni és védekezni is.Amennyit Licht összefut,nem is csodálom hogy a beadás már nem megy :D Viccet félre téve-kellene egy alternatíva rá,vagy rendszert kell váltani ha ez nem megy.
    Nekem Pereyra nagyon tetszik.Hajt küzd,és ha átveszi azt a mentalitást ami ide még pluszban kell-sztem remek vétel.De egy remek csere embernek már most tökéletes.Tegnap ez a milan azért le lett focizva-na.
  • Trunks
    Pont írtam a cserélésről meccs közben egy kommentet, de elfelejtettem elküldeni. Úgy látszik ezt is megörökölte Contétól Allegri. Llorente az elmúlt két meccsen csak bírkózott középen, mindkétszer le lehetett volna sokkal korábban kapni. Tegnap pedig Comant hoztam volna be a második félidő elején, az ő lendülete és gyorsasága hasznos lett volna. Plusz szerintem Tevez is elég halovány volt tegnap a góljáig, a vezető gól pedig főleg Pogba érdeme.

Jó észrevétel Caceres magabiztos játéka, tavaly úgy tűnt elég idegenül mozog középhátvédként, de idén eddig Barzagli-szerű szikla. Még visszatér a világbajnokunk a hátsó sorba, akkor nagyon durvák leszünk. Jelenleg talán Chiellinit hagynám ki a hármasból, ha Barzagli újra bevethető.

Lichtsteiner pedig nem működik szélsőként, oda kellene egy rendes, beadni tudó játékos. A gond az, hogy igazi alternatívánk nincs arra az oldalra, esetleg Romulót lehetne próbálgatni, hogy mennyire képes. Vagy Pepe esetleg?
  • 9csöves9
    Nem lesz rossz ez a Milan, Pippo viszont eltaktikázta kicsit magát, ha nem állnak ennyire vissza akkor nagyon X-es lett volna. Tevez, Pogba, Marchisio akit ki lehet emelni, Pereyra is ígéretes, egyelőre egy Vidal light, de benne van a lehetőség.

Allegri se szeret cserélni, ismét sokkal korábban kellett volna váltani szerintem. Remélem a hétközi meccsre rotálja majd a keretet, Moratát, Romulot mindenképp kezdőként játszatnám.
  • preziosi
    én még megjegyezném, hogy pereyra meglehetősen szemrevalóan játszott, szerintem jó igazolás lesz belőle. illetőleg még azt, hogy mióta itt van allegri, a caceres - ogbonna duó is magabiztosan focizik, ma pl. a hátsó sorból csak chilleini volt az, aki kilógott kicsit, sajnos lefelé.

lichtit viszont részemről fájdalom volt nézni, azon a pár cselen kívül értelmes labdaérintése nem volt, csak a pofákat vágta.

jó lenne, ha max megtanulna cserélni, mert a svájcit már korábban le kellett volna kapni, mint a szél, illetve a 90 percig nagyjából csak szenvedő llorente helyére is bátran bejöhetett volna morata. nagyon remélem, hogy a hétközi meccsen a cesena ellen végre kap lehetőséget ő is.
  • wright
    3 pont-vissza a kuckódba :D
  • Trunks
    Nem volt könnyű meccs, Pippo jól összerakta ezt a Milant. De azért jobbak voltunk, nem nagyon emlékszem helyzetre egy Honda-fejesen kívül. Marchisio nagyon jól nyomta a Pirlo-pozícióban. Pogba pedig zseniális volt ma. Tevez pedig kegyetlen idén a kapu előtt.
  • Csacsi
    Minden betömörülő kiscsapat megtörik egyszer :D
  • Trunks
    Ezt majd nézzük meg 5 hónap múlva, akkor fog valamit jelenteni. Érdekes meccs lesz a mai. Vidal nem épült fel, Pereyra kezd helyette:

Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini, - Lichtsteiner, Pereyra, Marchisio, Pogba, Asamoah, - Llorente, Tevez.
  • szucsy89
    majd nézzük meg 2 szezon után is allegrit... ezek a kamu statok baszki :D:D
  • preziosi

http://www.whoscored.com/Articles/q0r7g5mz5k6ngvf9pusp7q/Show/Team-Focus-Allegri-Making-His-Mark-on-Contes-Juventus
  • Lacee86
    Az csak jó, ha van miből rotálni. Csak tegye Allegri, hogy mindenki kapjon elég lehetőséget. Nagyon biztató volt ez az első meccs mindenesetre, mert ez a 2-0 egy betonbiztos 2-0 volt a mutatott játék alapján, és amolyan jó felkészülési meccs az erősebb ellenfelekre.
  • Trunks
    Valami 1900 nap után... nagyon megérdemelte.

Evra szerintem nagyon jól nyomja, még kicsit szoknia kell a szisztémát meg a társakat, de néhány évig nagyon hasznos lehet. Asamoah-n látszott, hogy ez lenne az igazi posztja, nagy kár, hogy ide nem fog beférni, ha Vidal és Pirlo is 100%-os. Nekem Marchisio is tetszett ma, jól elosztogatja hátul a labdákat. Nem egy Pirlo, az igaz, de nem is próbál az lenni. Néha nem is baj, hogy nem csak Szundin megy keresztül minden támadás.

Úgy érzem jelenleg Allegri legnagyobb problémája az lesz, hogy kit hagyjon ki. Hátul ott lesz Chiellini, Barzagli, Bonucci, Caceres, Ogbonna; középen Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah, Pereyra; elöl pedig Tevez, Llorente, Morata, Coman, Pepe (?) meg ha nagyon akarjuk Seba, bár szerintem őt mihamarabb el kéne passzolni. Játszani úgyse fog. Eddig aki megkapta a lehetőséget, az jól játszott. Ez igencsak bíztató.

A következő forduló pedig sok mindenről dönthet. Madridba megyünk az Atletihez.
  • 9csöves9
    Bűn lenne visszarakni a szélre, lehozza azt Evra. A legjobbak között volt Asa, csak kicsit sokat próbálkozott lövéssel :D Tevez meg Lichtsteiner volt még nagyon jó szerintem, na meg úgy tűnt Allegri szerint is, mert más értelme nem nagyon volt annak a 90. perces kettős cserének mint megtapsoltatni őket külön.

A második félidőre rendesen elfáradt a Malmö, csak idő kérdése volt mikor találunk be. Moratát sokkal korábban behoztam volna, ebből a szempontból is ugyanazt csinálja Allegri mint Conte. Nem sok értelme volt annak, hogy Llorente birkózott középen, gyors beindulásokkal alakultak ki mindig a gólhelyzeteink, ez ment volna Moratának. Carlitosnak nagyon örülök, ha jól rémlik 2009-ben lőtt utoljára BL-gólt, időszerű volt, hogy betaláljon. Látszott is rajta hogy nagyon felpörgette. Kár, hogy kicsi volt rá az odds.
  • Breki33
  • Trunks
    Micsoda gólpassz! Megérte Asamoah-t középen játszatni.
  • 9csöves9
    Eddig teljesen ugyanaz mint tavaly meg előtte. Majd kapunk valami szarból egy gólt aztán kaparhatunk az X-ért.

Allegri nagyon beleült a tutiba, szokásos beszari olasz felfogás.

Azt magyarázza már meg valaki ezeket a szabadrúgásokat miért kell legurítani Bonuccinak? Évek óta előjön néha, de mindig ugyanez volt a végeredmény. Kiváncsi lennék mivel győz meg egy Pogbát, hogy koma ezt most pedig én fogom ellőni...