44078

ibogldrc.jpg

• DJ BP
    jól van, csak attól féltem, hogy kárörvendésnek, vagy ilyesminek veszitek
  • 9csöves9
    kirázott a hideg amikor megláttam ezt a képet

nagyon jó barátok voltak
  • Kit--Kat
    dedurvaaaa Alex vitte:oooo
  • 9csöves9
    Ma volt Romeo temetése...

• Kit--Kat
    de megutáltam ezt az embert.. mondjuk sosem szerettem...
  • nono84
    Azért grutula neki. Bár én megtűrtem volna a csapatba a visszavonulásáig:(
  • Zsolti9014
    nincs semmi baj, Canna a Juvés és válogatott teljesítményével érdemelte ki ezt, kicsit magunkénak érezzük ezt a díjat, és Fabio a Juve történelmének része.
  • 9csöves9
    semmi baj

kiváncsi vagyok megköszöni e a csapatunknak
  • DJ BP
    remélem nem baj ha beszúrom, nincs vele semmi célom

• Zsolti9014
    "Simply the best!"

Amúgy saját elmondása szerint Lorenzo Buffon nem volt hatással pályafutására, egyszerűen lusta volt futni. :D
  • 9csöves9
    "Alex bejött a szünetben az öltözőbe és azt tanácsolta nekem, hogy játszak kicsit hátrébb, a középpályások és a védők vonala között és próbáljak meg minél közelebb lenni Palladinóhoz. Megfogadtam a tanácsát és be is vált: sikerült sok helyzetet kialakítanunk és több helyet adni a középpályásainknak. A második gól? Amíg Alex nem volt sérült, edzések után mindig kint maradtunk, hogy gyakoroljuk a szabadrúgásokat és megtanította nekem lövéseinek a titkait. Most, hogy ő sérült, egyedül szoktam kint maradni, a meccs előtti edzésen hármat lőttem el: az utolsó a felsőlécről pattant be a kapuba, és a meccsen is sikerült jól eltalálnom a labdát."
  • james69holden
    A kapusok királya

Ha egy kapus a világbajnokságon hét mérkőzés alatt mindössze két gólt kap, akkor nincs is más dolgunk, mint kalapot emelni előtte.

Ha pedig figyelembe vesszük, hogy ebből a két találatból az egyiket saját csapattársa – Cristian Zaccardo, az Egyesült Államok elleni csoportmeccsen – juttatta a hálójába, a másikat pedig a döntőben a világ egyik legjobb játékosa, bizonyos Zinedine Zidane tizenegyesből lőtte a háta mögé, akkor talán joggal jelenthetjük ki: a szóban forgó futballista az adott esztendőben nagy eséllyel pályázik az Aranylabdára.

Nos, Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz válogatott első számú kapusa egyértelműen átlagon felülit nyújtott ebben az évben, ám csökkentheti az esélyeit, hogy őt az elsők között „vették elő” az olasz bundabotránnyal kapcsolatban.

A Gigi becenévre hallgató játékosnál mindennél egyértelműbb volt, hogy gyerekkorában nem a bélyegszakkört választja délutáni elfoglaltságként, hanem inkább napestig a téren rúgja a labdát. A Buffon családban ugyanis mindenki sportolt valamit, a mama, Maria Stella diszkoszvető volt, a papa, Adriano súlyemelő, a két lánytestvér, Veronica és Guendalina röplabdázott, míg Angelo nagybácsi – olasz létére meglepő módon – a baseballt választotta. És ha mindez nem lenne elég, Gianluigi nagypapájának nem más volt az unokatestvére, mint az AC Milan és a válogatott korábbi kiváló egyese, Lorenzo Buffon.

A példakép kiléte innentől kezdve nem is lehetett kérdéses: a „kis” Gigi mindig is a „nagy” Lorenzóra akart hasonlítani, gyermekkorában állítólag minden mérkőzés előtt azzal dicsekedett, hogy neki milyen híres kapus a rokona, még akkor is, ha ő az idő tájt még a középpályán tüsténkedett. Néhány esztendővel később aztán sérülések miatt sorra kidőltek a kapusok a grundon, így eljött az idő, hogy helyettük is bizonyítsa tehetségét, hogy aztán 17 évesen már a Parma igazolt játékosaként feszítsen a csapat mezében. Az első klubjánál lehúzott hat szezon alatt évről évre jobb formában védett – egy ízben a Serie A legjobb kapusának választották –, 2001-ben pedig elérkezett pályafutása egyik legjelentősebb állomása: a Juventus a posztot tekintve világrekordnak számító, közel 53 millió euróért vásárolta meg. Az összeg hallatán Gianluigi Buffon vállát megvonva csak ennyit reagált: „Szerintem ez túl sok pénz egy kapusért.”

Így utólag visszagondolva nem volt az, és a Juventus vezetői igencsak jól döntöttek, hogy nem fukarkodtak. Gianluigi Buffon azóta megszámlálhatatlanul sok lehetetlen szituációban mentette meg a zebramezeseket a góltól, és ennek köszönhetően további négyszer választották az olasz élvonal legjobb kapusának, 2003-ban pedig Európa csúcsán találta magát: a BL-idény legjobbjának ítélték.

Az idén nyáron aztán kirobbant Olaszországban a kínos bundabotrány, az ár pedig az elsők között sodorta magával a kapust. Kihallgatások során vett részt, és sokan féltek, hogy az ügy árnyékában képtelen lesz a németországi vb-n a maximumot kihozni magából. Néhány héttel később azonban minden kétkedőre rácáfolva zseniális teljesítményt nyújtott, és világbajnok lett az olasz válogatottal.

Ki ne emlékezne rá, amikor például az ausztrálok vagy a házigazda németek a fejüket fogva pillantottak rá, elgondolkodva azon, hogyan foghatta meg a lövést az olasz kapus. Gianlugi Buffon segítségére mindig ott volt földöntúli reflexe és ruganyossága. A Németországban kapott mindössze két gól a legnagyobbak közé emelte, 453 percig tartó gólmentes időszaka pedig a fináléig (és azon át később a trófeáig) repítette Itáliát.

Ám hogy a kapus nemcsak igazi profi, hanem érző ember is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy július 19-én bejelentette: hiába sorolták a Juventust a második vonalba, hiába igazolt el jó néhány sztár az együttestől, ő kitart a csapat mellett, és történjen bármi is, kitölti 2010-ig szóló szerződését: „Az olasz másodosztályban úgysem védtem még. Éppen itt az ideje, hogy kipróbáljam, milyen ott a légkör.”

A történet ezzel véget is érhetne, de a csattanó érdekesen alakulhat: Gianluigi Buffon az olasz másodosztályú Juventusból lehet aranylabdás. Viszont ha végigböngésszük, hogy az elmúlt évtizedekben csupán Lev Jasinnak (Dinamo Moszkva, 1963) sikerült kapusként elnyernie a kitüntető címet, akkor bevallhatjuk: óriási meglepetés lenne, ha ebben az esztendőben ő lenne a legjobb Európában...

infó: NSO
  • Zsolti9014
    Amúgy nagyon jó csapatunk van, jövőre remélem a Serie A bajnoki címéért küzdünk. Azért egy ember nagyon hiányzik nekem a keretből: ő az!
  • Zsolti9014
    Születési rendellenesség.
  • Shotogan
    Azt azért tegyük hozzá,hogy Agricola doktort gyanúsította Zeman azzal,hogy doppingolta a Juve játékosait,úgyhogy én nem csodálkoznék azon ha gyalázná :D
  • Kit--Kat
    De ez miért ilyen bolond?
  • 9csöves9
    jópár játékos egyébként Alexnak is köszöni a győzelmet,állítólag bement félidőben az öltözőben és elbeszélgetett a srácokkal
  • 9csöves9
    Zeman dühös
    S. Zoltán 2006.11.25. 19:48

A vendégek edzője, Zdenek Zeman nem mélyítette el barátságát a Juvéval...

A cseh szakember nem nagyon kedveli a Juventust, meccs utáni nyilatkozata is erre utal: "Nem beszéltem egyikükkel sem a meccs után, csupán annyit hallottam, hogy a Juventus orvosa, Agricola doktor gyaláz (Zeman itt eredetileg egy jóval durvább kifejezést használt, amelyet stilisztikai okokból nem közlök - a szerk.) engem. A közönség viselkedése felháborító volt, a Juventusnak meg kellene tanítania a szurkolóit a jómodorra." Zeman a jómodort nem egyenlő mércével mérheti, mert nem szólt arról, hogy a meccs előtti gyászszünetet a Lecce drukkerei végigénekelték...

zeman ugyanolyan köcsög mint volt
  • 9csöves9
    most a hivatalos oldalon is egész jó képek vannak

• 9csöves9
  • 9csöves9
    köszi

gyönyörű gólok voltak,Bojinovtól meg nagyon szép volt,annak ellenére hogy nincs régóta itt,megemlékezett Romeoról
  • Barni
    hát az tuti, nagyon jók a fiatalok és az az odaadás ami a játékosokban van egyszerűen hihetetlen
  • Kit--Kat
    A rohatt életbe, hogy elcsesztük az elején az olasz kupát.....
    Jövőre ilyen csapattal megnyerhettük volna az UEFA-t...
  • banok
    Juventus-Lecce
    Youtube
    Letöltés
  • nono84
    Öröm , hogy a fiatalok ennyre jók! A következő szezonra egy megfiatalított csapat lehet . Csak így tovább !
  • banok
    videó lesz. csak kicsit várni kell.
  • 9csöves9

• gercse
    huh, nem gondoltam volna hogy sikerül, de még menniyre hogy sikerült :D 4-1, ezaz :D
  • 9csöves9
    Genoa idegenben
  • Cike
    ja és nem tudjátok kőv kőrbe kivel játszunk??
  • 9csöves9
    és a legszebb az egészben hogy a köcsög zeman csapatát vertük meg :D

• Cike
    4-1 lett, szenzácios meccs 0-1 nél ien b csapat mellett naon beparáztam, de nem volt okom, hisz a csapat idei legjobbját nyujtotta a kiállitástol függetlenül, megérdemelt győzelem igy tovább és ha jol számolok 2. helyre jőttünk fel, hihetelen piacenza 1-1 a albioneffe ellen amit előző kőrbe elvettek tőlünk(1-1)azt most vissza adták ugy, hogy igy tovább fiunk alexéknek még jot is tesz ez a kis kényszer pihenő, hisz még hosszu szezon vár a juvéra és ha igy megy nélkülük is akkor nem lesz gond!
  • Trunks
    Amúgy feljöttünk a 2. helyre, nem mintha számítana is vmit. Első a Napoli, 1 ponttal előttünk.
  • 9csöves9
    így van egyre jobban beépülnek ebben a szezonban már meglehetne alapozni a jövő Juventusát
  • HTB
    de legalabb megmutattak az Öreg Hölgy fiataljai hogy akarnak, es tudnak!

Forza Juve!!!

• Trunks
    Asszem ez az 1. gólja a felnőttek közt, pedig csak csereként jött be a 88. percben Bojinov helyére. Grat neki!
    Örülök, hogy a fiatalok ennyire jól nyomják (Paro, Palla, Marchisio, De Ceglie).
  • Trunks
    4-1, De Ceglie a 95. percben. Nem volt ez ennyire sima.
  • 9csöves9
    és már 4-1 DE CEGLIE
  • 9csöves9
    0-1-ről fordítva vezetünk 3-1-re Bojinov 2 és Palla góljával

SOLO LA GRANDE JUVE
  • Trunks
    3-1 a vége. Elég nehéz meccs lehetett, hiszen vezetett a Lecce, a 2. és 3. gólt pedig Diamoutene kiállítása után szereztük.
    Bojinov kettőt lőtt volt csapatának, Palla is betalált. Azért vannak itt méltó helyettesek... Grat a fiúknak.