44078
-
#14128 Mivel titeket is érint:
Augusztus 14.-én Tim Trófea hármas torna a Giuseppe Meazza stadionban
Az Inter az AC Milan és a Juventus fognak játszani a szezon előtti Tim Trofeáért augusztus 14-én, kedden a Stadio Giuseppe Meazzában. Ezt a tornát már hetedszer rendezik meg. A kék-feketék négyszer a Milan pedig kétszer nyerte meg ezt a háromcsapatos kupát.
inter.hunsport.hu
-
#14127 Quagliarella: "A Juventust akarom"
A Manchester United 10 millió fontért vinné Fabio Quagliarellát, ám neki más tervei vannak.
"Mindenképpen Torinóba szeretnék költözni, és a Juventusban játszani."
Most, hogy megoldódott a közös tulajdonban lévő játékjogának helyzete - végül az Udinese szerezte meg a Sampdoriától - pont kerülhet a jövőjével kapcsolatos találgatások végére is. Korábban Quagliarella is megerősítette, hogy a Manchester United 10 millió fontot ajánlott érte, ám ezt akkori klubja, a Sampdoria visszautasította.
"Biztosan állíthatom, hogy készen állok egy nagy klubra. Hozzá vagyok szokva, hogy a lehetőségeimből a legtöbbet kihozzam, szóval a Manchester és a Juve nagyszerű lehetőség nekem. Ha az Udinese megfelelő ajánlatot kap, akkor a jövőm nyilvánvalóan megváltozik. De számomra az is fontos, hogy állandó játéklehetőséget kapjak az első csapatban, és az Udinese ezt tudja nekem biztosítani."
Sir Alex Ferguson Quagliarella nagy csodálója, ám az olasz támadó Claudio Ranieri bevásárlólistáján is előkelő helyen szerepel.
"A Juventus a világ egyik legfontosabb klubja. Ki mondana nekik nemet? Óriási tapasztalat szerzés lenne. Persze a Manchester United is tekintélyes klub, rendszeresen nézem tévén a Premier League-et. Lehet, hogy a játék nem olyan harcos, mint Olaszországban, de fizikálisan mindenképp nagyon kemény."
Idei 13 góljával a Sampdoria színeiben, és a Litvánia elleni duplájával Quagliarella nagyon jó formában van. Lehet még ennél is jobb?
"Nem érzem úgy, hogy játékosként 100 %-osan felnőtté váltam volna. Fokozatosan fejlődöm. Hosszú út áll még előttem, a következő szezon lesz a legnehezebb, hogy bebizonyítsam a tehetségemet."
-
#14126 igen láttam csak sztem így teljesebb a másik elég tőmondatos fordítás -
#14125 ugyanez csak pepitában
#14114 -
#14124 Ranieri: "Ez az én Juventusom"
Claudio Ranieri három csatáros felállásról, Bajnokok Ligáját jelentő helyek egyikének eléréséről, és arról beszélt, miért lesz a Juventus kemény ellenfél mindenkinek. Az egykori Parma-edző lesz a Bianconeri vezetője a 2007/08-as idényben, és igen ambíciózus tervekkel készül a kezdésre.
"Legrosszabb esetben is az a célunk, hogy Bajnokok Ligája indulást jelentő helyen végezzünk. Amikor találkoztam a klub vezetőivel, rögtön azzal kezdtek, hogy rendelkezésre áll az a pénz, mely ahhoz kell, hogy visszavezessük a Juventust oda, ahova tartozik - a lehető legmagasabbra a tabellán. És ők tartották is a szavukat." - mondta Ranieri a 'Gazzetta dello Sport'-nak.
Eddig a hétig a Juventus megszerezte Sergio Almiront az Empolitól, Tiago Mendest a Lyontól, a világbajnok Vincenzo Iaquintát, Cristian Molinarót a Sienától, Antonio Nocerinót a Piacenzától és Domenico Criscitót a Genoától.
"Tiago és Almiron is rendelkezik azzal a technikai tudással, elszántsággal és munkabírással, mely a középpályára kell. Mindketten vezéregyéniségek. Segítik a támadásokat és a védekezést is, és olyan sokoldalúak, amilyenre szükségem van. Mindketten igazi Juve játékosok, és ez örömmel tölt el, mivel a középpálya a csapat agya."
Ranieri már most tervezgeti a lehetséges felállás-kombinációkat, és az átigazolási időszaknak még nincs vége.
"Sokoldalúságukat tekintve Sergio Almiron, Tiago és Cristiano Zanetti alkothatja a három emberes középpályát. Vagy Pavel Nedved játszhat középen az előbb említett két játékossal. A védelmet tekintve a bal szélen ott van Molinaro - akit a Sienában láttam, és tudom, hogy bírja azt a nyomást, ami a bal szélhez kell -, Criscito és Giorgio Chiellini. A jobb szélen nekem megfelel Alessandro Birindelli és Jonathan Zebina."
Ha David Trezeguet visszautasítja a Juventus utolsó ajánlatát, akkor a csapat támadó alakzatának felállása még kérdéses lesz.
"Miért ne játszhatna Iauqinta Del Piero és talán még Trezeguet mellett is? Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak az előszezon felkészülési mérkőzései. Iaquintát hat éve figyelem, és már az Udinese-Chelsea barátságos mérkőzés után is dícsértem. Akkor még kicsit nyersebb volt, de látszott, hogy minden képességgel rendelkezik, ami egy nagy játékosnak kell. Mindenesetre most már világbajnok. Szeretem, mert sosem adja fel, és minden labdáért harcol. Ez az a harcos mentalitás, mely a Juventusnak kell."
A legharcosabb Juve játékos Nedved, aki jövő héten dönti el, hogy marad-e a csapatban, vagy visszavonul.
"Mint mindenki, én is bízom benne, hogy maradni fog. Szenvedett a Serie B-ben, de akkor miért maradt, és segítette a csapatot a visszajutásban? Szerintem folytatni fogja, mert olyan, mint azok az elemek, melyek sohasem merülnek le."
Ezen a héten olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Juventus felvette a kapcsolatot Fabio Cannavaróval, hogy meggyőzzék, térjen vissza Torinóba. Ranieri nyilatkozata is alátámasztotta, hogy ez a helyzet.
"Még nem fejeztük be az igazolásokat, mert valaki még hiányzik a védelemből. A középső védő a vezér, aki irányítja a hátsó alakzatot, megfelelő intelligenciával rendelkezik, és ösztönzi a többi védőt."
Cannavaro pedig minden követelménynek megfelelne...
-
#14123 bocs Lajos, ezt nem tudtam :) -
#14122 kell Barza meg Milito is :) -
#14121 nem úgy értettem az elfogadást :DDDDDDDDDDDDDd -
DJ BP #14120 de ő biztos a lányokat szereti :DDDDD -
#14119 ez a Tiago meg baromira szimpi nekem, elfogadtam volna én is :) -
#14118 adjatok már Zampapapának 10 mihályt és Miccolit, aztán már vihetitek is Barzaglit és nem kell szenvedni ilyen Militókkal :) -
#14117 erről van szó,nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát -
#14116 Ultimátum Militónak
A Juventus vezetői holnap találkoznak a Zaragoza elöljáróival, és figyelmeztetik őket, hogy nem fognak licitálási versenyt rendezni Militoért a Real Madriddal. A hét elején még úgy nézett ki, hogy az argentin védő Torinóba igazol, ám az elmúlt néhány napban minden megváltozott. Állítólag a Real Madrid az oka, hogy megszakadtak a tárgyalások, mivel magasabb ajánlatot tettek, mint a Bianconeri.
Ez viszont eléggé felbosszantotta a Juventust, mivel szerintük már mindenben megállapodtak a játékossal és a klubbal is. Alessio Secco, a Juve sportigazgatója holnap Spanyolországba repül, és a 'Tuttosport' szerint ultimátumot ad a Zaragozának, mely szerint nem hajlandóak 12 millió font fölé menni (plusz 1.4 milliót fizetnének a spanyoloknak, amennyiben sikerül Bajnokok Ligáját jelentő helyet elérni).
A Juventusnak a Benficával is meggyűlt a baja, mivel a portugálok mindenképp szeretnék megtartani Fabrizio Miccolit, aki kölcsönben játszik náluk. Caludio Ranieri azonban kijelentette, hogy igényt tart a csatárra. A Benficán kívül a Palermo és a Napoli is szívesen megszerezné az alacsony támadót.
-
#14115 továbbra is szimpatikus :) -
#14114 Bianconeri.hu
Ranieri: "A BL-indulás az elsődleges cél"
Írta: Charles Atlas
2007. június 24.
Óriási öröm érte szerkesztőségünket, amikor belelapoztunk ma reggel a La Gazzetta dello Sportba: egy hosszabb Ranieri-interjú csapott minket képen. Sajnos a beszélgetés nem nagyon lépett át a szokásos közhelyeken, de talán érdemes elolvasni.
-A héten 40 millió eurót költöttek a vezetők a csapatra.
-Ahogy leültünk tárgyalni, rögtön mondták, hogy rendelekzésre áll a pénz ahhoz, hogy - amennyire lehetséges- a Juventus visszajusson egy olyan szintre, amelyhez korábban hozzászokott. Állták a szavukar: amit megígértek, teljesítették.
-Hogyan sikerült ilyen gyorsan meggyőzni őket az elképzeléseiről?
-Talán a tapasztalatom segített ebben. Olaszországi és külföldi munkáim során sok játékost megismerhettem. A vezetőkkel egyébként hamar megtaláltam a közös hangot, anélkül, hogy sokat láttuk volna egymást.
-Mi tetszik eddig leginkább a munkájukban?
-Az, hogy keveset beszélnek és sokat dolgoznak.
-Milyen formációt képzel el a Juventusnak?
-A csapatnak már van egy erős alapja világbajnokokkal és egy Aranylabdással. A Juventus a 4-4-2-höz van szokva, ezt nagyon jól tudja játszani. Én mégis szeretem keresni a variációs lehetőségeket.
-Hogyan tudná definiálni az Ön által kedvelt játékstílust?
-Két szóval tudnám: erő és technika. Olyan játékosokat sikerült szereznünk, akik védekezni és támadni is jól tudnak. Ráadásul mentálisan is erősek ahhoz, hogy segítsék a Juventust.
-Tiago, akit Ön nagyon le akart igazolni, betölthet egyfajta vezető szerepet a csapatban?
-Mind neki, mind Almironnak megvan ehhez minden képessége. Mindkét focista magas szinten tud védekezni és támadni is. Azért megnyugat, hogy egy ilyen kényes csapatrészben, mint a középpályán ilyen játékosaim vannak.
-Akkor ők fogják alkotni a belső középpályát.
-Meglátjuk. Ott van még Zanetti és Nedved is tud középen játszani.
-Molinarót megtartják?
-Igen, ő nagy lökést adhat a bal oldalunknak, ahol Criscito és Chiellini is játszik. A jobb oldalon Zebina és Birindelli megnyugtató megoldás.
-Nocerino marad?
-Még ez sem eldöntött kérdés. Mindenesetre kevés olyan munkabírású középpályás van, mint ő.
-Iaquinta lesz Del Piero alternatívája?
-Miért ne játszhatnának együtt? Sőt, továbbmegyek: miért ne játszhatna együtt Iaquinta, Del Piero és Trezeguet? Iaquintát fejlődését már hat éve követem, azóta, amióta a Chelsea edzőjeként találkoztam vele egy Udinese elleni barátságos mérkőzésen. Már akkor láttam, hogy megvan a képessége arra, hogy nagy játékos legyen belőle és tessék: ma már világbajnok.
-Trezeguet helyzete hasonlít a három évvel ezelőttihez: akkor is távozni akart, de Capellónak szüksége volt rá és maradt.
-Bízzuk a döntést a vezetőkre. Elmondtam az elképzeléseimet nekik, biztos vagyok benne, hogy ők a legjobbat akarják a klubnak, a közösen felvázolt terveink is erre engednek következtetni. Bárhogy döntenek is, én elfogadom azt.
-Camoranesi vagy Trezeguet maradására van-e több esély?
-Erre inkább nem válaszolnék. Nem szeretnék reményeket, várakozásokat gerjeszteni.
-Nem gondolja, hogy Camoranesi nagy hasznára lenne a középpályának?
-Ő egy világbajnok és ahogy hasznos lenne sok csapatnak, így hasznos lenne a Juventusnak is.
-A védelem közepének a megerősítése fontos kérdés. Milyen játékosra vágyik?
-Egy igazi vezérre, aki remek taktikai érzekkel bír és lehetővé teszi, hogy a védelem kőkeményen működjön.
-Mondjon két dolgot, amelyet elvár majd a csapatától.
-Az egyik, hogy harcoljon a végsőkig, tegye büszkévé a szurkolóit: ahogy ezt az elmúlt bajnokságban már megtette. A másik fontos dolog a tehetség, a győzelemre való képesség. Enélkül ugyanis nincs siker.
-Két dolog, amit kerülni kell?
-Az első a már korábban elmondottakból következik: soha nem szabad feladni. A másik, hogy nem szabad vitázni a játékvezetőkkel. Ebben az idényben megtanultam elfogadni a bírói döntéseket. A játékosaimnak felül kell emelkedniük a sérelmeken.
-Ki volt az ideális focista azok közül, akiket Ön edzett?
-Hogyan tudnék választani Fonseca, Francescoli, Matteoli, Alemao, Careca, Zola, Rui Costa és Batistuta közül? A Juvénak is vannak ilyen játékosai. A legfontosabb az, hogy összhangban legyünk egymással, tudjuk, hogy amit végzünk, az egy munka, de lényeges a játék élvezete is.
-Beszélt már a játékosokkal?
-Nem, még nem. Majd ha hazajönnek a nyaralásból.
-Ön és Deschamps váltottak már néhány szót?
-Még vele sem, de nem fogom elmulasztani a lehetőséget.
-Ki az, akit a legjobban csodál a kollégái közül?
-Nevek nélkül: azt továbbra is tartom, hogy az olasz iskola a legjobb és ebben megerősítettek a külföldön eltöltött évek. Covercianóban remek munka folyik.
-Mi a véleménye a 2006-os scudettóról?
-Nézze, jelenleg a tengernél vagyok, pihenek, nem érdekel a téma...
-És a 2008-asról?
-Mindegyik csapat erősödik, de a legfontosabb az, hogy ki hogy dolgozik a bajnokságot megelőző nyáron. Ez a döntő.
-A Juventus ott lesz a bajnoki címért küzdő csapatok között?
-Erre még korai válaszolni, de azt le merem fogadni, hogy az élmezőny sarkát fogjuk taposni. A Bajnokok Ligája helyért fogunk küzdeni, ez talán nem olyan nagy, de reálisabb cél, mint a scudetto.
Forrás: La Gazzetta dello Sport, 2007.06.24., 2. és 3. oldal
-
#14113 Olvass vissza -
#14112 szervusz
Tiago megérkezett ahogy Almiron is -
#14111 hi skacok...mondjatok friss hireket...mit lehet tudni Tiago érkezéséről?...kik érkeztek eddig? Iaquinta->ezt tom...:D:D -
#14110 jó azért őt meglehet érteni Moggiék szépen elintézték -
#14109 mondjuk ez igaz, de Miccoli meg minden héten mást mond :DDD -
#14108 Miccoli sem az -
#14107 hiányozni fog, a két szélen Ő és Chiellini! De jó lenne!
De mostmár tényleg oda kell tenni magunkat, és leigazolni Barzaglit. Sztem a Fio mostmár nem hajt rá annyira, Balza nem az első védő akit megvettek. -
#14106 nem, ő nem román... -
#14105 szép szavak,nagyon fog hiányozni
csak remélem Ő nem felejti el a liláknál a Juventust mint egyesek -
#14104 Bianconeri.hu
Balzaretti: "Köszönet mindenkinek!"
Írta: Charles Atlas
2007. június 23.
Az ősi rivális Fiorentinához szerződő Federico Balzaretti furcsa gesztusra vetemedett: búcsúlevelet fogalmazott meg a Juventus hivatalos oldalának olasz kiadásán. A szurkolók egyik kedvence mostantól ellenfélként tér vissza Torinóba.
"Lezárult életem egyik emberileg és szakmailag is legfontosabb szakasza. Két, nagyon mozgalmas évet töltöttem el itt, amely időszak alatt rengeteg dolog történt velem. Rengeteg remek embert ismerhettem meg, akikkel együtt nagyon sok örömteli pillanatot éltem át. Nyertem két bajnoki címet, amelyet egyetlen bírósági ítélet sem tehet soha semmissé. Most, hogy véget ért ez a kaland, szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akikkel az elmúlt időszak történéseiben osztoztam. A csapattársaimnak, a szakmai és orvosi stáb tagjainak, a szertárosoknak és mindazoknak, akik a csapat mellett dolgoztak. Végül köszönöm a szurkolóknak, hogy ebben az időszakban mellettem álltak és mindig érezhettem a támogatásukat."
GRAZIE! ARRIVEDERCI FEDERICO!!! -
#14103 jók -
ebből akartam anno egy logót csinálni aztán mégse:) -
#14101 én is szoktam ilyen vicceseket csinálni (persze Palermósba)
[URL=http://www.palermoplanet.it/1all-fotom-by-data-9-1.asp]itt ha rákeresel a "gabber" szóra , láthatod mindet :P[/URL] -
#14100 ez jó :D
Zebraportálon is láttam. -
#14099 Lajosnak :P -
#14098 :S -
#14097 jézusom az a póló:DD
-
#14096 Grazie Bettega! -
#14095 na véglegessé vált,Bettega távozik a klubtól
maximális tisztelet neki,nagyon sokat tett ezekért a színekért -
#14094 én erről a 4-2-3-1-es felállásról beszéltem,ebbe Alex lenne Trez mögött -
#14093 Szerintem kacsa. goal.com
Treznek adnak új szerződésvariációt. A Valencia meg a Lyon vinné csak nem tudnák fizetni a bérét allítólag. -
#14092 bocs, Iaquinta -
#14091 nemár, nem kell csatár , bas.za meg, Del Piero Trezeguet kettőst akarok jövőre is, néha Iquinta cserével, -
#14090 Juventus, meanwhile, have been linked with Newcastle’s Obefami Martins, who has a 20 million euro escape clause written into his deal. Martins scored 17 goals during his first season in England.
Ez mi , ez most komoly? Nekem nem kell :P
-
#14089 Lampardról semmi hír?