44078

ibogldrc.jpg

• Breki33
    A fiatalok elintézték az Intert
  • Trunks
    Ezért se értem, miért kell középen játszania... kár, hogy megsérült Marchionni.
  • nono84
    Bár itt a cikkben majdnem minden játékos mellé azt irja hogy ő a nyár egyik kellemes meglepetése :) . Amit én láttam az a fiatal olasz játékosok jó szereplése, esetleg még Almirón. Salihamidzic játéka tetszett a Bayernben, ha egy idő után azt tudja itt is hozni akkor meg leszek vele elégedve. Iaquinta jó játékos, de csak valamelyik csatár sérülése után lehet ő a kezdő, nem hinném ha hosszú távon kezdő lenne az ő góljai vinnék előre a csapatot. Andrade-nak szerintem nem az olasz bajnokság lesz a kedvence, jobb volt neki spanyolországban. Tiagoban meg ha bízik a mester akkor csak jó sülhet ki belőle hisz ő látja az edzéseken.
  • Zsolti9014
    ZEBRA NEWS
    ZEBRA NEWS : Az új igazolások értékelése

Az új igazolások értékelése

Áttekintés az eddigi produkciók alapján...

Zdenek Grygera (ingyen, Ajax) - A cseh védőnek szinte a teljes tavaszi szezont ki kellett hagynia sérülése miatt, s most kezdi visszanyerni régi formáját. Hazája válogatottjának csapatkapitánya eddig nem nyújtott kiemelkedőt, de Ranieri a kezdőben számít rá, mégpedig a védelem jobb oldalán, Zebina helyén.

Domenico Criscito (7,5 millió euróért vásárolta meg a Juve a játékos játékjogának második felét a Genoától) - Az olasz U21-es válogatott középhátvédje remekelt az eddigi mérkőzéseken, s bejátszotta magát a Juventus kezdőcsapatába. Magabiztos, gyors játékra képes, Buffon is szuperlatívumokban beszél róla. A nyár egyik kellemes meglepetése.

Jorge Andrade (10 millió euró, Deportivo La Coruna) - A portugál válogatott csapatkapitányának még meg kell szoknia az olasz bajnokság légkörét, de magabiztossága és felépítése a Juventus hasznára válhat. Ő lesz Criscito párja a védelem tengelyében.

Hasan Salihamidzic (ingyen, Bayern München) - Camoranesi sérülése miatt eddig szinte az összes mérkőzésen pályára lépett a bosnyák játékos. Ranieri játszatta már a középpálya mindkét szélén, s a közepén is, valamint a védelem jobb oldalán is. Habár még nem meri felvállalni azt a nyílt játékot, amit Németországban játszott, harcos stílusa jól jöhet majd a zebráknak.

Cristian Molinaro (2,5 millió euróért vásárolta meg a Juve a játékos játékjogának második felét a Sienától) - A fiatal balhátvéd is folyamatosan remek produkciókkal rukkol elő, s a nyár egyik kellemes meglepetése. Az olasz játékos lendületesen bejátsza az egész bal oldalt, s bátran segíti a támadásokat: a Sunderland ellen pedig egy ilyen felfutás után bombagólt lőtt. Chiellini méltó vetélytársa lesz.

Antonio Nocerino (3,7millió euróért vásárolta meg a Juve a játékos játékjogának második felét a Piacenzától) - A nyár elején még úgy tűnt, hogy az olasz U21-es válogatottjának motorja máshol kezdi meg a felkészülést az új szezonra: a fél Serie A szívesen látta volna csapatában Nocerinót. De a játékos megtartása a vezetők egyik legjobb döntésének bizonyult: a középpályás rendre a csapat egyik legjobbja, az olasz sajtó szerint Gattuso és De Rossi keveréke. Ranieri számít rá, s ha ilyen kiváló formában játszik az elkövetkező felkészülési meccseken is, könnyen lehet, hogy kiharcolja helyét a kezdőcsapatban.

Tiago Mendes (13 millió euro, Olympique de Lyonnais) - A portugál válogatott érkezéséhez fűzték a legnagyobb reményeket mind a szurkolók, s mind az olasz sajtó. Látszik, hogy Tiagónak még meg kell szoknia az olasz bajnokságot, de Ranieri feltétlen bizalmát élvezi.

Sergio Almirón (9 millió euro, Empoli) - Az argentin középpályást mindenki kétkedve fogadta, de az eddig látottak alapján a klub legjobb igazolása. Mióta Almirón átvette a Juve karmesteri pálcáját, sokkal jobban megy a gépezet, kreativitása és futómennyisége kirobbanthatatlanná tették a kezdőcsapatból. A nyár legkellemesebb meglepetése.

Vincenzo Iaquinta (11 millió euro, Udinese) - A világbajnok középpályás fogadkozva érkezett Torinóba, s eddig nem is okozott csalódást. Gyorsasága és erőszakossága, valamint góljai a Juventus hasznára válhatnak.

A Juventus kapuját Buffon fogja őrizni, aki előtt a Grygera, Andrade, Criscito, Chiellini négyesből állhat fel a védelem. Zebina a jobb, míg Molinaro a bal oldalon jelenthet erős alternatívát, míg Boumsong is sokkal megbízhatóbb teljesítményt nyújt, mint az előző idényben. A középpálya széleit Camoranesi és Nedved játszhatja be, de Marchionni is kiválóan játszott a sérüléséig, így ha felépül, Salihamidziccsel bővül a konkurencia. A középpálya közepe tűnik az egyik legerősebb területnek. Almirón helye biztos a kezdőben, míg a Tiago-Nocerino-Zanetti hármas küzd a maradék helyért. A két olasz nyújtott eddig maradandót a felkészülési mérkőzéseken, de Tiago továbbra is Ranieri bizalmát élvezi. A támadósort a Del Piero-Trezeguet kettős alkothatja, s a Palladino-Iaquinta kettősből bármikor bármelyikük képes átvenni a két kezdő játékos helyét a csapatban.

• Zsolti9014
    igen. én Balza és Giorgio részéről a 2005-2006 szezonra gondoltam (igaz akkor Balza nem sokat játszott).
  • 9csöves9
    amióta elment Szamuráj,csak Camotól láttam jó beadásokat,és kurvára egyoldalasak lettünk mivel Pavelnek be kell mennie középre
  • Zsolti9014
    Annak is van jegyzőkönyve. Az Inter.it-n alkottak. :DD kiemeltem félkövérrel:

Inter 1-0 AC Milan

Scorer: Recoba 28.

Inter: Orlandoni (Toldo 22); Maicon, Rivas, Cordoba (Samuel 25), Burdisso (Bolzoni 26); Zanetti (Filkor 32), Cambiasso (Jimenez 33), Cesar (Fatic 33); Solari (Recoba 18); Cruz (Balotelli 15), Crespo.
    Subs not used: Toldo, Pedrelli, Filippini.
    Coach: Roberto Mancini.

AC Milan: Kalac; Cafu, Simic, Nesta, Favalli; Gattuso (Ambrosini 29), Pirlo, Gourcuff, Seedorf (Gilardino 37); Inzaghi, Aubameyang.
    Subs not used: Fiore, Kaladze, Bonera, Brocchi, Oddo, Serginho, Kakà.
    Coach: Carlo Ancelotti.

Referee: Antonio Damato (Barletta).

Booked: Nesta 25.

• Zsolti9014
    Az Inter pedig 1-0-ra verte a Milant Recoba találatával.
  • Zsolti9014
    Ez meg a másik meccs.

MILAN-JUVENTUS 1-0

RETI: 26’ Gilardino.

MILAN: Dida; Oddo, Bonera, Kaladze, Serginho; Gattuso, Brocchi, Ambrosini; Kakà, Seedorf; Gilardino. All. Ancelotti.
    JUVENTUS: Buffon; Grygera, Andrade, Criscito, Molinaro; Nocerino, Almiron, Zanetti (32’ Olivera), Nedved (32’ Iaquinta); Palladino, Trezeguet. All. Ranieri.

• Zsolti9014
    igen, a beadásokkal valóban gond van.
    pedig korábban Salihamidzic a Bayernben elég jól adogatott középre.
    nálunk meg ha más nem, akkor Chiellini és Balzaretti egész ügyesen csinálták ezt- de ez úgy tűnik múlt idő Chiellinire gondolva.

sajnos én is csak az első 15 percet láttam.
  • 9csöves9
    igen,ez a beadásos dolog már régóta nagyon feltűnő

sajnos a meccseket nem láttam
  • Etelkozi Vata
    Nos, az Inter elleni első 20 perc egészen bíztató volt, de aztán sajnos visszaesett a csapat.
    A Milan ellen már szinte esélyünk sem volt.

Ami feltünt, a Juve játékosok NEM TUDNAK SZÉLRŐL BEADNI.
    Se Zebina, se Salihamidzic, se Grygera, senki.

Iaquinta tetszett, mást nem nagyon lehet kiemelni, szerintem.
    Aki még látta, és másképp, majd leírja.
  • forzajuve5
    most látom hogy hivatalos oldalon fennt van

INTER-JUVENTUS 5-4 dcr (0-0 al 45’)

Rigori: Criscito (parato), Jimenez (gol), Iaquinta (gol), Cruz (gol), Andrade (gol), Samuel (gol), Salihamidzic (gol), Cesar (gol), Del Piero (gol), Burdisso (gol).

INTER: Toldo; Burdisso, Cordoba, Samuel, Cesar; Solari, Cambiasso, Javier Zanetti; Jimenez; Cruz, Adriano. All. Mancini.
    JUVENTUS: Buffon; Zebina, Andrade, Criscito, Chiellini; Salihamidzic, Cristiano Zanetti, Almiron, Nedved; Del Piero, Iaquinta. All. Ranieri.

• forzajuve5
    eredményeket majd írjatok légyszi,mert nem tudom nézni a meccseket
  • Kaplartom
    ő, nekem még mindíg nem töltötte be :( jól játszotok? volt már valami érdekes?
  • Zsolti9014
    Megkezdődött az Inter elleni meccs. Burdisso majdnem kicsapta Capitano szemét.
  • Zsolti9014
    válaszolnék magamnak (nem vagyok skizofrén):

A mérkőzést a StreamerOne nevű program segítségével tudjátok élőben nyomonkövetni. Ott majd katt a Test5-re vagy a Test6-ra.
  • Zsolti9014
    Lesz link a TIM kupához?
  • Zsolti9014
    látom nem vagyok egyedül a véleményemmel. :DD
  • BADE
    Kitalálnak néha érdekes dolgokat,ha meg igaz,akkor ismét alkot a klubvezetés...
  • 9csöves9
    pláne hogy jobbszélsőt játszana ahol ottvan Camo és Marco is
  • Zsolti9014
    A Juventus együttese egy mega transzfer létrejötte érdekében tárgyal az Udinese együttesével.

Az Udinese védője Cristian Zapata (képünkön) ismét képbe került a torinóiaknál, mindeközben a kolumbiai védő csapattársairól, nevezetesen Antonio Di Nataléról és Fabio Quagliarelláról is folynak az egyeztetések.

A Juve általános igazgatója Jean-Claude Blanc, a Corriere dello Sport szerint, még 15 millió fontot költhet el az átigazolási piacon és Blanc ezt az összeget kész felajánlani az Udinesének Zapatáért és vagy Quagliarelláért, vagy Di Nataléért. Pletykák szerint Di Natale szerződtetése tűnik a legvalószínűbbnek, miután a támadó nemrégiben összekülönbözött az udineiek új mesterével Pasquale Marinoval.

A torinóiak Raffaele Palladinot is belevonhatják az üzletbe tudván, hogy az U21-es válogatott támadó nagy rajongója az Udinese elnöke Giampaolo Pozzo.

Ez elég érdekes. Én nem értem mit nyernénk Di Nataléval (nem mondom hogy nem jó játékos, de sztem nincs rá szükségünk). Illetve Palladinot nem szabad sehova elengedni.
  • Zsolti9014
    efemben is benne van :D

Balzának meg jobbulást
  • 9csöves9
    ezzel a kerettel vágunk neki a Tim kupának,Chiellini azért nem játszott eddig mert a vádlijával volt valami

Portieri: Buffon, Belardi, Novembre
    Difensori: Andrade, Boumsong, Chiellini, Criscito, Grygera, Legrottaglie, Molinaro, Zebina
    Centrocampisti: Almiron, Blasi, Nedved, Nocerino, Olivera, Salihamidzic, Tiago, Zanetti
    Attaccanti: Del Piero, Iaquinta, Palladino, Trezeguet, Zalayeta
  • 9csöves9
    juventusfc.hu-s fórumról

"Huu..mit fedeztem fel!

Ganxsta Zolee honlapjára fellátogattam ( http://www.kartel.hu/ ) és rögtön kezdte is játszani a számaikat. Nézem a szám cimeket. 3. szám címe Szurkolók. Gondoltam hallgassuk végig.
    Természetesen fociról szól, mindenki megénekli a kedvenc csapatát!
    Big Daddy-nek a Juve a kedvence.
    A szövege:

Kisfiam, tudod hogy hol arat a catenaccio
    Nem mondhatsz mást apuci, Italia lácsó
    Igazi jó hajtós foci, gyönyörű szép cselekkel
    Nem a faláb német putri, hülye eszetlenekkel
    Azzuro mez divatos, zselézett haj csinos
    Jóképűség alapszabály, játéktudás se fos.
    Az én szívem csücske, a zebra Juventus
    Del Piero, Buffon, ez nekem a plusz
    Példát vehetsz barátom, hogy szurkol az olasz
    Azzurik mindenek felett, bármennyibe fogadsz.

Refr.:

Lé-léo-léo-lé Juve, Juve4x
  • BADE
    kemény:)
  • 9csöves9
    USC Baracca Lugo1909 a transfermarkt szerint
  • BADE
    nyomja még valahol?Legutóbb(talán 2 éve) vmi spanyol csapatban alázta a népet:D
  • 9csöves9
    na csak összehozod a 97-es csapatot:D
  • BADE
    én a védelembe visszahoznám Torricellit
  • 9csöves9
    majd képzelem,hogy az a ribanc akkora fizetéssel mint Zacsi végigülné a padon a szezont :)
  • BADE
    állítólag 1 hónap kihagyás,nézegettem a képeket és ledöbbentem,
    Bobo Fio mezben...
    Zacsi helyett hozzánk is jöhetne:)
  • 9csöves9
    Balza súlyosan megsérült

• BADE
    remélem el is viszik:D
  • Zsolti9014
    Trez csalódott Domenechben

A Juventus támadója David Trezeguet visszavágott a francia válogatott szövetségi kapitányának Raymond Domenechnek, aki nemrégiben bírálta az olasz futballt.

Domenech valósággal megdöbbentette a futball világot a múlthéten tett kijelentésével, miszerint az olasz labdarúgás csakis kizárólag a „titkos megegyezésekről” szól.

Továbbá kijelentette, hogy a 2000-es olimpiai kvalifikációért játszott olasz – francia U21-es mérkőzésen született talján sikert a bírónak volt köszönhető.

Trezeguet sohasem fordult Domenech ellen, de a La Stampának adott interjújában elmondta, hogy szégyenteljesek az egykori Lyon szakvezető állításai.

„Olvastam a nyilatkozatát, és a jó istenre megesküszöm, hogy ideges voltam.”: jelentette ki Trezegol. „Micsoda szégyen. Aki ilyet nyilatkozik, mint Domenech az szégyent hoz Franciaország és az egész futballtársadalom hírnevére. Ő csupán a figyelemfelkeltés kedvéért nyilatkozott ilyet.”

„Február óta nem válogatott be. Ha augusztus 22.-n behív a Szlovákia elleni mérkőzésre akkor jó, de nem leszek türelmes.”

Továbblépvén a Domenech iránt érzett méla undorán a Juve csatára úgy véli, hogy az Öreghölgy nem igazán fog beleszólni a Scudettoért folyó versenybe.

„Papíron az Inter és a Milan sokkal erősebb, mint mi. De csak papíron. Készen állunk a versenyre és a történtek után minden csapatot meg akarunk verni.”

• Zsolti9014
    teljesen egyetértek, főként azzal hogy Balza és Tacsi eladása hiba volt (fú, Tacsi Maresca belső kettős odavágna :D)

egyébként Blasi iránt a Monaco is érdeklődik
  • BADE
    Motta helyett Tiagot akartam írni:D
  • BADE
    Jó lesz ez a csapat,de azért elférne még 1-2 igazolás.
    A csatár ill. kapusposzt rendben van!
    Akiktől meg kellene szabadulni:
    Zebina,Boumsong,Legro,Zacsi,Blasi,Olivera
    Úgy láttam szélen Zebinát erőlteti a mester(cseréje Birindelli) ez nagyon gyengének tűnik,erre a posztra mindenképp kell egy kezdő ember!Valamint hátvád/középre is még egy,Grygera nem győzőtt meg a teljesítményével,Criscitot egyenlőre még csereemberként tudnám elképzelni ebben a szezonban,nincs meg a kellő tapasztalata.A középpályán szélre megvannak az emberek,nagyon erősnek tűnik!Csatárposztra Zacsi helyett felhozhatnánk egy fiatal gyereket a primaverából.
    Közép középre is szükség van legalább 1 játékosra,ha meg tudunk szabadulni Blasitól és Oliverától.
    Motta is eddig gyenge produkciót nyújtott.
    Balza-t nagyon sajnálom,hogy eladtuk,Zebina posztján pont lehetett volna szerepeltetni.Ugyanez igaz Tacsira is.
    Meg ott van Enzo is,akit leigazolhattunk volna+akiket szívesen láttam volna a csapatban Alex,Ribery Breschiano,Sissoko,Dani Alves
    Én pl. Canna-t visszahoznám a védelembe,tudom ennek sokan nem örülnének.Queresma viszont nagyon jó vétel lenne.

Kezdőm így nézne ki:
    Buffon-X-Andrade-Y(Canna,ha visszajönne)-Chiellini-Brazzo-Almiron(Nocerino)-Nedved-Camo(Marchionni)-Trez-Del Piero
  • Zsolti9014
    így van.
    de a lényeg most a továbbjutás.
  • 9csöves9
    nem volt valami meggyőző a csapat,de a kapusunk szép bravúrokat mutatott