Forza Juve
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
Bettega búcsúajándéka: Trezeguet
Írta: Mr. Gumby
2007. június 27.
A távozó egykori alelnök kulcsszerepet játszott a francia csatár szerzõdéshosszabbításában: Trezeguet-t állítólag egy négyszemközti beszélgetés során gyõzte meg arról, hogy érdemes Torinóban maradnia.
Mindezt Antonio Caliendo, Trezeguet egykori ügynöke árulta el a sajtónak, aki bár már nem dolgozik a gall támadóval, segédkezett az egyezség létrehozásában. Caliendo azt is elárulta, hogy Trez 2004-ben készen állt a távozásra: "Akkoriban David már alá is írt a Barcelonához, mert egyes emberekkel nem tudott együtt dolgozni - de azok a bizonyos személyek ma már nincsenek a klubnál. Akkor Capello bírta maradásra. A játékosoknak rendkívül fontos, hogy érezzék az edzõjük bizalmát és nagyrabecsülését - David úgy érzi, Ranieri részérõl mindez megvan az irányában."
Hajrá Magyarország!
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
Amici di nessuno...

Grazie Pavel, Grazie David!
Úgy éreztem, hogy egy sértõdött Trezzel nem sokra megyünk, de így jó lesz!
Hajrá Magyarország!
eddig 7 év alatt lõtt 140 gólt,akkor még minimum 80-nak kell következnie<#vigyor1>#vigyor1>
Sarà alla Juve fino al 2011
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/Primo_Piano/2007/06_Giugno/25/trezeguet.shtml
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
de ha fejben nem is lenne a pályán, akkor sem okoz csalódást (csak a sárgákra kell figyelni...😞 )
Heló szia remélem hogy vagy
nélküle sehol nem lennénk
"Milito olyan játékos, aki nagyon jó lenne a csapatunkban. Ugyanakkor megtettük a végsõ ajánlatunkat, ennél többet nem adunk érte. Számos alternatívánk van még erre a posztra."
David Trezeguet 'szinte' váratlanul megbocsátott a klub vezetõinek, és újabb négy évre kötelezte el magát a Juventus mellett.
"Büszke vagyok, hogy a nevem egybeforrt a Bainconerivel. Ma fontos döntést hoztam a karrieremmel és az életemmel kapcsolatban. A Juventus nagyon sokat adott nekem. Méltányolom a vezetõk erõfeszítéseit, és tiszteletét, amit felém mutattak. Ez a hozzáállás vezetett oda, hogy elfelejtettem a félreértéseinket, és újra a jövõ felé tekintek." - nyilatkozta Trezegol.
Trezeguet hét éve játszik a Juventusnál, 140 gólt szerzett, azonban a Spezia elleni mérkõzés után kész volt távozni Torinóból.
"Sokat beszélgettünk Daviddal, aztán olyan megállapodásra jutottunk, mely mindkét fél igényeit kielégíti. Mindig is az volt a szándékunk, hogy megtartsuk az olyan bajnokokat, mint õ, akik a Juventus történelmét írják." - foglalta össze Jean-Claude Blanc, a klub vezérigazgatója.
A klub új edzõje, Claudio Ranieri most már elsõosztályú csatárokra számíthat, úgy mint Alessandro Del Piero, David Trezeguet, Raffaele Palladino és az új igazolás, Vincenzo Iaquinta. A francia csatár szerzõdés hosszabbítása meggyõzheti az eddig hezitáló Mauro Camoranesit is, míg Pavel Nedved nagy valószínûség szerint egyébként is hosszabbított volna.
a két legnagyobb erõsítés
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Augusztus 14.-én Tim Trófea hármas torna a Giuseppe Meazza stadionban
Az Inter az AC Milan és a Juventus fognak játszani a szezon elõtti Tim Trofeáért augusztus 14-én, kedden a Stadio Giuseppe Meazzában. Ezt a tornát már hetedszer rendezik meg. A kék-feketék négyszer a Milan pedig kétszer nyerte meg ezt a háromcsapatos kupát.
inter.hunsport.hu
FORZA INTER! FORZA ITALIA!
A Manchester United 10 millió fontért vinné Fabio Quagliarellát, ám neki más tervei vannak.
"Mindenképpen Torinóba szeretnék költözni, és a Juventusban játszani."
Most, hogy megoldódott a közös tulajdonban lévõ játékjogának helyzete - végül az Udinese szerezte meg a Sampdoriától - pont kerülhet a jövõjével kapcsolatos találgatások végére is. Korábban Quagliarella is megerõsítette, hogy a Manchester United 10 millió fontot ajánlott érte, ám ezt akkori klubja, a Sampdoria visszautasította.
"Biztosan állíthatom, hogy készen állok egy nagy klubra. Hozzá vagyok szokva, hogy a lehetõségeimbõl a legtöbbet kihozzam, szóval a Manchester és a Juve nagyszerû lehetõség nekem. Ha az Udinese megfelelõ ajánlatot kap, akkor a jövõm nyilvánvalóan megváltozik. De számomra az is fontos, hogy állandó játéklehetõséget kapjak az elsõ csapatban, és az Udinese ezt tudja nekem biztosítani."
Sir Alex Ferguson Quagliarella nagy csodálója, ám az olasz támadó Claudio Ranieri bevásárlólistáján is elõkelõ helyen szerepel.
"A Juventus a világ egyik legfontosabb klubja. Ki mondana nekik nemet? Óriási tapasztalat szerzés lenne. Persze a Manchester United is tekintélyes klub, rendszeresen nézem tévén a Premier League-et. Lehet, hogy a játék nem olyan harcos, mint Olaszországban, de fizikálisan mindenképp nagyon kemény."
Idei 13 góljával a Sampdoria színeiben, és a Litvánia elleni duplájával Quagliarella nagyon jó formában van. Lehet még ennél is jobb?
"Nem érzem úgy, hogy játékosként 100 %-osan felnõtté váltam volna. Fokozatosan fejlõdöm. Hosszú út áll még elõttem, a következõ szezon lesz a legnehezebb, hogy bebizonyítsam a tehetségemet."
Claudio Ranieri három csatáros felállásról, Bajnokok Ligáját jelentõ helyek egyikének elérésérõl, és arról beszélt, miért lesz a Juventus kemény ellenfél mindenkinek. Az egykori Parma-edzõ lesz a Bianconeri vezetõje a 2007/08-as idényben, és igen ambíciózus tervekkel készül a kezdésre.
"Legrosszabb esetben is az a célunk, hogy Bajnokok Ligája indulást jelentõ helyen végezzünk. Amikor találkoztam a klub vezetõivel, rögtön azzal kezdtek, hogy rendelkezésre áll az a pénz, mely ahhoz kell, hogy visszavezessük a Juventust oda, ahova tartozik - a lehetõ legmagasabbra a tabellán. És õk tartották is a szavukat." - mondta Ranieri a 'Gazzetta dello Sport'-nak.
Eddig a hétig a Juventus megszerezte Sergio Almiront az Empolitól, Tiago Mendest a Lyontól, a világbajnok Vincenzo Iaquintát, Cristian Molinarót a Sienától, Antonio Nocerinót a Piacenzától és Domenico Criscitót a Genoától.
"Tiago és Almiron is rendelkezik azzal a technikai tudással, elszántsággal és munkabírással, mely a középpályára kell. Mindketten vezéregyéniségek. Segítik a támadásokat és a védekezést is, és olyan sokoldalúak, amilyenre szükségem van. Mindketten igazi Juve játékosok, és ez örömmel tölt el, mivel a középpálya a csapat agya."
Ranieri már most tervezgeti a lehetséges felállás-kombinációkat, és az átigazolási idõszaknak még nincs vége.
"Sokoldalúságukat tekintve Sergio Almiron, Tiago és Cristiano Zanetti alkothatja a három emberes középpályát. Vagy Pavel Nedved játszhat középen az elõbb említett két játékossal. A védelmet tekintve a bal szélen ott van Molinaro - akit a Sienában láttam, és tudom, hogy bírja azt a nyomást, ami a bal szélhez kell -, Criscito és Giorgio Chiellini. A jobb szélen nekem megfelel Alessandro Birindelli és Jonathan Zebina."
Ha David Trezeguet visszautasítja a Juventus utolsó ajánlatát, akkor a csapat támadó alakzatának felállása még kérdéses lesz.
"Miért ne játszhatna Iauqinta Del Piero és talán még Trezeguet mellett is? Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak az elõszezon felkészülési mérkõzései. Iaquintát hat éve figyelem, és már az Udinese-Chelsea barátságos mérkõzés után is dícsértem. Akkor még kicsit nyersebb volt, de látszott, hogy minden képességgel rendelkezik, ami egy nagy játékosnak kell. Mindenesetre most már világbajnok. Szeretem, mert sosem adja fel, és minden labdáért harcol. Ez az a harcos mentalitás, mely a Juventusnak kell."
A legharcosabb Juve játékos Nedved, aki jövõ héten dönti el, hogy marad-e a csapatban, vagy visszavonul.
"Mint mindenki, én is bízom benne, hogy maradni fog. Szenvedett a Serie B-ben, de akkor miért maradt, és segítette a csapatot a visszajutásban? Szerintem folytatni fogja, mert olyan, mint azok az elemek, melyek sohasem merülnek le."
Ezen a héten olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Juventus felvette a kapcsolatot Fabio Cannavaróval, hogy meggyõzzék, térjen vissza Torinóba. Ranieri nyilatkozata is alátámasztotta, hogy ez a helyzet.
"Még nem fejeztük be az igazolásokat, mert valaki még hiányzik a védelembõl. A középsõ védõ a vezér, aki irányítja a hátsó alakzatot, megfelelõ intelligenciával rendelkezik, és ösztönzi a többi védõt."
Cannavaro pedig minden követelménynek megfelelne...
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
A Juventus vezetõi holnap találkoznak a Zaragoza elöljáróival, és figyelmeztetik õket, hogy nem fognak licitálási versenyt rendezni Militoért a Real Madriddal. A hét elején még úgy nézett ki, hogy az argentin védõ Torinóba igazol, ám az elmúlt néhány napban minden megváltozott. Állítólag a Real Madrid az oka, hogy megszakadtak a tárgyalások, mivel magasabb ajánlatot tettek, mint a Bianconeri.
Ez viszont eléggé felbosszantotta a Juventust, mivel szerintük már mindenben megállapodtak a játékossal és a klubbal is. Alessio Secco, a Juve sportigazgatója holnap Spanyolországba repül, és a 'Tuttosport' szerint ultimátumot ad a Zaragozának, mely szerint nem hajlandóak 12 millió font fölé menni (plusz 1.4 milliót fizetnének a spanyoloknak, amennyiben sikerül Bajnokok Ligáját jelentõ helyet elérni).
A Juventusnak a Benficával is meggyûlt a baja, mivel a portugálok mindenképp szeretnék megtartani Fabrizio Miccolit, aki kölcsönben játszik náluk. Caludio Ranieri azonban kijelentette, hogy igényt tart a csatárra. A Benficán kívül a Palermo és a Napoli is szívesen megszerezné az alacsony támadót.
Ranieri: "A BL-indulás az elsõdleges cél"
Írta: Charles Atlas
2007. június 24.
Óriási öröm érte szerkesztõségünket, amikor belelapoztunk ma reggel a La Gazzetta dello Sportba: egy hosszabb Ranieri-interjú csapott minket képen. Sajnos a beszélgetés nem nagyon lépett át a szokásos közhelyeken, de talán érdemes elolvasni.
-A héten 40 millió eurót költöttek a vezetõk a csapatra.
-Ahogy leültünk tárgyalni, rögtön mondták, hogy rendelekzésre áll a pénz ahhoz, hogy - amennyire lehetséges- a Juventus visszajusson egy olyan szintre, amelyhez korábban hozzászokott. Állták a szavukar: amit megígértek, teljesítették.
-Hogyan sikerült ilyen gyorsan meggyõzni õket az elképzeléseirõl?
-Talán a tapasztalatom segített ebben. Olaszországi és külföldi munkáim során sok játékost megismerhettem. A vezetõkkel egyébként hamar megtaláltam a közös hangot, anélkül, hogy sokat láttuk volna egymást.
-Mi tetszik eddig leginkább a munkájukban?
-Az, hogy keveset beszélnek és sokat dolgoznak.
-Milyen formációt képzel el a Juventusnak?
-A csapatnak már van egy erõs alapja világbajnokokkal és egy Aranylabdással. A Juventus a 4-4-2-höz van szokva, ezt nagyon jól tudja játszani. Én mégis szeretem keresni a variációs lehetõségeket.
-Hogyan tudná definiálni az Ön által kedvelt játékstílust?
-Két szóval tudnám: erõ és technika. Olyan játékosokat sikerült szereznünk, akik védekezni és támadni is jól tudnak. Ráadásul mentálisan is erõsek ahhoz, hogy segítsék a Juventust.
-Tiago, akit Ön nagyon le akart igazolni, betölthet egyfajta vezetõ szerepet a csapatban?
-Mind neki, mind Almironnak megvan ehhez minden képessége. Mindkét focista magas szinten tud védekezni és támadni is. Azért megnyugat, hogy egy ilyen kényes csapatrészben, mint a középpályán ilyen játékosaim vannak.
-Akkor õk fogják alkotni a belsõ középpályát.
-Meglátjuk. Ott van még Zanetti és Nedved is tud középen játszani.
-Molinarót megtartják?
-Igen, õ nagy lökést adhat a bal oldalunknak, ahol Criscito és Chiellini is játszik. A jobb oldalon Zebina és Birindelli megnyugtató megoldás.
-Nocerino marad?
-Még ez sem eldöntött kérdés. Mindenesetre kevés olyan munkabírású középpályás van, mint õ.
-Iaquinta lesz Del Piero alternatívája?
-Miért ne játszhatnának együtt? Sõt, továbbmegyek: miért ne játszhatna együtt Iaquinta, Del Piero és Trezeguet? Iaquintát fejlõdését már hat éve követem, azóta, amióta a Chelsea edzõjeként találkoztam vele egy Udinese elleni barátságos mérkõzésen. Már akkor láttam, hogy megvan a képessége arra, hogy nagy játékos legyen belõle és tessék: ma már világbajnok.
-Trezeguet helyzete hasonlít a három évvel ezelõttihez: akkor is távozni akart, de Capellónak szüksége volt rá és maradt.
-Bízzuk a döntést a vezetõkre. Elmondtam az elképzeléseimet nekik, biztos vagyok benne, hogy õk a legjobbat akarják a klubnak, a közösen felvázolt terveink is erre engednek következtetni. Bárhogy döntenek is, én elfogadom azt.
-Camoranesi vagy Trezeguet maradására van-e több esély?
-Erre inkább nem válaszolnék. Nem szeretnék reményeket, várakozásokat gerjeszteni.
-Nem gondolja, hogy Camoranesi nagy hasznára lenne a középpályának?
-Õ egy világbajnok és ahogy hasznos lenne sok csapatnak, így hasznos lenne a Juventusnak is.
-A védelem közepének a megerõsítése fontos kérdés. Milyen játékosra vágyik?
-Egy igazi vezérre, aki remek taktikai érzekkel bír és lehetõvé teszi, hogy a védelem kõkeményen mûködjön.
-Mondjon két dolgot, amelyet elvár majd a csapatától.
-Az egyik, hogy harcoljon a végsõkig, tegye büszkévé a szurkolóit: ahogy ezt az elmúlt bajnokságban már megtette. A másik fontos dolog a tehetség, a gyõzelemre való képesség. Enélkül ugyanis nincs siker.
-Két dolog, amit kerülni kell?
-Az elsõ a már korábban elmondottakból következik: soha nem szabad feladni. A másik, hogy nem szabad vitázni a játékvezetõkkel. Ebben az idényben megtanultam elfogadni a bírói döntéseket. A játékosaimnak felül kell emelkedniük a sérelmeken.
-Ki volt az ideális focista azok közül, akiket Ön edzett?
-Hogyan tudnék választani Fonseca, Francescoli, Matteoli, Alemao, Careca, Zola, Rui Costa és Batistuta közül? A Juvénak is vannak ilyen játékosai. A legfontosabb az, hogy összhangban legyünk egymással, tudjuk, hogy amit végzünk, az egy munka, de lényeges a játék élvezete is.
-Beszélt már a játékosokkal?
-Nem, még nem. Majd ha hazajönnek a nyaralásból.
-Ön és Deschamps váltottak már néhány szót?
-Még vele sem, de nem fogom elmulasztani a lehetõséget.
-Ki az, akit a legjobban csodál a kollégái közül?
-Nevek nélkül: azt továbbra is tartom, hogy az olasz iskola a legjobb és ebben megerõsítettek a külföldön eltöltött évek. Covercianóban remek munka folyik.
-Mi a véleménye a 2006-os scudettóról?
-Nézze, jelenleg a tengernél vagyok, pihenek, nem érdekel a téma...
-És a 2008-asról?
-Mindegyik csapat erõsödik, de a legfontosabb az, hogy ki hogy dolgozik a bajnokságot megelõzõ nyáron. Ez a döntõ.
-A Juventus ott lesz a bajnoki címért küzdõ csapatok között?
-Erre még korai válaszolni, de azt le merem fogadni, hogy az élmezõny sarkát fogjuk taposni. A Bajnokok Ligája helyért fogunk küzdeni, ez talán nem olyan nagy, de reálisabb cél, mint a scudetto.
Forrás: La Gazzetta dello Sport, 2007.06.24., 2. és 3. oldal
Hajrá Magyarország!
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
Tiago megérkezett ahogy Almiron is