44078

ibogldrc.jpg

• Rockynhooo
    Sandrot se feledjük! Legjobb vétel volt :)
  • Trunks
    Sajnos nagyon igaz. Hozzáteszem szerintem a játék képe sokkal-sokkal jobb volt az Udinese ellenihez képest. Marchisio és Hernanes se játszott rosszul, Dybala nekem megint tetszett, de látszik, hogy a csapategység még közel se olyan, mint tavaly. Ráadásul Morata annyit csinált, mint az előző szezonban Llorente, tehát kb semmit.

Igazából elég pechesek voltunk. A Chievo gólja előtt beadták a szélről, középen csak a mi védőink voltak, az kipattant, pont Hetemaj elé. Aztán a második félidőben Pereyra kapufája után Pogbáék az üresen tátongó kapuba se tudták berúgni a labdát. Félreértés ne essék, nem volt egy káprázatos performansz, és nem akarom magyarázni az x-et, de tegnap legalább végig úgy éreztem, hogy nyerhetünk. Míg az Udinese elleni nyitányon végig azt hittem 0-0 lesz, a Roma ellen meg gyakorlatilag esélyünk se volt a legvégéig. Szóval ez végre legalább egy vállalható meccs volt, egyedül az eredmény hibádzott.

Most megint mindenki leír minket, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy megcsapjuk a bugyikék arabokat. :)
  • Lacee86
    Keserű humor, de sajnos igaz. Remélem, ez már nem sokáig lesz így azért. :)

• Trunks
    Buffon, - Caceres, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro, - Pereyra, Marchisio, Sturaro, Hernanes, - Dybala, Morata. Pogba kimaradt. Padoin is.
  • Trunks
    Jogos, benéztem. Múltkor nézegettem a hazai meccsek mikor lesznek, és az első a Sevilla elleni, az maradt meg.
  • Lacee86
    Igen, méghozzá idegenben. Legnehezebb meccs lesz kb. Egy X-szel sztem mindenki elégedett lenne.
  • Grove4
    Én úgy tudom, hogy a City ellen kezdünk.
  • Trunks
    Durva, hogy ez a két csapat+mi 9 meccsből egyet se tudott nyerni. A City és a Sevilla formáját elnézve nem bánom, hogy a spanyolok ellen kezdünk, bár valszeg a németek ellen még jobb lenne. Ennyire mondjuk biztos nem rossz egyik csapat se, de azért nem kell beszarni senkitől. Otthon ha a szokásos nemzetközi teljesítményt hozzuk, idegenben meg pont azt nem, akkor nem lesz gond. :)
  • Lacee86
    Na, folytatódik a Mönchengladbach "szárnyalása" a Bundesligában, a Sevilla is nyeretlen a bajnokságban továbbra is. :) Persze messzemenő következtetéseket nem kell levonni, de felettébb érdekes.
  • Lacee86
    Na végre, 4 védő.
  • Trunks
    Allegri közölte, hogy holnap kezdeni fog Marchisio, Alex Sandro és Barzagli is, 4 védővel állunk ki. Morata meg holnap eldől, hogy vállalhatja-e a játékot. Ráadásul mindenki bevethető, Khedira és Asamoah kivételével. A ghánai már játszott a felkészülési meccseken, de még nincs "éles" allapotban. Őszintén szólva nagy javulást várok többek közt ezen változtatások miatt is, meg biztos hasznos lesz az elmúlt hetekben elvégzett munka. Bármilyen jól kezdték a bajnokságot, Pepééket meg kell csapni.

Közben meginterjúvolták Roberto Carlost, aki közölte, hogy nyugodtak lehetünk, régi önmagát látja Sandróban. Leszámítva a félelmetes rúgótechnikát, de ez nem is meglepő. Ellenben elmondta, hogy a gyerek specialitása a beadások, ebben jobb, mint ő volt. Most már tényleg kíváncsi leszek rá. Pláne, ha belegondolok milyen balhátvédeink voltak Evra és Asamoah (akinek nem is ez az igazi posztja) előtt...
  • preziosi
    tegnap aztán moratának betegség miatt abba kellett hagynia az edzést, így már nem olyan biztos az ő hétvégi szereplése. a chievot mindenesetre akár zazával a kezdőben is simán kell verni, nincs mese.

lényegesebb infó a spanyollal kapcsolatban, hogy marotta elvileg felvette a kapcsolatot a madriddal azért, hogy kivetesse a visszavásárlási záradékot morata szerződéséből. nagyon helyes.
  • 9csöves9
    Cuadrado és Dybala sem utazott, szóval tényleg hasznos lehetett ez a szünet. Szinte minden forrás Dybala-Morata párost jósol hétvégére, szóval ezen biztos sokat dolgoztak. Mandzukic egészen katasztrofális volt most a válogatottnál, eléggé adja magát ez a páros most.

Buffon-Sandro,Chiellini,Bonucci,Lichtsteiner-Pogba,Marchisio(?),Sturaro-Hernanes-Dybala,Morata kezdőt várnak, szó nélkül aláírnám.

Tegnap volt egy jótékonysági meccs a stadionban, Juve legendák vs. Boca legendák. Az eredmény 1-1 lett, 11-esekkel nyert a Boca. A gólunkat Trez szerezte egy tökéletes Camo-Pavel-Trez akció után :) Nálunk többek között Pavel,Trez,Camo,Montero,Davids,Torricelli,Birindelli,Peruzzi,Ferrara,Ravanelli is játszott.

• Trunks
    Ki lehet jelenteni a válogatott meccsek sikeresek voltak, ugyanis kivételesen senki nem sérült le. Jelenleg ennek is örülni kell. Közben Marchisio felépült, játszhat a Chievo ellen, ez mindenképpen megnyugtató, mellette biztosan Pogba is javulni fog. Plusz a válogatott pihenő arra is jó volt, hogy Hernanes, Alex Sandro és Lemina jobban beilleszkedhessen, de pl. Morata se kapott ezúttal meghívót, úgyhogy egész jó kis csapat készülhetett együtt.
  • preziosi
    tegnap játszottunk egy barátságos meccset vinovoban egy amatőr csapat ellen. nyertünk 3-1-re, de nem is ez a lényeg, hanem hogy elvileg lemina, sandro és hernanes teljesítményét is nagyon pozitívan értékelte allegri. lemina pirlo helyén kapott szerepet a 4-3-1-2-ben, és az sem kizárt, hogy amennyiben nem lesz marci 100%-os, akkor kezdőcsapatba is kerül a chievo ellen, hernanes a rombusz csúcsán, sandro pedig nyilván evra helyén. további örömhír, hogy asamoah játszott 20 percet.
  • Trunks
    Megnéztem a top 10-et, egyedül a Bayern és az Inter erősített jól szerintem. Az összes többi csapat irdatlan összegeket elszórt neve nincs vagy ígéretes, de eddig kb. 1 jó szezonnal rendelkező játékosokra. Szerintem még a miénk az egyik legjobban elköltött summa. Amit a két manchesteri gárda művelt, arra nincsenek szavak... 375 milliót költöttek, ebből Schweinsteiger az egyedüli nagy név, ráadásul ő is már túl van a csúcson. Mindenesetre fordulópont lehet, hogy sok év után a Serie A szórta költötte el az egyik legtöbb pénzt. Érdekes, mi lesz a milánói csapatoknál, ha nem jön össze a BL. Mert legalább egyiküknek elég biztos, hogy nem fog.

Ami még elég pikáns, hogy míg mi az utolsó napon az Internél kiselejtezett Hernanest hoztuk el, addig ők a 3-4 éve levezetni száműzött ex-juvés észlény Felipe Melót húzták be (hogy rá mi szükség volt, azt csak isten tudja - meg Mancini). Szép lesz, amikor a két brazil ezúttal más mezben egymás ellen fog pályára lépni.
  • preziosi
    122 millióval a 4. legtöbbet költő csapat voltunk európában, csak a united, city, valencia hármas előzött meg minket. a 10-be olasz csapatok közül még a milan fért be, összességében viszont a premier league után a serie a-s csapatok költötték a legtöbbet.
  • 9csöves9
    Isten ments, Padoin nagy kedvenc lett. Pont ezért, mert ennyire tehetségtelen mégis valami ott tartja 4 éve a bajnokcsapatnál, viszonylag rendszeres játéklehetőséggel. Valószínűleg az edzésmunkája lehet kiemelkedő, hogy minden edző kedvencei közé tartozik. Beugrónak tényleg jó, 20 percre talán még Buffon helyére is be merném adott esetben cserélni, de kezdőként, ilyen fontos poszton bántóan kevés. Azt nem tudom írtam-e, amikor Berlinben voltam nem volt olyan hely ahol ne csendült volna fel többször is Padoin nótája, nagyon népszerű a szurkolók körében.
  • Trunks
    Gondolom legjobb esetben is az első két meccsről lemarad, de ki tudja mikorra jön vissza, felesleges egy helyet rá áldozni. Főleg, hogy most aztán létszámban bőven megvagyunk. Télen úgyis lehet új játékosokat nevezni, ha addigra rendben lenne. Úgyhogy ebből még nekem nem ez jön le, nagyon remélem is, hogy fel fog épülni. Ha visszatérne a régi formájában és középen játszana, szerintem hamar feledtetné a tavalyi Vidalt.

#41810: Nem csak neked, egyre rosszabb nézni. Előrefelé egyre kevésbé hasznos, beadni sose tudott (mondjuk ez még nem lenne akkora baj, hiszen elvileg jobbhátvéd, csak wing backet játszva ez már bántó), védekezésben pedig egyre rosszabb, állandóan lemarad az emberekről. Evra tavaly is sokkal jobb szintet hozott, mindig mondom, hogy kellene egy rendes vetélytárs a svájcinak.

Padoint meg ne bántsátok. Hasznos ember ő, bárhova be tud szállni. Igen, focizni nem annyira tud, de nagyon hajt. Bár megjegyzem azért még sokkal bénábbnak látszott így, hogy a többiek se csináltak mellette semmit. Egy Marchisio, Pirlo, Vidal sor mellett teljesen vállalható teljesítményt hoz. Most se voltak bántó labdaeladásai, csak előrefelé játékban nyilván kevés, irányítónak meg pláne.
  • 9csöves9
    Benne van sajnos, és kurvára sajnálom :( valami nagyon makacs porc-sérülése van, nem egyszerű történet. Hatalmas erősségünk lehetne,kb. felérne egy top-játékos igazolással, ha 100%-osan visszatérne.
  • preziosi
    asa újabb kimaradása engem jobban foglalkoztat, véletlenül se legyen igazam, de egyre inkább motoszkál bennem egy olyan gondolat, hogy őt már hosszútávon nem fogjuk látni - nálunk - focizni.
  • 9csöves9
    Persze, a bajnokság a fontosabb, ott van szükség a Don minden erejére. Ne fárasszuk a mestert ilyen szaros kis Manchester Citykkel.
  • Big Boss Hu
    Kimaradt PADOIN? Dehát ő Pirlo helyettese mi lesz most velünk :D
  • eddie
    Csak nekem a mániám hogy, Lichti helyett ezerszer inkább Cáseres?
  • 9csöves9
    Leadtuk a BL listát, Padoin és Asamoah maradt ki.
  • preziosi
    számomra ez nem volt teljesen egyértelmű, de hernanes nyilatkozata alapján ő teljes mértékben úgy véli, hogy trequartistaként fog számolni vele allegri, és gondolom nem véletlenül. ez tehát azt jelenti, hogy a 4-3-3 továbbra sincs komolyabban képben.
  • Grove4
    Én nem vagyok elkeseredve Hernanes érkezése kapcsán, szerintem 1-2 évig simán jó lehet, 11milla meg nem pénz a mostani viszonyok között. Jelenleg szerintem pont az hiányzik a csapatból, hogy meccsenként legyen 2-3-4 kulcspassz amiből lehet gólokat lőni, ugyanis ezeket a kulcspasszokat (ha lennének) a csatáraink könyörtelenül értékesítenék. Szerintem nem rossz igazolás a brazil.
  • Trunks
    Csak mondjuk Pirlo előtte majd' egy évtizedig világklasszis volt, míg Hernanes produkált mondjuk 2 jó szezont egy közepes Lazióban. Ráadásul a Maestro ingyen jött, Hernanesért meg kb. annyit fizettünk, mint anno Vidalért. Ráadásul amikor az Interhez igazolt, nagy büszkén hirdette, hogy az egy komoly klub, sose volt a másodosztályban és mindig távol volt a botrányoktól. Aha. Ettől függetlenül Pirlót nagyon durván lesajnáltuk. :DD

Nekem az utolsó kettő tetszene a legjobban a brazil nélkül, a helyén akár Sturaróval, akár Khedirával.
  • Count Adyn
    Énis igy érzem, dehát pirlót is elküldtük a halálba elsőre:D
  • Trunks
    11+2 bónuszokkal, ezt keverték valahol össze.

A Citytől én nem tartok annyira. Elszórták 180 milliót az Otamendi-De Bruyne-Sterling hármasra, hadd ne kommentáljam ezt. Ezt leszámítva meg ugyanaz a keret, ami az elmúlt években mindig le lett nullázva európai szinten. Addig nem fognak semmi komolyabbat nyerni, amíg Yaya Touré a csapatban van. Szerintem a két madridi csapat sokkal keményebb lett volna a második kalapból.

Ami jó, hogy az elkövetkezendő fordulókban könnyű a sorsolásunk. Chievo a Juventus Stadiumban, Genoa idegenben, Frosinone otthon. Közte lesz a City elleni idegenbeli meccs, de azért arra lehet majd tartalékolni, tudjuk majd Padoint pihentetni.
  • ForzaInter
    Nem akarok itt veszmadarkodni, de Hernanes mar 3 eve nulla, mar az utolso Lazio-s szezonjaba se volt valami jo. A 30hoz közeli brazilok meg nem arrol híresek, hogy ujjaszuletnek.. Mondjuk egy jol működő gépezetbe meg jo lehet.
  • Lacee86
    A Citynél vendégként X lehet, ami reális. Azért is keményen meg kell majd dolgozni, látva, hogy nagyon bekezdtek a PL-ben. Persze sokszor volt már, h a BL és bajnokság beli forma merő ellentéte volt egy csapatnál. :)
  • preziosi
    én továbbra is 11 millióról olvasok, már meg is érkezett torinóba.

isla követte de cegliet a marseille-be, mindketten csak kölcsönben. ebben csupán az a rossz, hogy a kölcsöneik lejárta után senkinek sem szoktak kelleni.

hát ez volt az idei mercato, allegri többször hangoztatta, hogy a kerethez igazítja a formációt, akkor ezen el is kezdhet gőzerővel dolgozni. két hét múlva megyünk a cityhez, jó lenne azt a sorozatot nem vereséggel indítani.
  • Trunks
    Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy képességek alapján még akár benne is lehet egy jó teljesítmény. Még mindig jobb, mint ha ide hozták volna Montolivót. Most már 13 millióról írnak, nekem kicsit soknak tűnik. Nem nagyon emlékszem amúgy, mikor igazoltunk legutóbb az Interből valakit.
  • preziosi
    marotta is megerősítette, hogy érkezik "a próféta". 3 éves szerződés, 2.7 milliós fizetésről írnak a sajtóban.
  • 9csöves9
    Hernanes, az igen. Hát érdekes húzás, de nem látom teljesen elveszettnek a dolgot. Ha Allegrinek tényleg ez a vesszőparipája, hogy kell neki egy klasszik irányító, akkor Hernanes az, és amilyen gyalázatosan állunk most pontrugók terén amiatt mindenképp jó húzás.

Tényleg azzal van a legnagyobb probléma, ahogy ez az egész le lett játszva, kommunikálva. Majdnem mi költöttük a legtöbbet egész Európában, még se lehet 100% -ig kijelenteni, hogy ez a keret most erősödött. Az idő mindent eldönt, ebből kinéz egy kurva nagy bukta is, de az is, hogy megint ott legyünk minden sorozat végéig.
  • Lacee86
    Nem hinném, h pont Allegri ne tudna adott keretből megfelelő felállást létrehozni, hisz az előző szezonban is láttuk, mennyire át tudta szabni a taktikát még meccs közben is. Egyelőre sajnos szűkösek a lehetőségek, és bizony ez az ő dolgát sem könnyíti meg.
    Egybként a BL csoportunkra gondolva a Sevilla és a Mönchengladbach is szörnyen kezdte a szezont (utóbbi 3/3 vereség, csont utolsó), na jó a City az nem. :D De pl. hogy kezdte a Chelsea az idényt, az sem fényes, hogy finoman fogalmazzak, szóval ebből az idény kezdeti pár meccsből én semmi messzemenő következtetést nem vonnék le. Ahogy Allegri is mondta, a maratonon se az számít, h 100 m után hányadik vagy, hanem hogy a végén hol érsz célba. :)
  • Trunks
    Másik dolog, ami felmerült bennem. Biztos ezt az irányítós dolgot kell erőltetni? Az olasz fociban már évek óta nem túl elterjedtek, és 15 évvel ezelőtthöz képest lejárt a csatár mögötti irányítók ideje. Ha Marchisio hasonló szerepkörben fog játszani, mint tavaly, amikor Pirlót pótolta, akkor ő el tudja osztani a labdákat, a kp. és a csatársor összekötéséhez meg nem feltétlenül kell egy trequartista. Egy jó edző szerintem a felállást és a taktikát a kerethez igazítja, nem mindenáron ráerőltet egy felállást a keretre (lásd Guardiola). El kell fogadni, hogy nincs klasszis trequartistánk (hogy miért, az most nem fontos), és ehhez igazítani a dolgokat. Mert Hernanes jó lehet keretmélyítésre meg hasonlók, de ráépíteni az egész taktikát... hááát...
  • Trunks
    Pár évvel ezelőtt igen, jelenleg 11 millióért, amikor az Internek nincs szüksége rá, és bárki bármit mond, nekünk se létfontosságú, így nem. Szóval marha nagy kédőjel. Miért nem kölcsön+opció? Logikusabb lenne. Érdekes lesz, ha ő stabil kezdőnek van szánva, bár hátha életet sikerül bele lehelni, és akkor még jó is lehet.
  • preziosi
    nézzük a pozitív oldalát, hernanesszel legalább lesz 1 játékos a csapatban, aki pontrúgásból képes eltalálni kaput. ahogy eddig láttam, nem álltunk fényesen ezen a téren sem.

ő azért annyira nem rossz játékos keretmélyítésnek, szerintem sokan szívesen láttuk volna pár évvel ezelőtt a lazios formájában. az, hogy azóta mi történt vele és miért 11 millió, más kérdés, az meg szintén, hogy nekünk last minute alapon miért pont ő kellett és milyen felálláshoz. gyanítom hamarosan várható egy nyilatkozat, amiben erre megpróbál marotta vagy allegri választ adni.