44078

ibogldrc.jpg

• Zsolti9014
    Nso:
    A La Stampa szerint Delneri idehozná Walcottot vagy D. Silvát, illetve szeretné Pazzinit, esetleg Robbent.

Távozhat a lap szerint: Trez (helyette lenne ugyebár Pazzini), Diego (nem fér bele a 442-be amit játszatna az új edző) és Buffon, akinek az árából finanszíroznák az új emberek megvételét.

Nem tudom, miért nem lehet felfogni már végre, hogy Gigi NEM MEGY SEHOVA!!!
    Meg különben is valami 80 millió eurós átigazolási keretről beszéltek. Ha emellett sikerülne pénzzé tenni a felesleget, akkor bőven meglenne 100 is, abból meg azért már lehet építkezni.

Az a szép, hogy védők nevét még nem olvastam a Jvéval kapcsolatban...

Vagyis Kjaer nevét igen, őt Cavanival együtt hoznánk el, de a Palermo Giovincót meg egy valag pénzt szeretne az üzlet részeként a mérleg másik serpenyőjében látni.
  • Fabio Capello
    Sok sikert Delnerinek, remélhetőleg képes lesz arra, amire anno...

Blanc meg remek cementet pakolni, úgyis ráfér egy kis karizom :D:D:D:D
  • Zsolti9014
    cementpakolást támogatom, az pont neki való :D

Egyébként meg amit írtatok, hogy Villa --> Barca, az asszem hivatalos is lett. Nehogy idejöjjön a patkány, imádkozzunk. :|

És akkor üdvözlöm az új mestert, és sok sikert kívánok neki a csapatunknál!

Liugi Delneri
    Született: 1950. augusztus 23. (Aquileia)
    Játékosként megfordult jónéhány csapatban, többek közt az Udinesében és a Sampdoriában.

Edzőként:
    1985–1986.......Opitergina
    1986–1989.......Pro Gorizia
    1989–1990.......Partinicaudace
    1990–1991.......Teramo
    1991–1992.......Ravenna
    1992–1994.......Novara
    1994–1996.......Nocerina
    1996–1998.......Ternana
    1998............Empoli
    1998–1999.......Ternana
    2000–2004.......Chievo Verona
    2004............FC Porto
    2004–2005.......AS Roma
    2005–2006.......Palermo
    2006–2007.......Chievo Verona
    2007–2009.......Atalanta
    2009–2010.......Sampdoria
    2010–...........Juventus

2002-ben az év edzője volt Itáliában.

Én abban bízom, hogy mivel végigjárta a ranglétrát, már elég felkészült a Juvéra. Igazából nem mindenhol volt makulátlan a mérlege, de ez nem feltétlenül az ő hibája volt. A Chievónál és a Sampnál is szinte csodát tett, és most nálunk erre lenne szükség.
  • Breki33
    Luigi "Gigi" Delneri, often written as Del Neri
  • Grove4
    Blanc jogköre állítólag a stadionnal kapcsolatos munkákra korlátozódik(megy cementet pakolni:D)
  • forzajuve5
    utánanéztem, és a nevét valóban Delnerinek írják így egybe. legtöbb helyen mégis Del Nerit írnak.

nem tetszik Agnelli következő mondata:
    "Az elvégzendő munka sürgető és nagy. Éppen ezért Jean-Claude Blanc és én - egyetértésben az igazgatókkal és a vezérkarral - már tervezzük a következő idényre szánt stratégiát."

rég rossz ha Blanc megint beleszólhat a dolgokba.
  • acm689
    Juventus: Luigi Delneri lett a „zebrák” vezetőedzője

Luigi Delnerit nevezték ki szerdán a Juventus labdarúgócsapata új vezetőedzőjének.

Az 59 éves tréner az elmúlt szezonban a Sampdoriát a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyig vezette, majd hétfőn lemondott posztjáról, s – a korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően – a „zebrák" ajánlatát fogadta el.

Delneri mellett Beppe Moratta igazgató is ugyanezt az utat járta be, Andrea Agnellit pedig megerősítették a torinói klub elnöki posztján.

A Juventus rendkívül gyengén szerepelt a most befejeződött idényben, mindössze hetedik lett a bajnokságban, így a szezon közben Ciro Ferrara helyére érkező Alberto Zaccheroni vezetőedzőt nem marasztalták. A torinóiak az idén nyáron az Európa-ligában indulhatnak.

nso
  • Zsolti9014
    nagyon helyes, eredetileg is úgy szólt a szabály (nem tudom mikori szabálykönyvem van, de nem régi), hogy a mozgásnak az elindulástól az elrúgásig folyamatosnak kell lennie.
    kapusoknak amúgy is piszok nehéz, főleg ha ott bohóckodnak. aki meg nem tud elrúgni egy nekifutással egy tizit, az ne álljon oda.
  • forzajuve5
    inkább angliába, gondolom a cityhez
  • szucsy89
    sztem realba fog menni akkor:D

kinézem belőle...
  • Breki33
    A focilistán erre a komment:

„Többször is láttunk olyan esetet, amikor a büntetőt rúgó játékos nekifut a labdának, ám amikor odaér, megtorpan, és emiatt a kapus elindul az egyik irányba. Ekkor a tizenegyest lövő játékosnak már könnyű a dolga. Ez teljesen sportszerűtlen" – indokolta a döntést Patrick Nelson, az IFAB tagja.

Szerintem nem lenne sportszerutlen, hogyha a kapus ugyanakkor kijohetne :)
    Ha meg szabalyszintre emelnenk azt a mar most is elo gyakorlatot, hogy van, ami szabaly szerint bunteto, de megsem fujjak be, mert nem volt "akkora" szabalytalansag, meg lehetne valositani a tizenegyes alapfilozofiajat, hogy a szabalytalansaggal elvett helyzet helyett kapjon egy masikat a tamado csapat.
  • Grove4
    világbajnokság előtt három héttel jelentős változást vezet be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályalkotó testülete (IFAB). Ezentúl a tizenegyesek előtt megtorpanó futballisták hiába találnak a kapuba, góljukat érvénytelenítik a játékvezetők.

„Többször is láttunk olyan esetet, amikor a büntetőt rúgó játékos nekifut a labdának, ám amikor odaér, megtorpan, és emiatt a kapus elindul az egyik irányba. Ekkor a tizenegyest lövő játékosnak már könnyű a dolga. Ez teljesen sportszerűtlen" – indokolta a döntést Patrick Nelson, az IFAB tagja.

Jérome Valcke, a FIFA főtitkára elismerte: „Az új szabály eléggé nagy változás lesz, de a 2010-es világbajnokság jó főpróbája lehet ennek az előírásnak."

Abban az esetben, ha egy futballista elköveti ezt a hibát, a játékvezető sárga lapos figyelmeztetésben köteles részesíteni őt, és természetesen a gólt is érvénytelenítenie kell. Azt ellenben továbbra is elnézik, ha futás közben torpan meg a büntetőt végrehajtó labdarúgó (tehát nem közvetlenül az elrúgás előtt áll meg).

A brazil bajnokságban már-már szokássá vált, hogy a lövés előtt megáll a tizenegyest elvégző játékos (portugálul csak paradinhának, azaz kicsi megállásnál nevezik az így elvégzett büntetőket). A IFAB emiatt is látta elérkezettnek az időt arra, hogy lépéseket tegyen a kapusok kiszolgáltatottsága ellen.

Forrás
  • Zsolti9014
    be is b.na ha visszajönne... :(
  • Fabio Capello
    Egyre gyanúsabb Ibra távozása a Barcától, mert több forrásból is lehet hallani, hogy 42 millióért megegyeztek Villával, akár pénteken be is mutathatják. Mivel a Barca jelenlegi taktikájában csak egy igazi csatárnak van hely, nyilvánvaló hogy ő nem marad ott padozni, 90% hogy el fogják adni.

Lehet rettegni...
  • Zsolti9014
    és az auszik ellen az jogos büntető volt, mert a földön fekvő/ülő játékos mozdult Grosso lába irányába a felsőtestével...

és tényleg megérdemelt győzelem volt :D
    a címvédésre kevés esélyt látok, de hátha.
  • Breki33
    Szerintem jól játszott azon a tornán
    volt 2 kiemelkedő meccse, meg egy tizenegyese.

Tulajdonképpen azóta abból él neki a válogatottban általában jobban megy :P

Előtte talán Palermoban volt egy jó idénye, meg lehet még a Perugia-ban :P

De látom van akinek még mindig fáj, hogy négy éve az olasz válogatott megérdemelten megnyerte a VB-t.
  • Oziris666
    Vb 2010: otthon maradhat a 2006-os torna szinésze, Fabio Grosso is
    Inkább így helyes
  • forzajuve5
    ez vicces lesz. micsoda védelem :D
  • Zsolti9014
    Pár embernek meg simán a vébén lenne a helye. Bár kevesebben vannak, mint azok, akik maradhatnának az USA-ban
  • Breki33
    Juventus: Gianluigi Buffon marad a csapatnál ügynöke szerint

Ügynöke, Silvano Martina szerint a Juventus labdarúgócsapatánál marad Gianluigi Buffon, a „zebrák" kapusa.

„Arra szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy Buffonnak szerződése van a Juvéval, ezt tiszteletben tartja, és a következő idényben is marad. Amikor arról beszélt, hogy szívesen játszana Angliában, csak hipotetikusan beszélt, semmi alapja nincs a híreszteléseknek. Nem állította azt, hogy eligazolna, rosszul értelmezték a szavait" – mondta a játékosügynök.
  • 9csöves9
    ezzel a kerettel megyünk haknizni az államokba.páran ott is maradhatnának

Manninger,De Ceglie,Grosso,Grygera,Legro,Zebina,Candreva,Brazzo,Diego,Alex,Amauri,Trez,Belcastro,Paolucci,Marrone
  • Grove4
    Na úgy néz ki Buffon, Sissokko (meg Chiellini) biztos maradónak tekinthető.
  • forzajuve5
    el is dőlt közben. Candreva és Grosso is mehet az amerikai haknira a csapattal, mert a VB ugrott nekik
  • Breki33
    Vb 2010: otthon maradhat a 2006-os torna hőse, Fabio Grosso is

Olasz lapértesülések szerint valószínűleg nem utazik el a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra Fabio Grosso, mert a 2006-os torna egyik hőse gyenge formája miatt nem kerül be Marcello Lippi szűkített keretébe.

A Sky Italia úgy tudja, Grosso helyett a Genoa több poszton bevethető játékosa, Salvatore Bocchetti utazhat. A 2006-os vb-döntő győztes tizenegyesét belövő Grosso mellett a Juventus játékosai közül Antonio Candreva is kimaradhat a következő szűkítésnél, csakúgy, mint a keret egyetlen légiósa, a Villarrealban játszó Giuseppe Rossi.

Lippi először 27-esre szűkíti keretét, majd június 1-jéig le kell adnia a végleges, 23 nevet tartalmazó listát a FIFA-nak.
  • Breki33
    Itt a Tuttosportos cikkre hivatkoznak :)

A 4-4-2 -t amiről szó van játszatta a Chievo-val is zónavédekezéssel, amikor újoncként meglepetésre ragyogóan játszva vezették a bajnokságot.
  • gabber_saviola
    Delneri: "Spero che Buffon resti con noi"

http://www.tuttomercatoweb.com/juventus/?action=read&idtmw=207937
  • Breki33
    Itt mondják? :P

• gabber_saviola
    Azt mondják, hogy az érkező Del Neri reménykedik abban, hogy Buffon nem távozik.
  • Zsolti9014
    Én a védelemmel kapcsolatban még mindig azt tudom mondani, hogy vissza kellene szerezni Criscitót, bár nem biztos, hogy egyáltalán vissza akarna jönni. Másrészt a Palermóban vígan szaladgál Balzaretti, aki mindkét szélen bevethető a védelemben és a középpályán sem mozog idegenként, őt is hiba volt elengedni, főleg hogy nincs értelmes szélsőhátvédünk. Ha már a Rosanerinél tartunk, akkor ott lenne még Kjaer, de úgyis elviszik majd jó nagy pénzért jövőre vagy azután, ha mi nem szerezzük meg idén. Annak idején Barzaglival is csak tárgyalgattunk, pedig benne is nagyobb potenciál volt - igaz, azért német bajnok lett. Zaccardo dettó.
    Középpályásaink közül a Capello által nem favorizált Tacchinardinak még lett volna 2-3 jó éve nálunk, és nem kellett volna ilyen Tiagókat, Poulseneket, meg Melókat vásárolgatni. Bár ha Melo távozik, le merném fogadni, hogy feltámad a következő állomáshelyén.
    Annak idején határozottan emlékszem, hogy bizonyos brazil Grafite-ról is szóltak a hírek, de végül nem itt kötött ki. Én nem állítom, hogy nálunk bejött volna, de azért a Wolfsburgban nem olyan rosszul tolja, Amaurival felvenné a versenyt.
  • Mor3llo

1 hiba azért van: vajon:)
  • Breki33
    Hol vagy Juventusom?

Hol van az én Juventusom?
    Kérdezem magamtól meccs nézés közben, hiszen nincs mese... unatkozom...
    A Juventusom, melynek játékától ámúlt a világ,
    és rettegett tőle minden "brigád".
    Melynek lábai előtt hevert Milánó, Manchester vagy éppen Róma,
    és rajtuk kívül talán még fél Európa...
    Ahol Alex, Trez és Nedved játékától szem nem maradt szárazon,
    Eljő még egy ilyen időszak? mert én várom már...nagyon.
    Hiszen a mai helyzet siralmas,
    minden meccs amit megnézek unalmas...
    Valyon létezik valaki, aki rendet tud a fejekben rakni?
    mert valjuk be: ettől a kerettől semmit nem fogunk már kapni...
    Nem tudok mit tenni...csak ülök és várok.
    És reménykedem, hogy a szívem hölgye feltámad,
    és megadja a kérdésemre a választ:
    Hol van az én Juventusom?

• Breki33
    Jó lesz !

• Breki33
    Egyébként Thuram-ot Arséne Wenger fedezte fel.

Volt is vitájuk egymással mert ugye csatár akart lenni Wenger találta ki, hogy védőt farag belőle
  • Breki33
    Ennyi pedig ez akkor csúcsnak számított

"36,5 millió euró THURAM Parma-Juventus (2001)"

De ittis írják
    http://juventushungary.hu/index.php/toertenelem/juve-legek

Viszont a Juve igazából mindig a jó olasz védőkről volt híres. Illetve arról is.
    Most meg kölcsönadjuk őket, meg felesbe.
  • 9csöves9
    szerintem az sok,20-25 maximum,de teljesen lényegtelen.épp azért hoztam fel Maicon meg Evra esetét,mert nem voltak nagy nevűek,válogatottak stb kerültek kb 5-10 millióba,most meg a világ legjobbjai a posztjukon.ilyen igazolásokat hiányolok már évek óta.erre meg hozunk 1-2 szezonos játékosokat 25 millióért
  • Breki33
    35 millió , de megérte, bár az elején nem ment még neki, de aztán a világ legjobb védelme állt össze az akkori Juve-ban
  • forzajuve5
    talán Caseres ilyen lesz, de még korai megmondani. elszántsága megvan, viszont védekezésben sokat kell még javulnia
  • 9csöves9
    Thuram már a Parmaban és a 98as vébén is klasszis volt,nem véletlenül került 20 millió körüli összegbe.nem ilyenre gondoltam
  • Breki33
    Azért volt itt valami Thuram a Parma-ból 2001-ben
    Ő a szélen vált igazán nagy klasszissá míg aztán Capello beljebb rakta. :P

• forzajuve5
    ha valaki össze tudja úgy hozni, hogy a kp két szélén támadó játékos legyen akkor áldásom rá. szerintem a mai fociba nem fér bele, hogy 3 támadó szellemű játékos van csak a pályán.
    egy beton védelemmel és egy jó szürővel kp közepén(Melo és Sissoko váltogatná egymást) megvalósítható. de ehhez tényleg tökös edző kell :)