44078

ibogldrc.jpg

• 9csöves9
    17 esztendő telt el azóta, hogy Juventus mezben debütáltam a Serie A-ban. Íme 17 ok, amiért meg kell ünnepelni ezt a „születésnapot”, 17 ok (a több ezerből) eme rendkívül hosszú történelemből.

17) A fekete-fehér mez első felvételéért, az első igaziét, nem azét, melyet boltban lehet megvenni…

16) A második, harmadik, negyedik, 630.-ik felhúzásért…

15) A szurkolók énekének hallgatásáért: „Mindig melletted. Soha el nem hagyunk. Te vagy a világ legszebb dolga. Alessandro Del Piero ole.” (Ez az úgynevezett La Stangata zene, amit a legvérmesebb Juventus szurkolók írtak hajdanán)

14) A haragért, a könnycseppekért. Egy vereség, vagy a sérülés után. A sérülés után: 1998. november 8. E dátum megváltoztatott, jobb lettem általa.

13) Azért a személyért, akivel a következő beszélgetést folytattam: „Jó reggelt Alessandro, hogy vagy? Ébren vagy?” . „Nem, Az igazat megvallva, aludtam.” . „Jó, akkor itt az ideje, hogy felébredj.” Reggel hat óra volt ekkor, és aki hívott, csak Avvocatonak hívják.

12) Alessandro Orlando hosszú labdájáért és azért az ösztönért, amellyel feléje futottam és jobb lábbal, 7 óra irányából, egyből átemeltem a kapus felett: 1994 december 4., 0-2-ről 3-2-re hoztuk vissza a mérkőzést az én gólommal.

11) Azért a gólomért, ami után Interkontinentális bajnokok lettünk: 1996. november 26., Tokió, a River Plate elleni mérkőzés 82. perce.

10) A mezemért. Nehezen szereztem meg. Sohasem fogom eldobni. A nevem van rajta, csak az enyém, mióta a neves mezek léteznek… A legmegfelelőbb pillanatban érkeztem!

9) Amiért együtt játszhattam, olyan játékosokkal, mint: Antonio, Gianluca, Roberto, Moreno, Fabrizio, Michelangelo, Ciro, Angelo, Giancarlo, Andrea, Dino, Sergio, Jurgen, Paulo, Didier, Zinedine, Filippo, David, Nicola, Massimo, Alessio, Luca, Vladimir, Attilio, Pietro, Christian, Alen, Raffaele, Michele, Edgar, Fabio, Zlatan, Puma, Patrick, Manuel, Mauro, Marcelo, Mark, Igor, Lilian, Gigi, Pavel, Paolo, Stephen, Claudio, Jonathan, Emanuele, Giorgio, Diego, Ama, Cristiano, Alexander, Hasan, Zdenek, Vincenzo, Cristian, Momo, Sebastian, Alberto, Simone, és még sokan mások…

8) 2002. május 5.-ért.

7) 29 Scudettoért

6) Valamennyi kupáért

5) A 200. Juventusban lőtt gólomért. A Frosinone elleniért. És azért a büszkeségért, amit a Serie B-ben a Frosinone elleni gólom után éreztem.

4) Gaetano Scirea-ért, mindenért, amit ő jelent a Juventusnak, és nekem.

3) Giampiero Bonipertiért, mindenért, amit ő képvisel mind a Juventusnak, mind nekem.

2) Az okért, amiért sohasem felejtem el, honnan jöttem. És ezúton is szeretnék ezért köszönetet mondani.

1) A tegnapi és a mai Juventusért. Mindenek előtt pedig a holnap Juventusáért.

Alessandro

www.alessandrodelpiero.com (fordítás:juventushungary)
  • forzajuve5
    Az utolsó edzés után, Luigi Del Neri kihirdette keretét a genovai gárda elleni mérkőzésre. Martínez és Buffon továbbra is sérültek, Marchisio és Iaquinta viszont felépültek, és az edző rendelkezésére állnak.

Íme a teljes keret:

2 Motta
    3 Chiellini
    4 Felipe Melo
    5 Sissoko
    8 Marchisio
    9 Iaquinta
    10 Del Piero
    13 Manninger
    14 Aquilani
    17 Traoré
    18 Quagliarella
    19 Bonucci
    20 Lanzafame
    21 Grygera
    23 Pepe
    26 Rinaudo
    27 Krasic
    29 De Ceglie
    30 Storari
    31 Costantino
    33 Legrottaglie

meccs holnap délután háromkor a digisporton
  • Forza Italia
    igen
  • IXEMGabeo
    ja nem is rosszul;)
  • forzajuve5
    Trez játszott?
  • Zsolti9014
    Trez csapata 2-0-ra verte a Barcát idegenben, Valdéz duplájával.
  • forzajuve5
    ebben az a szívás, hogy ha jól emlékszem talán 2012-től jön az új szabály ami szerint csak annyit lehet költeni igazolásra amennyi a bevétel.
    közvetítési jogokért már idén is nagyon keveset kaptunk
  • Grove4
    „A 2010/11-es évre negatív gazdasági hatásokat jelez előre a klub vezetése, mivel a csapatnak nem sikerült az UEFA Bajnokok Ligájába kvalifikálnia magát. Ennek következtében csökkenés várható mind az európai kupaküzdelmek bevételei, mind pedig a kereskedelmi bevételek terén. Ennek pedig következménye lesz az új közvetítési jogokra és a médiából származó egyéb bevételekre is

A jelenleg elérhető információkat alapul véve és feltételezve, hogy nem történik semmi rendkívüli a klub életében szignifikáns veszteség várható a 2010/11-es pénzügyi évben.”
    (Juventus FC Blog)
  • Zsolti9014
    "Cassano? A Juventusnak le kellene igazolnia őt. Nem tudom, hogy megteszik-e. De ő egy kiváló játékos, aki a Milanban, az Interben és a Romában is helyet kapna" - kezdte Secco az Il Corriere dello Sportnak.

Akkor MIÉRT NEM igazoltad le bazmeg??? :)

"Két éve nagyon közel voltunk a leigazolásához, de akkor kétségei voltak a transzferrel kapcsolatban, és végül nem minket választott."

Ezért? Kétségei voltak? Nem lehetett meggyőzni? :)
  • forzajuve5
    vicces is lenne ha egész évben még edzésre se járhatnának. ki a fenének kellene olyan játékos aki nem edzett egy teljes féléven/éven át
  • Zsolti9014
    szerintem is. elsősorban Brazzo az, aki szótlanul tűrte a padozást mindig, amikor pedig beállt, kitette a szívét is a pályára, soha nem alibizett. normális bánásmódot érdemel.

Grosso is jól jöhet még, jó játékos ő, ezt tavaly nem sikerült bizonyítania (finoman szólva), de adódhatnak olyan helyzetek, amikor szükség lehet a tapasztalatára a fiatal Traoré vagy De Ceglie helyett.

Meg amúgyis fölösleges a kirekesztés, szerződésük van, akkor legyenek edzésbe, és szükség esetén álljanak be.
  • 9csöves9
    nagyon jó!már csak Cassanon jöjjön ki az akut ragyásság

Brazzo és Grosso újra együtt edz a többiekkel,és adott esetben számíthat rájuk Del Neri.szerintem jó döntés
  • forzajuve5
    A Sampdoria csatára, Giampaolo Pazzini akut lumbágó miatt kihagyja a Juventus elleni összecsapást.
  • bakkerman
    erre szerintem (pláne így recesszió idején) nagyon,NAGYON sokan kiváncsiak lennének...báár,lehet nem szeretném tudni...
  • Zsolti9014
    szép idők voltak! :)
  • IXEMGabeo
    poénkodtam csak...tudom h multimilliomos szinte...
  • WuFraZselic
    jaj =/ ez fájt
  • MarcelloLippi
    Hát igen. Szép is volt. Mindenki félt tőlünk.

Mellesleg Trez szépet nyilatkozott. Kár érte.
  • 9csöves9
    "A Juventus-t, Marcello Lippi Juventus-át, hogy egész pontos legyek sokszor példaként emlegetem csapatom előtt. Többször nézettem régebbi Juventus-meccset valamelyik játékosommal. Eleinte nem értették, miért kell végignézniük egy tízévesnél régebbi felvételt. Ilyenkor mindig azt felelem, hogy ne a játékot figyeld, hiszen nem ezért ültettelek a TV elé. Azért kell megnézned, hogy megtanuld, hogyan kell hajtani egy klubért."
    Sir Alex Ferguson
  • 9csöves9
    fizetési sapka van a Doriánál
  • forzajuve5
    ha már úgyis erről beszélünk, akkor megkérdezem, hogy a magyar bajnokságban mennyi lehet a topfizetés? :)
  • IXEMGabeo
    Cassano és Pazzini fizetése indokolatlanul kevés...én 2 nagyon jó játékosnak tartom akiknek elég nagy szerepük lehetett volna, hogy a BL kerüljön a csapat, de sajnos a 91. percben szúrták el
  • IXEMGabeo
    Eto és Ibra keresi a legtöbbet, de még Totti se keres rosszul a Rómában...

ami viszont érdekes a Genoában kimagaslik Toni, ami azért elég fura, mert mégcsak most érkezett:D:D

Napoliban csodálkozom, h nem Hamsik keresi a legtöbbet, Lavezzi mondjuk oké, de hogy a 3-4. hely között tengődjön az érdekes:O
  • forzajuve5
    Koman többet kap, de csak rongyos 100ezer euróval :)
  • bakkerman
    Rudolfka se fogja szégyelni a padozást évi 84 millió forintért :))
  • 9csöves9
    a Samp elnöke azt nyilatkozta,hogy a nyáron elutasítottak egy ajánlatot Pazziniért,de nem mondja meg melyik csapattól.5 milliós kölcsön lett volna 20 millás opcióval.vajon ki tehette ezt a visszautasíthatatlan ajánlatot?:D
  • bakkerman
    háát...bánná a faszom ha a Lecceben kéne "tengődnöm"...
  • forzajuve5
    If Juventus win enough titles I want to be the first to wear the shirt with three stars.
  • HTB
    http://www.goal.com/en/news/12/spain/2010/09/08/2108587/hercules-striker-david-trezeguet-will-remain-a-juventus-fan

azért jó ilyet olvasni
  • 9csöves9
    már visszavonult volna 6 éve csak fél,hogy nem tud mit enni holnap a gyerek...
  • forzajuve5
    azért én lennék Manninger vagy Traoré is. nem is jó átszámolni ezeket a fizetéseket forintba mert hülyét kap az ember :)
  • IXEMGabeo
    ez is önmagáért beszél h Delpipapát még 36 évesen is gyönyörűen megfizetik...okos az öreg addig játszik amíg eleget nem gyűjt:)
  • 9csöves9
    itt az összes csapaté

http://www.gazzetta.it/Calcio/07-09-2010/gli-stipendi-serie-a-juventus-711055134271.shtml
  • gercse
    kicsit lehetne alakítani az összképen az biztos, az összes pados játékosnak lehetne kicsit csökkenteni, persze nem tudom, hogy mostanában voltak-e már csökkentések, meg meg lehetne nézni más csapatoknál mi a helyzet
  • 9csöves9
    lehet pont ezért szar,újítsák meg neki szépen

Gio asszem 900-t,de nem veszek rá mérget
  • Grove4
    Jelenleg nagyon jó neki az az 1, nem nagyon villog mostanában, amit a Bari ellen művetl, az is vicc volt, mondjuk ez alapján Martínez 1,5 e is vicc.

Gio mennyit keresett az előző szezonban?
  • gercse
    bár Sali, meg Grygera is szépen elüldögél a pénzéért
  • gercse
    Ama meg Aqua lehetne lejebb, de kb. jónak érzem, bár mintha olvastam volna, hogy Marci többet akar bőven
  • 9csöves9
    fizetési lista...

• 9csöves9
    nálam Momo kiesett már az érinthetetlen státuszból (mondjuk nincs egyedül),szóval nem sírnám tele a kispárnámat ha távozna.de szerintem is kacsa,én novemberig nem is akarok átigazolási híreket olvasni