44078
-
#34022 Motta szerződtetését inkább nem kommentálnám. Quagliarellának és Matrinak viszont nagyon örülök, ennyiért kötelező volt őket megvenni. Pepe pedig kiegészítőembernek jó lesz. -
#34021 ennek örülök, az első három névnek kifejezetten :) -
#34020 de ki lesz az a hülye akire rá tudjuk sózni Mottát? én úgy gondolom, hogy inkább cserepados szerepet szánnak neki, vagy ő lesz a jegypénztáros az új stadionban. mindenestre pálya közelébe nem szabadna engedni ezt az embert -
#34019 Na ezt nem tudtam, így már mindjárt más :) -
#34018 hivatalos!
Mottát remélem csak valami biznisz keretében hoztuk,mást nem tudok elképzelni.
Alessandro Matri from Cagliari Calcio S.p.A. for € 15.5 million, payable in three years. The player has signed a 4-year contract;
Fabio Quagliarella from S.S.C. Napoli S.p.A. for € 10.5 million, payable in three years. The player has signed a 3-year contract;
Simone Pepe from Udinese Calcio S.p.A. for € 7.5 million, payable in three years. The player has signed a 4-year contract;
Marco Motta from Udinese Calcio S.p.A. for € 3.75 million, payable in three years. The player has signed a 4-year contract. -
#34017 #34008:
"állítólag az Adidas és a Nike is nagy harcot vív Agüeroért,és valószínűleg ez ki fog hatni a következő csapatának kilétére is.eddig ha jól tudom a Nikeval állt szerződésben,de a Copán a hírek szerint valami noname márkátlan fekete cipőben fogja nyomni:D" -
#34016 "és tényleg nem Adidas vagy Nike cipőben tolta"
miért kéne abban? -
#34015 mondjuk én azt nem tudom, hogy Momo elengedése jó ötlet lenne-e. Tény, hogy mostanában neki sem ment, de azért volt nagyon jó időszaka nálunk, és az a poszt az olyan, hogy bármikor benne van Melónak (főleg neki...) egy hosszabb eltiltás.
de Agüerót szívesen látnám persze én is, meg Bastost is.
Arról tudni valamit, hogy ha Kun jön, akkor Matri/Quagliarella helyzete hogyan alakul? -
#34014 holnap lesz a vezetőségi ülés,Bastos ügynöke optimista,szerinte már a héten lezárják az ügyet.mostanában Momo+6 millát emlegetnek árként.
Agüero ügynöke szerint ügyfele készen áll igent mondani a Juve ajánlatára és csak az Atletit kell meggyőzni.ők éppen Storarit is akarják,ha nagyon muszáj be lehetne vonni az üzletbe.tegnapelőtt egyébként a Copára készülő argentín válogatott 4-0-ra nyert,Agüero is lőtt egy csinos kis gólt(Messi kurva nagy gólpasszából),és tényleg nem Adidas vagy Nike cipőben tolta :)
szerintem jól áll neki a fekete-fehér:)
-
#34013 A Realos feleannyit nem ér mint a miénk. :)
De amúgy 13 millió sok tényleg, meg aztán mondom, kacsa lehet, mert még nem is vettük meg végleg... de Tuttosport, na :) -
#34012 atya úr isten, Pepe 13 millióért? a Realosért sem adnék annyit :DD -
#34011 maximálisan egyetértek, de ezt itt tavaly is többen kifogásoltuk, hogy az utolsó pillanatokban jönnek kulcsemberek. -
#34010 hát igen,kurvasokat számít.Krasic sem fulladt volna ki decemberben ha pl megcsinál egy rendes alapozást és nem másfél évig folyamatosan játszik Oroszországban meg a vb-n.szerintem idén sokkal jobb lesz -
#34009 "Conte szeretné ha a már a felkészülés elején számíthatna az új érkezőkre."
Milyen igaza van! -
#34008 a hét elején(akár már ma) megszületik a döntés a vezetőségi ülésen a tőkeemelésről és annak pontos összegéről.a firkászok szerint ezek után nagyon felgyorsulnak majd az események mivel Conte szeretné ha a már a felkészülés elején számíthatna az új érkezőkre.a héten bejelenhetik Bastost és Lichsteinert is azután térnek rá gondolom a támadó témára
állítólag az Adidas és a Nike is nagy harcot vív Agüeroért,és valószínűleg ez ki fog hatni a következő csapatának kilétére is.eddig ha jól tudom a Nikeval állt szerződésben,de a Copán a hírek szerint valami noname márkátlan fekete cipőben fogja nyomni:D -
#34007 :D:D:D:D -
#34006 lehet épp rántott egy utcát azt túlpörgött az agya -
#34005 Maradona azt nyilatkozta,hogy Agüero nem fog más városba költözni,a családjuk imádja Madridot.így szerinte vagy marad,vagy megy a Realba -
#34004 Néhány kisebb pletyka:
Pepét szeretné a Zenit (mondjuk sántít a dolog, mert hiába adnának nekünk 13 milliót, ha nem is a miénk még a játékos - Tuttosport).
Manningert szeretné visszavinni a Siena.
Mi Marchettit nézegetjük.
Amauri ügynöke szerint a csatár maradhat is, de Contén múlik minden. -
#34003 Annak viszont már örülnék, ha hivatalosan bejelentenék Matri meg Quagliarella maradását. :) -
#34002 A keret július 7-én kezdi meg a felkészülést a piemonti Bardonecchia falucskában. Itt 17-éig maradnak, miközben egy edzőmeccset játszanak egy helyi amatőrcsapattal (vélhetően a szokásoknak megfelelően a környék amatőr játékosaiból összeállított vegyescsapat lesz az ellenfél). Ezután Philadelphiába repül a csapat, itt három edzőmérkőzés vár Del Pieroékra - de eddig csupán egy ellenfél, a mexikói Club America neve ismert.
Az augusztus 1-i visszatérést követően szintén Piemontban, Chiusa Pesioban készül tovább a keret, majd augusztus 8-tól Vinovóban folytatják a munkát. A szokásos nyári tornál persze ezúttal sem hiányoznak majd a programból: augusztus 17-én vagy 18-án a Trofeo TIM-en Bariban, míg ugyanezen hónap 21-én a Trofeo Berlusconin Milánóban játszik a Juventus.
A bajnokság augusztus 27-én kezdődik, és persze mindenki tisztában van azzal, hogy az új idényt a már gyakorlatilag készen álló új stadionban játssza majd a Juve. -
MarcelloLippi #34001 Most akkor mi van, mert én már semmit nem értek, tényleg csak Mi szívunk ekkorát????
http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2081873
Van egy HSZ, amellyel tökéletesen egyetértek ott. -
#34000 Marottáék jövőhéten letáboroznak Madridban,a téma pedig minden bizonnyal Tiago,Agüero,L. Diarra további sorsa lesz -
MarcelloLippi #33999 Nagyon jók a képek! Már alig várom a meccseket itt. :) -
#33998 nincs mese, itt muszáj lesz élőben megnézni egy meccset -
#33997 Ja, és még ami kimaradt: L. Diarra mindenképpen elmegy Madridból, de szívesebben menne a Premier Ligába, mint ide. Csakhogy onnan nem kapott ajánlatot még... -
#33996 "It is a great feeling to be here and being part of a top club like Juventus. I am ready for this new challenge in my career and I hope to win trophies under the guidance of coach Antonio Conte - I can learn a lot from him".
Amúgy a Cesena meg akarja venni állítólag a drogos románt a Fiorentinától. :O
Nso szerint mi meg érdeklődünk Taarabt iránt...hátööö...sztem kacsa -
#33995 Milánói vonatállomás:)
-
#33994 UFFICIALE: Pazienza alla Juve fino al 2014! -
#33993 nagyon helyén van az írás! szinte minden szavával egyetértek! -
#33992 mélységesen egyetértek majdnem mindenben.egy újabb jó cikk a bianconeri blogról
Amit Marottának figyelembe kellene vennie
Bár a Bianconeri blogon nem vagyunk hívei a Google fordítóval készített, máshonnan átvett cikkeknek, a Tuttojuve egyik írása annyira megihletett, hogy úgy döntöttem, több-kevesebb változtatással itt is érdemes közölni. A hajtás után tehát arról lesz szó, milyen hibákat nem kellene elkövetnie Marottának és a Juventusnak az idei szezonban - főleg azért, mert mint azt majd láthatjuk, az elmúlt években vagy Marotta, vagy Secco révén már mindegyikkel találkoztunk...
Először is elég volt a "szerintünk világsztár" (vagy az lesz) kategóriájú játékosokból. A vezetés azt ígérte, hogy klasszisokat szerződtet a nyáron. Márpedig ebbe a kategóriába nem férnek bele olyan erősen túlértékelt "local herok", mint Lavezzi, Zarate, Gilardino, Borriello, vagy Vucsinics... És persze nem fért bele Almiron, Tiago és Amauri sem! Az elmúlt évek azt igazolják, hogy a sikerekhez már bizonyított játékosok kellenek - akiért persze kurva sok pénzt kell fizetni, és persze nem is akarnak aprópénzért focizni. Azaz, ha klasszisban gondolkodik a klub, csakis azok jöhetnek szóba, akik a legjobb/leggazdagabb klubok kívánságlistáján is szerepelnek: Agüero, Tevez, Hamsik stb. (A nevek csak illusztrációk!) A sztárok szerződtetése egyébként legalább két dolog miatt is fontos: először is az új stadionban új életet kezdő klubnak szüksége van egy (vagy több) közönségvonzó játékosra. Másrészt pedig egyre sürgetőbb a "dopo Del Piero", azaz Sanyi utódjának megtalálása. (Erről bővebben majd még írunk egy külön posztban.)
Persze aljasság betenni ezt a videót, de tényleg ő lenne, akire szükségünk van?
Emellett nem szabad folytatni az olaszosítást! Egyrészt ez az irány kudarcot vallott, másrészt pedig igen kevés olyan olasz játékos van, akinek a megszerzése reális, és erősítést is jelentene a csapatnak. Tetszik, vagy nem, de az olasz bajnokság az elmúlt 30 év legnagyobb válságát éli át, az utánpótlásból alig kerülnek fel igazi tehetségek, amit jól mutat az is, hogy egy Marchetti, egy Bonucci, egy Gamberini, egy Molinaro, vagy egy Thiago Motta válogatott lehet. Hiába cél (és hagyomány) a Juventusnál, hogy a csapat magját olaszok alkotják, ha jelenleg egyszerűen nincs erre alkalmas játékos... (Erről a témáról egyébként szintén külön bejegyzésben értekezünk majd.)
Kicsit továbbhaladva az előző pont logikáján: Marottáéknak kicsit távolabbra kellene tekinteniük, mint a Serie A. Ugyanis miközben az olasz csapatok játéka folyamatosan esik vissza, addig a belső piacon az árak erősen elszálltak (lásd Martinez, Bonucci vagy Amauri példáját, hogy csak a saját klubunknál nézelődjünk). Egy középcsapat kicsit is jobban teljesítő futballistájáért elkérnek 10-15 millió eurót. Ugyanakkor Dél-Amerikában vagy néhány "feltörekvő" bajnokságban ennél olcsóbban lehet használható játékosokat venni. A Serie A játékosai egyre-másra bizonyítják, hogy - tisztelet persze a kivételnek - nem alkalmasak a nemzetközi sikerek elérésére. Márpedig a remélhetőleg átmeneti év után a Juve célja újra a sikeres BL lesz majd jövőre.
Az edző és a taktika igényeihez kell igazolniuk. Ez persze normál esetben alapvető lenne, de láthattuk tavaly, hogy a Juventus bal oldali középpályás, és használható szélső védők nélkül vágott neki a bajnokságnak, miközben biztos volt, hogy Delneri még az asztalt is 4-4-2-ben teríti meg. Sajnos ez ügyben már lehet, hogy elkövettek egy hibát a vezetők: Pirlo megszerzése nem nagyon illik a 4-2-4-ként emlegetett ultratámadó Conte taktikába, hiszen a két középpályás jól ütköző, labdaszerzésre és támadásépítésre is képes játékos kell, hogy legyen. Ennek Pirlo nem valószínű, hogy megfelel. Perszer, egyáltalán nem kizárt, hogy Conte megtalálja a helyét, de az nem a legmegnyugtatóbb hír, miszerint az ingyen érkezők mind Marotta ötletei voltak, és Conte csak a későbbi igazolásokba szól bele.
Mindezekből következik az is, hogy a céloknak megfelelő játékosokat kell szerződtetni: ha a cél a 6. hely, akkor megfelelő, ha Pazienzában, Gubertiben, Paroloban, Vucsinicsben gondolkodunk (A felsoroltak mindegyikét szóba hozták a Juventusszal, sőt Pazienza, még ha nem is hivatalos a leigazolása, de hamarosan a Juve játékosa lesz.). Nagyobb célok eléréséhez azonban ők kevesek: a legjobb támadósorral rendelkező Milan, az olasz szinten bombaerős keretű Inter, vagy a nyáron vélhetően jól erősítő Napoli és az új befektetői háttérrel rendelkező Roma megelőzéséhez/befogásához nem tucatjátékosok, hanem kulcsjátékosok kellenek.
Sokkal jobban kell taktikázniuk, mint tavaly: akkor mindenki tisztában volt azzal, kik a Juventus célpontjai (elsősorban Dzeko, illetve mögötte Kraszics), és így jelentősen romlottak Marottáék tárgyalási pozíciói. Ez ügyben tanulhatnának Moggitól: a cél érdekében nyugodtan hazudják azt, hogy egy játékos nem érdekli őket, majd másnap igazolják le. És persze lényeges, hogy ne hagyják magukat megvezetni egy-egy klubelnök (pl. Zamparini), vagy játékosügynök (pl. Raiola, aki az egyik legkártékonyabb figura az ügynökök között) által.
Meg kell szabadulni azoktól, akikről kiderült, hogy képtelenek megfelelni a Juventusnál támasztott elvárásoknak. Az itt tartott játékosok értéke csak romlik, felveszik az általában nem túl alacsony fizetésüket, de a csapat hasznára nem nagyon vannak. A legnyilvánvalóbb példa Martinez, de szerintem ide tartozik Grosso, Bonucci, Motta, Amauri, Iaquinta is. A felsorolt játékosok teljesítményük/hozzáállásuk/sérüléseik miatt nem tudtak igazán megfelelően teljesíteni. Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy éppen Marottának köszönhetően tavaly már történt némi elmozdulás ebbe az irányba: Zebina vagy Camoranesi távozása legalábbis így értékelhető. Aki nem elég jó, azzal nem biztos, hogy újra próbát kellene tenni, hogy hátha majd jobb lesz. Tiagonál is milyen sikeres volt ez a gondolkodás, nem? (És szerintem Melo legfeljebb csak részben jelent erre ellenpéldát.)
"Kevés vagyok én ide"
Lehetőleg el kell kerülni, hogy a mercato végére álljon össze a csapat. Persze Moggi idejében is rendszeres volt, hogy az utolsó nap még érkezett erősítés, de akkoriban egy eleve jó csapat további erősítéséről volt szó. Tavaly láthattuk, hogy azzal, hogy Quagliarella és Kraszics (illetve a feleslegesen érkező Traoré és Rinaudo) csak későn csatlakozott a kerethez, a csapat összerázódása eltolódott. Egy új, versenyképes csapat felépítéséhez az kellene, hogy Conte minél teljesebb kerettel kezdhesse meg a munkát. Persze egy-egy tárgyalás elhúzódhat, de jó lenne, ha nem ez lenne a általános.
A tavalyi tapasztalatok alapján el kellene kerülni a felesleges igazolásokat. Persze nem jövőbelátást várunk Marottától, de azért mondjuk elgondolkodhatna azon, ha Wengernek nem kell egy fiatal francia játékos, akkor az talán annyira nem is jó védő. Vagy hogy ne igazolja le a Napoli egyik közepes tudású védőjét. Vagy ne hozza vissza negyedik jobbszélsőnek Lanzafamét...
Végezetül: lehetőleg minél kevesebb játékosnál alkalmazzák a kölcsönbe, opcióval megoldást. Bár vonzónak tűnik az ilyesmi, hiszen olcsó, vagy ingyenes kipróbálási lehetőséghez jut a csapat, ugyanakkor túl sok bizonytalansági tényezőt jelent a csapatépítésben. Megveszi-e a Juve az érintett játékost? Alkudni akar a klub, vagy kifizeti a megegyezéses árat? Játékosokkal, vagy pénzzel fizet Marotta? Lehet-e hosszú távon számítani a kölcsönkapott futballistára? Lesz-e elég pénz további igazolásokra, ha az opciókkal él a Juventus? Összességében legfeljebb egy játékosnál tudnám elképzelni ezt a megoldást, bár ő jelen állás szerint felesleges lenne: Dzekot lehet, hogy meg lehetne szerezni egy évre, de akkor mi lesz Quagliarellával és Matrival, és az esetleg érkező DP utóddal?
Szóval, kedves Beppe Marotta, kedves Andrea Agnelli, innentől tudjátok a dolgotokat, és hogy mit, hogyan csináljatok! -
#33991 ezektől a Vucinic pletykáktól falramászok.csak az üres kapura kihagyott helyzeteiről lazán összevágnék egy 10 perces videót... -
#33990 sok boldogságot nekik!
#33989: és akkor egy klublegendának meg itt pöcsölnek a k.va fizetésével...
Agüero nem mondom, hogy nem lenne erősítés, csak egy "picit" sokallom én még a 7 millás fizetést is. mondjuk ha erősíteni akarunk, annak ára van. -
#33989 szerintem ezért is volt ez a 25 millás ajánlat,hogy majd megegyeznek féluton 35-ben.ami számomra aggasztóbb,hogy már most 7 millát keres.mennyit fog kérni itt? -
#33988 -Gigi ma veszi feleségül Seredovát. Grat nekik!
#33983:
rohadtul utálom ezt az embert. Forma 1-et még megértem, abban nagy pénz és reklámérték van, de a krikett... ott van a világ egyik legnagyobb csapata akit fel kellene éleszteni és erre belenyom a szaros krikettbe 450 millát. dögöljön meg a lova az ilyennek.
egyébként valamikor jövő héten lesz igazgatósági összeruccanás és akkor határozzák meg az átigazolásokra szánt keretet. már előre félek. bár nekem az se életbiztosíték ha Marottának odaadnak egy 100+ millás összeget
#33987: az elég vicces. viszont kiderült, hogy a 45 milliós kivásárlási ár a szerződésben csak a spanyol bajnokságra vonatkozik, úgyhogy egy jó sportigazgató el tudná hozni 35 körül szerintem, hiába ragaszkodik az atlei a 45 milliójához -
#33987 Mogginak szerintem ez lesz a max,talán pár év felfüggesztettet kaphat.ezek után pedig az,hogy visszakapjuk a Scudettokat kizárt,max az Intertől elvehetik az ajándékot
Pazienza ma esik át az orvosi vizsgálatokon és 3 évre ír alá
Agüeroért állítólag első körben 25 millió eurót ajánlott a klub,amivel gondolom nem kis vidámságot okoztak a Atleti vezetőségének körében -
#33986 ezek után érdekes lesz, hogy a még jelenleg is zajló bírósági ügyben mi lesz az ítélet -
#33985 Moggit örökre eltiltották :( -
#33984 450 milla krikettre? :O azigen!
A felét adják már átigazolásra a FUTBALLCSAPATNAK! :) -
#33983 csak a pénz lehet az akadály,bár most úgy érzem nem fogunk spórolni
azt vágjátok,hogy Elkannék az utóbbi években 450 milliót eurót invesztáltak krikettbe!!! és közel 3 milliárd csurrant az F1-be? van itt pénz szarásig,fordíthatnának nagyobb figyelmet most már a csapatra is