44078

ibogldrc.jpg

• Lacee86

• Trunks
    Muntari bosszúja:
  • Trunks
    A Milan nem lett hirtelen sokkal jobb, de szervezettebbek, mint tavaly, plusz van pár ígéretes fiatal. Viszont tényleg azért lehetnek ők ott, mert megkapták a lehetőséget a drágán igazolt külföldiek helyett (mert rájuk nem volt pénz). Kicsit hasonló a helyzet a calciopoli utáni Juvéhoz, Marchisio most nem hiszem, hogy hasonló helyzetben odaférne. Chiellini is akkoriban lett szinte kényszer-középhátvéd, bár ő legalább már a Capello-érában dörömbölt a kapun. Most ez a Kean gyerek is azért került az első csapathoz, mert Pjaca és Mandzukic is sérüléssel bajlódik.

Az is látszott, hogy a meccs végére elfáradt a csapat. Azért nagyon nem mindegy, hogy egyik csapat hét közben csak edz, a másik meg 90 percet játszik, abból fél órát emberhátrányban. Ez nem kifogás akar lenni, csak nem véletlen, hogy a BL utáni bajnokit nehezebben veszik a csapatok. Legalább megvan az illuzió, hogy szoros lett a bajnokság.

Szerintem a Milan örülhet, ha összejön egy 4-5. hely. Reálisan ez a maximum elérhető.
  • 9csöves9
    Szerintem ettől még nem kell Milan feltámadást vizionálni. A keretük még mindig nagyon középcsapat, most a lelkesedés vitte őket, teltház, mák, Rizzoli és még így is majdnem pontot mentettünk egy nehéz BL meccs után idegenben. Tavaly a bajnokság ebben a szakaszában a Fiorentina vagy az Inter is hasonlóan állt, hosszútávon kijönnek majd a keret hiányosságai. A kínaiakkal még mindig nem történt semmi, ha végre össze is jön, annak a tényleges hatása csak jövő nyártól kezdődik majd. És ahogy az Internél látszik, az sem garancia azonnal semmire.

Amit viszont nagyon irigylek tőlük, azok a beépített fiatalok. Persze a helyzetük és a pénztelenség vitte rá őket, de sok mindent elcserélnék eredményességben arra, hogy egy rangadót valamelyik 18 éves kölykünk döntsön el. És a szomorú az, hogy a kanyarban sincs senki, pedig aztán a legjobb infrastruktúra áll a rendelkezésünkre. Végre rendszeresen odakerül egy primaverás az első kerethez és az is ki? Egy Balotelli klón Raiola bébi...

#43227: Nekem azonnal a Muntari gól jutott eszembe, hogy akkor most egál. A döntésben amúgy tényleg az a közjáték volt botrányos, ha rögtön jelez az asszisztens akkor azt mondom jól van benézte. De ez a perces csevegés a Milan játékosokkal majd meggondolom magam ez kibaszott szánalmas volt. Rizzoli a legjobb olasz bíró jelenleg! Konkrétan nem láttam még rangadót amit ordas hiba nélkül vezetett volna le.

Az eredmény amúgy nem tragédia, alapból egy döntetlent vártam, általában az ilyeneket valami mákkal behúztuk az utóbbi időben. Az viszont aggasztó, hogy egyre jobban látszik, hogy a keret mégsem olyan jó amilyennek tűnik...Pár sérülés és már alig tudunk kiállni úgy ahogy a mester szeretne, már meccsek óta össze-vissza kell variálnia. Amikor Marchisio elment melegíteni azt hittem behozza, hülyét is kaptam volna, ha beküldi egy ilyen darálóba. Hiányzik az erő a középpályáról, így az ész (Pjanic, Dybala) sem tud kiteljesedni. Higuaint meg baszhatjuk, ha nem passzolnak neki. Én nem tudom, hogy ennyire szorosan fogják-e, vagy nem komálják, vagy ő mozog keveset, de szezon eleje óta látványos, hogy mennyire nem keresik a társak. Én vártam, hogy majd a kis pajtásával mennek a kombinációk, kényszerítők, de inkább az van, hogy egymás nyakán vannak, volt egy szituáció tegnap is amikor Dybala méterekről robbant oda, hogy elrúghassa a Higuain felé érkező labdát...

Szóval van min törnie a fejét Allegrinek, szerencsére az nagy könnyebbség ebben a szituációban, hogy mindkét sorozatban az élen vagyunk. Egyelőre...

• Lacee86
    Igen, amúgy részben persze örülök, h feljövőben van a Milan, mert végre lesznek újra rangadók, csak nagyon bosszantó, h kb Rizzoli miatt lesz leginkább emlékezetes ez a meccs... Nagyon kell már az a videóbíró.
    Btw Donnarumma nem semmi, 18 évesen stabil kezdő, szerződéshosszabbítás előtt áll, majdnem 20x annyi pénzt kereshet havonta, mint most... És hát nem érdemtelenül kapja mindezt.
  • Rockynhooo
    Dybala sérüléséről tudni valamit ?
  • Trunks
    Most belegondolva elég hasonló Muntari (nem)góljához az egész. Az is szörnyű döntés volt. Szegény Allegri mindkétszer a rossz oldalon állt.
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.10.22. 23:11:57
  • Trunks
    Ez minden idők egyik legszánalmasabb döntése volt. Egész abszurd volt, ahogy próbálták két perccel a gól után kibogozni a bíró és a partjelző, hogy les volt-e vagy nem, miközben a tv-ben teljesen egyértelműen ment a lassítás, ami mutatta, hogy Bonucci nem volt lesen. Ami még viccesebbé teszi a dolgot, hogy az olasz Sky Calción megmutatták, hogy elsőre a partjelző nem is jelzett. Látta a reklamáló Milan-játékosokat, elgondolkozott és szólt a bírónak, hogy "hé, mégis érvénytelen!"?

Különben jó volt a Milan, egy totál ikszes meccs volt. Mostanában nem sok ilyet láthattak, de akkor is, én fordított helyzetben nem tudnék egy ilyen óriási baki után tiszta szívből örülni a győzelemnek.
  • Lacee86
    Borzasztó volt ez a mai játékvezetés... Hozzá kell tenni, hogy ettől függetlenül a játékunk is hagy kívánni valót maga után, és hát persze Dybala sérülése baromira kellett most még. :(
  • Lacee86
    Buffon hajában szörnyű ez a csík... :D
  • Trunks
    Az teljesen mindegy, hogy utána hozzáért a lábához, a szerelés nem volt durva és egyértelműen labda volt. Ezzel a felfogással becsúszni is kár, mert jó eséllyel nem tudod csak a labdát elrúgni.
  • Gabor77
    Azért az annyira szabályos nem volt. Az oké, hogy a labdát elrúgta, de vitt minden mást is. Azonnali pirosat szerintem nem érdemelt volna, de így, hogy sárgát kapott..teljesen jogos. Pumuklinak jön egy tálca sörrel, hogy megmentette a meccset.
  • Trunks
    Tudom én vagyok a naív, de ilyenkor nem lehet az UEFA-nál fellebezni, hogy Lemina belépője teljesen szabályos volt, és függesszék fel az eltiltást?
  • 9csöves9
    Most hoztuk vissza a Sevilla ellen elbukott 2 pontot. Alapból nagyon nehéz meccsre számítottam, egy ilyen faszfej sporival megszínezve meg még értékesebb az egész. Gigi meg így szokott általában válaszolni a kritikákra.
  • Trunks
    Kevés pozitívum az eredményen, Buffon teljesítményén meg az első negyedórán kívül. Bíró bácsi mindenesetre jól belenyúlt a meccsbe. Cuadrado pedig szép gólt lőtt. Fontos lenne az első hely.
  • Lacee86
    Hát igen, a meccs legjobbja! Azért Cuadrado gólja viszont nem semmi volt! Kemény meccs volt, de főleg így 10 emberrel az utolsó fél órában még nagyobb szó, h sikerült kiharcolni a győzelmet.
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2016.10.18. 22:42:09
  • Gabor77
    Gigi szobrot Torinoba.
    Dybalanak most elegge alibi szaga volt. Az a baj, hogy eredmeny mindig van, de jatek az nincs. Tovabbjut a csapat, de egy nagyobb ellenfel ellen ez max gombfocira lesz eleg. Remelem tavaszra osszeall a jatek, Pjanic megtalalja a helyet, es a kis herceg is egeszseges lesz.
  • Rockynhooo
    Buffonra nincsenek szavak
  • Trunks
    Most meg 18 méterre a kapitól rázuhannak Higuainra, mehet tovább. Még egy francia gól betetőzne mindent.
  • Trunks
    Teljes vicc ez a bíró. Első félidőben jogos Bonucci 11-ese, később hasonló falt Bonuccin a Lyon 16-osán belül, semmi. Második félidőben gyerek leüti Pjanicot, csak sárga. Pár perccel később Lemina szerelés közben elrúgja a labdát is, második sárga. Egyre messzebb az első hely.
  • Breki33
    Kétségtelenül a 2-1-es Juventus győzelemmel záruló mérkőzés legszebb pillanata volt, amint a „zebrák” egyenlítő gólját szerző, 22 esztendős Paulo Dybala kiszaladt az oldalvonalhoz, hogy átölelje nehéz helyzetben lévő csapattársát. A csúcspont azonban még váratott magára: a védőt a 70. percben pályára küldte edzője. Innentől kezdve hosszú perceken keresztül egy emberként éltette és biztatta a Juventus Stadion 40 ezres tömege Bonuccit és a kis Matteót.

http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/389754_meghato_gesztussal_tamogatjak_a_beteg_fiaert_kuzdo
  • Trunks
    Szerintem is, két évente hibázik kettőt, most egymás után volt, egyik se lett végül végzetes. A gól előtt Hernanes még nagyobbat bakizott amúgy, de már nem is szólok semmit.
  • 9csöves9
    Szerintem ez szimplán csak balszerencse, ő is ember még ha néha nem is úgy tűnik.
    Ahogy az ultrák is kiírták neki tegnap: Néha Superman is "csak" Clark Kent :)

Rendesen szenvedős meccs volt, ilyen felforgatott kezdővel nem is csodáltam. Dybala góljáért és ahogy kifutott Bonuhoz utána megérte már megnézni, megható volt, meg az is amikor a stadion a meccs elején Bonucci kisfiának a nevét énekelte. Az ilyen pillanatok után még jobban hihetetlen lenne, ha Bonucci eligazolna a pénz miatt Angliába. A mostani helyzetben ezek az angol szennylapok kicsit elfelejthetnék a témát...
  • Lacee86
    Sajnos Gigivel van most valami, és nem a kora. Esélyes, hogy a sok kritika valahol mégiscsak negatív hatással van rá, még ha nem is akar foglalkozni velük. :(
  • Breki33
  • Trunks
    5 perccel előtte a spori meg jól benézte Parolo szabályos gólját. Túl sok jelentősége nem hiszem, hogy lett volna a botlásnak. A spanyolok úgyis mindenkit végigvernek, a második helyhez pedig elég nem kikapni Albániától.

Mandzukic megint betalált, a Napoli ellenben sokkal rosszabbul járt: Milik keresztszalagja elszakadt, 4-6 hónap kihagyás vár rá. Szegény srác, szinte tökéletesen kezdett a nápolyiaknál, innentől szerintem a BL-ben se lehetnek túl vérmes reményeik, és a bajnokság is nekünk áll. Montolivo fél évre kidőlt (bár ez rajta kívül kb. mindenkinek jó hír), imádom ezeket a válogatott szüneteket.
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2016.10.10. 00:43:41
  • Rockynhooo
    Immobile meg is mentette ma az olaszokat. 70. perc környékén már kezdtem izgulni, hogy ebből hatalmas égés lesz.
  • Lacee86
    Mandzsu elég aktív volt a válogatottnál, mesterhármas (jó, tudom, Kosovo ellen, de akkor is), finnek ellen pedig győztes gól. Ez jót tehet az önbizalmának, remélem a Juvéban folytatja most ezt. :)
  • Lacee86
    Pellé a régi nagy olasz válogatott cseréinek a cseréibe sem fért volna be. :D Menjen vissza Kínába, az a szint való neki.
  • 9csöves9
    Pellé segítőkész volt és megoldotta, hogy ne kelljen játszatni. Nem pacsizott Venturával amikor lecserélte, erre ő kibaszta a keretből. Eder meg remélem megrúgja egy labdával vagy valami és kész is.

Ventura amúgy biztos Tavecchionak valami csókosa, átlagos tucat olasz edző, semmit nem tett még le az asztalra pedig nem mai gyerek.
  • Trunks
    Borzasztó volt az olasz válogatott, Ventura eddig nem győzött meg. Rendben, hogy Marchisio sérült, de Candreva és Verratti végigüli a meccset. Egyáltalán a keretbe is hogy kerül Montolivo? Az Éder-Pellé párost is elfelejteném, Immobile bár segghülye meg nem szimpatikus, de mégis jobb játékos Pellénél. Belotti is jól szállt be.

A középpálya lepkefing volt De Rossit leszámítva (rajta látszott, hogy igazi vezér, rögtön odaállt, hogy övé a 11-es, pedig Bonucci is szívesen rúgta volna és be is verte, ahogy kell; könnyen lehet a németek ellen ő hiányzott a továbbjutáshoz), a két védőnk+Romagnoli viszont remek volt. Ha nem lenne Chiellini oldalán az összeszokottság a védelem többi tagjával, nálam a milanos kezdene. Ezzel kb. az olaszok mehetnek is pótselejtezni, ami azért vicc elnézve a többi csoportot, de ez van. Otthon kellett volna nyerni, de ég és föld volt a különbség a nyári meccshez képest.

Mandzukic góljai jót tehetnek a lelkének, még ha Koszovó ellen rúgta is őket.
  • 9csöves9
    Borzasztó a csávó, de a Milan szurkolók is így gondolják. Óriási szerencséjük van, ha ezzel a sérüléssel végre kiszorítja Locatelli. Verratti meg végig üli a meccset?

Buffon valószínűleg ezzel az ordas nagy bakival karrierje végéig letudta ezt, Bonucci és Barza meg a nagyrészt tanári játékát színesítette egy-két bohóckodással. Romagnoli nagyon jó volt mellettük, Donnarummával párban jöhet is akár a jövőben :D

Mandzukic triplázott, Dybala és Higuain kezdők voltak, a dagi gólt lőtt, amivel beérte Maradonát, a kicsit meg lehozták a második félidőben. Lichtsteiner meg reméljük ma betalál a saját kapujába.
  • Trunks
    Azt komolyan gondolja Ventura, hogy Montolivo kezd a spanyolok ellen? Looool.
  • 9csöves9
    Azóta már posztolta twitterre Pjacának Lemina, hogy "bocs nem láttalak tesó" ... :D
  • 9csöves9
    Na végül sima lett, lehetett volna jóval nagyobb arány is. Ahhoz képest, hogy döcög még a gépezet, nem is rossz, tavaly ilyenkor 8 pontunk volt és 6-8 ponttal le voltunk maradva minden riválistól. Ennek tudatában ezzel a 4 pont előnnyel szünetre menni több mint bíztató. Kár azért a lélektelen semmiért amit a San Siroban csináltak a srácok.

Higuain is szépen törleszti az árát pedig ez még messze nem a csúcsformája és én még azt sem látom, hogy annyira jól működne együtt párban Dybalával. Biztos nagyon jó haverok, de a pályán még nem nagyon látszik az összhang, alig passzolnak egymásnak.

Leminára nagyon haragszom amiért nem adta azt le Pjacának. Ő még új fiúként nem nagyon mert érte kiakadni, de remélem azért Allegri vagy valamelyik szenátor nyakonbassza érte Leminát. A horvát egyébként rettenetesen jó lesz, lassan egy meccset kaphatna kezdőként Mandzukiccsal párban.
  • 9csöves9
    Támogatom! 250 kuna kb. 10 ezer forint.

Hát ez a bajnoki sem egy fáklyásmenet eddig, de azért helyzetek akadnak. 0-1 jó lesz.
  • Trunks
    Indítványoznám a Siófok felvételét a BL mezőnyébe, a színvonal hasonló maradna, és nem kéne ennyit utazni! Mindenesetre örülök, hogy a túra jól sikerült, sajnos a meccs elég unalmas lehetett élőben is. Mennyi volt a jegy amúgy?
  • 9csöves9
    Haha semmi ilyesmi :D Nagyon jó túra volt, 207-en mentünk végül találkoztam egy régi topiktársunkkal Bade-del is. :)
    A horvátokkal nem nagyon volt módunk találkozni, rendőri kísérettel mentünk oda-vissza a határtól-határig. 6 év után tért vissza a BBB náluk, elég komoly szurkolást prezentáltak. Meglepően sokan voltunk a vendégben, de hát hozzájuk mérve nem nagyon volt esélyünk. Pláne, hogy a vendég kanyar vagy 30 méterre van a pályától. Az edzőmeccs fíling is rányomta a mi oldalunk a bélyegét, őket a 0-4 sem zavarta, nyomták ugyanúgy. Pjacát és Mandzukicot is ünnepelték a hangosbemondó is direkt úgy konferálta fel őket. Érdekes volt, hogy a meccs végén Gigi rögtön az öltözőbe szaladt, biztos fázott így hogy nem volt nagyon megdolgoztatva. A többiek azért megköszönték a szurkolást, de látszott rajtuk, hogy már nyűg volt nekik a meccs vége.

Mindenesetre nagyon jó volt az egész, szóval én örülök, hogy ilyen "BL-re méltatlan" csapatok is vannak és így van lehetőség ilyenekre is. A szuperligában majd lehet meccsre járni 100-200 eurós belépőkkel.

• Trunks
    Mi van, Csöves belealudt a meccsbe, és eladta a szerveit a horvát maffia?
  • Lacee86
    Nem is akármilyent. :) Nem baj, kellett most a lelkünknek ez a nagy arányú győzelem, még akkor is, ha az ellenfél minősége tényleg nem méltó a BL-hez.