44078

ibogldrc.jpg

• Trunks
    Ez a tipikus kezezés, amiről beszéltem, amit szeretnek befújni a bírók, de nevetséges. Ebben mi a szándékos? Közelről eltalálta Lichtsteiner a kezét, egyedüli megoldás, ha állandóan a háta mögött tartja a karjait a védő.

Edit:
    #43555: Ugye ez csak vicc? Az egyenlítő gól egyértelműen les volt, ezt a 11-est meg 10-ből 8-szor befújják a bírók. Szerintem baromság, de így szokták értelmezni a szabályt. Hol van itt a megvett bíró?
    Utoljára szerkesztette: Trunks, 2017.03.10. 22:46:31
  • szucsy89
    Gratulálok a megvett birohoz
  • Trunks
    Példát lehet venni a PSG-ről. Nem fogták a bíróra a kiesést, pedig normális bíráskodás mellett 4-1-nél többre tuti nem kapnak ki. Ha valamikor lehetne nekiállni "bírózni", akkor most, mégis inkább a saját hibáikat keresték a meccs után - persze attól még, hogy hibázik a spori, a többi gólt nem kellett volna bekapni.
  • 9csöves9

#43549: Hétvégén látszott, hogy a játékosok is már elhitték, hogy eldőlt. Kint voltam, de ez talán überelte a 2 évvel ezelőtti 0-0-t is, nagyon takarékon voltunk. Délelőtt voltunk a szállodánál ahol megszállt a csapat, de csak Pjacát lehetett látni egy pillanatra meg Marotta kávézgatott az étteremben. Egy Napoli melegítős csávó várta nagyon Higuaint, nem volt valami természetes a mosolya amikor leszálltunk 30-an. :D Első ránézésre amúgy mi jobb szállodában voltunk, nem lett volna szar, ha inkább ők is oda mennek.
  • limperatore
    őket ti fogjatok mint mindig :D
  • Lacee86
    Hát most 1000-rel a nápolyinak szurkolok. De szép is lenne, ha búcsúztatnák a Margitot. :)
  • Lacee86
    Hát igen, és azzal már majdhogynem tényleg eldőlne a bajnokság még így 12 fordulóval a vége előtt is.
  • Trunks
    Ez a bajnokság is eldőlt. Maradt a szezonból 1 félig-meddig (Napoli, kupa)+1 fontos (kupadöntő) meccs, meg ami még a BL-ben jön.
  • Count Adyn
    Roma kikapott ugyhogy mehetunk 10ponttal akár holnap:)
  • Lacee86
    Ezzel nem feltétlen értek egyet. Ha becsúszol valakinek, normál esetben a labdát akarod elrúgni, de ha lábat találsz, az szabálytalan, pedig nem volt szándékos. Na, ha valaki csak el akarja rántani a kezét a labda elől, de azzal mégis beleüt a labdába, az minden csak nem szabályos. :)
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2017.03.02. 01:18:26
  • Trunks
    A kezezéssel a nem egyértelmű szabály a gond (vagy az azt értelmezni nem képes bírók, játékosok, edzők, szakértők és nézők). A szabály szerint csak a "szándékos" kezezés büntetendő. Ez a labdakezelés közbeni szándékos kezezésen kívül kb. akkor áll fenn, ha valaki direkt beleüt a labdába. Mégis állandóan jönnek a nagy szakértők, hogy "a kéz kereste-e a labdát", "testhez volt-e szorítva a kar", stb. Amiből az jön ki, hogy szinte minden egyes szituációban, amikor hozzáér egy játékos kezéhez a labda, rögtön mindenki szabálytalanságot reklamál. És általában szeretik befújni a bírók azokat a "kezezéseket", amikor csak rárúgja az ellenfél a labdát a játékos kezére.

Úgyhogy a videóbíró abban tudna csak segíteni, hogy kézhez ért-e a labda.
  • Lacee86
    A kezezésen csak a videóbíró segíthetne szerintem, több szögből visszanézve. Persze még akkor is benne van a szubjektivitás, de ezt megítélni totál objektíven úgysem lehet soha. Nyilván a kezét nem tudja lecsavarni senki. :)
  • Count Adyn
    jah tényleg ezt elis felejtettem hogy fejlődik a foci :D
  • Trunks
    Értem, hogy odavannak, mert az első félidőben jók voltak, a vezető gól pedig egy szép akció végén született. Viszont a 11-esek egyértelműek voltak, és a második félidő közepére teljesen kontrolláltuk a meccset. Lehet bírózni, ha muntaris szintűt hibázik a bíró, de egyértelműen megvertük a Portót és a Napolit is, mégis mindkettő próbálja a bírókra fogni a dolgot.

#43541: Szerintem hozzáért a labdához, de nem is ez a lényeg. Az új szabályok értelmében ha ilyen helyzetben szabálytalankodik a kapus, nem jár piros. Ami szerintem teljesen jogos, mi a fene értelme van duplán (piros+11-es) büntetni a kapust, ha nem szándékosan szabálytalankodik, csak menteni akar? Végre egy értelmes szabálymódosítás, még a kezezéssel kezdhetnének valamit, mert mindig totál káosz van az ilyen eseteknél.
  • 9csöves9
    Szerintem hozzáért, de ha nem tarolja el Cuadradot akkor utána ott van neki az üres kapu. Piros nem járt volna érte az új szabályok szerint. Az előtte történt Albiol eset miatt fáj nekik jobban, de arról meg egy normális visszajátszás sincsen. Persze be is támadták a Rai-t hogy direkt vették rossz szögből. Ütköztek, de nem az a nettó 11-es kategória, az lett volna faszság, ha amiatt hogy azt nem fújta be, kompenzál és nem fújja be a Reinás esetet sem.

Egy biztos, amíg nem tudnak átlépni a riválisaink ezen a hisztis kislány üzemmódon addig soha a büdös életben nem fognak minket megelőzni.
  • Count Adyn
    Hjah fáj nekik nagyon, azon vergődtek sokan hogy dehát Reina hozzáért a labdához a második tizi előtt, hát lassított visszajátszásból látszik hogy köze nem volt hozzá:D Annyiban furcsa az eset hogy nem állították ki a faszba azonnal:D Nembaj Moggi elintéz nekünk mindent az a lényeg:)
  • 9csöves9
    Tegnap nem történt semmi extra, csaltunk megint, csak a szokásos. ADL a hisztije alatt azt mondta a visszavágón az ifikkel kéne felállniuk. Remélem így lesz, akkor talán bejuthatunk a döntőbe.

Hétvégén Roma-Napoli, pár hét alatt romokba dőlhet az egész szezonjuk, teljesen megértem a frusztrációt.
  • Lacee86
    Nem volt csúnya! :O :)
  • Trunks
    Zaza se kis gólt rúgott hétközben a Realnak:
  • Lacee86
    Nagyon lagymatag a meccs eddig. Az az érzésem, valami nyögvenyelős gól lesz a második félidőben, és 1-0 lesz a vége. De ugye azt az 1 gólt is meg kellene szerezni...
  • Lacee86
    Bazz, nem semmi. :O
  • 9csöves9
    Caldara elkezdte törleszteni a vételárát, az ő duplájával nyert az Ata Afrikában :)
  • Count Adyn
    kivakarta őket a g@ciből erre tessék...:)
  • Lacee86
    OFF: Kirúgták Ranierit, hivatalos. Én azért sajnálom az öreget, néha kegyetlen a futball világa...
  • Lacee86
    A napnál világosabb bírói ítéletekre fogni a kudarcot, na ezt hívják szánalmasnak. Amúgy ez nekem is eszembe jutott, hogy a 2. szabálytalanságra önmagában lett volna bíró, aki pirosat adott volna.
  • Trunks
    Egyikőtök se olvasta el a "0-2 túlzás" utáni hozzászólásomat. Hirtelen berúgtuk a két helyzetünket, utána viszont lehetett volna több is.

A Porto edzője és a kapitány is a bírókról beszélt a meccs után. Szerintem ez szomorú egy ilyen vereség után. Egyrészt a kiállítás előtt se sokat volt náluk a labda, másrészt tényleg lehet vitatni ezt a pirosat? Tellest már az első lap előtt is figyelmeztette a bíró, aztán kapott egy sárgát teljesen jogosan, majd leterítette Lichtsteinert. Már csak az a becsúszás önmagában majdnem pirosat ért. Többet érne, ha ilyenkor azt nyilatkozná az edző, hogy szervezetten játszottunk, sokáig jól tartottuk magunkat 10 emberrel a Juve ellen, ennek örülök, a két bekapott gólnak nem, Torinóban megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást. Vagy valami hasonló. Többet érne, mint mutogatni a bíróra.
  • Lacee86
    Az ilyenek túlzás nélkül a futball legnagyobb pillanatai. :)
    Btw: Szerintem ha nincs a kiállítás, akkor is megvan a 0-2.
  • Breki33
    Azért vannak a jóbarátok :)

• 9csöves9
    Én bevallom beszóltam neki, hogy miért ilyen későn és miért Pjacát :D Ráérzett nagyon.

Szerintem nem túlzó a 0-2, ennyi mindenképp volt közte még így is, hogy nagyrészt csak gyömöszöltünk meg baszkodtuk be szélről a labdákat. Kicsit sajnáltam őket, de nem bánom, hogy nem lett belőle egy ki-ki meccs. Innen nem lehet elbukni, ha igen akkor le kell dózerolni a stadiont és behinteni sóval. Elég kemény sorozat közepén van a visszavágó, nagyon jó, hogy nem egy élet-halál harcban kell kivívni a továbbjutást.
  • Lacee86
    Azért voltak ott még nagy helyzetek: Dybala kapufa, Higuain tekerés, Khedira helyzete pár centire ment mellé... Első félidő felejthető volt, a 2. játékrész sokkal meggyőzőbbre sikerült.
  • Trunks
    Az első gól után viszont remek volt, lehetett volna 3 is simán. Tökéletes eredmény.
  • Trunks
    Ezek után Bonucci se fog beszólni Allegrinek, hogy rosszul cserélt. :DD

Kicsit túlzónak érzem ezt a 0-2-t, nem voltunk valami meggyőzőek, de a nagy helyzeteket most sikerült belőni.
  • Trunks
    Iaquinta zseniális piros lapja ugrott be, amikor gólörömnél levette a mezét, majd egy perccel később megkapta a második sárgát egy elkésett becsúszásért. A mainál egyértelműbb kiállítást egy perc alatt nehéz bemutatni. Esetleg ha lerúgta volna LIchtsteiner fejét.

Gólt nem látom hogy kapnánk, de azért egyet kellene rúgni, hogy nyugis legyen a visszavágó. A 0-0-t szerintem még 11 emberrel is aláírták volna a meccs előtt.
  • 9csöves9
    Ugyanabba a hisztériába hergeli a közönség a csapatát mint Sevillában, reméljük a végeredmény is hasonló lesz. Tankönyvbe illő baromság volt, Telles minden Interes tapasztalatát bemutatta.
  • 9csöves9
    Persze elfogadhatatlan, egyet is értek a döntéssel. Csak azt mondom, hogy neki még hatványozottan figyelnie kéne erre mint egyik csk utód.

A tegnapi sajtótájékoztató szinte csak erről szólt, Allegri egy darabig készséggel válaszolt mindenre aztán jelezte, hogy lapozzunk most már. Szerinte Leo intelligens srác és megérti majd a döntést, viszont azt is hozzátette, hogy az ő reakciója is vállalhatatlan volt, vezeklésül adományozni fog valami szervezetnek. Többször elmondta hogy Chiellini és Barzagli egészséges, valakinek mindenképp ki kellett maradnia.

• Grove4
    De. Már többen (köztük Buffon és Allegri is) beszéltek róla, hogy Bonu a lelátóról követi majd az eseményeket.
  • Lacee86
    Tökmind1, h Bonu vagy bárki más. Ilyet nem lehet megengedni a csapaton belül. Nagyon nem jött jókor, de ha szemet hunynak az esett felett, akkor mindenki azt fogja érezni, hogy ennek nincs súlya, bármikor meg lehet csinálni. Ennek ellenére szerintem ez a Porto elleni holnapi meccset nem fogja befolyásolni.
  • 9csöves9
    Ráadásul pont neki rohadtul nem kéne, elég nagy tekintélye van a csapaton belül. Mivel Chiellinit és Barzát sikerült összedrótozni, várhatóan pénzbüntetésnél nem áll meg a dolog, holnap a lelátón nézheti a meccset...Nagyon nem kellett ez.
  • Trunks
    Valami tényleg nincs rendben, úgy tűnik. Ettől függetlenül nem tudom megérteni, miért kell a játékosoknak hőzöngeniük, ha nem tetszik valami. Lecseréléskor vagy ha nem tetszik a taktika vagy akármi, nem picsogni kell, hanem befogni a szájukat, aztán vagy négyszemközt megbeszélni vagy csöndben maradni.
  • 9csöves9
    Bonuccit megbünteti a klub, mert nyilvánosan elküldték legutóbb egymást az anyjukba Allegrivel. Egyre inkább úgy néz ki, hogy elvesztette a tekintélyét Allegri, valószínűnek tartom, hogy tudja már mindenki, hogy nyáron távozik, csak megbeszélték, hogy ezt a szezont csináljuk végig együtt aztán utána lesz a válás.