Forza Juve

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DasIsFuck
korántsem játszottunk olyan jól, mert ez a 2 gólos különbség kevés a meccs alapján.
minimum egy 4-est kellett volna tagnap lõjünk és akkor nem kellene itt arról beszélni, hogy még van egy meccs.
így viszont a juvénak még van esélye.

Nem is ez itt Effének a baja, hanem az, hogy itt sokan rögtön a bíróra hárították át a vereséget.
Számon lehet kérni pl Ryberin egy pirosat, de ugyan ezt vidalnál és chiellininél is számon lehet.
Még pont ez a les gól volt a bíró legkisebb tévedése, mert egyrészt alig volt elõrébb és a partjelzõt zavarták is a kilátásba, szal ezt így elég nehéz pontosan megítélni.
És lehet itt bemákolt elsõ gólról meg les másodikról beszélni, de a Bayernek voltak ziccerei amik ugyan így bemehettek volna míg a juvénak nem.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Zsolti9014
Nem értelek. MegnyerHETte volna... nem értem, mi ebben a nagyképû neked.

Szerintem közülünk mindenki tisztességgel reagált a vereségre, elismerve, hogy kedden jobb volt a Bayern.
Ezzel szemben a Bayern oldaláról Beckenbauertõl kezdve a szurkolókon át mindenki fröcsög, hogy õk mekkora májerek, meg hogy elpicsázták a nagy olasz bajnokot, mert hogy a Bayern az igen, a Juve meg örülhet, hogy nem kapott négyet-hatot-nyolcat...

Jó lenne visszavenni az arcból, és kicsi sportszerûséget tanulni.

Az elsõ perctõl azt mondta itt mindenki, hogy a Bayerntõl még talán jobban tart, mint a Barcától. Ez így volt, és be is igazolódott, hiszen jobbak voltak. De nem volt annyira jó a bajor csapat, a Juventus volt saját magához képest vérszegény, úgyhogy nem kellene elszállni annyira.

Meg aztán, mi az, hogy "dehogy verhette volna" meg a Juve a Münchent? A Cselzirõl is így vélekedtetek tavaly? Vagy ezt mi alapján döntitek el?

Meg nehogy már ne örülhessünk annak, hogy a 2006-os események után talpra tudtunk állni, és most már ott vagyunk az európai élmezõnyben (mert ott vagyunk!), és bárkit el tudunk kapni. Aláírom, hogy nem mi vagyunk az esélyesei az ilyen meccseknek még, de nem kellene ennyire lenézni ezt a csapatot.

Hajrá Magyarország!

tippmix945
csalódást keltõ teljesítmény volt a tegnapi <#zavart2>

Sippie
Én a saját hozzászólásomról beszéltem értelemszerûen...
Trunks
Ez nem éppen az "akinek nem inge ne vegye magára" eset, mivel konkrétan nekem címezték. De mindegy is.

Amici di nessuno...

Grove4
Jártam a Barca topicban, de nem azért, hogy nagyképûen fikázzam õket.

Itt elismerték, hogy sokkal jobb volt a Bayern, ott meg azon voltak kiakadva, hogy a Milan védekezett.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Sippie
Nem egészen bayern drukker vagyok, de gondolom akkor te is felvilágosítasz engem hogy vajon Barca topikba jártál-e már?
"Fasznak mentél oda a nagyképû dumáddal?!"

Trunks: lehet, de én most a saját ismerõseimbõl, és más fórumokból indulok ki, ahol egy ideje mást sem hallok, csak hogy istenkirály csapat a Juve, jöhet bárki! Egy kicsit korainak érzem ezt, a Barca is azután lett sztárolva hogy behúzott pár BL címet. Nyilván akinek nem inge, nem kell magára vennie, én csak azt látom ami körülöttem zajlik, az itteni topikot nem olvasom.
Effe88
Anelka nevezve van a bl-be amúgy?

Trunks
Bármelyik csapat szurkolói közt találsz olyat, aki nagyképû (másrészrõl meg az volt a 2 értekelhetõ BL-csoport közül az egyik). Ettõl függetlenül teljesen alaptalanul kezdett itt a gyerek vádaskodni, miután kijelentette a Juve-topikban (!), hogy mekkora királyok. És még mi (de leginkább én) vagyunk a nagyképûek...

Amici di nessuno...

Grove4
Tõlünk ki ment hozzátok osztani az észt? Senki! Fasznak jöttök ide a nagyképû dumáitokkal?! Mindenki elismerte, hogy jobbak voltatok, senki nem vitatta, erre veritek it a nyálatokat.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Effe88
<#eljen>

Sippie
Azért a Juve szurkolók szája se volt kicsi az utóbbi idõben (tisztelet a kivételnek), mert megnyerték a bajnokságot, meg veretlenül nyerték a csoportjukat, amelyben szereplõ cselzinek még az atletico is hintett egy négyest...
Effe88
jó fejezzük be
inkább
nem akartam itt offolni
ott a szerda majd minden kiderül<#pias>

csak nem szeretem az ilyen trunks féléket akik fikázódnak meg lenézik a másik csapatát
mert csak az játékosaik a profik stb..

Grove4
Nem azt mondta*

#38204: egyszerre írunk és mindig ugyanakkor küldjük el! 😄

#38200: könnyebb beböfögni valamit, mint utánanézni, szard le! 😄

Trunks
Azért azt még mindig szeretném látni, hogy hol fikáztam így meg úgy a Bayernt.

Amici di nessuno...

Grove4
Ez miért lenézés???? Leírta, hogy az elõzõ szezonban látott Juve megnyerhette volna a meccset. Igaza van. (Nem azt mondta volna, hogy meg is nyerte volna)

9csöves9
ebbe mi a nagyképû? a Bayern ellen nem lehet megnyerni egy meccset vagy mi?

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

Effe88
na mert ez nem volt nagyképû mi
"És éppen ezt mondtam havernak is: az elõzõ szezonban látott Juve, vagy az õszi megnyerhette volna a meccset."

a lenézés az megy, de az ember beírja amit gondolom meg ami a valós kép egybõl nem tetszik

Grove4
Örüljetek a gyõzelemnek, azt senki nem vitatja el tõletek. Viszont nem kell itt übermenschkedni.

Tény, jobbak voltatok, mint ahogy az is, hogy mi bûnszarok, de én is osztom azt a véleményt, hogy tudunk ettõl sokkal jobban játszani. Nyilván ez nem mentség meg magyarázkodás a vereségre, de igaz. Ti vagytok a fasza csávók, hogy kivertétek az Arsenalt, mi meg csak a Celticet.

"és a legnagyobb probléma volt, hogy már a 3. percben gólt kaptunk"
- Mi az elsõ percben gólt kaptunk.

"egy percig nem forgott veszélyben a tj."
-Én másként láttam.

9csöves9
nem bántó, csak fasznak húzod az agyunkat ezzel a nagyképû dumával. jók voltatok, mi szarok, tudjuk nem kell neked itt megmondanod a tutit, köszi.

Trunks
Ja, Tényleg, össze-vissza fikáztam õket. Belegondolva lehet a Bayern számunkra a legnehezebb ellenfél ebbõl a nyolcasból. Láttuk a Barca hogy szenvedett egy jó olasz védekezés ellen, lekontrázni könnyû õket. A Real idén nem sokat ér, a Dortmundnak viszont a védekezése sebezhetõ. A Bayern a legkiegyensúlyozottabb csapat, védekezésben és támadásban egyaránt jók.

Amici di nessuno...

Effe88
nem bántó hsz-volt
ezt gondolom
ha nem tetszik törölje ki a hg- nyugodtan

ott az esély szerdán belehet bizonyítani az ellenkezõjét

Effe88
neked mekkora volt a szád
szidni az tudtad a Bayernt meg fikázódni, hogy így szar a Bayern megy úgy szar

Effe88
attól függetlenül, hogy nyert az arsenal 2-0 ra münchenben egy percig nem forgott veszélyben a tj.
azt a meccset kicsit leszartuk
és a legnagyobb probléma volt, hogy már a 3. percben gólt kaptunk
olyan szarul nem fogunk játszani többet
mondjuk ha a meccs elsõ perceiben gólt szereztek akkor lehet esélyetek, ez tény
de 1 gólt minimum úgy is fogunk szerezni ebben biztos vagyok

Trunks
Lol, rögtön mekkora a szátok. Azért megnéztem volna milyen lett volna a meccs, ha nem mákoltok fél perc alatt egy orbitálisat.

Amici di nessuno...

9csöves9
minek kell ez? ezt a haveroknak add elõ, ne itt.

Trunks
Szerintem nagyon eltúlozzátok a dolgokat. Azért mert tegnap gyenge játékkal simán kikaptunk, még nem lettünk ennyivel rosszabb csapat. A nálunk gyengébb Milan simán verte otthon a Barcát. Ha az alapján az egy meccs alapján néznénk a dolgokat, a Milan taktikailag agyonverte a Barcát, csapatként jobb volt. Attól még jobb csapat a Milan a Barcelonánál? Nyilván nem. A gyengécske Arsenal is idegenben verte meg simán a Bayernt. A nagyobb képet kellene nézni. Egy meccs alapján nem leszünk rögtön sokkal rosszabbak. Tapasztalat kell, meg jobb teljesítményt nyújtani. Illetve Conténak taktikailag fejlõdni, mert tegnap meg lett verve és 60 percig nem tett ellene semmit.

Amici di nessuno...

Effe88
"És éppen ezt mondtam havernak is: az elõzõ szezonban látott Juve, vagy az õszi megnyerhette volna a meccset."

dehogy nyerhette volna meg
max a fifában

eddig kicsit félre voltatok tájékoztatva a tudásotokat illetõen
egy tingli tangli celticet jó, hogy agyon vertek....de ez már más kategória

örülhettek, hogy csak kettõ lett
és nem mondjuk 4
így még azért igaz nincs lefutva

Zsolti9014
Hú, hát nehéz...

Tegnap társasággal néztem a meccset, ráadásul egyik haverom bayernes. Az elsõ percben hidegzuhany. Utána mondjuk volt egy egész korrekt 20 percünk, meg a végén 10. A többiben magasan jobb volt a Bayern, de azért nem szabad elkeseredni. Sajnos sokat számíthat az a lesgól az összesítésben.

És éppen ezt mondtam havernak is: az elõzõ szezonban látott Juve, vagy az õszi megnyerhette volna a meccset.

Most hiányzott a gyorsaság, meg a veszély is.

Hajrá Magyarország!

Grove4
Az Arsenal 3-at kapott otthon, ez alapján nekünk sincs kevesebb esélyünk. Meg lehet csinálni, de kurva nehéz lesz. Nem azt mondom, hogy továbbjutunk (sõt), de láttunk már csodákat.

Am tegnap még azt írtam, hogy sokat nem számított az a les, egy alvás után azonban egyre jobban bosszant. Ha azt nem számítjuk, akkor egy 1-0 sokkal de sokkal jobb eredmény.

Hát feltartott kézzel nem is szabad felmenni a pályára.Azért a 2-0 nem egy életbiztosítás a németeknek.Reménykedni kell.
Rockynhooo
Persze egyetértek. De a te véleményed és csövesé között látom az igazságot. Ha nem az utóbbi két év egyik legrosszabb produkcióját mutatja a Juve akkor azért ennyire nem lett volna nagy a különbség. Bízzunk a jobb folytatásban. Ha a visszavágón az elején jönne egy gól akkor még akármi is lehetne. Az biztos, hogy nem úgy fognak az emberek az arénába beülni, hogy már úgyis kiestünk, és a játékosok is fix megpróbálják.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Én azt láttam hogy kis túlzással le lettünk focizva.Az utóbbi 2 évben ilyet nem igen láthattunk,mert nem találkoztunk ennyire erõs csapattal.Az is kiderült milyen amikor az ellenfél ténylegesen folyamatosan le tud minket támadni.Nem biciklicselekkel,egyéni megoldásokkal vertek meg minket-hanem taktikailag,mentálisan,fizikálisan.Ez jelenti azt hogy mennyire le vagyunk maradva.Hangsúlyozom szerintem.Ettõl függetlenül nem leszek elkeseredve ha kiesünk,de ebben kell jövõre szintet lépni a játékosoknak-keretet feltölteni,több variációs lehetõséget biztosítva Conte-nak,akinek szintén fejlõdnie kell.
9csöves9
Lichti sárgáját szerintem is meg lehet fellebbezni, láttunk már ilyet. Egyszerûen nevetséges, hogy ilyenért sárgát lehet adni. Nagyon rossz bírói felfogás, hogy ha valaki elesik a 16oson belül az már vagy 11-es vagy mûesés, nem ismernek köztes dolgot. Volt kontakt, kurva nagy lendülettel ment a svájci ilyenkor benne van hogy esés a vége.

Ha marad az eltiltás akkor pedig Cacerest kurva sürgõsen játékra alkalmas állapotba kell hozni, mert Padoinnal ki se álljunk. Amúgy is én megpróbálnék egy taktika változtatást, vesztenivalónk nincs. Simán átállnék 4-3-3-ra, aztán lesz ami lesz.

Mondjuk egy ilyen tetszene: Buffon-Chiellini,Barzagli,Bonucci,Caceres-Pirlo,Pogba,Marchisio-Giovinco,Quagliarella,Vucinic.

9csöves9
Persze, nem ekkora a különbség, de azért van nem is kicsi. Tegnap az utóbbi 2 év leggyengébb produkcióját mutattuk, pont a legrosszabbkor. Ennél csak jobban tudunk játszani, remélem a visszavágón meg is mutatjuk.

Ahogy Csacsi is írta, tele volt a gatya és ez teljesen a tapasztalatlanság számlájára írható. Még a kezdõ legmeghatározóbb játékosai sem játszottak kis túlzással még egyetlen meccset sem a BL ezen szakaszában. Ugyanez igaz Contéra is, ne felejtsük, hogy Heynckes már akkor BL-t nyert amikor õ még nagyban játszott.

Wright véleményét is adom, ebbõl hosszútávon csak profitálni tudunk és kell is.

Rockynhooo
Azért nem mondanám, hogy ekkora a különbség európa elitje és a Juve között mint amit tegnap láttunk. A továbbjutásban már nem nagyon bízom olasz részrõl, de egy tisztességes, hajtós otthoni szereplésben igen. 180 percig tart a párharc, és remélem megmutatják a srácok, hogy nem olyan rossz az a Calcio!

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Talán nem leszek félreérthetõ,de én valami pozitívumot is látok ebben a kegyetlen fos játékban.Megláttuk mi a mérce.Megláttuk hogy az olasz bajnokság mennyire gyenge.Simán lehet költeni egy nagyobb vagyont erre a csapatra.Abban reménykedem hogy fognak is....Tényleg nem lehet haragudni a srácokra-ennyit tudtak egy rangadó után lerakni az asztalra.BL rutin nulla,majd most szereznek a fájdalmasabb verzióból.Bírózni felesleges,pláne hogy minket szoktatnak otthon is!Ez a bayern nagyon jó,nem vágom fel az ereimet ha kiesünk.De egy tisztességes eredményben még bízok hazai pályán.
9csöves9
Bonu: "Ho 25 anni, quella col Bayern è stata la partita per me più importante giocata sin qui nella mia carriera a livello di club.

QUESTE PARTITE TE LE SOGNI DA BAMBINO, L'OBBIETTIVO È VINCERLE, PERCHÉ I SOGNI UNA VOLTA VISTI A PORTATA DI MANO VANNO REALIZZATI !

IO CI CREDO
IO VOGLIO COMBATTERE
IO VOGLIO VINCERE

FINO ALLA FINE
FORZA JUVENTUS STADIUM
FORZA TEAM JUVE

COMBATTIAMO !!!!!!!!!!!!!"

Bonucci fészbuk bejegyzése. Megemlít benne egy fontos dolgot, hogy ez volt élete eddigi legnagyobb mérkõzése amin pályára lépett. Ezzel így volt kb a keret 80%-a is, ezért nem nagyon tudom õket hibáztatni,pláne egy ilyen elsõ perces szar gól után. tanulni kell belõle, a visszavágón meg kurvára odatenni magunkat.ennyi.

Breki33
egy ilyen brutális szabálytalanság és sárga igen jelentõsen különbözik

nem látványosabb hanem durva, sérülést okozható, lábra menõ
ilyenért több meccstõl el kéne tiltani mint ahogy cambiassot is

emlékezzünk Krasic miért kapott többmeccses eltiltást.

Túldramatizálni?
Nincs olyan, hogy kis les nagy les
Trunks
Miért hülyeség a les? Ha a fél méteres les hülyeség, akkor hol húzod meg a határt? Ne legyen 2 méterrel elõrébb? Akkor mi van, ha azon lóg túl pár centivel? Ha elõrébb van a támadó a labdaelrúgás pillanatában bármely olyan testrészével, amellyel szabályos gólt tud szerezni (tehát pl. a karja nem számítana), akkor az szabálytalan. Nem ezzel van a baj, hanem hogy a partjelzõk képtelenek megfelelõ hatékonysággal megítélni az eseteket, a FIFA/UEFA pedig homokba dugja a fejét.

Mindjárt sikerül megmagyaráznod, hogy Chiellinit is ki kellett volna állítani, mert a jogtalan sárga után kaphatott volna egy másikat. Mivel a bíró az elsõnél tévedett, ezért inkább nem hasonlítanám össze azzal, hogy Ribéry hátulról szándékosan letalpalja Vidalt ott, ahol nincs is sípcsontvédõ. Undorító, aljas megmozdulás volt. A legnagyobb férgek, mint Ibrahimovic szoktak ilyeneket.

Amici di nessuno...

DasIsFuck
tehát az egybõl piros és a két sárga utáni piros különbözik?
mindkettõbõl kiállítás lesz.
pl vidal meg megúszott egy olyan sárgát amit késõbb pl mandzukic megkapott vagy chiellini sokszorta durvább könyökösért nem kapta meg a második sárgáját mint amiért kapta az elsõt.
persze ribery becsúszása látványosabb volt így az ilyen "apróbb" részletek feledésbe merülnek, holott ugyan azt eredményeztet volna.

egy ilyen egységesen pocsék bírói ténykedés után nem túl szerencsés itt túldramatizálni az eggyik oldalra.
illetve ha ez les gól volt akkor sem említhetõ egy kategóriába pl a barca meccsén szerzettel.

különben is mekkora baromság ez a les szabály, sose értettem mi értelme az ilyen pár centi méterrel elõrébb áll és les szitunak.
kb ugyan olyan mint a szögletek...
vagy a feltartás, érdemes megnézni mikor a védõk tartják fel a támadót és kézzel lábbal taszítják távolabb a labdától az szabályos, de ha a támadó egy minimálisat dolgozik a kezével,válával és elesik azt mindig.
de a kezezés megitélése is ilyen kétes szituációkat eredményez.

Trunks
Lichtsteiner eltiltását nem lehet megfellebezni? Hogy gondolta egyáltalán a bíró, hogy az sárgát ér? Belerohant a védõ!

#38175: Chiellinit kiállítani elég erõs lett volna. Az elsõ "könyöklés", amiért a sárgát kapta, azért szabadot se kellett volna adni. Utána volt egy tényleges könyökös, azért kaphatott volna lapot, de ha ezek miatt állítják ki, az elég érdekes lett volna. Össze-vissza fújt a bíró. Az 5 sárga lap közül egyedül Luiz Gustavóé és Vidalé volt jogos, a többi nevetséges.

Amici di nessuno...

Effe88
jaja ez nem korrekt kép
de be lehetett fújni lesnek, puhl szerint is les volt
a bíró nem volt a toppon
riberynek is piros járt volna ez is igaz
de minimum 2-vel jobbak voltunk nálatok, szerintem ezen nem lehet vitatkozni
nem fikázásként, de megmondom õszintén többet vártam tõletek, legalább is itt a fórumon olyanokat írtatok, hogy azt hittem tényleg nagy dobásra készültök
de kb. úgy fociztatok mint egy mainz
mondjuk a visszavágón még bármi lehet, de szerintem 1 gólt minimum ott i fogunk tudni szerezni...
ja a szurkolóitoknak meg piros pont, végig lehetett hallani a Juve,Juve rigmusokat

Forza Italia
Még mindig nem tudom felfogni h mi történt tegnap. Gyakorlatilag ami az erõsségünk abból buktunk meg. Ezeket a kapus kigurításokat nem értem. Minek erõltetjük ha nem megy?? Buffon 20 ból 15 öt kirúgott/eladott. A bayern csatáraihoz Chiellini,Bonuccsi,Barzagli hármas sajnos nagyon lassú. Peluso mit keres a csapatba??? A kp is nagy 0 volt. Pirlo rendre aladta a labdát amibõl akár 3 at is kaphattunk volna. Vidal egy hülyeség miatt kipontozta magát. Marci mint ha pályán se lett volna. Akkor lendültünk bele kicsit mikor Vucsinics és Gio beállt.

Nagy hiba volt h megadták a második gólt, de nagyobb hiba volt szerintem h Ribery a pályán maradt egy ilyen belépõ után. De ezeken felül akár 2-3 simán rúghatott volna a münchen. Ebben az idényben talán most játszottunk a legrosszabbul és céltalanul. Fogalmunk nem volt h miképp lehet megállítani ezeket a futóbolondokat. Itthon nehéz lesz Vidal és Lichsteiner nélkül de reménykedem még abban h sikerül valamit kitalálni.

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Breki33
azért ez nagyon nem egyenértékû

és egy jogtalan gól megadása meg cambiassoéhoz hasonló brutalitás figyelmen kívül hagyása ami több meccses eltiltást érdemelne elég nagy tévedések igenis számon kell kérni és akár utólag büntetni az ilyen szabálytalanságokat

egyébként a Conte nyilatkozat se így hangzott pontosan !
http://juventusfc.hu/post.php?id=1245
DasIsFuck
ahogy az eggyik juve védõt is könyöklés után két sárgával.
sõt az elején vidal kaphatott volna sárgát, mert ugye késõbb mandzukic kb ugyan olyan szabáyltalanságért kapott sárgát és akkor már õ se fejezhette volna be a meccset.

szóval felesleges ettõl a bírótól számon kérni egy piros lapot mert olyan szarul vezette a mecccset.

Trunks
Ez így van, csak nem így szól a szabály. Úgyhogy egyértelmû les volt.

Amici di nessuno...

Mor3llo
Le a kalappal Conte elõtt...
„Tudtuk, hogy erõs az ellenfelünk, ezt ma este láttuk is – mondta kollégája, Antonio Conte. – A Bayern a sorozat egyik esélyese, már tavaly is nyernie kellett volna. Fizikailag is erõs, minõségi játékosai vannak, ma nem vehettük fel velük a harcot. A jobb csapat gyõzött, mondjuk meg õszintén, de láttuk azt a szintet, amelyet el kell érnünk. Láttuk, milyen messze vagyunk Európa topcsapataitól. Most hatalmas volt az iram, a párharcokban is rettenetesen jók voltak. Egyik játékosomra sem tudok haragudni, senkire sem tudok rámutatni, hogy nem adott volna bele mindent. A hatalmas nyomás, a letámadás miatt a fontos labdákat eladtuk vagy rossz irányba passzoltuk. A Bayern ma este kiváló volt, ezt el kell ismernünk, több góllal is nyerhetett volna. Csapatom 16 hónapja épül, nagy öröm, hogy idáig eljutottunk, az ellenfél anyagilag is sokkal elõttünk jár, gondolkodás nélkül költekezhet. Tapasztaltunk, tanulunk, fejlõdünk, kemény visszavágóra számítok. A második mérkõzésen bármi lehet, a futball tele van meglepetésekkel..."

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

szucsy89
nézd már meg hol jár a labda, már Pirlon is túl van... az elrúgás pillanatát kell nézni, ettõl függetlenül még lehetett les, nem láttam "normális" kameraállást az esetrõl
Breki33
Itt már elrúgta, de egyértelmû les volt.

ribery meg egybõl pirosat kellett volna kapjon, ha normális a bíró
remélem utólag eltiltják ezért