15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
ktomi22 #11757 ez tuti?? ..nincs egyszerubb pc-s megoldas? :D ...
ha nics, akk a whiteboard meg a merker kombo jobb megoldasnak talalom mint a lapokat :) .. es gondolom nem art fixalni a kamerat (fenykepezogepet sem) ... errol esetleg valami leirast nem tudsz adni?, a whiteboard animaciokrol? :P zoldfulu vagyok de nagyon szeretnem elutni az szabadidomet... es akk mar alkossak :) :P
(mondjuk ide kell tudni "illusztracio stilus" rajzolast) -
#11756 +türelem.
sok.
-
#11755 Stopmotion. Lapról lapra megrajzolja, lefotózza és ahova kell odateszi a kezét. Pofon egyszeű, csak sok nagyméretű lap kell, vagy egy whiteboard és egy whiteboard marker (vízbázisű filc)... -
ktomi22 #11754 EZ itt <= hogyan keszulhetett szerintetek? nagyon bejovos ..es volna par 5letem hasonlokat csinalni... csak nem tudom hogy kezdjek neki... -
#11753 (thx!)
de "hidd el", hogy ismeri.. :-)
Tájképfestészethez meg csendélethez ahhoz nem kell az anatómia.
Groteszkhez nagyon kell, mert nagyrészt élőlényeket /embert, állatot/ ábrázolsz, és eltorzítani csak azt tudod amit jól ismersz.
Mint ahogy a kevés vonalból rajzolt (felismerhető) portrékhoz kell a legnagyobb tapasztalat és "skill", több mint az agyondolgozott realisztikus képekhez. (még flém előtt: ahhoz is kell, csak a mimezist, a másolást hamarabb meg lehet tanulni, míg a pár vonalas rajzhoz nagyon jó szem, biztos kéz, és nagy gyakorlat kell...)
Ezért rajzoltatnak főiskolán olyan brutális mennyiségű krokit (2 perces skiccek). -
#11752 Hidd el, a groteszk műfaj nem ismeri az anatómiát... Így jó ez ahogy van... ;) -
#11751 #11748 - #11749: Köszönöm! :)
#11750: ez így van!
Volt mesterem mondta mindig, hogy 10 percnél többet ne tölts soha ülve. Állj fel, nézz ki az ablakon a távolba, vagy járd körbe a többiek munkáit (műteremben, szakkörön), a lényeg hogy a szemedet pihentesd. Olyasmi ez mint a borkóstolásnál a sajt meg a kenyér... semlegesít.. :)
Mikor visszatérsz a munkádhoz, hirtelen huhh.... rengeteg mindenen változtatni akarsz majd..
A fejjel lefelé fordítás is működik, régen főleg csendéleteknél alkalmaztuk, leginkább az arányok és a perspektíva-tartás figyelésére. -
#11750 Hát jah.
Ezért érdemes felállni óránként, 15 percig tök mással foglalkozni és aztán jó messziről megnézni a rajzot, simán is tükörből is és fejjel lefelé is. -
#11749 Tetszik! -
#11748 -
#11747 Köszi!
Groteszk műfaj.
Mint mondtam többszörösen hibás. Ezért kell a tanári "személyes jelenlét".. de itt nem volt.
A magányos ember a rajzban elmerülve nehezen látja meg a hibáit, pláne ha nem tanult anatómiát. Na ez itt látszik is.. :)
-
#11746 Porszívószeksz?
Jó lett amúgy! -
#11745 Tudom, hogy anatómiailag itt ott hibás... csak a hangulata miatt töltöm fel.
2003-as.
c.: Necronaut
papír, akril (airbrush) -
#11744 (bocs ha volt már)
PJack-nek lehet hogy tetszene.. :)
-
#11743 nem vagy egyedül... nekem meg rendesen remeg a kezem. U.n. "családi tremor" - az orvosok így nevezik.
Együtt lehet ezekkel élni azért.. -
Midas #11742 Ezert jo egy tanarod ha van hogy megmutasson technikakat, vagy utanna jarsz hogy kell megvan hozza a megfelelo keztartas de pl ki is pontozhatod hogy kb mit akarsz es azokon keresztul huzod a vonalat etc. -
Nodler #11741 Én most egy egész éven át kőkeményen gyakoroltam a rajzolást, sokszor napi 4-5 órákban is de, nem nagyon ment a vonalak húzogatása (nem tudtam szabályos egyenes vagy görbe vonalakat húzni, meg persze írni sem szépen(se gyorsan)), azt hittem csak a kellő gyakorlatom nincs meg hozzá, de már kezd az leszűrődni hogy részlegesen formai diszgráfiás vagyok (gondok vannak a kéz koordinációmmal). Szerintetek ezt lehet kúrálni valamivel? -
Midas #11740 hasznalnak de ez megint technika meg stilus kerdese mivel pl vallejo ketlem hogy hasznal de lattam par oreg marveles gurut rajzolni es ok pl hasznaltak korzot vonalzot. -
#11739 kizárólag napi 5-6 percet -
Nodler #11738 Komolyabb művészek milyen gyakran használnak vonalzót, vagy egyéb segédeszközt? Ha csak megtehetik, ha nagyon szükséges, vagy egyáltalán nem? -
#11737 rajz
autó
mintha egy ford mustang eleje elolvadt volna úgy néz ki. -
#11736 Hello!
Szerintetek?
-
Bala10 #11735 -
#11734 Amíg valaki nem tesz jobbat. :) -
#11733 kiírásra került a Function demoparty, készítsetek rá valami jó kis rajzot! -
netmester #11732 Mi van emberek, it a nyár és még alig voltak alkotások :(. Éhezem. Alkossatok. :) -
#11731 okee morcosqutya ha te mondod -
ktomi22 #11730 csak voltam, mar faternal munkalkodok.. nem grafikus iparágban ... kell neki a segitseg... -
#11729 Reklámgrafikus vagy? engem oda erőltettek anno, de nem mentem..
(lázadó pimasz kamasz voltam) :) -
ktomi22 #11728 igazad van .. szerintem legalabbis.. en velemenyem is pontosan ez.. igaz csak 21 vagyok.. de akor is :) -
#11727 Dehogy kötekszem, csak tényszerű vagyok. :)
Nem ellened beszélek, hanem NEKED! És Te ebből elrakod amit el akarsz..
(ha úgy tetszik: nem ellened vagyok hanem veled)
Jobb, ha egy témában több ember véleményét is meghallgatod, mert mindig akadhat köztük olyan aki többet látott / tapasztalt. Fiatalon az ember ezt persze nem veszi észre, nem tartja szem előtt (én sem tettem).
A "magas szint" is relatív.
Egy laikus számára magasnak tünhet olyasvalami is ami egy rajzszakra való felvételinél simán megbukik..
Daddy ügyes, ha tanár nélkül jutott idáig az becsülendő, de Ő is tudna még feljebb jutni. És tanárral ez gyorsabb.
A másik dolog, nyilván Te is tudod, hogy a "tehetség" adott dolog, ez nem minden, és nem is kizárólagos, de gyakorlatilag felgyorsítja a tanulást, az előrejutást. Így mindenki más ütemben fejlődik.
Lehet, hogy neked lassabban megy majd, lehet, hogy gyorsabban.
Egyébként tehetség nélkül is lehet magasra jutni (nem csak rajzban, ez nagyjából mindenre igaz) csak tovább tart az út.
Te is el tudod érni azt mint Daddy (ha most ez a célod) akár könyvekből, akár netről, csak nem rövid idő alatt.
Aki szakmailag kompetens (és tanítani is tudó) tanárnál is tanul e mellett, az gyorsabban éri el ezt, és tovább is jut.
Ezzel nincs értelme vitatkozni, nem hülyeségből léteztek rajz- és festő iskolák, akadémiák régen és most sem. (a mester-tanítvány kapcsolat mindig is ott volt minden korai mesterségben, céheknél, kézművességben, kovácsoknál, zenében, minden művészetben, stb.. nem hiába)
Van egy japán mondás: (nem szó szerint) "mindent el lehet sajátítani, és tökéletességig csiszolni, egy tehetségtelen emberből is lehet mester, ha elég sokat gyakorol."
Ezt nagyjából 32 év tapasztalatával alá is tudom támasztani. -
#11726 akkor ezek talán a legeslegjobb oldalak. csak ugye angol tudás nem árt hozzá. ha akarod akkor még tudok videókat linkelni, persze te is meg tudod találni őket. youtube-n beírod h how to draw realistic portrait v nemtom azt ki ad 1 rakással. -
ktomi22 #11725 thx... pill es meglesem a linkeket..
am a sima grafitceruzaval valo rajzolas erdekel..abbol is a fotorealisztikus leginkabb .. -
#11724 én csak netről tanulok, de a neten már annyi minden fennvan h lassan felsleges lesz a könyv. milyen témában akarsz rajzolni? mert tudok ajánlani pár oldalt de az mind1ik portrérajzolással foglalkozik. nah meg van még 1 jó oldal ahol bemutaják h hogyan kell realisztikus szőrzetet rajzolni. nem tudom h neked mire van szükséged de ittvan pár link:
http://www.aurelia-art.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=22&Itemid=21
http://monologues.co.uk/Portraits/Index.html
http://www.onlypencil.com/
persze ez nem azt jelenti hogy a könyvek már nem érnek semmit...abból is biztosan sokat lehet tanulni. de ma már netről is elég sok techinka megtanulható! -
ktomi22 #11723 milyen konyvekbol... mer en nekem sincs tanartol lehetosegem.. jelenleg.. addig marad a video meg konyv kombo, tudnal ajanlani videokat meg konyveket??? -
#11722 kössél* -
#11721 mint pl daddy. ő elég magas szinten rajzol, én ezt már igazán JÓnak nevezem. de ha akarod akkor kssél még belém^^ -
#11720 "tanár nélkül is teljesen jól meg lehet tanulni rajzolni"
(pl.: könyvből stb)
1. azt megnézem... /popcorn.gif
2. "teljesen jól"?? ezt pontosabban kellene kicsit definiálni...
(egy bizonyos szintig el lehet jutni, igen)
-
#11719 ahham értem! szal tanár nélkül is teljesen jól meg lehet tanulni rajzolni...mert ugye vki nagyon erőltette a tanár dolgot^^ -
dady83 #11718 Hali!
Bocs a késői válaszért.
Nem volt lehetőségem tanártól tanulni, így hát rá lettem kényszerülve a mások tanácsaira, ami jót tett.
Neten egy-két videóból tudtam ötletet meríteni, inkább könyvekből próbáltam tanulni.