15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
tpM #11797 Ja, szerintem sem lett jó így utólag, bár ez naplemente akar lenni. Azért olyan narancsos a színe és sötétebb a lány arca. -
#11796 nem kötekedés, de szerintem a nap nemigazán jóh:/ olyan mintha egy körberajzolt szentjánosbogár lenne ami világít. am a nap a "körvonaláig" mert ugye igazából nincs ilyen, csak ugye te úgy rajzolta teljesen egyszínű, lehetőleg majdnem fehér, de azért sárgás picit, és utánna kezd el sárgásodni a fénye és aztán elhalványul. így télleg olyan a nap körvonala mintha vmi bejelölés lenne h ott van egy sárga folt! am télleg sztem ps és sima rajz nagyon ritkán illik össze:/ a csaj az jó lett, csak talán kicsit túl sötét ldalt az arca. -
tpM #11795 Köszi, ma még dolgoztam rajta. -
#11794 ötletet nézve nem rossz kicsit több kreativitás... sárga fényű lámpával megvilágíthattad volna -
#11793 nemrossz, csak szerintem a nap nem illik oda. vagyis photoshoppal nem. ha ilyet akarsz rajzolni sztem tónusosabb papírt használj, és akkor arra használhatsz fehéret, így elkerülhető a photoshop és mégis jól megrajzolható a nap világossága. -
tpM #11792 Sziasztok,
Eddig csak olvasgattam a topikot, de gondoltam aktivizálom magam. Kb fél éve álltam neki rajzolni, méghozzá portrékat/emberekkel (arcokkal) kapcsolatosakat. Tudom, hogy nem ezzel kéne kezdeni, de más annyira nem köt le, hogy lusta vagyok pl egy tárgyat neki állni lerajzolni...
Itt van egy rajzom (a nap színét/világítás effektet természetesen Photoshopban csináltam:)). -
#11791 A neten nézegess művészellátókat, van ahol egész olcsó a házhozszállítás (ha nem 2 db ceruzát rendelsz, mert azzal nem biztos hogy kijön a FedEx..:DD ), így rendelhetsz otthonról is. -
#11790 oksoks kösz. am sajna a város egyetlen művészellátójában csakis derwentet adnak. telejsen derwentbuzi az egész bolt, más terméket ceruzából szinte nem is kapni:S -
#11789 Ahol vásárolsz nézegess más márkákat is, biztosan van náluk más is.
Próbáld pl a Conté-t. Úgy emlékszem nem rossz. -
#11788 hát jóh azt én is vágom h hegyez közbe, hülye azé nemvok>.<, csak úgyértettem, h az övé nem morzsolódik szét azonnal amíg húz egy vonalat ahegyes ceruzával hanem tart vmeddig. de most előástam jó mélyről egy derwent medium szénceruzát, ezzel majd megpróbálok rajzolni, csak az a gáz h elég lehasznált.van kb 8cm szal étdekes lesz. nah m1 majd vesek egy újat. -
#11787 "az övé pedig mindig hegyes"
Elárulom, hogy nem ugyanazzal a ceruzával rajzolja végig az egész képet, hanem van neki ilyenből 8 db előre hegyezett mellette, vagy hegyez közben.
:) -
#11786 jah értem de sajna akkor is számít h azért milyen ceruzát hazánl mert nálam a derwent nem jön be. széncerutzával rajzol a csávó, de én derwenttel nem tudom produkálni ezt a sötétréget, és folyton eltörik ha hegyesre hegyzem.az övé pedig mindig elég hegyes de nem törik el sose és elég erősen rá tudja nyomni a kihegyzett szénceruzát ahhoz h jó stötét legyen. szívesen gyakorolnám a szénceruzával a portrékészítést, de nem tudom mert nincs meg hozzá a ceruza:S:S nah m1 írtam e-mailt majd remélem megírja...azért kösz, de ha bárki más esetleg felismeri akk írja le pls! ty -
#11785 Na Ő vérprofi!
Ezt kell csinálni.
Ceruza: ezt így nehéz lesz megtudni, esetleg kérdezd meg ott kommentben, de ezen a szinten már neki nem az számít milyen márka van a kezében.. :)))
én ilyeneket használtam pl.:
DERWENT
Conté
-
#11784 Megnéztem, kezdésnek jó lehet ez az Alder, ennél olcsóbbat találni szinte kizárt.
Utánaolvastam, jók a visszajelzések róla.
Később azért én továbblépnék.. :) -
#11783 lehet h igazad van én nem igazán szoktam airbrushozni, csak még régebben érdekelt a dolog, és akkor utánajártam pár dolognak, de hát te biztos jobban tudod...
am egy kérdés: vki meg tudná mondani h milyen szénceruzát használ a csávó ezen a videón?? mert nem tudok rájönni. kipróbáltam már a derwent szénceruzákat, de azok annyira porladnak amikor papírra viszem őket, nagyon nehéz kezelni, és a megfelelő sötétséget sem tudom ezzel elérni. a videóban nem látszik h nagyon porladna a ceruza, és könnyedén elérhető a megfelelő feketeség. ha vki tudná a ceruza márkáját a videóból írja le pls mert nem tom h milyen ez a szénceruza. video -
#11782 nem kötekedésképpen de:
10 ezer ft-os retuspisztoly nem "középkategória", ezt felejtsük már el..
A 251-es Hansa az alapkategória zászlóshajója volt 8 évvel ezelőtt 22 ezer ft..
Kompresszor: 2,5 bar-t tudja legalább!! Az alatt csak fröcskölni fog.
Festék: ha hosszútávon szeretnéd megőrizni a szórópisztoly épségét, és nem akarsz rézdüznit cserélni havonta, akkor kifejezetten airbrush festékeket kell használni (régen volt Magic Color, most pl Lefranc & Burgoise festékek) (ezek is akrilok, vízbázisú műanyagfestékek, csak a konzisztenciájuk olyan finom (pigment méret), hogy nem tömíti el a legkisebb rést sem a düzni és a tű között.
Kimosni használat után ezeket is azonnal ki kell. (szétszedni minden használat után nem kell a pisztolyt, de többször átfuvatni, illetve a tűt "megtúráztatni" igen)
(pár hetente azért szét kell szedni és teljesen átpucolni mindent)
Semmiképpen sem ajánlok pl pannoncolor, marabu, ferrario tubusos akrilokat hígitani airbrushoz... nem arra való.
csak jótanács... -
#11781 hát egy airbrushoz kell egy szórópisztoly és egy kompresszor, ami lehetőleg folyamatosan képes produkálni a megfelelő Bar mennyiséget, mert ha nem, akkor néha erősebb néha gyengébben fog fújni. maga a szórópisztoly kb 10.000ft (egy középminőségű) és maga a kompresszor kb 30.000ft. találtam egy oldalt ahol lehet kapni viszonylag olcsón. Link:airbrush
festék pedig van hozzá, sok helyen lehet kapni, de sztem az akril is megfelelő higításban tökéletes bele. kb tej sűrűségűre kell higítani. -
#11780 Itt lehet kapni. -
Okaokas #11779 Valaki ért az airbrush-hoz? Mi kell hozzá, mennyibe kerül ,hol lehet kapni? Érdekel a téma és szívesen csinálnám... -
ktomi22 #11778 engem is erdekel :P -
#11777 Váhh, óriási. -
#11776 erre a rajz stílusra hol találok tutoriálokat? tudom google/youtbe, de a rajz stílusnak mi a neve?
ha a vidi nem jönne be akkor közvetlen link
-
#11775 noo.hu -
ktomi22 #11774 Kepfeltolto
amugy meg EZ <= ajanlatos :)
csak viccelek.. de telleg hasznalhatnal googlet... majd visszjoovk..mer mennem kell, ..es addiga nem talasz, akk linkele.. de most by -
Okaokas #11773 Tudtok ajánlani valami jó képefeltöltő oldalt mert amit eddig használtam meghalt...? -
Okaokas #11772 Jóféle csak tényleg erős a kontúr, de azt leszámítva fasza! -
#11771 nemrossz nemrossz, csak szerintem túl erős a körvonal. így sztem sokat elvesz az élthűségből, am maga a csaj jól néz ki. jah és a karja amivel a fát fogja nekem picit túl izmosnak tűnik, mintha sokat gyűrna! -
#11770 egyik rajzomra várnám a véleményeket, kommenteket, kritikákat (sajnos csak mobillal tudtam lefényképezni) :)
1.
2. -
#11769 Egyetértek. Én is erre gondoltam. : ) -
#11768 Kösz a kommenteket, mindenki... Majd még jönnek, csak mostanában meló után fáradt vagyok a rajzoláshoz... :) -
#11767 marha jól néznek ki! bármelyik rajzfilmbe elmehetnének. a nagyika és a kutya a legCOOLabb!!! -
ktomi22 #11766 bejovosek..jah :) -
#11765 Jók!
Grat! -
#11764 rohadt jó ez a stílus -
#11763 Felkaptam a tabletem, és elkezdtem skiccelni. Semmi komoly, lusta, öncélú szórkoztatás volt, de remélem nem baj ha bedobom ide... :)
-
#11762 Igen, de így még pluszban bele kell animálni a kezet. -
#11761 itt van ez egy egyszerűbb animációs mesécske, itt meg a készítője mesél a készítésről -
#11760 dugnám, fasza -
#11759 Ja, még annyi, hogy azért a filcet ne hagyd fent túl sokáig. Annnál nehetebb törölni. Azért egy hűtő nem egy flipboard/whiteboard. -
#11758 Ne kezd már el azt, amit PSW-be... :D
Rendkívül egyszerű a dolog gondolkodj csak racionálisan, nem vagy te hülye, csak rettentő bizonytalan.
Nem muszály hivatalos, drága óriás whiteboardhoz ragaszkodni. Keress olyan használaton kívüli felületet, mint pl. a hűtő ajtaja.
Ha van rossz hűtőd, vagy esetleg olyan ami a pincében, garázsban teljesít szolgálatot azon is kísérletezhedsz, de persze szigóruan whiteboard markerrel, ami már filléres tétel. Fontos azért, hogy a felület ápolt, megkímélt legyen, mert úgy könnyebb a törlés (ronggyal, vagy szivaccsal)
A PC-s megoldást temesd, mert jóval pepecselősebb, mint az élő kompozíció.