15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • htr93
    valaki régen rajzolt egy kinder tojást tojó kindertyúkot:D nem tudja valaki ki volt az? elszeretném linkelni valakinek a képet hogy megnézze.. megköszönném ha megmondanátok hol találom.
  • lightjack
    nah nem is rossz! csak kár h vonalas füzetlpapra rajzoltad:/
  • Lyukasbogrács
    link
  • lightjack
    szívesen írnék véleményt, de nem látom a képet...nem jeleníti meg...be tudnád linkelni?
  • Aquir
    nem rossz
  • milo04
    Nem vagyok egy nagy rajzos így csak ennyit tudtam összehozni. Bár azért ez is valami. Szerintetek milyen?

• morcosqtya
    ügyes.
  • theone91
    Áruld már el nekem miben tértél el a témától? :D

Neki meg mond meg, hogy folytassa a rajzolást ezerrel! :)
  • lightjack
    na igen nem rosszak! van pár igen tetszetős főleg h 14 éves...
  • Pingvin07
    Bocsánat, hogy kicsit eltérek í témáról, de ez tényleg tehetség. Az egyik volt osztálytársam csinálgatja ezeket a rajzokat. A lány 14 éves. Rajz téren nagy jövő áll előtte.

És a link: http://www.youtube.com/watch?v=iGtf66u2Mqg
  • morcosqtya
    hát igen...
    Otthon a P2450H-n vannak...
    Munkahelyi fos fujitsu-n semmi nincs csak feketeség.. :)
  • eNiX
    Majd ha tudod, nézd meg TFT-n mert a szemében vannak világos foltok.
  • Looooser
    őszinte leszek, szem témában béna vagyok, viszont így ilyen sötéten a szem tájék zordabbá teszi az arcot (számomra) hogy ki mit gondol az szubjektív
  • lightjack
    sztem a feket szemret még kicsit kidolgozhatnád, mint mondjuk az arcot. am COOL lett!
  • Looooser
    több nem is lesz ne aggódj :)
  • theone91
    Ennyi WiP kép nem kell. Komolyabb előrelépéseknél tedd csak be, vagy csökkentsd a méretet.
  • Looooser
    ez lett a vége, tudom a haj nem jó, de sajnos CRT-monitorom van LCD így a hibákat annyira nem tudom észre venni evvan
  • Looooser
    tudom a hajjal még sz*pni fogok egy ideig
  • lightjack
    csak 1 tanács: szerintem a haj és a fejbőr között ne legyen ilyen éles a határvonal. így olyan mintha ráragaszottták volna a hajtincset. kicsit "kend" szét...
  • Looooser
  • Aquir
    arany középút :)
  • morcosqtya
    Az egy nagyon jó munka, valóban, de az embert mindig is az elégedetlenség vitte / viszi előbbre.
    Ha professzionálisan akarsz valamit csinálni szinte mindig elégedetlen leszel. A munka végén "jóízűen hátradőlhet" az ember és sikert is kell, hogy érezzen, de aki túl sokáig lubickol az önelégültségében, az meg is áll azon a szinten...

• emixa
    szerintem ez nagyon jó (bár nem vagyok semmilyen téren szakértő). megnézném egy olyan művedet, amivel "meg vagy elégedve". :)
  • Looooser
    osztom az előttem szóló véleményét, egy tipp a szemhez: a két külsős szem sarok távolsága 3 szem hossz, mivel jól tudom ragzani a magyartot ezért értsd úgy hogy a két szem közötti részbe egy "3." szem befér :) persze ez az átlag arcokra vonatkozik, és mivel nem vagyunk szimmetrikusak ezért a minimális változás jogát fent tartom ;) az arc arányainak tanulmányozására nyomtass ki egy fotót amin csak egy arc van pontosan szemből és vonalzóval kezd el méregetni hogy mi hogyan viszonyul :)

nah most egy kis saját
    kisebb előre lépés az ork fejben (nem volt időm rajzolni, most itt tartok
    a haj tudom nem a legjobb de most ennyi tellett improvizálásból
    íme a kép:
  • lightjack
    nemtom nekem a kézfeje nagyon tetszik, elég élethű ahogy a macskát fogja...jah és még 1 dolog tetszett, a macskánál ahol a háta kapcsolódik a szürke háttérhez, szépen meg van csinálva a szőr!
  • morcosqtya
    A haját gyönyörűen oldottad meg, grat!

Építő kritika:
    A bal szeme elcsúszott (ahogy volt mesterem mondani szokta kis "csalással" korrigálható). Újra azért ne rajzold.

Az arc rendben van (ha nagyon szőrözhetnék, akkor az állának a jobb-alsó széle és a háttér között kicsit túl éles a határvonal, de csak enyhén).
    A vállal nem stimmel valami. Így a feje teljesen kifordul a test síkjából / mintha nem lenne ott a kulcscsont, a válla nem kap elég teret (nem lép ki a síkból). (meg lehet ezt a valóságban csinálni de rajzon így nincs rendben, talán a hóna alatt a pólóval lehet játszani)

Mindent összevetve jó munka, gratulálok!

(kézfejet és ujjakat pedig sokkal jobban fogsz rajzolni miután készítesz 30-40 db kéz-tanulmányt. (különböző szögekből és tartásokban, előbb a csontok és a forma megértése, azokra való "ráérzés", ezután a bőr ábrázolása tónusok, fény-árnyék viszonyok és dinamika.)
    A kéz az egyik legnehezebb anatómiai téma, gyakorlás során sokan hamar kapják fel a vizet rajta... :) )
  • lightjack
    elég zsír lett! pár észrevétel. a csaj bal szeme( szemből a jobb oldali) kicsit elcsúszottnak tűnik, és a macska szeme kissé kiugrik a szőrből. nagyon ajánlom hogy nézz fel a www.onlypencil.com ra ahol nagyon jó tutok vannak a szőr és állatrajzolásról, habár pepecs, de a végeredmény nagyon jó(Y). viszont egy dologért irigyellek. h meg tod rajzolni a fgakat. én képtelen vagyok normálisan megcsinálni, nem tudom miért, épp portrét rajzolok ahol látszanak a fogak de egyszerűen...áhh...már vagy 5 ször radíroztam ki mert nem sikerült a száj-fog arány:/:/ jah és a haj nagyon tetszik!
  • dady83
    A3-as méretű rajzom, és az első olyan munkám, amin egy cicát kellett rajzolnom a portré mellé.
    Kissé tartottam is tőle, mert nincs tapasztalatom az cica megvalósításában, úgyhogy sokat improvizáltam itt is.
    A referencia kép ebben az esetben is homályos volt, ezért a véghez vitt munka ideje is jóval meghosszabbodott az eddigiekhez képest.
    Scannelésnél is bajban voltam, mivel csak két A4-es méretben tudtam digitalizálni, így az összeillesztés valamelyest látható a két határvonal.A digitalizálásnál is van még mit tanulnom, de a tutorial tényleg segített, ezért köszönet Thub.-nak. smiley
    Több új technikát vetettem be, ami inkább a bőr megvalósításánál játszott közre, a tanácsokért pedig köszönet Tarrának (Enikő).
    Na tehát a legközelebbi munkámnak nagyobb tapasztalattal tudok nekivágni.

• Looooser
    hát sajnálom hogy le kell törjem a lelkesedésed de nem :D
  • morcosqtya
    :D
    Azt hittem már valami fantasy interracial eredménye.. :))
  • Looooser
    Lineage2 csak simán ork :)
  • morcosqtya
    Ork-Elf? :))

• Kovács legény
    én az összeset használom a legkeményebbtől a legpuhábbig
    szénnel a ceruza szerintem meg nem igen összeillő dolog, más a fénye az anyaga, de aztán nincs nekem mindig igazam:)
  • Looooser
    ez megy folyamatosan,de nem jön ki semmi, viszont tegnap este azért elkezdtem alkotni, majd kijön belőle valami, még elég kezdetleges de itt tart:
  • Subakka
    akkor kezdj el firkálni és kijön majd belőle vmi, vagy esetleg nézz meg 1-2 rajzfilmet vagy rendes filmet és hátha jön vmi 5let ... ilyenkor kell frissíteni
  • Looooser
    Zéró ihlet........már a t**öm teli van már. több hete semmi használható ötlet...
  • Looooser
    szénhez javallott a 2B, 4B, és a 6B vagy 8B
  • morcosqtya
    2B, 4B, ha szénnel akarsz együtt dolgozni.
    Ha alárajzolsz akkor HB vagy B, ha viszont vegyes-technikához kell akkor ne grafitot vegyél hanem carbont (szénceruza).
    Derwent-eket ajánlom.
  • Okaokas
    köszi de először is tudnom kéne hogy milyen hb vagy bb vagy mik vannak
    legalább 3 féle kéne amivel lehet portrékat rajzolni, a sima hb- s túl halvány, és nemigazán szereti a szenet:S
  • Kovács legény
    Koh-I-Noor tök jó de múltkor valami török cuccot vettem zöld kivűlről és az is fasza