15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#12157 A térbeliséget javítja a dinamikusabb ceruzahasználat.
Tudatosan keresd azokat a helyeket ahová erősebben odanyomod a plajbászt, ahol viszont nem szükséges a kihangsúlyozás, ott finomabban vidd csak fel a vonalakat.
A távolabbi részek általában véve halványabbak és homályosabbak lehetnek (de a vonalak ne legyenek bizonytalanok, maradjanak a helyükön). Ami közel van az hangsúlyosabb, és a tónuskontrasztok is itt a legerősebbek.
Ennél a képnél kihangsúlyozandó a szem és a csőr laterális része.
A szembogárban a befénylést ne kontrasztold körberajzolással, mert nagyon művi. Ehelyett radírral nyúlj bele a végén és tedd fel a fényt.
A tollazat textúrája túl homogén, így a madár szügye nem ugrik ki a térben, nincs mélysége. A minták úgymond "unalmasak".
Vonalvezetésbe (tollazat) vigyél egy kis szokszínűséget, mintha egyszerre több stílusod is lenne.. kezdetnek képzeld el, hogy nem egy ember dolgozik a papír előtt, hanem mintegy 3-4 grafikust személyesítesz meg, eltérő stílussal, technikával..
Még akkor is, ha az eredeti képen a tollazat ennyire egysíkú.
Néha kicsit "csalni kell", mert a fotóval szemben a rajznak több kritikus pontja van, amin változtatni kell, hogy hatásos és életteljes legyen a művünk. -
#12156 azért nem rossz, tetszik :) -
Rajzom.Kb 1,5-2 órán át rajzoltam képről.
Ez volt az első olyan rajzom amihez tényleg odatettem magam.
Tudom hogy nem tökéletes,ezért kérném a véleményetek,elrajzolás,térérzet stb.
Köszi! -
#12154 Viszonylag ritkán fordul elő velem mostanában, hogy hirtelenjében égetnivaló szükségét lássam egy elefántos ecsetnek... :)))
Mondjuk úgy megyek a büfébe és eszembejut, hogy ubazzeee megint nincs nálam egy se. -
#12153 a kacsás tán jobb? :D -
#12152 elefántos ecset -
#12151 Hálám a sírig... ;) -
#12150 rákattintasz kétszer... vagy behúzod őket a photoshop ablakába -
#12149 na még egyszer
-
#12148 -
#12147 valaki el tudná mondani hogy hogy kell PS CS2-ben fel ismertetni a programmal az ecset pack-okat? mert bemásoltam a .abr fájlokat az ecsetek közé de a program nem ismeri fel :S -
#12146 asszem megtaláltam a maygar megfelelőjét: művészkarton. nah majd megyek boltba azt megveszem, kösz minden segítséget! -
#12145 ő is azt mondja hogy vannak különböző felületű változatok, vagyis a rajzoláshoz adhat egy kis textúrát, ha nem sima hanem göröngyös pl. -
#12144 Valami címet kellet neki adni kicsit lehet hogy béna.A fényszórónál is vannak gondok tényleg,mondjuk nagyon oda kellet figyelni hogy ne merüljek bele részletekbe s így lehetőleg csak nagy ecsettel maszatolgatni.Meg azt is szerettem volna ha nem lehet beazonosítani a verdát,és inkább a fényeken van a hangsúly.
Köszi örültem -
#12143 helyesbítek: nem olvastam hanem láttam. de itt a két vidi: 1.vidi Matt Busch itt 5:50nél beszél róla és a 2.vidi -
#12142 mittudomén van e más magyar neve, de felületet ad a rajzoláshoz, egyébként meg belinkelheted mit olvastál -
#12141 igen, én is láttam a képeket, de (lehet h értetlen vagyok) még mindig nem tudom hogy tulajdonképpen ez egy karton féleség, szal 100%ban papír, vagy van alatta fa és arra van egy vékonyabb papír(pl bristol) vagy hogyan? mert azt olvastam h ennek az az előnye hogy sokkal jobban viseli a vizes bázisú festékeket mint a sima rajzpapírok. tehát akkor pontosan mi is ez?? és mi a magyar neve ha van neki? mert rajztábla az nem az, vagyis neten mást ad ki. sima fa rétegelt lemezt. -
-
#12139 vagy ez vmi olyan h gyárilag van valamiféle tábla, ami fából v műanyagból v nemtom miből készült, és rá van buherálva teljesen egy papírlap? szal ez nem egy vastag papír hanem egy ilyen hibrid vmi? -
#12138 Mert különböző felületűek lehetnek, kristálysima, durvább, göröngyös stb. kézbe tudod fogni, befogod a papírt, azt vele együtt elteheted -
#12137 mi? de ha a fatáblára ráteszem a papírt az miben más mintha asztalra tenném? ezen nem rajzolni kell? kell re egy másik papír és a papíron rajzolni? jah és tudsz mutatni egy boltot ahol lehet ilyet kapni? -
#12136 igen, rá kell tenni a papírt, és nem, nem feltétlenül fából van a minőségi termék -
#12135 értem de a rajztábla az nem fából van?? szal azon rajzolunk nem pedig arra. már pedig matt busch arra rajzol. majd megyek hnap megkérdezem művész boltban, azt majd kiderül. -
#12134 A definíció szerint: rajztábla
a felülete változó tulajdonságú lehet -
#12133 váááááááááá. pedig reméltem h tudod. de m1. hát nemtom h mi a franc lehet ez... -
#12132 Kritika: bal oldalon a hűtőrácsba ne lógjon bele a fényszóróból jobbra terjedő bizonytalan alakú tört fény. Ha igen akkor pedig bővítsd ki felfelé és lefelé is a kiterjedését, úgy természetesebb lesz, így kicsit zavaró artifactnak vagy mellényúlásnak tűnik.
Minden más tekintetben ragyogó munka, színvilág eltalált, minden szempontból rendben van, gratulálok, tehetséges vagy. -
#12131 Őszinte leszek: fogalmam nincs.. :))
Azért nem is válaszoltam mert ez számomra is ismeretlen valami..
(lehet, hogy ehhez meg már túl öreg vagyok.. :)) ) -
#12130 tetszik, de hajnalhoz nekem picit világos. am télleg jó.
de vki pls mondja már meg h mi az az illustration board!!!! bárki aki tudja. talán morcosqtya, ha tudod pls írd le, neked elég sok van már a hátad mögött a rajz/festészet terén, hátha rajzoltál!festettél ilyenen.ez mi a?!! -
hajnali száguldás -
#12128 jah és még az h árulják egyáltalán ezt maygarországon? és ha igen mi a magyar neve? -
#12127 lenne egy kérdésem: mi is pontosan az az illustration board??? mert láttam másnál, külföldi videókban, és a víz bázisú festékek nem gyűrik fel, nem rongyolják össze mint a sima bristol papírt. mert már próbáltam bristol papírra festeni de folyton összerongyosította az egészet:/ szal pontosan mi is ez? és kb mennyibe kerül? -
#12126 Autóbaleset. :( -
#12125 Hát azért szerintem a nem lényeg az volt jó hosszú legyen,aztán dragunov lett amire hasonított.Egyébként nem állna meg a vállán a távcső (vagy mi az)miatt ha csak nincs rajta hátizsák.Meg a két keze is rendellenesen áll de így adta ki a "keresztet". -
#12124 Nemán. A fegyver amit először rajzoltál mérföldekkel faszább. -
#12123 Így készült Sniper J. -
#12122 R.I.P. :((
A Boros - Szikszai páros mellett a legjobb magyar fantasy-grafikus művész volt Ő.
Nyugodjon békében! -
#12121 Rip. Mi történt? :O -
#12120 Neeeee! Meghalt a Mester?
Számomra minden idők egyik legmeghatározóbb fantasy művésze, a magyarok közül meg keresve se találtam jobbat. Hihetetlenül karakteres munkái vannak.
Nyugodjék békében! -
Midas #12119 tenyleg jok nagyon -
#12118 Rajzok
Nagyon jól rajzolt .