15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • morcosqtya
    A térbeliséget javítja a dinamikusabb ceruzahasználat.
    Tudatosan keresd azokat a helyeket ahová erősebben odanyomod a plajbászt, ahol viszont nem szükséges a kihangsúlyozás, ott finomabban vidd csak fel a vonalakat.
    A távolabbi részek általában véve halványabbak és homályosabbak lehetnek (de a vonalak ne legyenek bizonytalanok, maradjanak a helyükön). Ami közel van az hangsúlyosabb, és a tónuskontrasztok is itt a legerősebbek.
    Ennél a képnél kihangsúlyozandó a szem és a csőr laterális része.
    A szembogárban a befénylést ne kontrasztold körberajzolással, mert nagyon művi. Ehelyett radírral nyúlj bele a végén és tedd fel a fényt.

A tollazat textúrája túl homogén, így a madár szügye nem ugrik ki a térben, nincs mélysége. A minták úgymond "unalmasak".
    Vonalvezetésbe (tollazat) vigyél egy kis szokszínűséget, mintha egyszerre több stílusod is lenne.. kezdetnek képzeld el, hogy nem egy ember dolgozik a papír előtt, hanem mintegy 3-4 grafikust személyesítesz meg, eltérő stílussal, technikával..
    Még akkor is, ha az eredeti képen a tollazat ennyire egysíkú.
    Néha kicsit "csalni kell", mert a fotóval szemben a rajznak több kritikus pontja van, amin változtatni kell, hogy hatásos és életteljes legyen a művünk.
  • Aquir
    azért nem rossz, tetszik :)
  • OCN

Rajzom.Kb 1,5-2 órán át rajzoltam képről.
    Ez volt az első olyan rajzom amihez tényleg odatettem magam.
    Tudom hogy nem tökéletes,ezért kérném a véleményetek,elrajzolás,térérzet stb.

Köszi!
  • morcosqtya
    Viszonylag ritkán fordul elő velem mostanában, hogy hirtelenjében égetnivaló szükségét lássam egy elefántos ecsetnek... :)))

Mondjuk úgy megyek a büfébe és eszembejut, hogy ubazzeee megint nincs nálam egy se.
  • morcosqtya
    a kacsás tán jobb? :D
  • Tempest
    elefántos ecset
  • Looooser
    Hálám a sírig... ;)
  • Lyukasbogrács
    rákattintasz kétszer... vagy behúzod őket a photoshop ablakába
  • Gurren
    na még egyszer

• Gurren
  • Looooser
    valaki el tudná mondani hogy hogy kell PS CS2-ben fel ismertetni a programmal az ecset pack-okat? mert bemásoltam a .abr fájlokat az ecsetek közé de a program nem ismeri fel :S
  • lightjack
    asszem megtaláltam a maygar megfelelőjét: művészkarton. nah majd megyek boltba azt megveszem, kösz minden segítséget!
  • Aquir
    ő is azt mondja hogy vannak különböző felületű változatok, vagyis a rajzoláshoz adhat egy kis textúrát, ha nem sima hanem göröngyös pl.
  • Tempest
    Valami címet kellet neki adni kicsit lehet hogy béna.A fényszórónál is vannak gondok tényleg,mondjuk nagyon oda kellet figyelni hogy ne merüljek bele részletekbe s így lehetőleg csak nagy ecsettel maszatolgatni.Meg azt is szerettem volna ha nem lehet beazonosítani a verdát,és inkább a fényeken van a hangsúly.
    Köszi örültem
  • lightjack
    helyesbítek: nem olvastam hanem láttam. de itt a két vidi: 1.vidi Matt Busch itt 5:50nél beszél róla és a 2.vidi
  • Aquir
    mittudomén van e más magyar neve, de felületet ad a rajzoláshoz, egyébként meg belinkelheted mit olvastál
  • lightjack
    igen, én is láttam a képeket, de (lehet h értetlen vagyok) még mindig nem tudom hogy tulajdonképpen ez egy karton féleség, szal 100%ban papír, vagy van alatta fa és arra van egy vékonyabb papír(pl bristol) vagy hogyan? mert azt olvastam h ennek az az előnye hogy sokkal jobban viseli a vizes bázisú festékeket mint a sima rajzpapírok. tehát akkor pontosan mi is ez?? és mi a magyar neve ha van neki? mert rajztábla az nem az, vagyis neten mást ad ki. sima fa rétegelt lemezt.
  • Aquir

• lightjack
    vagy ez vmi olyan h gyárilag van valamiféle tábla, ami fából v műanyagból v nemtom miből készült, és rá van buherálva teljesen egy papírlap? szal ez nem egy vastag papír hanem egy ilyen hibrid vmi?
  • Aquir
    Mert különböző felületűek lehetnek, kristálysima, durvább, göröngyös stb. kézbe tudod fogni, befogod a papírt, azt vele együtt elteheted
  • lightjack
    mi? de ha a fatáblára ráteszem a papírt az miben más mintha asztalra tenném? ezen nem rajzolni kell? kell re egy másik papír és a papíron rajzolni? jah és tudsz mutatni egy boltot ahol lehet ilyet kapni?
  • Aquir
    igen, rá kell tenni a papírt, és nem, nem feltétlenül fából van a minőségi termék
  • lightjack
    értem de a rajztábla az nem fából van?? szal azon rajzolunk nem pedig arra. már pedig matt busch arra rajzol. majd megyek hnap megkérdezem művész boltban, azt majd kiderül.
  • Aquir
    A definíció szerint: rajztábla
    a felülete változó tulajdonságú lehet
  • lightjack
    váááááááááá. pedig reméltem h tudod. de m1. hát nemtom h mi a franc lehet ez...
  • morcosqtya
    Kritika: bal oldalon a hűtőrácsba ne lógjon bele a fényszóróból jobbra terjedő bizonytalan alakú tört fény. Ha igen akkor pedig bővítsd ki felfelé és lefelé is a kiterjedését, úgy természetesebb lesz, így kicsit zavaró artifactnak vagy mellényúlásnak tűnik.

Minden más tekintetben ragyogó munka, színvilág eltalált, minden szempontból rendben van, gratulálok, tehetséges vagy.
  • morcosqtya
    Őszinte leszek: fogalmam nincs.. :))

Azért nem is válaszoltam mert ez számomra is ismeretlen valami..
    (lehet, hogy ehhez meg már túl öreg vagyok.. :)) )
  • lightjack
    tetszik, de hajnalhoz nekem picit világos. am télleg jó.

de vki pls mondja már meg h mi az az illustration board!!!! bárki aki tudja. talán morcosqtya, ha tudod pls írd le, neked elég sok van már a hátad mögött a rajz/festészet terén, hátha rajzoltál!festettél ilyenen.ez mi a?!!
  • Tempest

hajnali száguldás
  • lightjack
    jah és még az h árulják egyáltalán ezt maygarországon? és ha igen mi a magyar neve?
  • lightjack
    lenne egy kérdésem: mi is pontosan az az illustration board??? mert láttam másnál, külföldi videókban, és a víz bázisú festékek nem gyűrik fel, nem rongyolják össze mint a sima bristol papírt. mert már próbáltam bristol papírra festeni de folyton összerongyosította az egészet:/ szal pontosan mi is ez? és kb mennyibe kerül?
  • Zocsi
    Autóbaleset. :(
  • Tempest
    Hát azért szerintem a nem lényeg az volt jó hosszú legyen,aztán dragunov lett amire hasonított.Egyébként nem állna meg a vállán a távcső (vagy mi az)miatt ha csak nincs rajta hátizsák.Meg a két keze is rendellenesen áll de így adta ki a "keresztet".
  • theone91
    Nemán. A fegyver amit először rajzoltál mérföldekkel faszább.
  • Tempest
    Így készült Sniper J.
  • morcosqtya
    R.I.P. :((
    A Boros - Szikszai páros mellett a legjobb magyar fantasy-grafikus művész volt Ő.
    Nyugodjon békében!
  • theone91
    Rip. Mi történt? :O
  • Zocsi
    Neeeee! Meghalt a Mester?

Számomra minden idők egyik legmeghatározóbb fantasy művésze, a magyarok közül meg keresve se találtam jobbat. Hihetetlenül karakteres munkái vannak.

Nyugodjék békében!
  • Midas
    tenyleg jok nagyon
  • Tempest
    Rajzok
    Nagyon jól rajzolt .