15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#12197 ez egy kifejezés: kiborg -
#12196 Nem találtam másfajta képet róla
Szóval ilyesmi csak nem rajzfilmben hanem sima rajz vagy kép. Mintha egybeolvadna a két dolog.
Nem tudom értelmesebben leírni -
#12195 mi?? nemértem. -
#12194 Van valami neve annak a stílusnak amikor a fém és a szövet(hús, izom bőr etc) keveredik egymással? (ilyen cyberpunk féleség) -
#12193 szerverszolgáltató cseszekedett, már mükszik csak a levelezés nem még:/ -
#12192 Honlapod átalakítás alatt van, úgy tűnik.. -
#12191 Köszi! :)
Jelenleg kiállításon van az absztrakciók nagy része. -
#12190 már átnéztem és jófélék!:) -
#12189 Lophatsz.
Katt a logómra és galéria.. :) -
#12188 Köszi szépen!
Hát jah, sok munkában van jó pár rajz. Várom a linket kíváncsi vagyok szeretek másoktól meríteni(ötleteket lopni magyarul:D), az én weblapom az aláírásomban olvasható.
A Föld meg jah:) megvannak a tervek a jövőre nézve, irány a nemzetközi piac. -
#12187 Nem, nem arckönyvezünk, de megnéztem a munkáitokat, a monokróm portrék nagyon jók, gratula!
Némelyiknek a hátterével gondolom elvoltál egy darabig.. (klasszikus tapéta, stb) :-)
Ha meg lesz a honlapom privátban dobok egy linket majd.
"helyszín: Föld" :-) -
#12186 Jah az FB bejelölhetnétek minket ha fent vagytok:) FB link -
#12185 :)
Enyém is rajzolt (járt is suliba)... de kissebbségi komplexusa lett "miattam", mostmár inkább főz... :)
-
#12184 megrendelésre készült, mellékállásban portrékat rajzolok asszonnyal(ez volt a reklám helye:)) -
Mi az apropója a képnek? Mire készült? -
#12182 Ez nemrég lett készen:
-
#12181 Grat a jobb oldali csajszi valóban frankó a baloldalival kapcsolatban meg úgy amúgy, csalni kell folyamatosan szépíteni, ennél a kislánynál ha raktál volna plusz hajat ami takarná kicsit a homloka két oldalát nem lenne vízfejű. A háttérnél meg mögéjük több sötétet kellett volna rakni és a szőke haj egyből élne. Ez a maszatolós egytónusú háttér nem szerencsés, vagy fényárnyékos legyen vagy valami konkrét. a maciknál meg hiányzik egy középhosszú sötétebb szőr ami vastagságot ad a bundának.
És a sötét árnyék néhol (de tényleg csak néhol) pár 8B-s kontúr elférne még. Ez rakja térbe az alakot.
Szerintem:) -
#12180 Nem vagy ezzel egyedül.
-
#12179 Hát az elég sokat számít hogy egész nap ezt csinálják,úgy azért megjön az ihlet is ha ráérsz olvasgatni,filmeket,játékokat nézegetni.Ha még a munkatársaid is ezzel foglalkoznak az még jobb.Hát nekem kb szombat délelőtt van pár órám rajzolgatásra,az hogy ebből megéljek az teljesen a sci-fi világába tartozik.Kénytelen vagyok olyan munkahelyen dolgozni amit utálok hogy valamilyen minimál szinten megéljek.Ez szép lassan kiöl minden motivációt belőlem.Bocs ez már nem a rajzok témába tartozik:) -
#12178 oks ty -
#12177 250 ml-vel én elvoltam 1 évig.
125 ml
1000 ml, ez jó ideig elég lesz...
-
#12176 oks, a desztillált víz az kb semmi pénz, de az a tisztító folyadék mennyibe fáj?? jah és kösz a tanácsokat, megfogadom:) -
#12175 Mindenképpen öblíts!
Ne csapvizet, hanem desztillált vizet használj!
Színcserénél desztvíz, átfuvatva, "túráztatva" a pisztolyt.
A munka végén tisztító folyadékos többszöri átfúvatás erősen javallott (pl.: Magic Color cleaning fluid).
-
#12174 nah sikerült beszerezni egy ismerőstől airbrush szórópisztolyt, és egy autó kompresszort(vagy minek hívják azt a kompresszort ami fújja az autó gumijait) és összeeszkábáltam egy csövet(slag:D), amivel sikerül elvezetni a levegő nyomását a pisztolyba. habár nyomásszabályzó nincs rajta, a csövön lévő apróbb lukak megteszik. szal ez egészen házbi barkács, de mivel most kezdek neki csak az airbrushnak, nincs szükségem profi felszerelésre.
nah de a kérdés: ha több színnel szeretnék airbrush-val dologozni, akkor azt hogy csináljam? pl beleöntöm a tartályba a sárga festéket és utána kékkel akarok dolgozni, akkor beleöntöm csak simán utána a kéket? vagy előtte öntsek bele vizet, fújjam ki, és utána a kéket? szal aki már airbrushozott valaha azt help pls! -
Midas #12173 Kb erre gondoltam en is :) -
#12172 értem. -
#12171 reális. -
dady83 #12170 Köszi a véleményt, amivel egyet is értek.:)
Ezért a rajzért 4000 HUF összeget kértem, de 4500-at szoktam kérni, A/4-es mért. -
#12169 jah és a másik kérdés hogy mennyi pénzt kérsz az ilyen rajzokért? -
#12168 őőő... a jobb oldali kiscsaj feje:FANTASZTIKUS! komolyan gratulálok, a lány arca és a haja egyszerűen ÉLETHŰ! GRATULÁLOK.
A bal oldali lány feje már nem olyan mint a jobboldali(persze ezzel nem azt mondom hogy rossz. félre ne értsd, mert az is jó), kicsit hiányzik belőle az élet, ami a jobb oldaliban benne van. a szeme mintha csak oda lenne téve, nincs mélysége. a másik dolog hogy a játékmacik is egy kicsit összecsapottnak tűnnek, még mindig a szőrzet kidolgozása kicsit felületes. jah nem is, ez erős szó...nem felületes hanem stilizált. pont úgy mint az előző rajzodban a macskánál(a lány aki a karjában a fekete-fehér macskát tartja). nézz utána, hátha találsz valamit interneten hogy hogyan lehet élethű szőrzetet csinálni. én már egyszer belinkeltem egy módszert, de ez közel sem az egyetlen módszer amit élethű szőrzet rajzolására lehet használni. ha esetleg nem tudnád melyik módszerről beszélek: -->ez<--
összességében a rajz nekem nagyon bejött! GRAT hozzá!! -
#12167 Természetesen nem úgy ülnek neki, hogy a fejükben ott a teljes kép, de a hangulat többnyire igen (én is így dolgozom).
Nagyvonalakban tudják, majd folyamatosan dolgozzák ki a részleteket, némelyeket elvetnek, mást beépítenek a tervbe.
A lényeg az, hogy képesek meglátni mitől lesz egyedi a forma, ami vezeti majd a szemet, ami hatásos lesz a kép kidolgozása után. Ez az érzék egy idő után az ember kisujjában lesz, viszont az induláshoz szükséges fantázia, képzelőerő az egyéniség-függő adottság. -
dady83 #12166 ...bocsi a rossz bb miatt.
-
dady83 #12165 Egy kis kihagyás után újra itt.
A referencia kép szerencsére már jobb lett, mint az utóbbi 3 rajzoknál.Még 1-2 napot dolgozni szerettem volna vele, de a megrendelő időszűkében volt, így ez az állapot is megfelelt neki.
[imgw=http://noob.hu/2010/11/14/rend.jpg] -
Midas #12164 DE ok egesz nap ezt csinaljak :) Ez a ficko is az ncsosft vezeto designere. Es a legtobben ahogy en neztem igazabol mikor dolgoznak csak nagyvonalakban tudjak hogy mit akarnak aztan ugy haladnak a reszletek fele utkozben alakul ki. -
#12163 Ezen a szinten a kép kidolgozásánál (már a kisujjában van) sokkal fontosabb az alapötlet, a formaterv. Egyedit kell alkotnia, csakúgy mint egy designer-nek (akár ruhát tervez, akár egy koncepció-autót), ehhez pedig fantázia kell, amit nem nagyon lehet tanulni, az általában vagy van vagy nincs. Ezért mondjuk rájuk, hogy zseniális. A kivitelezést már meg lehet tanulni rövidebb-hosszabb idő alatt.
A laikus külső szemlélő, aki soha nem rajzolt nem tudja ezt a kettőt elkülöníteni, csak összességében nyűgözi le a kép, de nem tudja miért.
-
#12162 Ő profi.
Megmutatja, hogy a fantasy festészet nem halott, pláne ha ötvözi csipetnyi dark-kal és steampunk-kal. Észrevehető benne H.R.Giger formaterveinek hatása is.
Gyönyörű munkák. -
#12161 pl. -
#12160 link1
link2
Daniel Dociu
nem semmi képek -
#12159 huha én ilyen szakszerű leírást nem tudok adni, viszont a józan paraszti eszemmel gondolkodva nekem is kicsit feltűnt a szemben az hogy a csillogást kontúroztad. a másik jótanács hogy szerintem ne csak egyféle ceruzát használj hanem 4h-tól egészen 7-8 b ig, persze ez nem azt jelenti hogy minden közötte lévő szintet vegyél meg. mondok egy példát, nekem van 4h,b,4b,7b ceruzám, Derwent, ezekkel egész jól le lehet rajzolni minden színmélységet, persze ez nem azt jelenti hogy neked is pont ilyeneket kell venni, én csak ilyeneket használok.
a másik amit észrevettem hogy tényleg homogén a tollazat. ha szőrt/tollazatot rajzolsz, ajánlom a "karcolást", ami azt jelenti h egy tűvel amit egy rotringba fogsz belekarcolsz a lapba, persze nem úgy hogy átszakadjon, így amikor grafittal átmész felette az fehéren marad. jah és az a 2 óra nem elég:D:) tegély még bele 2-t és már sokkal részletgazdagabb munkát adsz ki a kezedből.
ezekeet leszámítva tetszik a rajz!
UI: az árnyékolás, tónus sokkal de sokkal erősebb legyen. -
#12158 Nem rossz rajz ez, még csiszolni kell a technikádon de jó úton jársz. Jegyezd meg morcoskutya szavait, mert hasznos tanácsokat mond! :)
Nekem annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy figyeld meg jobban és tanulmányozd, amit épp rajzolsz. Oké, hogy képről rajzolsz mert az egyszerűbb meg jó gyakorlási alap, hogy kialakuljanak a megfelelő motoros idegek és a rajzos látásmódod, de! Fontos az is, hogy a dolgok mögötti összefüggéseket észrevedd! A rajz, különösen ha tanulmányrajz :), minden esetben egy tanulási folyamat. Közelebb visz a világ jobb megértéséhez.
Ennél a rajzán itt most hozhatnám példának a tollazatot. Nekem úgy tűnik gépiesen oda lett rajzolva és nem hozza a kívánt effektet. Nem érzem a térbeliségét, hogy fordulna, követné a madár egyébként nagyon gömbölyű és áramvonalas testét. Két dologra gondolok: vagy nem figyelted meg kellő részletességgel, amihez türelem kell (erről beszéltem fentebb), vagy nincs még kialakult "rajzos szemléletmódod", hogy mindig csalni kell egy kicsit. Erre utalt morcoskutya is, de a két dolog összefügg és később már automatikusan figyelsz majd a "részletekre". Így elbillen a mérleg az élvezhetőség irányába, a "hitelesség" rovására. Ezt azért tettem idézőjelbe, mert ne feledd a rajzolás majdnem minden esetben absztrakció, így a csalással akár többletjelentést is tudsz csempészni a művedbe. De ez már egy más kategória...
Csak így tovább!