Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kovács legény
Az biztos, hogy nem lupus😄

Amúgy simán az a baja szerintem, hogy 2-3cm-es vonalakból rakja össze a hosszú vonalat és töredezett, szõrös lesz.

Amúgy nagy vonalaknál az egész kéznek mozognia kell vagy pont hogy a kéz fix és a törzs mozog, de ezt tényleg csak gyakorlással lehet megtanulni

www.czekoart.hu

theone91
Szerintem Parkinson-kórt szeretett volna írni, Dr. Gregory House.

lightjack
jah k legénynek igaza van...de am ha télleg ennyire remeg a kezed akkor ez lehet hogy valami kialakulófélben lévõ alzheimer kór...mondjuk ezt nemhiszem, de nagyon kicsi esély van rá ha tényleg ennyire remeg a kezed...ha meg csak annyi hogy az egyenesed nem egyenes és van rajta pár hepe meg hupa akkor azt gyakorlással el lehet tüntetni... tölts fel egy képet az egyik rajzolt vonaladról, azt majd kiderül...

Kovács legény
Rengeteg gyakorlással.
Azért remeg a vonal mert bizonytalan vagy,nem vagy biztos a dolgodban.
Ezt csak sok gyakorlással lehet orvosolni. A legjobb ha rengeteg krokit készítesz és sajnos akármennyire is unalmas a kockológia szarásig történõ nyúzása nélkül nem lehet az emberbõl jó rajzoló

www.czekoart.hu

Egyébként nekem is mindenki ezeket mondja, de az én kézügyességem komolyan egy 8 évesével ér fel. Egyszerûen folyton kiugrik a kezem a helyérõl, mintha görcsbe rándulna vagy nem tudom. Nem bírok egy egyenes vonalat húzni, mert ilyen "recés" lesz. Senki másnál nem vettem még észre hogy ilyen problémái lennének a rajzolással mint nekem.

Jó ezt így biztos nem tartjátok olyan fontos tényezõnek, pedig nagyon is az. Ha valaki pl grafikusnak akar menni, ott nem lehetnek ilyen problémái az embernek.

Ha valakinek van valami hasznos tanácsa, hogy mivel lehetne ezt elmulasztani ezt a "remegést" az írjon.
Csak úgy mindig is szerettem rajzolgatni, de csak egy fél éve kezdtem el úgy, hogy napi rendszerességgel gyakoroljam.
Misi az ezredes
Nekem 13 évesen jutott eszembe milyen szép dolog is a rajzolás. És hogy szívesen rajzolgatnék.

De ismerõsöm csak nemrég kezdte az alapoktól a rajzolást, túl van a 2. X-en szóval. Részlet kérdés. Ugye az ember változik változik a személyisége a szokásai így ez is velejáró változás lehet.

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

lightjack
öö most ezt nem értem...ha te ezzel komolyabban akarsz foglalkozni akkor hogy hogy csak most kezdted el a rajzolást? vagy nem most kezdted és már régóta rajzolsz vagy ezt msot nemértem...csak így hirtelen megjöttt a kedved a rajzoláshoz, míg eddig egyáltalán nem is rajzoltál? ez elég érdekes de sebaj...ha most az alapokról indulsz akkor télleg az alapokkal kezdd! am ha meg foglalkoztál komolyabban a rajzolással akkor (habár így nemértem, hogy lehet gondd a ceruzafogásoddal, mivel akkor már rég ki kellet volna alakulnia, pl nem ököllel szorítod a ceruzát...) tölts már fel néhány rajzot amit eddig csináltál...

Egyébként meg azért voltam bepánikolva, mert én komolyan ezzel akarok foglalkozni és nem csak úgy hobbi szinten ûzöm a rajzolást, és ha egy ilyen kis baromság akadályozott volna meg az egészben akkor én nem tudom mihez kezdtem volna...
Azt hiszem meg van mit volt a gond. Eddig minden vonást csak úgy gyorsan lendületbõl húztam, és a ceruza fogásom is eléggé korcs volt. Most teljesen máshogy fogom a ceruzát, és sokkal inkább "izomból"(lassabban jobban kontroláltabban) húzom a vonalakat.

Egyébként a gond nem az volt hogy keveset gyakoroltam (még órákon is ezt csináltam, bár lehet inkább az anyagra kellett volna figyelnem), sokkal inkább abban, hogy én még mindig ugyan azt a szar teknikát akartam kicsiszolni.
Kovács legény
kört rajzolni nem egyszerû úgyhogy ne aggódj
szép vonalak rajzolásához az kell hogy ne gondolkodj ne paráz, zsigerbõl jöjjön, ehez meg sokat kel gyakorolni. Krokiat kell készíteni hogy kialakuljon egy vonalkultúrád érezd az ívek erejét blablabla na érted mirõl van szó.

www.czekoart.hu

lightjack
jah és ha készvan(mert ha elkezded akkor ne hagyd félbe) tedd majd fel!

lightjack
http://www.youtube.com/watch?v=M7jRYUfPOyM

ezt próbáld meg leutánozni

lightjack
szerintem te rosszul gondolod... nincs olyan hogy alapból valaki tud szabályos kört rajzolni szabad kézzel...és különben is, ha most kezdtél el komolyabban foglalkozni a rajzolással és nem sikerül 3 hónap alatt attól még abba ne hagyd! én már kb 10 éve rajzolok hobbi szinten és még mindig sok mindenen kell csiszolnom...a rajzokat nem másnak hanem magadnak csinálod, akkor rajzolj ha örömödet leled benne! nem tartozol senkinek sem felelõsséggel a rajzaid miatt...ha nem sikerül jól akkor kezd újra, újra és újra...hidd el nem a kezeddel van a baj, csak egyszerûen most kezdted így ne is várj csodát! meglátod a kemény munka meghozza gyümölcsét...

Váháhh,,,
Az egyetlen dolog ami hátráltat engem, hogy fejlõdjek rajzban az a kézügyességem. Nem birom egyszerûen úgy húzni a vonalakat ahogyan azt én akarom, pedig már komolyan vagy 3 hónapja próbálom ezt fejleszteni.

Iskolában minden haszontalan órán ezzel tökölök, már vagy 100 lapot teljesen telerajzoltam körökkel vonalakkal és egyébb ábrákkal, de még így sem megy annyira mint másoknak alapból.

Nem tudom, hogy a teknikám az ami totálisan rossz, a ceruzafogásom, túlságosan remeg a kezem, vagy egyszerûen fizikailag képtelen vagyok pl egy szabályos kört szabad kézzel megrajzolni.
Kovács legény
Hát ez most olyan mintha azt kérdeznéd hogy tûecsettel vagy korongecsettel fassed a képet.
Függ a mérettõl a technikától a hordozótól a stílusodtól a habitusodtól.
Kinek mi jön be mire áll rá a keze jobban
tehát próbáld ki és meglátod

www.czekoart.hu

Szerintetek egy rajzban a vonásokat az ujjaimmal vonjam vagy az egész karommal?
Idáig mindig az ujjaimmal csináltam, és a kezemet csak akkor mozdítottam arrébb ha helybõl nem értem el azt a területet. Lehet ha gyakorolnám kézzel, kényelmesebben és gyorsabban menne, de nem vagyok benne biztos, hogy ennek lenne eredménye és fölöslegesen nem akarom gyakorolni.
Kokler69
favónám deviantartba'

Ne füccsé....Be. Szeretem ha hűvös a lakás egy picit!

Kokler69
hú, ez nagyon marha jó

Ne füccsé....Be. Szeretem ha hűvös a lakás egy picit!

KicsiMonkey
tetszik ez a stílus, nagyon jók lettek 😄

Everyone seems normal until you get to know them.. ..nasty :3

Jók. Nagyon ügyes vagy.
Desiderata
minden party-n van rajz kategória is, aztán ott megismerkedhetsz programozókkal is
PJack
thx all 😄
és megyek is az orvoshoz 😄

#11381: ez nagyon érdekes ám :o
kár hogy nem ismerek ilyen programozós embereket, de ez klassz lehet.
#11384: nemgond, csak nyugodtan

Pain is inevitable. Suffering is optional.

tenkenorman
remélem nem bánod ha kirakom megjelenítõnek. ha kérdezik ki rajzolta hivatkozok rád😄

http://www.tenke.hu

lightjack
nagyon beteg, nagyon elvont, nagyon menny orvoshoz és nagyon bejönnek(Y)😄 habár maguk a rajzok nincsenek nagyon kidolgozva, de maga az elvontsága jóh(Y) bejött mind1ik de az utsó a legjobb 😄😄😊😛

<#eljen><#gonosz1>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Desiderata
nagyon tetszenek ezek a képek, nem gondoltál arra hogy demoscene-en kamatoztasd a tudásod?
te is menj orvoshoz 😄

Aquir
szürrealol😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

PJack

Pain is inevitable. Suffering is optional.

Jim Morrison
Szerintem fogtak egy kek papirt, rarajzoltak, lefotoztak, rarajzoltak, lefotoztak, majd gyorsan levetitik egymas utan<#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Kovács legény
ha megnézem és rájövök akkor igen😊

www.czekoart.hu

ha megtudod majd nezni a videot, akkor megmondanad hogy hogyan keszulhetett a kisfilm? milyen modszerrel?

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

Kovács legény
az a bluebox ami helyett ma már greenboxot hasznánlak😊
a lényeg az hogy kék v zöld háttér elött vesznek fel és mivel ezek a szinek elég elhanyagolható mértékben szerepelnek az emberen, faszán körbe lehet vágni az alakot és mögé vetíteni aztán bármit.
Gyakorlatilag az összes fantasztikus film így készül.

melóban nem tudok filmet nézni😞

www.czekoart.hu

http://www.youtube.com/watch?v=8VWcqILJam4

Link hogy ne kelljen copyzni 😊

am mi az a bluebox? 😛

Kovács legény
nem emlékszem pontosan mennyire volt darabos a mozgása

www.czekoart.hu

Loál János
Szerintem inkább stop/motion-szerûen oldották meg, mint a gyurmafilmeket.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Kovács legény
rég láttam a rajzfilmbõl de gondolom sima blueboxal van megoldva

www.czekoart.hu

kozbe meg beszel meg mozog a vonal 😊 amikor rajzol 😄

Kovács legény
Igen képkockánként
nem akkor rajzol amikor látszik a keze

www.czekoart.hu

La Linea (MenõManó) filmet szerintetek milyen programmal, vagy hogyan lehetne csinalni.. ilyen vayg ehhez hasonlo kisfilmet.. vagy kepkockankent rajzolta meg a csavo? es amikor a keze is bennevan hogy rajzol azt szerintetek hogyan ... ? varom a velemenyeket 😊

n3whous3
nemtom mondjuk látszik-e a régebben általam beszúrt képn? 😄

púúúúú

n3whous3
én csak annyira vagyok színtévesztõ, hogy a babos példakönyvbõl kapott 20 példából 2-t találtam csak el, de abból az egyik is csak tipp volt 😄

púúúúú

Vaxi
tévesztés. vakság ellen nincs semmi ilyesmi.
de szerintem ez a szemüveg is fölösleges, teljesen.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

XD
Kovács legény
de a színvakság és tévesztés más dolog, na akkor ez a szemcsi most milyen esetekben jó?😊

www.czekoart.hu

Aquir
az jó lehet, nekem még nem volt idõm rá :[

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Vaxi
persze hogy nem. viszont ahogy kinéztem vele az ablakon [ rózsaszín lencséje volt, amit meg én vettem annak barna ], sokkal jobban láttam mindent, és a babos könyvet is gond nélkül végigolvastam.

Aquir
és azért mondom hogy felerõsítie a különbséget 😊 Persze ahogy mondtad még így sem kap tökéletes képet a szem

Vaxi
de, pontosan azét van, illetõleg a receptorok "rálógnak" egymásra.