Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lightjack
kicsit OFF:
nem rég láttam egy csávót aki gyufaszálból építi fel baromi szép épületeknek a pontos mását. én is kipróbálnám, persze elõször kisméretben, a gyufaszálból építést, csak nem tudom hogyan kell ehhez hozzáfogni. vki tud vmi oldalt ahol tutorialok vannak fenn hogy elsajátítsam az alapokat? mert semmit sem tudok errõl a hobbiról és megtetszett. persze lehet h kipróbálom azt abba is hagyom.

lightjack
helyes😊

SMGBAS
Köszi (:
Az elsõnél még nem tudtam, hogy mit is akarok csinálni és ez lett belõle.

A másodiknál meg annyi volt az ötlet, hogy valami egyszerû karakter(ek) ami majdnem egybeolvad a talajjal a sötét miatt. Igazából semmi mást nem tudok belemagyarázni a képbe, de nekem tetszik /:
Most csinálok egy másik képet ezzel a karakterrel, hátha jobb lesz (:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Köszönöm a tanácsot,kritikát,dícséretet.Értem,hogy mit mondasz,de ennél a képnél direkt nem is nagyon akartam kiemelni semmit,hogy egy kicsit az harc káoszát érzékeltessem.A következõ rajzomnál - amit kigondoltam - ,viszont szerintem kell,és lesz is középpont.Nem tudom még,hogy mikor látok hozzá,de majd feltöltöm,ha kész lesz.Amúgy fejbõl rajzoltam,elõtte egy kis vázlat - a "kényesebb" testtartásokat külön lapra,azokon többet dolgoztam,alakítottam - aztán rajzoltam is.

lightjack
az elsõ baromi jó! nagyon tetszik😊 sajna a második vhogy nem jön be. nem tudom mi akart lenni, de nekem nem jön át:/

UI: az elsõ rajzod bármelyik horrofilm jelenetébe elmenne😊 nagyon COOL

lightjack
néhol kicsit zavaros, DE végre elkezdted használni a sötétebb tónusokat is! látszik megfogadtad a tanácsainkat. HELYES😊 azonban még mindig vannak részek amik teljesen egymásbafolynak. tudom én csak ennyit mondok mindig a rajzaidhoz hogy homogének, de sztem ez baromi fontos, hogy legyen egy fókuszpontja a rajznak, ami körül úõgy az egész forog. ami kicsit erõsebb tónusú, nyugodtan mehet egy kis erõsebb kontúr is, jah é sztem a háttérbe ne csinálj ilyen szürke árnyalatos pacázásokat, mert ez is csak beszürkíti az egészet. a testek alatti simán elég, nem kell több "árnyék". legyen a képnek csúcsfénye is, ami csillog az egész képen. és persze legyen ami korom fekete. ez a tónuskülöbség adja meg a kontrasztot, amitõl érdekesebb lesz a kép.
összességében am tetszik, ha ez fejbõl van grat hozzá, fõleg a fröcsögõ vér nagyon találó😊 soat fejlõdtél látszik😊 csináld még tovább gõzerõvel, tedd el ezeket a régi rajzaidat és egy év után nézd vissza mindet sorban. meg fogsz lepõdni😊

Misi az ezredes
Tetszik 😊 Ilyet elfogadnék a falamra 😊

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Durván három nap alatt rajzoltam...még mindig rengeteg az alapvetõ hiba,arányok sem mindenhol a megfelelõek.Kíváncsi vagyok a véleményekre:

Loál János
Elsõ gigarokz.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

SMGBAS
na két lájtosabb:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

lightjack
úgy értem hogy az oldal nem akar megjelenni és nem úgy hogy nem tetszik. félreértés ne essék.

lightjack
nem jön be:/

Kovács legény
thx

www.czekoart.hu

Mike at home
na de ki elõtt? <#gonosz1>

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Loál János
Fú, pedig eddig tök nagy titok volt. :-O

Misi az ezredes
ajjajj multiacc

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Loál János
Nem a képességét becsméreltem.

MANOWAR
Gyorsan becsúszott a kedvencek közé 😊. Kár, hogy nem lehet listát csinálni a fórumon ezekbõl 😞 (vagy a header-ben)
thx <#eljen>

Zocsi
<#eljen>

Misi az ezredes
+FAV

Desiderata
nyitottam egy topikot oktató cuccoknak, ha gondoljátok látogassátok és linkeljetek
theone91
Majd korrigálok, a festésnél. 😊

lightjack
hát szerintem te örülnél ha így tudnál "másolni"... mondjuk az igaz, hogy túl sok fantázia nincs benne. attól függetlenül kva jó!

Aquir
jóas 😊 a baseball ütõk kicsit hosszabbak, ha az😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

SMGBAS
Ha fordítva fogod akkor egész vékonyat is tud húzni 😄
(na persze nem úgy fordítva, hogy a hátulja van elöl xD)

theone91
Színek, árnyékolás már csak jövõ héten. Beindul hétfõtõl a második szemeszter. :|

theone91
Jól csinálja... Élethû marad a kép és az árnyékolással sincs annyi gondja.

Jano
Ez tényleg annyira perverz, hogy egy silány, telibevakuzott képet másol le? :-|

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

theone91
Hát, az nekem rajzhoz már hardcore. Ahogy a zselés toll is. Nehéz a vonal- vastagságot és erõsséget szabályozni.

az nem gyenge 😄

the world is mine

SMGBAS
A töltõtollal vagyok így, nagyon megtetszett írásban és rajzban is 😄

theone91
Amúgy golyóstollal azért szeretek vázolni, mert néha önálló útra kél a toll és remek ötletek lesznek belõle. 😄

theone91
Képet találtam róla. 😊

theone91
Jómúltkorában láttam egy (talán francia) fickó képeit aki méter × méteres papírokra csinált portrét csakis egyfajta golyóstollal. Aki esetleg tudja kirõl beszélek elõhalászhatná a linket... 😊

jah az eleg insane hogy nem hibazhatsz szinte de mondjuk sztem kb tudjak hogy tudnak javitani en is most neztem egy franko tutorialt kb egy kezemen megszamolhatom hanyszor nyomott a ficko visszavonast 😄
De ez massziv gyakorlas sokadik munka utan mar.....

the world is mine

SMGBAS

MANOWAR
Amit a zárójelbe írtál kár 😊 amúgy meg egy nagy OMG, bár kétségeim vannak, hogy az egészet egy fajta golyóstollal csinálta (árnyékolás)de ezt nem is írtad😊 Az arca profi de a többi nem ...füle ,keze,stb. A toll rajzokban azt bírom hogy nem lehet rontani vagy nem illik.

SMGBAS
Sima fekete golyóstoll 😄 (nemsaját)

lightjack
tetszik, a szeme baromi jó lett. nagyon kifejezõ szép munka. viszont a haj nagyon összecsapott. olyan kriksz kraksz az egész, azon van még mit fejleszteni😊 persze nehogy most nekiállj ezt a rjazot javítgatni, ha egyszer kész, akkor az kész, kezdj újba. jah és soha ne dobd ki a rajzaidat, majd ha 1 évig csinálod ezt akkor visszanézed õket és ltod mennyit fejlõdtél😊 én imádom visszanézni a 10 éves rajzaimat😄

Nekem ps eleg neha corelpainter 😊

the world is mine

LSL
Érdekesnek tûnik, majd kipróbálom milyen. Mondjuk nekem valami olyan program kéne, ami kiigazítja a vonalakat. Mert hiába a tábla, ha a vonalak úgy néznek ki vele, mint ha egérrel húztam volna. Utólag végigmenni rajta PS pen toolal meg agyrém...

Celebrau: Nem a termékekkel van bajom, amiket adnak. Pár éve volt, hogy ott voltam. Egy társasház aljában a hátsókertben volt egy vas pinceajtó. sehol egy tábla, sehol egy csengõ. Bent sem volt bolt kinézete a dolognak. Biztos költséghatékony megoldás, csak fura. Fõsulin meg tartott elõadást a wacom képviseletében 2 fazon. Hozott egy intuos4est, de még csak be sem üzemelte... Nem is ez a fontos, csak mikor odamentem hozzá mert volt pár kérdésem és meghallotta, h a grasshoppertõl vettem wacom cuccot kikelt magából :S

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Nincs semmi gond a grasshopperrel. Nekem tõlük volt egy régi típusú Bamboo-m, van most irodában egy Bamboo Pen&Touch-om, és az õ közremûködésükkel vettem a használt Cintiq 12-met, de azt is tõlük vette az elõzõ tulaj. Ugyanúgy a német központból hozzák a táblákat õk is, csak olcsóbban adják.
Misi az ezredes
Igen, vázlatosan ennyi a különbség 😊

SMGBAS
Akkor ez ugyan az, annyi különbséggel, hogy nem fekete a gomboknál a keretrész? 😮

#12955 Az a hely csak gugli találatként jött fel, nem onnan lesz rendelve.

Köszi mindenkinek 😄

jah eleg sokan hasznaljak most meg azt a sait is vagy mi a neve sok kepet lattam most deven ami veluk keszult.

the world is mine

LSL
Jaja néztem, csak ritkán használom. Most pl ArtRage-el játszottam el. Tetszik, hogy a pen tool benne kiegyenesíti a vonalat, mint a vektoros programok a szabadkézit.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Amugy ha annyira berzenkedtek ezen a tabla erzekenysegen miert nem hasznaltok corel paintert abban van egy lehetoseg ahol beloheted hogy te kb mennyire nyomod le a pent rajzolas kozben es ahhoz igazodik a program.

the world is mine

Jo lett 😊

the world is mine

LSL
Elsõsorban a tábla szoftverében állíts, hogy mennyire legyen érzékeny (tip feel). PS-ben a brush beállításban kell játszani (F5). Ohter dynamics, és ott az opacity, flow jittert állítsd pen pressure-re. Csúszkákkal állíthatod az érzékenységet. Fõleg színezésnél érdemes ezekkel kísérletezni, különben a vonalaid elég halványak lesznek.
Klassz leírás

Szerintetek milyen?

Angelina Jolie