Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha nem bánjátok megosztanám legújabb próbálkozásomat, ha esetleg nem látjátok szívesen, nyugodtan írjatok, és többé nem teszek ki képet!<#smile>
lightjack: Hogy álsz a gyufaszálas építészettel? <#smile>
Tempest
Halihó !
Festmények brutális felbontásban itt:
google art project

Kiválogattam egy-két régebbi vázlatot:

lightjack
igen, valóban el van csúzva a két oldal. egyik fele kicsit feljebb van mint a másik, és vhogy az egész ezért szétesik. ami a részletek kidolgozása tetszik!

rovid a keze es a kezfejek sem egyformak, haja sem all jol igazan es az arca nem szimmetrikus.
De amugy jol nez ki 😊

the world is mine

Gurren
az arcával és a (neki) jobb kezével szerintem valami nem stimmel, de amúgy fasza <#eljen>

III dOMINO III
Szóval szén...No majd kipróbálom , meglásuk hogy viselkedik az én kezemben.
Ami nálam a legjoban bevált a színesceruza kompletbõl kiragadott fekete színes volt, erõsebb mint a B8-as ceruza de ugyanakor jól satírozható és egy kis plusz munkával tök jól eldolgozható a szürkés grafittal(De azért ez még mindíg nem az igazi).

No hogy legyen valamit nézni is...

Igen, jól látjátok, valóban eltérõ hatást nyújt a kép.Õszintén megmondom nagyon nagy harcban vagyok a tökéletes fekete eltalálásával.
Próbáltam már rengeteg típusú ceruzát, szenet, de az igazi hatást nem bírtam még elérni.Sokan mondják, hogy a szénnel lehet igazi feketét elérni.Ki is próbáltam, csak az volt a gond, hogy eszméletlenül elütött a grafit "csillogó" szürkéje a szén matt feketéjétõl.Szénnel lehet jó tónusokat létrehozni, csak sajnos nem én vagyok az.😄
Ügyetlen vagyok vele, mert könnyen maszatolódik...
Igen, muszáj voltam a fewkete részeket ps-el igazítani, de csak mértékkel.😉
III dOMINO III
Aha, szerintem is kicsit eltérõ a két arcfélteke , talán a szemeknél nyilvánul meg a legjobban a különbség, de nagyon sok fénképen ilyen esetlenül áll a "model" arca.Én ilyenkor kiszoktam egyenlíteni a különbségeket még ha ettõl egy kicsit el is tér a végeredmény a fotótól.

Amúgy nekem tetszik.<#eljen>

Ez a sötét fekete élõben is enyire mély vagy egy kis áldásos Ps utómunka eredménye.
Mit használsz mert nekem még a B8 -sel is megmarad az a szürkés hatás?

lightjack
szép, tetszik a kompozíció.viszont az arc vhogy nem passzol. úgyértem az arc 2 fele. mint ha 2 külön ember arca lenne. am összességébe szép munka.

Sziasztok!

Ismét itt vagyok egy csúny betegség után, így visszarázásképp készítettem egy rajzot megrendelésre.
Mivel volt másfél hónap kiesésem, kissé megküzdöttem a rajzzal, a fejlõdésem nem igazán látható, de nagyon rajta vagyok, hogy jobbnál jobb alkotásokat vigyek végbe.
Voltak a rajznál nagyobb megszakításaim, ami kizökkentett a mûbõl, ez a részleteken meg is nyilvánul.

lightjack
tegnap láttam Nat.Geo.Channel-en 22:00kor volt egy mûsor, ahol bemutattak eg olan mûvészt, aki úgy "festett" hogy kézzel lábbal, néha ecsetet is használt. baromi nagy vásznakra festett, ipari mennyiségû festéket használva, fekete vászonra. nagyon élvezetes volt nézni ahogy csinálja, egy kb 2m*2m kép 6 perc alatt készült el, habár leegyszerûsített volt, nagyon stílusos, jól nézett ki. azt szeretném kérdezni hogy nem tudja vki mi ennek a stílusnak a neve??? mert fogalmam sincs, elmondták, de hát este elfelejti az ember...esetleg valaki nézett tegnap este Nat.Geo.-t akkor az hátha emléxik rá. még egy kis részlet hátha fvalaki találkozott már ezzel a stílussal: mielõtt nekiáll a 6 perces gyorsportrénak megfesti elõtte kicsiben és közepes méretben percízen, hogy begyakorolja, aztán csinálja az össze vissza pacálást. nagyon jó lézett ki amikor belenyomta teljesen a kézfejét a festékbe és csak össze vissza pacsázatt kéznyomokat, és a végén kihozott egy egészet a külön-külön kéznyomokból. valaki hátha tudja mi ez a stílus...:/

lightjack
háhá😄 baromi jóh😄

SMGBAS
Csak azé' mert pangás van (:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Zocsi
Inspiráló, tehetséges munkák! <#taps>

hardcore
Nem tudom lehet paran ismeritek most este latam eloszor kicsit leesett az allam tole szep munkak 😊

the world is mine

MANOWAR
És ne feledkezzünk meg a ragasztó géprõl 😄 cserélhetõ fejek (tûk)vannak a végén mintha egy tollat fognál(precíz), pneumatikus cucc pedállal adagolható és nyomásszabályzó(2db) van rajta... 1mm tûvel gyönyörûen lehet dogozni vele, de ez már szvsz vagy profiknak való, nem utolsó sorban van ára is.😞
Mi a helyzet a kb 1500 ft-os ragasztópisztollyal annak a kimeneti nyílása 3-4 mm (ez is sok neked)de tuti letudod 2mm-es inj.tûvel szabályozni és jóval ocóóóóbb a ragasztórúd bele mint 10 karton technokol.😄

lightjack
okke.

szeretem régen hurkapálcából repülõket építeni, én pálmafa ragasztót használtam. Valaki már említett hasonlót, fehér és ha megköt áttetszõ lesz. Brutál erõs és egyszerû vele dolgozni. Tipp: kinyomsz egy kis mennyiséget egy papírra és fogpiszkálóval vagy akár kézzel onnan rákensz a felületre egy vékony réteget, összenyomod és már kész is.

Lyukasbogrács
lehet barkácsboltban kapni mûanyag olajozó tubust, vagy mi a neve. le lehet csavarni a tetejét és ragasztót tölteni bele, a végébe meg be lehet nyomni egy vékony szöget, hogy azért mégse száradjon be, bár én ebbe technokolt nem töltenék. modellezéshez használnak valami durvajó sárga ragasztót (talán modellragasztó a neve, de nem a fehér, ami olyan mint a tejszín 😄), csak gondolom annak ára is van.

lightjack
uramisten. ez a gyufaszobrászat baromi lassan megy. a legidegesítõbb az egészben az az, hogy minden tök ragasztós lesz, és baromi nehéz technocollal kimérni a megfelelõ mennyiséget, mert megnyomom és utána még percekig jön belõle a ragasztó...van vmi tippetek hogy hogyan tudnám megoldani?

Kovács legény
így tovább!

www.czekoart.hu

Zocsi
yep, csatlakoznék TheOne-hoz.

Szép munkák, nekem külön tetszik, hogy ilyen túlexponált hatásúak! A lófej nagyon ott van! Az is tetszik, hogy sokféle témával próbálkozol... Csak így tovább! 😊

theone91
Mindenképp folytasd és fejleszd. 😊

Szívesen látnám a képeid itt. 😊

Rajzolgattam mostanában:
http://www.flickr.com/photos/51618676@N05/
Csak a magam szórakoztatására készültek, de azért kritikát szívesen elfogadok, mert kicsit komolyabban szeretném venni😊

Aquir
TECC

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

III dOMINO III

MANOWAR
Ne szórakozzunk tessék palmatexet hajólakkal keverni attól tuti jól érzed közben magad. 😄

theone91
Azért ez a beszívás dolog túlzás. De én múltkor találtam kontakt-háztartási ragasztót (szõnyegekhez, akasztókhoz is használják), avval nagyon jól lehet dolgozni.

Zocsi
Ajánlanám faragasztókat teknokol helyett - beszívsz mire végzel, annyira nem is köt gyorsan és még folyik is összevissza, illetve mégjobb pillanat ragasztó! Anno balsa makikhoz én azt használtam. Gyors, hatásos, nem megy el vele sok idõ, viszont kicsit drága és egy idõ után olykor az ujjadhoz ragad a makett. 😊

lightjack
szerintetek hogy érdemes egy összefüggõ talajt sszerakni a házhoz? egymás mellé simán egysorba vagy téglarakás szerûen sréjen elcsúsztatva?

lightjack
nagyon helyes!😊

lightjack
jaja azt tudom, sosem volt problémám a ragasztóadagolással. csak kellene vmi gyors módszer amivel beragasztózom és ragasztom, megint és megint és megint...nem egyesével.

SMGBAS
Lehet én is megpróbálkozok valamivel 😄

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

theone91
Anno én is csináltam gyufából gyufás skatulyát technocollal, arra vigyázz, hogy csak módjával mert ha megszárad kegyetlenül látszik (kifehéredik).

lightjack
azta😊 ez tetszik.
hát stiftes ragasztóval semmit nem érek. veszek holnap technocol rapidot...

SMGBAS
Nekem is tetszettek anno az ilyen dolgok, de inkább azok érdekeltek amihez nem használtak ragasztót. Akkoriban csináltam egy ilyet és azóta sincs semmi baja 😄 (ebben sincs ragasztó)

lightjack
áh nem azzal kezdek😊

MANOWAR
Hajrá! 😊 Várjuk az országház makettjét!<#nyes>

lightjack
jah és inkább lecsippentem fogóval, egyesével.

lightjack
köszönöm, eddig is nagyon sokat segítettél te és Lyukasbogrács. most hamarosan megleszek a tervrajzzal és lehet még ma nekiállok és este elkezdem...na majd kiderül. csak azt nem tudom hogy hogyan csináljam. legyen e mondjuk egy farostlemez az alja, vagy csak úgy simán. na majd ezt eldöntöm útközben. szerencsére a tervrajz baromi részletes így ezzel nem lesz gondom. a tökéletes mását meg tudom csinálni. na ha télleg megtetszik és befejezem mindenképpen feltöltöm. az az elõnye ennek a hobbiank festéssel szemben, hogy sokkal pénztárcabarátabb. mondjuk idegölõbb...

MANOWAR
Elõször valami vegyszerre gondoltam (otthoni)de nem jó mert megszívja magát a fa meg lehet átszínezi.... Esetleg valahogy összetöröd a cseppet a végén és egy ronggyal áttörlöd de ez szívás egyesével...😞. Ha jól láttam nincs megadva hogy milyen hosszú legyen, így én fognám és egy sima csípõfogóval lecsippenteném a francba(fél óra alatt megvagy pár ezerrel). Az is lehet hogy belehet ezt szerezni, valami gyufagyárat felkeresnék, szerintem nem utasítanának el pár ezer forintért kapsz egy zsákkal.
Van egy olyan ragasztó aminek a neve K1 vízbázisú fehér színû amikor megszárad üvegszínû.... Többet nem tudok mondani nem vágom a témát 😊

lightjack
köszönöm😊 nah vettem 3 dobozzal, csak hogy kipróbáljam, csak elõtte le kell kapargatni róla ezt a gyufacuccost a végérõl. van vmi tipped hogyan lehetne ezt lekaparni gyorsan? vagy mindegyikrõl egyesével?

MANOWAR
Igazad van, kerek 😊 Ezért kapsz egy kis helpet. 😊

lightjack
jah még annyi hogy sztetek ezt úgy csinálják hogy mondjuk egy kartonra ragasztják fel a gyufákat, vagy csak gyufa?

lightjack
csak az a baj a hurkapályával hogy kör az alapja, a gyufának pedig négyzet. azt könnyeb ragasztani mint a kör alapút, mert azok meg elcsúsznak egymáson.

lightjack
oksoks köcc a tippeket😊

MANOWAR
Hurkapálcika (a méreteit de döntöd el építés közben és jóval olcsóbb), 3kg technokolrapid?<#hamm>

Lyukasbogrács
szerintem elég hozzá egy szike, vagy kés, amivel lekaparod a gyufamérget, mert esetleg a gyufaszálakat darabolod, meg technokol ragasztó, a folyékony fajta, mert az ilyen kitolós, az semmire nem jó, fõleg nem fát ragasztani. aztán ha meg akarod védeni a mûved a rohadástól, akkor még bútorlakk, vagy hajólakk.
vannak elég durva alkotások, de leírást nem nagyon találni hozzájuk, viszont ha érdekel, akkor kikísérletezed menet közben, máshol azt írják nézegess képeket.