15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • lightjack
    Pécs.
  • Kovács legény
    hol laksz? mert pesten vagy 100helyen lehet kapni külön, ha nincs a közelben ilyen bolt és annyira nem sűrgős akkor meg is tudod rendelni neten keresztül.
  • lightjack
    Louvre. Itt csak készletben..sajna.:<
  • Kovács legény
    milyen fajta? tuti lehet kapni külön is
  • Zocsi
    sztem vegyél külön hasonlót, ne kockáztass, mert Murphy törvénye szerint úgyis az utolsó ecsetvonásokhoz hiányozna pont a festék... később meg úgyis el tudod használni, vagy hozzákevered vmi. máshoz és szépen lassan elhasználod...
  • Fletley9
    a legkönnyeben úgy tudod megnézni, hogy fogsz egy A0 lapot arra négyzet formában lefested megméred az oldalakat és egy egysszerű a*b-vel kiszámolod a területet na pont annyira elég :) Problem?
    (bocs nem tudtam kihagyni :D)
  • lightjack
    Kb. 7ml akril festék mekkora terület befedésére elég? Nem tudom, hogy vegyek e újat, mert még maradt egy kicsi ebből színből, de ha meg útközbne elfogy, akkor ha veszek egy másikat, akkor az lehet hogy egy kicsit más árnyalatú lesz. Mert ezt a fajta festéket egyesével nem lehet kapni csak készletben, készletet meg nem akarok venni, mert csak ez a szín hiányzik.
  • lightjack
    Na látod az is lehet:) Amúgy ez amit most használok, kicsit érdes ezért egy nagyon enyhén végighúzom egyszer rajta a dörzspapírt, hogy simább felületet kapjak. Alapozni nem szoktam még pluszba, mert ez nekem tökéletesen megfelel (most jöttem rá hogy a vászon mennyivel felülmúlja a papírt, persze csak festésben).
  • Kovács legény
    nem mondom, hogy gyakorolni jó a "szar" is de, valóban jó az is egyelőre.
    Most a különbséget max az alapozóban érezheted de azt lehet orvosolni egy vékony lazúros réteggel,vagy ha jobban szívót akarsz akkor vegyél vagy csinálj alapozót. később lesz érezhető a különbség, hogy mennyire lazul a feszítés, vetemedik de azt ékekkel lehet korrigálni amit adnak hozzá (itt több évről beszélek) tehát vedd most az olcsóbbat. Amúgy a legolcsóbban úgy jössz ki ha te magad csinálod az egészet, veszel rámát vásznat és alapozót egy kapocsbelövőt és 10 perc alatt megvan.
  • lightjack
    Igen, most megnéztem, tényleg van olcsóbb, csak azt nem tudom, hogy milyen minőségű. Mert amit most vettem, az minőségben nagyon jó, csak az ár egy kicsit magas.
  • Kovács legény
    hát attól függ, mert van különbség minőségben köztük. Ha neten keresgélsz ekkora vásznat 1500-2000Ft körül is találsz
  • Subakka
    azigen grat hozzá
  • lightjack
    UI: ma beszereztem egy 50*70cm-es vásznat, 3500Ft-ért. Ez az átlag ár? Vagy én túl drágán vettem? Ti mennyiért veszitek? (ki van feszítve)
  • lightjack
    Szivesen csinálnám, de külön megrendelést még nem kaptam. Köszönöm a válaszokat:)
  • MANOWAR
    +1
  • Kovács legény
  • Zocsi
    Szvsz nem rossz a közel a3-as méret!
    Tetszik a stílus, és látszik hogy gyakorlottabb lettél az előzőhöz képest. Megrendelésre csinálod? Csak így tovább!!
  • lightjack
    sajnos elég pici: 30*40cm

Midas: köszönöm:)
  • Midas
    n1
  • Zocsi

ez mekkora?
  • lightjack
    [IMG][/IMG]
  • lightjack
    Na kész! Nekem nagyon tetszik a végeredmény. Elég sok munkám volt benne a mai nap. Mondhatjuk, hogy ez egy tanuló festmény volt. Sokszor elrontottam, aztán kijavítottam, tanultam saját hibáimból. Szal jó hogy megvan. Majd holnap feltöltöm, most túl sötét van a fotóhoz. Habár szerintem kicsit a végén már összecsaptam. Na mindegy, ebből is tanultam, csinálom majd a következőt:)
  • Kovács legény
    jóvanna:)
  • Kovács legény
    az más, ha nem mükszik az átvilágítás akkor kockázd fel, vagyis négyzetrácsozd:)
  • SMGBAS
    Én se mondtam, hogy itt is működni fog, csak megemlítettem (:
  • lightjack
    Köszönöm a tanácsokat, figyelni fogok rá. Azzal meg hogy csak simán átrajzolom vászonra az a baj, hogy portrérajzolásnál az arcot, hogy belőjjem az arányokat milliószor átradírozom. Vásznon ez meg még körülményesebb.
  • Kovács legény
    én nem forgatok semmit, de ő majd vigyázzon mert ja:)
  • Zocsi
    Csak vigyázz, mert ha átfordítod, akkor a tükörképét kapod lenyomatnak...
  • Kovács legény
    csak a körvonalak kellenek?
    puha cerkával megrajzolod a lényeget, aztán simán ráfordítod a fászonra és átdörzsölöd.(keményen)
    átvilágítás nem tudom mennyire mőködik, egy vastag alapozott vászonnál.
    amúgy meg szerintem gyorsabb és egyszerűbb simán felrajzolni szabadkézzel vázlat szinten felrajzolni, festésnél úgyis változtatsz egy csomót.
  • lightjack
    Heeeeeey! Ez nem is hülyeség! Még asszem van is akváriumunk! Maga lenni okos! Ezt kipróbálom.
  • SMGBAS
    Ez is okosság :D
    Vásznakhoz nem értek, de én anno úgy másoltam lapot (drága vót a fénymásolás xD), hogy fogtam egy üres akváriumot, ölembe vettem, belehajtogattam egy olvasólámpát és az akváriumra meg rátettem a két lapot és a fény átvilágította xD
  • lightjack
    Rájöttem mi volt a gond. A rajzolt kép sajnos pdf, így nem tudom Ctrl+C Ctrl+V-zni.:/

Viszont láttam egy olyan technikát, hogy a megrajzolt képet ablakhoz teszi, megfordítja (rajzolt oldala ér az ablaküveghez), az átlátszó körvonalakat besatírozza, így lesz ez bizonyos rétegű grafit a körvonalakon. Utána megfordítom a lapot, kidolgozott része felül, satírozott része a vásznon, és elkezdem átrajzolni a körvonalakat. Hogy ez mennyire működik azt nem tudom, de próba szerencse.

Majd veszek egy Tesco kontrolcékontrolvékonvektort...666FT
  • SMGBAS
    Az is egy megoldás :D

#13518 Szerintem fényképezd le, tedd be ide, hogy valaki rajzolja át, aztán meg elküldi postán
  • MANOWAR
    elemedben vagy xD miért nem kér meg valakit, hogy rajzolja át nem?:D
  • MANOWAR
    bocs előtte zsírpapírra told át a körvonalakat....
  • SMGBAS
    Lehet át van állítódva a billentyűzeted :D
  • MANOWAR
    indigós papír, csak vigyázz a kezedet erősen ne nyomd rá.
  • lightjack
    Próbáltam, vmiért nem működik
  • SMGBAS
    ctrl+c
    ctrl+v
    :D
  • lightjack
    Van valami ötletetek arra, hogy hogyan vigyem át a grafitrajzot lapról kifeszített vászonra?