15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#13557 Pécs. -
#13556 hol laksz? mert pesten vagy 100helyen lehet kapni külön, ha nincs a közelben ilyen bolt és annyira nem sűrgős akkor meg is tudod rendelni neten keresztül. -
#13555 Louvre. Itt csak készletben..sajna.:< -
#13554 milyen fajta? tuti lehet kapni külön is -
#13553 sztem vegyél külön hasonlót, ne kockáztass, mert Murphy törvénye szerint úgyis az utolsó ecsetvonásokhoz hiányozna pont a festék... később meg úgyis el tudod használni, vagy hozzákevered vmi. máshoz és szépen lassan elhasználod... -
Fletley9 #13552 a legkönnyeben úgy tudod megnézni, hogy fogsz egy A0 lapot arra négyzet formában lefested megméred az oldalakat és egy egysszerű a*b-vel kiszámolod a területet na pont annyira elég :) Problem?
(bocs nem tudtam kihagyni :D) -
#13551 Kb. 7ml akril festék mekkora terület befedésére elég? Nem tudom, hogy vegyek e újat, mert még maradt egy kicsi ebből színből, de ha meg útközbne elfogy, akkor ha veszek egy másikat, akkor az lehet hogy egy kicsit más árnyalatú lesz. Mert ezt a fajta festéket egyesével nem lehet kapni csak készletben, készletet meg nem akarok venni, mert csak ez a szín hiányzik. -
#13550 Na látod az is lehet:) Amúgy ez amit most használok, kicsit érdes ezért egy nagyon enyhén végighúzom egyszer rajta a dörzspapírt, hogy simább felületet kapjak. Alapozni nem szoktam még pluszba, mert ez nekem tökéletesen megfelel (most jöttem rá hogy a vászon mennyivel felülmúlja a papírt, persze csak festésben). -
#13549 nem mondom, hogy gyakorolni jó a "szar" is de, valóban jó az is egyelőre.
Most a különbséget max az alapozóban érezheted de azt lehet orvosolni egy vékony lazúros réteggel,vagy ha jobban szívót akarsz akkor vegyél vagy csinálj alapozót. később lesz érezhető a különbség, hogy mennyire lazul a feszítés, vetemedik de azt ékekkel lehet korrigálni amit adnak hozzá (itt több évről beszélek) tehát vedd most az olcsóbbat. Amúgy a legolcsóbban úgy jössz ki ha te magad csinálod az egészet, veszel rámát vásznat és alapozót egy kapocsbelövőt és 10 perc alatt megvan. -
#13548 Igen, most megnéztem, tényleg van olcsóbb, csak azt nem tudom, hogy milyen minőségű. Mert amit most vettem, az minőségben nagyon jó, csak az ár egy kicsit magas. -
#13547 hát attól függ, mert van különbség minőségben köztük. Ha neten keresgélsz ekkora vásznat 1500-2000Ft körül is találsz -
#13546 azigen grat hozzá -
#13545 UI: ma beszereztem egy 50*70cm-es vásznat, 3500Ft-ért. Ez az átlag ár? Vagy én túl drágán vettem? Ti mennyiért veszitek? (ki van feszítve) -
#13544 Szivesen csinálnám, de külön megrendelést még nem kaptam. Köszönöm a válaszokat:) -
#13543 +1 -
#13542 -
#13541 Szvsz nem rossz a közel a3-as méret!
Tetszik a stílus, és látszik hogy gyakorlottabb lettél az előzőhöz képest. Megrendelésre csinálod? Csak így tovább!! -
#13540 sajnos elég pici: 30*40cm
Midas: köszönöm:) -
Midas #13539 n1 -
ez mekkora? -
#13537 [IMG][/IMG] -
#13536 Na kész! Nekem nagyon tetszik a végeredmény. Elég sok munkám volt benne a mai nap. Mondhatjuk, hogy ez egy tanuló festmény volt. Sokszor elrontottam, aztán kijavítottam, tanultam saját hibáimból. Szal jó hogy megvan. Majd holnap feltöltöm, most túl sötét van a fotóhoz. Habár szerintem kicsit a végén már összecsaptam. Na mindegy, ebből is tanultam, csinálom majd a következőt:) -
#13535 jóvanna:) -
#13534 az más, ha nem mükszik az átvilágítás akkor kockázd fel, vagyis négyzetrácsozd:) -
#13533 Én se mondtam, hogy itt is működni fog, csak megemlítettem (: -
#13532 Köszönöm a tanácsokat, figyelni fogok rá. Azzal meg hogy csak simán átrajzolom vászonra az a baj, hogy portrérajzolásnál az arcot, hogy belőjjem az arányokat milliószor átradírozom. Vásznon ez meg még körülményesebb. -
#13531 én nem forgatok semmit, de ő majd vigyázzon mert ja:) -
#13530 Csak vigyázz, mert ha átfordítod, akkor a tükörképét kapod lenyomatnak... -
#13529 csak a körvonalak kellenek?
puha cerkával megrajzolod a lényeget, aztán simán ráfordítod a fászonra és átdörzsölöd.(keményen)
átvilágítás nem tudom mennyire mőködik, egy vastag alapozott vászonnál.
amúgy meg szerintem gyorsabb és egyszerűbb simán felrajzolni szabadkézzel vázlat szinten felrajzolni, festésnél úgyis változtatsz egy csomót. -
#13528 Heeeeeey! Ez nem is hülyeség! Még asszem van is akváriumunk! Maga lenni okos! Ezt kipróbálom. -
#13527 Ez is okosság :D
Vásznakhoz nem értek, de én anno úgy másoltam lapot (drága vót a fénymásolás xD), hogy fogtam egy üres akváriumot, ölembe vettem, belehajtogattam egy olvasólámpát és az akváriumra meg rátettem a két lapot és a fény átvilágította xD -
#13526 Rájöttem mi volt a gond. A rajzolt kép sajnos pdf, így nem tudom Ctrl+C Ctrl+V-zni.:/
Viszont láttam egy olyan technikát, hogy a megrajzolt képet ablakhoz teszi, megfordítja (rajzolt oldala ér az ablaküveghez), az átlátszó körvonalakat besatírozza, így lesz ez bizonyos rétegű grafit a körvonalakon. Utána megfordítom a lapot, kidolgozott része felül, satírozott része a vásznon, és elkezdem átrajzolni a körvonalakat. Hogy ez mennyire működik azt nem tudom, de próba szerencse.
Majd veszek egy Tesco kontrolcékontrolvékonvektort...666FT -
#13525 Az is egy megoldás :D
#13518 Szerintem fényképezd le, tedd be ide, hogy valaki rajzolja át, aztán meg elküldi postán -
#13524 elemedben vagy xD miért nem kér meg valakit, hogy rajzolja át nem?:D -
#13523 bocs előtte zsírpapírra told át a körvonalakat.... -
#13522 Lehet át van állítódva a billentyűzeted :D -
#13521 indigós papír, csak vigyázz a kezedet erősen ne nyomd rá.
-
#13520 Próbáltam, vmiért nem működik -
#13519 ctrl+c
ctrl+v
:D -
#13518 Van valami ötletetek arra, hogy hogyan vigyem át a grafitrajzot lapról kifeszített vászonra?