Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Emlékszem mikor 5-6 éve nekünk magyarázták ezt és megtiltották hogy fordított tartásban rajzoljuk, akkor baromi kényelmetlen volt, mert nem azt szoktam meg. Sõt tetézték azzal is, hogy még a lapot sem volt szabad forgatni, mondván hogy ne csak egyféle kéztartással tudjunk rajzolni... Aztán belerázódtam és ma már nem is akarok másképp. Jobb kezes vagyok, ami a rajzolást illeti (én pl. billiárdozok bal kézzel, meg ha puskát kell tartani azt is kényelmesebb úgy - érdekes) és /// tónusozok. Természetesen késõbb engedték, de a jó rajz alapja a diszciplína, melyet csak szenvedések és gyakorlás útján szerezhet meg az ember. Ha megy valami, akkor lépj csak a következõ szintre, mert tudod, hogy úgy is/máskép is meg tudod csinálni...stb.stb...
A másik meg a rajzok mérete, mert erre is tettem utalást. Az a jó minél nagyobb. Egy krokihoz mondjuk elég az a/4-es méret, de egy komolyabb rajz a/3+. Anno gimiben mi szinte mindig a/2-es lapokra toltuk függetlenül attõl, hogy csendélet, enteriõr, portré, akt egyéb történet volt. Kellett egy kis idõ mire megszoktuk...:)
Egyetemen más volt a helyzet. Ott erõsen limitálta az idõ, nameg a téma szükségszerûsége a formátumot (jellemzõen inkább a3).)
Mellesleg a képedrõl:
Nekem tetszik. Igaz én spec. másképp használom a tónusozást, nem csak szigorúan egy irányba, de van olyan ismerõsöm, aki így tolja, most a kisképzõre jár. Nekem ez a stílus túl rideg, jobb szeretem ha tele van lazasággal a dolog... Hajrá!
#13252 - milyen színesceruzákat használsz? mi a márkája? portrérajzolás színesben itt egy nagyon jó példa. am te honnan tanultál meg így színesben? mert én is gondoltam rá hogy színesceruzát kipróbálom, mert tetszik. csak az a baj hogy fogalmam sincs, hogy kezdjek bele a tanulásba. szal ha tudsz esetleg vmi tanácsot, vagy oldalt ami leírja hogyan kell színesben a dolgokat, azt belinkelhetnéd, megköszönném:) amúgy a rajzod bitang jó lett télleg GRAT, nagyon jól csinálod:) am hány éves vagy?
#13247 - szerintem úgy satírozz ahogy jobban esik. én is így vagyok a bal kezemmel. szinte mindent a jobb kezemmel csinálok, de van pár dolgot amit ballal (porszívózás, seprés XD nahjo de télleg:D). szal úgy satírozz ahogy jól esik, mindig úgy jobb szerintem ahogy a természetesebb.

Az van, hogy élõben nem ennyire sötét.Sajnos megint a rossz fényviszonyok miatt lett ilyen a fénykép, amilyen.Ettõl függetlenül tényleg nincsenek meg azok az igazi csúcshények , nemtom talán mert töbnyire nagyon beárnyékolom,majd megpróbálok a jövõben egy kicsi jobban odafigyelni erre, hisz már nem elõször említettétek.
A festésre még úgy érzem nem igazán értem meg , de színes ceruzával már kacérkodom , van egy pár autós képem amit színesben kiviteleztem.
Most az igazi cél az élethpõ, szines portré elkészítése, de nagyon nehezen tudom eltalálni a reálisnak ható bõrszint , esetleg ha valakinek van valami tanácsa , tapasztalata ebben a témában örömmel fogadnám.
Itt egy színes darab:
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.
Múltkor tanácsokat kaptam a satírozással kapcsolatban, miszerint balkezesként így: \\\ kéne satíroznom. Itt egy példa ezzel a módszerrel milyen lett... hát nem tudom... :S
A legnagyobb problémám az, hogy kényelmetlennek érzem ezt a satírozási irányt, a másik irányba (tehát ///) sokkal "szívesebben" satíroznék. Nem tudom az számít-e, hogy igazából a jobb kezemmel sokkal több mindent csinálok, jobb a domináns oldalam (jobblábas vagyok), és a bal kezemet rajzhoz-íráshoz meg pár dologhoz használom csak.
(Kár hogy nem másztál bele radírral itt-ott, hogy legyenek hófehér csúcsfények. Fém részeknél, a bõrvérten éa a csuhán jól mutatna szerintem.)
Eleinte úgy gondoltam , ha leülök a papír elé addig nem kelek fel elõle, amíg be nem fejezem(no ez eléggé rosz taktika, mivel a végére már nagyon beleunok), utána rájöttem hogy sokkal jobb a végeredmény ha több napra bontom le a procedúrát.
Persze megrendeléseknél , fûleg ha egy csomó összeszalad , ez a filozófia ugrik és átálok futószallag üzemmódba.
Az alábbit olyan egy hétig csináltam 1 - 1,5 órás blockokban asszem megérte a fáradságot, de ez valójában a ti tisztetek eldönteni.
Szóval,megérte vagy sem?
Nyugi, csak viccelek! ;)
Szerintem tök jó, ha az alkotó is elmondja a mûvérõl a saját gondolatait, mert az a végeredmény jobb vagyis inkább személyesebb megismerését teszi lehetõvé. Ez persze nem mindig elõnyös, mert vannak olyan alkotások, ahol nem feltétlen jó a plusz magyarázat, inkább maradjanak a szemlélõben nyitott kérdések...
A kép szerintem jól sikerült. A fekete marker nagy ötlet. Én korábban ecsetfilccel kombináltam a grafitot, de rá kellett jönnöm, hogy az csak akkor mutat jól, ha aprók a részletek és a részleteken a grafit dominál, a többin meg a filc...
Mennyi ideig dolgoztál rajta?
Úgy gondolom a legreálisabbnak ható rész a lökhárító lett és egyben ez is a legjobban ecsúszott részlet, úgy látom egy kicsit elcsúszott a többi részhez képest sajna, de annyira jól sikerült maga textúra ábrázolása hogy nem volt szívem kitörölni.
Remélem nem hatott túl egoistának hogy most tulajdonképpen a saját rajzomat elemztem ki. <#vigyor3>#vigyor3>
Ez olyan hogy nem versenyzhet mindenki 40milliós Ferrárival versenypályán, de attól még, sok ember szerethet vezetni.
Maga kép nem rosz, de nekem nem tetszenek a túlságosan mély barázdák az arcán, De szerinte amit kevésbé dolgoztál ki sokkal jobb(nyaktól lefele) ott nagyon jó ceruzakezelésed és fény árnyékok is helyükön vannak, az arcon és adrapérián ez elveszett.
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
101-es Légideszant hadosztály egyik ejtõernyõse ,akit az Ardenneki offenzíva kissé megviselt.
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
13230: köszi, igyekezetem, még magamnak is tetszik :)
Fonstos a több tónusú árnyékolás, mert pl ismerõsöd képén is van tónus, de csak kb kettõ árnyalat, középszürke és "fehér" azaz világos, igazi sötét nincs, ugyanolyan a szeme zugána sötétje mint pl a bõre kb, minden egyforma világos/sötét. Egy képen valahonnan jön a fény, ezt el kell dönteni. Ha pl jobbról jön a fény ott is van árnyék de jóval világosabb mint amit kevesebb ér.
Ezért fontos, úgy megtanulni rajzolni, hogy erõs lámpával megvílágított testeket(kocka, drapéria, váza késöbb ember) kell rajzolni, mert igy jobban kijönnek ezek külömbségek és kevésbé képzett rajzoló is látja lényeget.
Fejbõl meg tónusozni, csak nagy gyakorlattal rendelkezõ ember tud HITELESEN, mivel mindet ki kell gondolnia, hogy esnek az árnyékok hol lehetnek fénysebb felületek, mi mennyire lehet világos stb.. és ezt csak rengeteg tapasztalattal lehet, miközben aránylag sík formákat (magyarul körvonalakat) szinte mindenki létre tud hozni egész könnyen fantáziából, ami nem is baj hiszen elõször az arányokkal kell tisztában lenni, amihez pedig nem kell tónus.
Ui: bátran nyomjátok meg a ceruzát! használjátok ki hogy 3-4b ceruzával rajzoltok és a sötét legyen sötét.
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
de, emlékeim szerint azoknak nem ilyen a testalkatuk, nyúlánkabbak tény de a hosszabb a lábuk, arányosan nagyobb a fejük stbstb
1 éve láttam a filmet így lehet nincs igazam
www.czekoart.hu
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

amúgy 10h-tól 9b-ig van a számozás, de ez márkafüggõ is, pl. a koh-i-noor 10h-8b
www.czekoart.hu

Eredeti
Tónusozott
(még jó, hogy dA a fájlnévbe beleteszi a készítõ nevét)
Azután meg ha tetszik jöhet bármi, de szeretnék megmaradni azon a szinten ahol látni az ecsetvonásokat pl