Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kovács legény
A/5 Fun Pen & Touch-om van és jah lehet tapizni, de azt a funkciót nem is használom, lehet majd fogom, de egér+billel precízebben tudok PS-ben nagyítani és navigálni.

www.czekoart.hu

SMGBAS
Jobban tetszik kinézetre a szürke, színileg meg a fekete -.-

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

theone91
Ugyan úgy tudsz egyszerû vonalat húzni...

Subakka
azért kíváncsi lennék, h begyakorolta e az arcot ezerszer kicsibe vagy szemrõl csinálja az egészet :D mindenesetre nagyon ügyes

ಠ_ಠ

theone91
Ezek az én sima Wacom Bamboo-mhoz is járnak, csak be kell regelni a terméket a Wacom oldalán.

lightjack
ez duuurva:
http://www.youtube.com/v/CCaJ-Sz5Ruw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Zocsi
Technikai paramétereit tekintve ugyanaz a két tablet, a FUN a hozzá adott szoftverekkel több. Jár hozzá elvileg Photoshop Elements 8 és Artrage 2.6.

Btw, a6-os tableten csak "szõrözve" lehet rajzolni, nem?

SMGBAS
Akkor ez a kettõ (link1, link2) egy az egyben ugyan az ha a színüket leszámítjuk?

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

theone91
Bamboo Fun. Egyszerûen csak branding az egész, meg annyi, hogy a Fun többnyire szürke. Touchpad-ként is tudod használni, kb. ennyi.

SMGBAS
Na akkor pár kérdés:
Fun Pen & Touch
touch - akko' lehet tapizni is és úgy is mûködik az egér?
Mitõ' fun?

theone91
Nem olcsó. :D

Kovács legény
wacom van és kihasználom bõven a méretét, az A4már valóban felesleges még ezen a szinten, de a célom egy 22colos rajzmonitor:)

www.czekoart.hu

theone91
Nekem is A6-os van. Amíg tudod nagyítani és mozgatni a digitális vásznat addig semmi probléma vele. Tabletnél nem mindig elsõdleges a méret. Ár-érték arányban nem biztos hogy megéri A5-öst venni, ha csak az aktív felület töredékét fogjuk használni...

Neked milyen van? Mondd, hogy nem valami Genius, Trust stb.

Kovács legény
A5 van, ne vegyél A6-ot:)

www.czekoart.hu

nekem :D

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

SMGBAS
No akkor van valakinek a6-os tablete? :D

Kovács legény
a vászon idõvel megnyúlik ezért a sarkokhoz kell beverni õket hogy jobban szétfeszítse a rámát

www.czekoart.hu

Looooser
01 rõl inkább brad pitt jött le a becstelen brigantikból, de ismerem az eredeti pósztert és a filmet is láttam tudom mirõl van szó :D

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
igen, sajnos az arányokkal csúsztál el, ezért eshetett meg hogy én pl Harrison Fordot láttam.

más: vettem egy vásznat, a készülõ munkámhoz és az lenne a kérdésem, hogy mik azok a fa lapocskák amiket hozzáadnak? mert nemértem. már van egy csomó ilyen izém, de fogalmam sincs mire valók.

Gurren
én is

Dark Messiah
egy eredeti poszter hogy könnyebb legyen.....

Concentration, focus, that is all. The aptitudes come, the tools forge themselves

lightjack
én elõször 03-ra azt hittem hogy Harrison Ford xD

lightjack
nem rossz, de sajnos én sem ismertem fel senkit:/

Dark Messiah
a sorrend <#ijedt><#wow3>
01 - george clooney
02 - jeff bridges
03 - ewan mcgregor
04 - kevin spacey
'Kecskebûvölõk' címû filmbõl

Concentration, focus, that is all. The aptitudes come, the tools forge themselves

MANOWAR
Én igen van ott egy birka meg egy világító szem :)

<#eljen>
Nem ismerek fel senkit... Az gáz?

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

Dark Messiah
halihó srácok, itt egy újabb rajzom valamikor szombaton kezdtem, és vasárnapra lettem vele kész <#wilting> de itt van lépésekben, remélem tetszik majd nektek is :)
01
02
03
04
05

Kovács legény
bármelyik obi baumax 100mester stb

www.czekoart.hu

Köszi szépen!

SMGBAS
Felül fórum, utána bal oldalt privát üzenetek

A privát üzeneteket hogyan lehet megnézni?Tudom,hogy nem ide tartozik,de nem találok topicot,és reméltem,hogy itt segítenek nekem:D

lightjack
wow :O ezt kipróbálom! és hol lehet ilyet kapni? mennyek be praktikerbe azt kész?:D vagy hol?

Kovács legény
csiszolnak is vele meg rajzolni is lehet rá, minél magasabb számú(szemcsék/cm2) annál finomabb rajzot lehet rá készíteni.

www.czekoart.hu

lightjack
csiszolóvászon?:O arra hogy? lehet hogy én nem tudom jól a csizolóvászon fogalmát, de én úgy tudom hogy csiszolóvászonnal pl fát csiszolnak, nem pedig pasztellel rajzolnak rá >< persze lehet én tudom rossszul, stõ szinte biztos. szal te miféle csiszolóvászonra gondoltál? sima vagy vmi spéci?

Kovács legény
pasztelhez próbáld ki a csiszoló vásznat
vászonra meg nyugodtan rajzolj rá de ne túl puha cerkával

www.czekoart.hu

lightjack
ja igen és még egy kérdés egy másik témában: hogy lehet felvinni mondjuk egy portré vázlatát a kifeszített vászonra? mert kellene vmi támpont ahol mégiscsak be tom tájolni hogy hol van az orr, szemek, száj, fülek. vagy simán csak rajzoljak rá? vmi ötlet?

lightjack
sztetek bristol papír jó a pasztellhez? mert próbáltam már akvarell papíron is, de az nagyon érdes, így nehéz az apró részleteket kidolgozni. vagy esetleg van vmi más papír amin lehetne jó kis pasztellrajzokat csinálni? mert bristollal az a problémám hogy egy kicsit nehezen fogja a pasztelkrétát és a ceruzát. szal felmegy rá egy réteg, a második már kevésbé, a harmadik már egyáltalán nem. mondjuk így meg már megválaszoltam a kérdésemet. na mind1 tehát akkor ti mit gondoltok: bristol jó a pasztellrajzokhoz?

SMGBAS
Asszem pólusban láttam 700 Ft-ért

Kovács legény
jaja, ha jól rémlik 900-10.000Ft mérettõl függõen

www.czekoart.hu

Zocsi
Modell fabábu. Komolyabb mûvészellátókban kapni szerintem.

Zocsi
Igen, erre is tettem már korábban utalást! ;)

theone91
Nem mindig van ott a laptopom amikor rajzolok, nyomtatgatni meg nem akarok.

Kovács legény
szerintem modell fabáb vagy valami hasonló, pontosan nem tudom én sem.

www.czekoart.hu

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

theone91
Mi a pontos megnevezése az ilyen bábuknak? Marionett bábú?

Csak azért mert rengetegszer rajzolnék karaktereket de semmi ötletem a pozícióhoz, ez meg remekül szemlélteti... Régen IKEA-ban láttam ilyeneket, de akkor még nem érdekelt túlzottan. :D

Kovács legény
amit már leírtam: miért füzet, miért kemény ceruza és miért portré?
Értem én, hogy unalmas a kocka meg a gúla de ez az alapja mindennek, amíg azok nem mennek ilyen palacsintafejeket fogsz tudni csak rajzolni.
Na, de én vagyok a te megmentõd, mert látom jobban kedveled az emberábrázolást. Vegyél egy ilyen modell fabábut és rajzold szarásig, így az alapokat is tanulod és nem dögunalom.

kb 1-2ezer forint és

www.czekoart.hu

Kovács legény
nem csak anatómiailag nem helyes, de úgy nem lehet egyenes vonalakat húzni(max györcsösen) ami tónusozásnál ha homogén felület a cél elengedhetetlen

www.czekoart.hu

bardocz
Én felismertem.
Zocsi
Nem gondolom, hogy ez papírforma, de egy nagyon képzett festõ tanárom nekünk azt tanította, hogy jobb kezeseknek /// a helyes irány, ahogy azt Kovács legény is megfogalmazta.

Sokan befordítják maguk felé a tenyerüket írás, rajzolás közben és úgy \\\ irányban rajzolnak, tónusoznak. Viszont anatómiailag ez nem megfelelõ kéztartás! A rajzoláshoz alapból laza kéztartás kell. A többi az agyadon meg idegpályáidon múlik. ;)

(Nem vagyok szakértõ. Csak valaha rajzoltam - mára sajna nincs rá idõm/energiám. :/)

Kovács legény
bal alsó sarok-jobb felsõ sarok, úgy tudsz a leghosszabb egyenletes vonalat húzni,
ha nagy felületrõl van szó érdemes vállból mozgatni a kezed

www.czekoart.hu