Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
fogod a lap két végét és ráfeszíted egy sima "éles" felületre a görbülettel ellentétesen, mondjuk egy asztallap élére, DE ügyelj, hogy ne szó szerint éles legyen, hanem inkább csak legyen pereme, jobb ha kicsit gömbölyített, és mindenképpen sima, sérülésmentes. aztán így elkezded oda-vissza húzogatni úgy, hogy negatívan túlfeszíted... 3-4 húzás és máris egyenesebb a lapod! :) aztán meg kirúgja magát mikor felfeszíted.
(hibalehetõségek:
-sérült a felület, végigsérti a lapot
-túl éles, helyenként/lokálisan túlhúzod itt-ott a lapot, meglágyul, behullámosodik foltokban
-nem pont egymással szemben vannak a kezeid, szintén nem egyenletes a feszülés
...
én ennyivel találkoztam az elmúlt kb. 10-12 évben, sok sikert! :))
Ettõl függetlenül tetszik.

(sima alkoholos nem jó, mert nem 100% fekete)
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Lehet kapni a mûvellátoban cuccot hozzá fixatív a neve, én spec hajlakkal fújom le 3-4 rétegben és az is tartós
www.czekoart.hu
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
hajlakkal lefújásról hallottam, de az ugye nem tart csak egy-két napig. mivel lehet fixálni? vagy van valami speckó rajzlap, amin nem kenõdik el?
gyûrött lappal sok mindent nem tudsz csinálni, talán vasaló, még nem próbáltam
www.czekoart.hu
the world is mine
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Ez a tintapacás pacák meg eszméletlenül kreatív.
Zocsi - ez de jó! nem ismertem, de nagyon tetszik!
Szeretnék megtanulni rajzolni(itthon csak hobbiból).Szerintetek hol kezdjem? várom a tanácsokat
Elõre is kösz.
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
Egyszer azt hallottam egy nálam jóval okosabb embertõl , hogy a tv felizgat , a rádió illetve a zene pedig ellazít.Rejtély megoldva.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Looooser rajzának Photoshopolása megihletett , hát oszt én is megrecsentettem eyik régebbi rajzomat.
Voala:
A'la Nature
Ps verzió

jól csinálod! én konkrétan forgatom a lapot tónusozásnál, hogy mindig kövesse a vonal az alak formáját
lentebb arról beszéltünk ha egységes homogén részt tónusozol.(pl egy kocka oldalát ahol nem lehet ferde és íves a vonalazás)
www.czekoart.hu
Millió féleképp lehet tónusozni, más-más hatásokat lehet velük elérni. Próbálgasd magad, mert ezeket az eszközöket késõbb használni is akarod, és minél szélesebb a spektrumod, annál kényelmesebben fogod magad érezni menet közben. A szabályok csak vezér elvek, de jó ismerni õket, hogy át is hághasd õket... nah nem ragozom, remélem átjön az mondandóm.
ha jobbkezes vagyok és tónusozni akarok, tényleg csak /// vonalkázást használhatok? nem arra gondolok, hogy nem húzhatok e balkezes módjára \ vonalat, hanem pl. ha gömbölyded testet rajzolok, akkor szeretek pl. félköríves vonalakkal tónusozni, és a tárgyak alakját a tónusok, belsõ árnyékok vonalainak irányával és ívével is picit érzékeltetni, vagy a sötétebb részeken néhol több különbözõ irányú árnyékolás van. és szerintem így lényegesen jobban néz ki a végeredmény, mintha az egész rajzom /// vonalakból állna.
ez akkor teljesen szabálytalan, és meg kellene tanulnom mindent / vonalakkal megcsinálni, akkor végsõ soron jobban fejlõdhetnék?
ez volt:
és most itt tartok: