Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne egy kérdésem: A képsík az mire is való pontosan? Hogyan kell használni? Kezdõknek ajánljátok?
Nagyon jók a rajzok srácok!<#kacsint>
lightjack
Majd most tavaszi szünetben lesz rá idõm, így megcsinálok egy képet amit már rég kértek tõlem. Majd azt feltöltöm.

III dOMINO III
Hú hol is kezdjem ...

Elõször is itt az eredeti kép:

Ez alapján láthasátok ,mért lettek olyanok a szemek amilyenek, egyébként elõször megpróbáltam világosabb íriszel meg csúcsfényel de annyira eltért hogy végül csak besötítítetem õket.

A mutató újj azért látszik furának mert az újjai között valami kavicsok vannak.

6 óra 35 perc , azért tudom ilyen pontosan mert stoperrel mértem<#idiota>.
Engem is érdekelt, mert mindíg ezt kérdezgetik de én valahogy sosem tudtam megálapítani pontosan meddig tart a kivitelezés, egyszerûen nemveszem észre hogy múlik az idõ, nagyon fura.

Igen unom hogy képrõl rajzolok, mert ez tulajdonképen egy mechanikus dolog (copy-paste) nem pedig mûvészet,de mivel nem foglalkoztat a festészet ,grafikában pedig igazán ütõs hatást a realisztikus ábrázolás kelt...egyébként folyamatosan próbálkozok élõ modellrõl rajzolni, hát maragyunk anyiban hogy elég necces, úgyhogy van még hova fejlõdnöm.

A popart- bocs - tónus redukciós képek engem is megtudnak ragadni , de ahhoz igazán jó szemek kellenek hogy pár pacából kitudj hozni valamire vagy valakire emlékeztetõ formákat, nagy kihívás várom a próbálkozásaidat.

Kösz az összes reagálásért.

Zocsi
Csúcsfények.
A figura és a háttér túl szeparált, nem él együtt a kép. Kicsit suta az is, hogy a háttér sraffozása összevissza megy, ahogy épp sikerült... Bár nem tudom mi volt a kifejezõkéd célja, ha egy kicsit lazábbra veszed, akkor élettel telibb lesz szerintem. Futtasd át a karakter tónusait a háttérbe.
Csak így tovább, jó lesz az! :)

Zocsi
Nem pop-art. Az mást jelent. Minket úgy tanítottak, hogy ez "mûvész szakzsargonban" az un. "tónus redukció". Amúgy egyszerûen csak redukálod az árnyalatok számát. A legegyszerûbb, ha csak kettõ van. Fekete meg fehér. Aztán ezt késõbb még finomíthatod... de úgy veszít az erejébõl szerintem.

PS-ben: adjusments > posterize menyü alatt van. De vannak rá filterek is. Újabb verziókban van rá külön parancs - black and white vagy vmi. ilyesmi... szintén adjusments alatt.

Btw, a pop-art azért pop-art, mert hétköznapi (populáris) dolgokat mutat be a mûvészet tárgyaként. Sokszor elég közhelyes és cinikus, de pont azért szeretjük! :)

Looooser
hát arra meg rajzolj sablont vágd ki, helyezd a sablont a lapra és uccu neki

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
Igen tudom, manapság ps el mindent meg lehet oldani. De én nem számítógépes festésre gondoltam hanem hagyományosan ecsettel és festékkel:)

Looooser
ez sem nehéz, legalábbis psben fekete fehérre kell állítani a képet, nem szürke árnyalatosra állítod a kontrasztot amíg neked jó nem lesz, a fekete részeket kijelölöd és mintázó ecsettel végig fested ;)

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
Hupsz tényleg<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>

MANOWAR
Nem hüvelyk hanem mutató ujjat írtam<#kacsint>, vékonyabbnak tûnik a többinél de oda se neki, tényleg jó lett.

lightjack
UI: A bal karja (neki bal) körül van valami fényességes fényesség. Az ott picit még fura

lightjack
Tetszik! Szép munka! Régen én is sok ilyen stílusú portrét készítettem. Csak már egy ideje meguntam a fényképrõl másolósdit. Vagy legalábbis úgy hogy fotorealusztikusan másoljam le. Úgy...úgy valahogy hiányzik belõle az egyéniség (én most az efféle stílust szeretném megtanulni, ha lenne idõm - ha vkit érdekel a stílus neve pop art - ebben nagyon sok fantázia van szerintem és teljesen önkifejezõ)! Félre ne értsd a rajz tetszik, és tudom nagyon sok munka van egy ilyenben. A póló gyûrõdései nagyon jók, azok a legjobbak az egész rajzon. A szemei kicsit sátániak, nem tudom lehet hogy direkt de nagyon sötétek. Manowarral egyetértek, a szembe mehetnének a csúcsfények, habár a hüvelykujjal nekem semmi bajom:)

Nagyon szép munka, még ilyet:)

MANOWAR
Szép lett, fõleg a gyûrõdések (a mutató ujja kicsit gázos a többihez képest) a kézfejen a bõr gyûrõdései is jók. Esetleg egy kis csúcs fények .... <#eljen>

zseniális lett
sosem értettem, az ilyen képek hogyan készülnek? fotóról másolva? :0
köbö hány órát vett ez igénybe?
III dOMINO III
Hát ez ... ez már mûvészet.<#idiota>
Nem tom merjem-e egyátalán ez után megmutatni a legutóbbi "alkotásomat", de azért csak megkockáztatom.

Jim Morrison
<#taps>:D

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Zocsi
Pihent.

Aquir
well, így meg egy szakadék

így egy barlangbejárat

így meg fa a szakadék szélén:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

SMGBAS

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

SMGBAS
Nem a legszebb, de nem is az a lényeg :D

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Vaxi
az igen :O

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Jim Morrison
hat ezek jok ! utcan is lattam mar parszor, de azok nem voltak ilyen gyorsak :D

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MANOWAR
Beszarás,<#eljen> komoly.

SMGBAS
http://www.youtube.com/watch?v=KmjUUnGGDTQ
http://www.youtube.com/watch?v=KmjUUnGGDTQ

SMGBAS
Pont a felirat jutott róla eszembe :D

theone91
Felszabadult egy kis idõm, volt 15 percem tabletet kenegetni, vagyis nem nagy cucc, így csak linkelem.

Kovács legény
nappal meg megint más lesz fõleg ha megszárad, akrilnál is kell kb. 2óra mire elnyeri a végleges színét.

www.czekoart.hu

lightjack
Lefestettem fehérrel az egész részt, hogy lássam hogy nézne ki. Érdekes, mert lámpafénynél nem lehet eldönteni. Ha innen nézem jobban néz ki fehér festékkel, ha onnan akkor meg nem. Nem tudom. Lehet újrakezdem inkább, mert így is voltak apróbb hibák, de azt rajtam kívül más nem vette volna észre de hát akkor is 8 órám van benne.Mindegy mára szüneteltetem, holnap majd eldöntöm.

Subakka: sajnos pont olyan részre pacálódott oda, ahova jóérzéssel semmit nem tudnék rakni, vagy különben úgy nézni ki, mintha egy bazi nagy bibircsók lenne az orra hegyén.:<

Köszönöm a tippeket!

Kovács legény
vegyél szebb fehéret, addig is fesd le azzal ami van lehet összességében nem lesz az rossz oda

www.czekoart.hu

Subakka
Domino: Köszi :)

Light: és ha alakítasz egy kicsit a festményen és ahol elkenõdött oda festesz még vmi plusszt kiegészítésként v vmit? ilyenkor nem feltétlen kell eltüntetni a dolgokat hanem új 5letek születhetnek a hiba helyére :D bár ez nem minden festményre igaz :D

&#3232;_&#3232;

lightjack
<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav> Most b*sztam el 8-9 óra munkát. Kiesett a kezembõl véletlenül az ecset és szétkente az egész festményen a festéket. Van valami ötletetek, hogyan lehetne leszedni? Papírra festek akrillal, de a ráfestés fehérrel (mert olyan helyre pacálódott oda, ahol azt terveztem hogy a lap fehére lesz, mert a festék fehérje - titán fehér - vmiért sárgás, és a lap fehérje szebb) felejtõs. Bárki bármi ötlet? Ha nincs akkor nincs mese, elõrõl... >.<

III dOMINO III
Hú... ez olyan rusnya hogy már "szép".
Subakka sketch-e tetszik , a spontán dolgok sülnek el a legjobban.

Subakka
theone: az xDxDxD

Gurren: még hasonlít is :D pedig eskü most látom ezt a képet elõször :D

&#3232;_&#3232;

Gurren
inkább Popeye idõs korában

lightjack
XD

theone91
Subakka

õ? :D hát ... majdnem :D

&#3232;_&#3232;

lightjack
Olyan Euszták!

Subakka
csak úgy alkottam :)

&#3232;_&#3232;

Looooser
az egyik exem így rajzol, megrendelésre 5-8K közt szokott

lightjack
majd ha kész, akkor küldj róla egy képet.

SMGBAS
Szerintem is olyan 5 körül, de jobban figyelj oda a jellegzetes vonásokra

MANOWAR
2005-ben Május elsején a Duna parton a párom csináltatott magáról(A3) egyet egy utcai rajzolóval (Magyar) ugyan ebben a stílusban. 10-15 percig tartott 3 eft kért érte teljesen kidolgozva a fej, a háttérbõl nagy vonalakban a Dunát és egy hidat lehet kivenni. 5 eft-nál szerintem ne menj lejjebb, a mai árakkal nem vagyok tisztában.

theone91
theone91
Kérdés: Megkerestek egy karikatúra rendeléssel, vállalom szívesen, de nem tudom mennyit kérjek érte (A4-esrõl van szó), akinek volt már ilyen megrendelése az tudna mondani egy reális árat? :)

OCN
<#eljen>nálam is ez a módszer dívik

Igen, mert még ennyire sem voltak sötétek a sötét dolgok rajta.

theone91
Rányomtál valami filtert?

Zocsi
jó még kád széle, csõkorlát... stb.