Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jol látod szerintem

Üdvözlet!

http://zsil-works.deviantart.com/gallery/5899186 ok akkor hogy értssd a kopirozás szo azt jelenti hogy lemásolsz valamit.....de ez nem történt meg....az összes de niro portré egy lapon találhato,kb ....a koncepcio,és a feladat az volt hogy ,,pár filmböl kivegyük a karaktert,és átiaratokat készitsünk belölük.......nem a realizmus,és nem a tanulmányrajz volt a cél,ez grafikai tervezés....és igen a szem,arcél pontos helyét átvittem....ki nem teszi ha 100 szazalékos pontosság a cél?Nem ül itt De niro
Ugyanitt portré1 nevü,látvány után van....uh hidd el tudom h mi a tanulmányrajz is......
legyél alázatos....EZ NEM KOPIROZAS ha atteszed a fö vonalakat...kopirozés egy mas altal alkotott mü lemásolása,,föleg ha alairod,mintha te lennel az alkoto

Üdvözlet!

Kovács legény
persze volt, aztán ha visszanézed pár év múlva, nagyobb tudással rájössz, hogy minden része emlékeztet valamire. De ez nem baj, a sok kicsibõl szépen kialakul a saját egyedi is.

www.czekoart.hu

Kovács legény
Ez gyakorlatilag arról szól, hogy valaki tud hozzá adni valami pluszt vagy sem.
Nekem azokkal van a ki a tököm akik nulla alaptudással fehér alapra felhánynak egy piros kockát áthúzzák egy sárga fos csíkkal és azt mondják õk a mûvészek úgy, hogy fingjuk nincs mi az absztrakt expresszionizmus, kubizmus, szürrealista automatikus festészet stb-stb.
A mûvészi alázatosságról meg ne is beszéljünk...

De minek után fogyasztói társadalom vagyunk a zemberek és az idõ mondja meg minek van létjogosultsága

www.czekoart.hu

Igen' jol látod ,,,sok mindenki hat az emberre

Üdvözlet!

Tehát szerintem ha egy portrénál fel van téve az orr, száj, arckörvonal, fül, szem, száj. akkor mit rajzolsz? könyörgöm ez a rajz része a dolognak, a többi tónus....

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

Konkrétan amikor a denirós képedet megláttam, az jutott eszembe, hogy ez igen, te aztán tudsz valamit. Amikor megtudtam, tökvéletlen, hogy a fõ dolgokat kopiroztad, megváltozott a véleményem.

Amúgy tényleg nem baj ha segitséget használsz, csak akkor tiszteld azokat akik nem, és ne legyél olyan oltári kritikus mint amilyen amúgy vagy.

MANOWAR
Vártam a reagálásod :D
Esetleg szembesíteni lehetne vele ha van annyira értelmes az illetõ, ha nem akkor meg felesleges vele foglalkozni.

Egyetértek az utánam eddig írtakkal fõleg kovács legénnyel :)
"alapvetõen mindenki lopja az ötleteket, akkor is ha nem tudatos" ez így van de azért gondolom neked is volt nem egyszer, hogy saját kútfõbõl találtál ki valamit nem az emlékezetedbõl, én szeretek teljesen új dolgokon elmélázni és "megteremteni". Mondjuk ez is elég tág fogalom hogy, hogy kivételezed pl ahogy írtad nemtudatosan találod ki aminek apróbb részeibõl áll össze a teljesen új. Azért nem fogok egy mûvészet történésszel és egy pszichológussal karöltve leülni rajzolni.

Itt keverve van a szezon a fazonnal. Konkrétan arról van szó, hogy az ember felrak egy portrét nyomtatott lapról tehát átkopírozza hol a szem, az arc körvonal az orr, a száj, ezek át vannak kopirozva majd kifesti mint Juliska a festõkönyvet és utána dicsekszik vele, hogy nézd milyen fasza portrét csináltam, egyetlen szóval nem emlitve az óriási segitséget ami nélkül amugy vért hugyozott volna ha nincs, sõt messze nem ütné meg azt a minõséget a portréja, és utána bicskanyitogató stílusban kritizál olyanokat akik totál szabadkézzel másoltak le valamit.

Kovács legény
pl nekem van egy mappám a gépen ahova folyamatosan mentem azokat a képeket amik tetszenek és simán felhasználok belõlük alapötleteket stílusokat részeket formákat színeket stb.
Mások által szerzett tapasztalatok nélkül amúgy elég nehéz lenne megtalálni a saját "igaz utat" szerintem.

www.czekoart.hu

Kovács legény
alapvetõen mindenki lopja az ötleteket, akkor is ha nem tudatos.
pl a zombi képeden egy erõteljes Mucha behatás érezhetõ, ami nem baj, fõleg, hogy tetszik az a kép grat hozzá!

www.czekoart.hu

Looooser
ennyi erõvel a fanartokat is mondhatnánk akkor kopírozásnak, hisz egyszer egy karaktert megalkottak, te meg fanartot készítesz, ergo elméletileg az ötletet lopod, gyakorlatilag tiszteletet adsz a készítõknek...

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

http://www.zsil-works.deviantart.com/ itt egyetlen kép sincs kopirozva" mind saját kutfö,saját ötlet,lopásrol,másolésrol,kopirozésrol szo sincs.... a techinkák többnire akvarrel és prismacolor marker....persze vannak portré átiratok is ,ami nem a realizmus rol szol,hanem egy meglévö karakter át formálása(ahogy ugye a képregény alkotok is )saját látásmodra.Ez iparon feladat az elsö évben pl

nem kéne a deviantot lejáratni,nagyon jo oldal...,ha mas ötletét masolod le ,az a problémás........amugy egy Leonardot is le másolhat az ember(sok sikert :)csak ne ird alá hogy Leonardo....

Üdvözlet!

kopirozás,ha egy meglévö kész müvet ,festményt egy az egybe átteszel és lemásolod,az gáz.....de a föbb vonalakat azért átteheted vázlatszerüen festés elött ,föleg hogy ha saját ötleted....vagy ha mondjuk egy hires ember,aki ugye nincs jelen....EZ NEM a szerzöi jogos tema,az akkor van ha mas cuccait masolod,,
Az akadémikus tanulmányrajzolást meg kell tanulni természetesen.....de utána mar technikai kerdes hogy milyen elven valositod meg..... A KOPIROZAS NEM A FÖ vonalak transformálását jelenti...hanem az lopás" lenne...uh ezt ne keverd össze..........plusz kerdem en ki nem tesz at semmit? persze itt nem a klasszikus tanulmanyrajzrol beszelek....plusz nem is a projectorrol,ahol ugye minden elötted van ,csak masolsz,,,persze ez is megengedett a 21.században....PLUSZ A reneszansz alkotoknál is a freskok elött,egy egesz mühely segitett felvinni a vonalakat kijuggatott papiron ,hogy a mester vagy a mühely elkezdje festeni.....nem pedig leult es fejböl elkezdte egyedul az egyik sarokban ,es befejezte a masikban... A 15. szazadtol Vermer pl nagyon sok trukköt talalt ki hogy vigye at a fö vonalakat festes elött....megsincs szo ugye kopirozasrol...hahaha vagy lehet probalkozni,nem fog sikerulni sztm....mert akkor mar profi hamisito lennel...Camera obscura feltalalasa utan minden nagy mvész alkalmazta,hogy felvigye a fö dolgokat,a meglevö vazlatrol,....ez teljesen rendben van,..
UH A KOPIROZAS AZ gáz...DE a kopirozas nem egyenlö,ha sajat ötleted vázlatait viszed at festés elött az nem kopirozas.....ne keverd össze a kettöt.De illik ugy 5-10 evet eltölteni tanulmányrajzokkal mindenképpen

Üdvözlet!

MANOWAR
Olvasd el a szabályzatot a devianton és kifog derülni hogy lehet, az más dolog, hogy nem illik és szólni kellene az alkotónak... A válasz: nem korrekt. (és? szerzõi jog alatt áll vagy egyébb)

Hali! Ha valaki lekopírozza egy portrénak az alapjait, miután elkészült a mû, kirakja és egy szóval sem tesz említést, hogy ez bizony kopír, szerintetek korrekt? Csak mert páran csinálják ezt. devianton is van ilyen csomó.

lightjack
köszi

lightjack
:)

Zocsi
Bocsánat, ezt nem tudtam. Azt sem, hogy az ecsetleejtõs baleset ezzel a munkáddal esett meg... Sry.

Menet közben sokat segíthet, ha nagyon erõsen hunyorítasz az eredetire...
(Basszus, ha lenne most nálam használható csõtoll, akkor én is nekiesnék a leányzónak! :))

hungary27
De amúgy tényleg jó.:) Én ilyet nem tudnák.
Dynamic
Hát a Kenobis kép kicsit bonyolultabb annál, mint 1-2 random adjustment és filter húzogatás. Fõleg, hogy így a színátmeneteknél mindig recés marad, ezt nem igazán tudod kikerülni.
Itt van 1-2 tutorial, amivel hasonló hatást lehet elérni (Illustrator):
1.
2.
Köszönöm mind a hármótoknak! :D :)
A drapériát meg gyakorlom majd. :P
Croano
:D erre nem gondoltam xD

Minecraft forever :D www.xolote.blog.hu

hungary27
Ha a felét csináltad volna meg és tükrözöd akkor jó lenne.
Croano
Sziasztok ezt nemrég rajzoltam paintben ! ez volt a feladat egy órán!
Remélem tetszik! http://noob.hu/2011/04/25/eiffel_torony_versenyre.JPG

Minecraft forever :D www.xolote.blog.hu

Boldog nyulat mindenkinek!
SMGBAS
Ha kivágod a hátteret és úgy csinálod meg akkor elvileg pontosabban csinálja meg a ps

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

lightjack
Ez volt az eredeti megbuherált kép. Ezt kezdtem el elõször. Persze vannak ötleteim, nem pontosan ezt másolnám le, elég sok ötletet adott az az oldal amin Obi is van.

lightjack
Nem. Az Obi-Van-os képet utána láttam meg. Elõtte már készült egy kékben, el is kezdtem, csak kiesett a kezembõl az ecset és kezdhettem elõröl. De mielõtt elõröl kezdtem volna, gondoltam meglesek pár képet, hátha ad egy kis ihletet. Az Obi-Van-os kép nem ihletet adott, hanem csak egy példa, hogy én is elõször hasonlóan csináltam meg, nem pont így, de amikor elõször készítettem, akkor az hasonló lett vna mint ez (ha nem rontom el).

De még mindig gondolkozok azon, hogy hogyan is csináljam meg.

Zocsi
Haj köré rakj vékony kontúrt, játssz a háttérrel, nem kell ugyanolyannak lennie, mint az eredeti - elvégre mûalkotást hozol létre. A rajzolásnak és mindennemû mûvészetnek nem elsõdleges célja, hogy 1:1-ben visszaadd, mert akkor hol maradsz Te - hol marad az, amit ezzel az egésszel ki akarsz fejezni, az érzelmeid, gondolataid?

Absztrahálj!

A másik meg, miért pont kék? Azért, mert Obi-Van is az volt? Uggyan már... :)

lightjack
Igen, ilyenre gondoltam, csak az a baj hogy nagyon sötét a haj. Nekem is az volt a bajom hogy szembõl kapja a fényt és így tényleg sokkal nehezebb optimálisan beállítani, de eldöntöttem: világoskék 4 árnyalatából lesz kirakva, mint a legutóbb belinkelt kép. Hasonló színrányalatokkal lesz ez is megcsinálva. De azért köszi:)

MANOWAR
Bocs elkellet mennem ....
Remélem valami ilyesmire gondoltál sajna a fényt szembõl kapja így "kicsit" nehezebb a dolog. Átraktam grayscale-be az expozíción egy kicsit állítottam majd 5x kapott 100% +kontrasztot.
Link

Kovács legény
image/adjustments/threshold elõtte és utána lehet még a szûrõkkel játszani vagy 1millió lehetõség van.

www.czekoart.hu

lightjack
Nah összedobtam egy képet, kékes lesz, 4 tónussal, el is kezdem, ha kész feltöltöm.

lightjack
Nem is rossz, valami ilyesmire gondoltam én is. Majd még este próbálgatom. Köszönöm a segítséget (#MANOWAR #Gurren # Fbn Lx):) Persze ha van még ötlet, akkor jöhet:)

másold le a képet egy fekete tollal!
Guren
esetleg a szûrõkön belül van a vázlat/bélyegzõ. alapbeállításokkal ilyen lett, de állítgathatod, ahogy akarod.

MANOWAR
meglesem mit tehetek :D

lightjack
Nem. 2 tónus: csak teljesen fekete és csak teljesen fehér. Nincs benne szürke.

MANOWAR
Ilyesmire gondoltál?

Link

MANOWAR
csak személyesen xD mode/grayscale-re gondolsz vagy PS+ tablet vagy hogy?

lightjack
Ezt a képet ti hogy csinálnátok meg PS-ben fekete fehérben (csak ez a 2 tónus) úgy, hogy az arc felismerhetõ legyen? Kis help! Köszi!

III dOMINO III
Én nem nagyon értek a festményekhez, szóval nemtok túl sokat mondani a kép milyenségérõl, de ha kicsit hunyorítva nézem a váza elõtti alma tök jó lett.

ronihun
Ahhoz képest, hogy milyen fiatal vagy és hogy ahogy mondtad csak néha rajzolgatsz,festesz, jó lett, persze a kompozíció, tárgyak elhelyezése, helyessége messze nem tökéletes,de szerintem van érzéked hozzá, a drapériát, hogy élethûen letudd rajzolni, ajánlom sokat rajzolj és kis szerkezeti egységekben fogd fel, de a hibáid ki tudod javítani idõvel, csak gyakorolj!:)
Én személy szerint nem tudok és soha nem is tudtam szépen festeni, bár ez a gyakorlás hiányának tudható be.

...

Tomika boy
Nekem tetszik:)

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

Sziasztok! :D
Már jó ideje követem a fórumot és le a kalappal mindenki elõtt, nagyon tehetségesek vagytok. :D Én 15 éves vagyok és néha rajzolgatok, festek. Ez egy mostani festett csendéletem. Ez a 2. festett csendéletem, tehát még eléggé kezdõ vagyok. Mi a véleményetek róla? Igaziból szerintem a drapériával van a legnagyobb baj. :S (A színek nem annyira jönnek át sajnos :S)
Tomika boy
Hali!
Azt kérdezném hogy milyen ceruzával lehet szépen csíkmentesen rajzolni ami olyan hatást kelt mint egy filc?
Köszi a választ!

Am 5 órás munka eredménye:)
(kezdõ vagyok)

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

Igen, arra gondolok :)
a képsík/keresõre gondolsz? célszerû megbarátkozni az elvvel, de én utálom használni
Zocsi
Én nem értem a kérdést.