15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Lash
    Te ráccsal rajzolsz had kérdezzem? :-)
  • SMGBAS
    Attól, mert valaki ráccsal rajzol, nem lesz kevésbé profi, mint aki nem.
    Persze, ha kinyomtat ezt-azt és arra rajzol rá, az már másik dolog.
  • Midas
    Sztem van itt par ember aki nem amator es olyanok akik segedvonalak nelkul is tudnak portret.
    De amugy egy profi is barmilyen segedeszkozt felhasznal hogy gyorsabban vagy jobban tudjon dolgozni.
  • Lash
    Tényleg nem azért, hogy védjem a kollégát, de szar lehet amikor azt mondják a pirosra hatan, hogy fekete. Csak azon okból kifolyólag, hogy ők pirosat szeretnének látni.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy igazán jól rajzolni kevesen tudnak viszont sokan szeretnek. Érthető mivel a rajz eszméletlenül szórakoztató dolog ami még ráadásul örömöt ad nem keveset, kikapcsol, megnyugtat stb.. Ezt egyre többen kezdik/kezdték felfedezni főként a jobb agyféltekés tanfolyamhullám miatt ha jól gondolom.
    Persze itt most el kell vonatkoztatni a művészettől, alkotástól, amikor az ember a fantáziájából ad hozzá valamit egy műhöz, vagy onnan merít ötleteket és azt tálalja. Ebben az esetben természetesen bármi megengedett. Hiszen nem a rajtudás miatt hanem esetleg a látásmód, fantázia, jó ötlet miatt fogjuk díjazni a művet.
    Csakhogy. Itt ha jól láttam portréról volt szó meg realisztikus dolgokról. Ebben az esetben pedig meg lehet érteni egy művészt ha felidegesíti magát azon, hogy a négyzetrácsoknak, photosoppoknak, vonalzónak köszönhetően olyan emberek tartják magukat profi rajzosnak akik előtte meg sem próbálkoztak volna vele mert már általánosban kiderült, hogy nincs érzékük hozzá.

Végül pedig mint említettem igazán jól rajzolni kevesen tudnak. Ebből adódik az is ha valaki felvet egy hasonló témát valószinüleg tömegesen fognak a torkának ugrani elfogult emberek akik rengeteg időt töltenek rajzzal és szeretik. Csiki csuki állapot. Sokan áhítják a sikert és kevesen részesülnek benne, főleg egy ilyen szakmában. A festők túlnyomó része más munkára is kényszerül itthon.

Persze nem vall túl magas értelmi színvonalra bekérdezni ilyet egy amatőr rajzfórumon. :-)
  • Fletley9
    egyszerűen csnáld a vázat drótból tartós is meg stabil könnyű hajlítani aztán max körbeteszed gyufával vagy lefested barnára
  • lightjack
    Nem tudjátok esetleg hogyan lehetne meghajlítani hurkapálcát? Gondoltam megcsinálom gyufákból az SR1 Normandy-t (Mass Effect 1) csak az a gáz hogy tele van ívelt elemmel. Az alapvázat meg nem akarom felvagdosni mert akkor meg csak gyengül. inkább egy hurkapálcát hajlítanék meg hogy aztán arra mehetne rá a gyufa. Én vízbe áztattam, nem tudom mennyi idő kell neki, majd hnap megnézem hogy mennyire szívta meg magát. Vmi más ötlet? Esetleg valami gyorsabb?
  • SMGBAS
    Muti
  • Misi az ezredes
    De ha valaki vállalná egy egyszerű rajz digitális változatának az elkészítését, úgy hogy később színezhető lehessen az nagyon megköszönném. :)

8 Betűből áll!
  • Misi az ezredes
    Hali, nem tudtok egy olyan alkalmazást ami a rajzot digitálisan átrajzolja szépen? Tulajdonképpen csak néhány vonalról lenne szó de jól jönne :) Vagy ha valaki tud olyan programot ahol a rajztáblás vonalaim nem görbülnek el mindig :D Akkor az is jó :P Előre is köszi
  • lightjack
    Az lehet hogy van benne valami (de csak valami...), nem is ezen vitáztunk. A viselkedésével volt a gond.
  • SMGBAS
    Lehet, hogy valami köze van Linehoz, de akkor is van valami abban amit mond/mondtak
  • Kovács legény
    azért!
  • theone91
    Felreertheto voltam, aktiv topiklatogato maradok, a linefiasko hagy mar teljesen hidegen. :)
  • Zocsi
    Ezt hogy érted cimbi?
  • theone91
    Részemről már itt vége. Nem fogok többet hozzászólni ehhez a témához. :)
  • Looooser
    ne is kezdjétek el, nem éri meg
  • theone91
    Érdekes. De hát a balhé itt a topikban jópár nappal a regisztrációd előtt volt... Gondolom google-ben találtál a topikra...

FELSZÍNES FOS.
  • lightjack
    Ha nem hát nem.
  • Kovács legény
  • Lash
    Szerintem alábecsülitek a manapság interneten böngészgetők számát. Nem vagyok Line... Sőt, még a haverja sem vagyok.
  • theone91
    Erdekes a regisztracio datuma en ugy gondolom... Udv ujra itt "Lash"... :D
  • lightjack
    Na látod ez is lehet
  • Kovács legény
    neeem szerintem nem az, csupán a nagy és kiszámíthatatlan véletlen műve
  • lightjack
    Csak egy csöppet gyanús. De csak egy hangyabokányit
  • MANOWAR
    Ámen, de szerintem te vagy Line vagy valami "Bölcs" haverja aki biztos hogy vissza válaszol !?!
    (nekem túl friss a reged bátya)
  • Lash
    Ez a Line tényleg síkhülye, meg szociopata. Biztos van valami oka amiért ilyen lett, ebben a mai világban sokan megőrülnek.

De amit festett az speciel jó. Az árnyékokat leszámítva, de azt ha jól láttam mondta, hogy nem figyelt rá mert ismerkedett a médiummal..

Nem akarok erről vitát nyitni de a négyzetrácsos dologban is igaza volt.
    Ha valaki portrét négyzetrács nélkül rövid idő alatt pontosan megrajzol, az bizony már nagyon jól tud rajzolni. Ezt ti is tudjátok mivel azért használjátok a négyzetrácsot, mert anélkül nehéz. A lényeg, ha valaki jól tud "rajzolni" értsd ez alatt, pontos, az a tónusokkal is ugyanolyan jól boldogul, míg aki nem pontos, az a tónusoknál is kevésbé lesz pontos.

Nem azért írtam ezt a kommentet, hogy vitát szítsak, hanem azért, hogy legyen egy kötetlen vélemény. Plusz bármit is írtok erre, nem válaszolok, hülye vitákat megelőzendő.
  • LSL
    Azért nem kell kiforgatni a hasonlatot. A lényeg, h "felvettek" több száz embert, de csak 3 munkáját fogják kifizetni. Aminek nagy része DA ajándék tárgy, meg Wacom felajánlás, az is marketing céllal.
  • berserk87
    Szerintem az első. Sokkal jobb így zöld csíkkal, mint nélküle. Feldobja a képet. Nekem tetszenek a csíkjaid :)
    Van egy olajfestményem, amin alul és felül csíkok vannak, mint nálad.
  • SMGBAS
    De nem kóstolod meg, csak kívülről nézed
  • LSL
    Köszönöm, megválaszoltad helyettem :D
  • Fbn Lx
    elmész egy literért és megveszed, nem pedig azt mondod, hogy minden termelő adjon neked 1 liter tejet, és a három legfinomabbat majd kifizeted :D
  • SMGBAS
    De ez így logikus. Te se veszed meg a tehenet, inkább elmész naponta egy liter tejért a boltba :D
  • LSL
    Néztem én is, nagyon klasszul kidolgozottak. Évek óta szeretnék már én is megtanulni speedpaintingezni. Klassz dolgokat kihozhat az ember viszonylag gyorsan. Főleg ha ien témát kell csinálni.
    Amúgy meg direkt azért kérnek mindig új képet ilyenkor, hogy ne legyen probléma felhasználniuk :D még ha nem is nyersz.
  • MANOWAR
    Azért egy próbát szerintem megér, nem csak a nyeremények miatt... Bár tuti erős az él mezőny.:D (apró betűst nem olvastam a képek felhasználhatóságával kapcsolatosan)de lehet igazad van és nem is számít, lekoppintják egy kicsit átszerkesztik és cseszhetjük is.
  • Looooser
    jepp jepp
  • LSL
    :S Egy újabb, nehogy már felvegyünk egy designert/grafikust, hirdessünk pályázatot. Kifizetünk 3 képet, és még marad egy rakat ötlet a többi pályaműből amit felhasználhatunk...
  • MANOWAR
    Akit érdekel ->> Contest
  • MANOWAR
    Én 205-nél nyitottam :) de kár volt vissza olvasnom mind...
  • Kovács legény
    ohh nem vagyok pár napig és mi történik itt:O 320új üzenet
  • lightjack
    Hehe:D

Merdo, Midas: Köszönöm:)