Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát ha nem tudsz jól rajzolni akkor szerintem felejtsd el az animáció szakot, bár meg lehet próbálni... melyik fõsuli? BKF? :]
berlinboy6329
Tehát a figuraterv meg látványterv az semmi komoly,tónusozás meg ilyenek,csak pár vonal ami nagyjából dolgokat ábrázol?

Na akkor már csak vmi tutorial kellene,az alapok. Mivel, mire, hogy.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Kovács legény
az a baj, hogy visszafelé akarsz építkezni.
kezdésnek figura terveket és látványterveket készítesz, krokit, skiccet hívd aminek akarod, aztán csinálod a mûvet.
A képsorozatnál nem kapcsolódnak szorosan össze a képek de mégis valami összeköti õket, a képregénynél minden képkocka összekapcsolódik, idõrendi sorrendiség van köztük ha egyet kiveszel közülük értelemét veszíti az egész.
Animációs mozgóképet gondolom számítógéppel vagy kamerával kéne csinálnod

www.czekoart.hu

nagykalapal

the world is mine

berlinboy6329
H all!

Fõiskolára felvételiznék és kellene egy kis help.:C

Vmi rajz gyorstalpaló,mert egyáltalán nem tudok rajzolni...23-ra kellene alkotni vmit...

Leírom a feladatot,mert azt se értem 100%-osan.

"1 szabadkézzel elkészített képsorozat v képregény"...mi a különbség?

"hozzá látvány és figuraterv"..Az mi?Kiragadva a helyszíneket meg karaktereket lefirkantom külön-külön? 5db A3-as lapra,omg,már egybõl nagyban kell csinálni -.-

"lehetõség szerint csatoljak hozzá animációs mozgóképet is"..Az mit jelent,h animációs mozgókép?...

mielõtt még azzal jönnétek,h minek jelentkeztem ide ha rajzolni se tudok/azt se tudom,mi micsoda...A Jóisten se tudta,h ez lesz a felvételin direkt utána néztm mielõtt leadtam a jelentkezést,h mire lehet számítani,annyi volt kiírva h korábbi munkákat kell CD-n beküldeni és kész.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

III dOMINO III
Hú de régen lestem be ide, hogy megnézzem mit ügyköd az SG mûvész részlege.

Ez a kovács legény csak tud valamit,jó lett a festmény.Nekem kicsit olyan pin-up hangulata van.Csípem a modell fingóját<#vigyor1>.

No meg ez a Mumeen, anyira egyedi a stílusa, abszolut felismerhetõ és megkülönböztethetõ.Nem tudhatom biztosra , de valószínûleg fejbõl nyomja (Mumeen ,javíts ki ha tévedek!), és ebbõl kifojólag szerintem a topic jelenleg aktív alkotói közül az õ munkái mögött van az igazi mûvészeti érték.
No most az, hgy erre a mûvészetre van-e igény, majd az idõ eldönti, de minden képen nyomasd a rajzokat , ebbõl még akár nagy dolgok is kisülhetnek<#eljen>.
Persze a többiek is jók , ne értsetek fére, sok igazán technikás rajzot-festményt láttam már itt,de egyre jobban belátom, a mûvészethez túl kell nõni a másoláson.
Tulajdon képpen ez egyben önkritika is , hisz én is a technikás kivitelezésel próbálom pótolni a mûvészi hiányiságokat a rajzaimon.

Ha már it vagyok: az iskola példa a fent tárgyalt jelenséghez-remélem nem voltam túlságosan okoskodó<#lookaround>

Looooser
nem reklámozni akarok de alapanyagnak jóak

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
Huh, azt nem rég félretettem, mert túlságosan pepecselõs volt. Nem hittem volna hogy ennyire lassan megy. Majd lehet hogy újra elkezdem, de most inkább mással foglalkozok😊

Lightjack: Hogy ál a gyufaszálas projekt?
SMGBAS
Szedd le a hátteret meg a kék szárnyakat, a testükön az erõs fehér fényt vedd szürkésebbre és akkor fainabb lesz 😄

#13496 oké (:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

MANOWAR
#13494-rõl vélemények, építõjellegû kritikák?

Kovács legény
egy két kis részlet elférne még benne, pl egy kis fûcsomó. amúgy jó

www.czekoart.hu

SMGBAS

Vélemény? (nem a poénról)
Figurák, font, elrendezés, keret, etc.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

MANOWAR
Rajzolgattam Ps+tablet.

Kovács legény
okés😊

www.czekoart.hu

lightjack
Nem feltétlenül kell oda csík, csak most itthon pont ez a fajta üveges keret van, és mivel ez a kép 30*40cm, a keret pedig 30*45cm gondoltam elfedem valamivel a falapot ami hátulján van mert az meg úgy még hülyébben néz ki.Szal gondoltam beteszem addig se porosodjon. De mivel ez nem nekem lesz, másnak csináltam, majd akkor õ megkapja csak a festményt és megoldja a bekeretezést.

Kovács legény: azt vágom, elõször én is a vörösre gondoltam, mivel komplementer, de az nagyon elvonta a figyelmet, szóval el is vetettem.

Most készül már a kövi kép. Gondoltam azt is beteszem majd egy ilyen üveges keretbe, csak ebbõl a 30*45cm es képkeretbõl 2 van amit el akarok használni. Majd azt úgy tervezem meg hogy 30*45ös legyen.

ronihun: el van felejteve😊

ronihun
ezt a hsz-t vedd semmisnek, megnéztem jobban a képet és hülyeséget mondtam

...

ronihun
ha mindenképpen csíkot akarsz szvsz felülre fekete alulra zöld <#wink>

...

Kovács legény
nemkõ csík, inkább valami keret, ezzel a klipszes megoldással leköpöd a saját munkádat. ikeában, saturban lehet venni olcsón kereteket amik mutatnak és feldobnák képet, de ne zöldet, ha kiakarod emelni a szemet akkor azt komplementer színnel teheted meg ami itt a vörös, de ezzel meg elvonnád a figyelmet a kép többi részérõl, ha tutira akarsz menni vidd magaddal a képet vásárláshoz😊

www.czekoart.hu

MANOWAR
2. xD Kellenek a csíkok fent lent?

lightjack
UI: a feketénél az én vagyok, ott kicsit tükrözõdtem...

lightjack
Kész ( szerintetek melyik a jobb? ):
[/url][/img]

vagy

[/url][/img]

Köszönöm a javaslatokat,megfogadom Õket!Lehetséges,hogy azért üt el a bal szélsõ arc,mert annak a vázlatából indult az egész.Egy arcnak kezdõdött,és ez lett belõle😄

Looooser
tényleg jó csak így tovább(!), egy apróbb megjegyzés, én is mint az elõttem szólók a balszélsõ figurával és inkább a környezetével kapcsolatban szólanék, túlzottan elüt a többi szereplõtõl, túl nagy a tér közte és a mögötte álló pajzsos fickó közt, persze lehetséges hogy ez volt a koncepciód (ezt nem tudhatom) de azért sejtem hogy valami ilyesmi volt a célod mert a szereplõk közt látszik a káosz ezáltal inkább egy támadó hordára emlékeztetnek mint sem egy hadseregre és abban persze elõ fordulhat ilyen külön álló "egyén", szóval ha én rajzoltam volna (de nem én rajzoltam) a két alak közé egy kart vagy egy fél alakot "beszorítottam" volna, így a képen való végig tekintést egy folytonossággal elõsegítve, mert így egy kicsit megtörik a végig tekintési vonal.
egy tipp, van egy jó kis könyv, egész sokat tud segíteni az önfejlesztésben
Ceruzarajz lépésrõl lépésre Írta és rajzolta: Gene Franks
sokat tud segíteni a kontúrozás-tónusozás elsajátításában, és a kompozíciók felépítésében. 2-3 ezer forintot megér ez a könyv (legalábbis szerény véleményem szerint)

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

fasza lett!
azt vettem észre, hogy van 1-2 elem a rajzodban, amik kiemelkedõek/felülmúlják a többi részt
pl. nekem a kiemelt szikla és a balszélsõ figura sapkája tetszik, mintha ezeknél ráéreztél volna valamire
Kovács legény
sokkal jobb mint az elõzõ, látszik, hogy több energiát feccõltél bele<#eljen>
két észrevétel
1 az igazán sötétek hiánya, de lehet ez csak a fotózás miatt nem látszik.
2 a bal szélsõ emberke feje. Úgy gondolom a fõ elem a középen az égbe valamit emelõ figura, de elveszi a figyelmet a bal szélsõ, nézd a kép közepét, ahogy emeli a csóka a cuccost és folyamatosan belepofátlankodik a képbe a baloldali ürge, így lehet vissza kéne venni belõle, inkább csak érzékeltetni mintha fókuszon kívül lenne. vagy ha azt szeretnéd, hogy az legyen a fõ alak akkor meg jobban ki kéne dolgozni, így az elõtérben túl kontúros zavaró az arca, fõleg ha azt nézem, hogy a fejfedõjét szépen kidolgoztad ami így úgy tûnik mintha nem is rajta lenne.

www.czekoart.hu

Kovács legény
köszi!

www.czekoart.hu

Sziasztok!
Van egy új rajzom,körülbelül egy hónap alatt lett meg,mert nem volt túl sok idõm,de az utóbbi két napban többet rajzoltam belõle,mint az elmúlt idõt együtt véve...Remélem tetszeni fog Nektek:
"Csapatmorál":

Dark Messiah
Like <#eljen>

Concentration, focus, that is all. The aptitudes come, the tools forge themselves

Kovács legény
na, hogy ne csak szövegeljek,
ezt nemrég festettük asszonnyal:

www.czekoart.hu

Kovács legény
Krokinak szerintem kimondottan jó, egy zavar csak, hogy így cigivel inkább búcsúlevél hangulata van a képnek😊

www.czekoart.hu

Zocsi
grat... a balbajuszra raknék még egy pici csúcsfényt... szép munka!

Zocsi
btw, próbáld meg az ujjaid legközelebb apró hengerecskékbõl felépíteni... úgy könnyebb térben rendbe rakni - körmöket ábrázold érzékenyebben. oké vágom, hogy gyorsan rajzoltad, de a fegyelem OR figyelem ott legyen veled a mindenkor! 😉

Zocsi
<#eljen>

yep!

Kovács legény
jaa az Ébredj velünk -ös csajszi.
No akkor a meglátásaim:
a haját gondold szerint újra kellenek bele még tónusok és ne legyen ennyire egységesen kontúros, egy kis dúsítás is ráférne, most nagyon merev és mû.
Az arc két oldalára kell még sötét hogy jobban forduljon így vékonyabbnak is fog tûnni.
A szája két oldalán lévõ mimikai ráncok nagyon erõsek, ezek öregbítik és hizlalják a fejét.
Az álla alá a nyakhoz mehet még bõven sötét, a fej árnyéka, ami kiemeli térbe rakja, jelenleg nincs nyaka.
Az ajka is nagyon tónusos, az ajak fölötti rész túl sötét így olyan mintha borostás lenne, vagy kakaós palacsintát evett volna😊
Adjál az egész arcnak egy irányból még egy kis fényt és ez alapján alakítsd az árnyékokat az orrnyereg árnyéka is egytónusú az orrcimpánál lévõvel, de ott alapvetõen jobban kiemelkedik az orr. és a csúcsfények hiányoznak de nagyon.

www.czekoart.hu

MANOWAR
Albi bácsi tetszik, a tekintetet oda szegezi a két szeme közé.<#eljen>

lightjack
Tetszik, de nekem pár helyen kicsit furcsa. Rachel McAdams egy vékony csaj, a rajzodon pedig kicsit kövérnek tûnik. Nekem elõször Tóth Vera jutott róla eszembe. A második, hogy a szemei egy kicsit különböznek, amely egy kissé bizarrá teszi az arcot. A szürke homogén háttér kicsit beleolvasztja az arcot az egészbe, így olyan belesimult, de ezt szépen egyensúlyoztad a hajban lévõ sötétebb vonalakkal. Az arcon szépek a ráncok kidolgozása (a száj körül), a fogak szépen kiemelik a száját, még a világosabb részekre mehetett volna több fehér, hogy kicsit kiemelkedjen (akkor is, ha a képen nincs rajta olyan erõs fény). Összeségben a rajz tetszik, de azért ezt nem ûbereli. Ez a rajzod annyira jó let...hogy huh.

Nem tudom, lehet a kép volt elõnytelen, amirõl lerajzoltad. Melyik kép volt az? Csak kíváncsiságból😊

#13469 - A szöveg jóh<#nevetes1><#nevetes1>

Köszi!
Ö Rachel McAdams.😊
Misi az ezredes
Ma van anyák napja gondoltam firkálok valamit az alkalomra.

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Kovács legény
nem rossz de ki õ?

www.czekoart.hu

cool 😊

the world is mine

Elsõ portrém a színésznõrõl, igaz nem tökéletes a rajz, de jelenleg ennyit tudtam kihozni belõle.
theone91

MANOWAR
Nincsmit 😊

Ja amugy kösz a választ. :-)

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

Kovács legény
Picasso az egyik kedvencem, voltam Barcelonában a múzeumában és láttam, mire volt képes, nem véletlenül tartják az egyik legnagyobb festõnek, és kár, hogy a mûvtöri könyvekben kb. 2 képét szokták mutogatni.

Az "ilyet én is tudok" szövegre meg nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.

www.czekoart.hu

örülök h tetszik egyébként,és köszi a gratuláciot is....

Üdvözlet!

jaja 😊 félre ment

Üdvözlet!

MANOWAR
Remélem csak félre nyomtál...

De az sem helyes,ha egy picassora azt mondja vk h én is tudok ilyet,én meg attol megyek falnak...ugyanis tudni kell picasso korábbai korszakait is,ö igen csak tudott rajzolni,realisztikusan is és mindenhogy....ö eljutott idaig ,megteheti mert akkora mar olyan zseni volt,aki mindent tudott 😊

Üdvözlet!