15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
Lash #13957 Ja amúgy sikerült javítanom a rajzon. Caran dache radír. Mindenkinek csak ajánlani tudom. -
Lash #13956 Az nem is lett volna gond. Sőt megköszöntem volna ha nem raksz utána egy idióta jelet. :-) Akkor ezekszerint félreértettük egymást. sorry... Kösz, hogy szóltál. -
#13955 Igazad van, szar vagyok, mert felhívtam a figyelmed egy hibára, amit sűrűbben követnek el, mint a topiklakók oltogatását. Pedig ha visszalapozgatsz, akkor észreveszed, hogy az sem ritka manapság...
No megyek is sírni a sarokba a szegény lelkemmel :D -
Lash #13954 Mellesleg hatalmas lelki szegénységre vall ilyeneken fennakadni. Nem szép dolog a helyesírási hiba, igyekszek én is helyesen írni, persze néha, ha például sietek becsúszhat.. Megint más ha valaki hemzseg a helyesírási hibáktól és szarik is rá.. Ha viszont valakinek becsúszik egy, mondjuk négy oldalnyi szövegből azt illik kijavítani. Minősíteni, leszúrni, stb.. beteg, csak az illető állít ki magáról szegénységi bizonyítványt. -
Lash #13953 Kösz mester. Elárulnád hol szerezted ezt a mérhetetlen intelligenciát? Bucsuba lőtted, vagy dolgoztál is rajta?
Fáj mi? :-) -
#13952 egyenlőre = két ugyan olyan nagyságú valamire
egyelőre = jelenleg még ...
-
Lash #13951 Szóval, probléma a következő. Hozzáteszem most ismerkedek a grafittal. Szenezgettem inkább bár azt se sokat.
Ha felszedem radírral foltos lesz. Látható mondjuk az állon. baloldalt. Sajnos kicsit az arcél alatt is na meg jobboldalon két helyen se merem most felszedni. Orr mellett, meg a homlok jobboldala sötétebb mint kéne. Tudtok valamit tanácsolni? Valami jó radír...
Amúgy csöppet el lehetnek mozdulva dolgok mert mondanom se kell mindenféle méregetés, rács nélkül rajzoltam. Arányt se mértem direkt.
EZ életem negyedik portréja amúgy. Ja amúgy bocs a rossz fotó miatt. Az ilyet amúgy meg lehet oldani photoshoppal? A csillogásra gondolok.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=wjkmdyvoiaiacnrn8b4n.jpg
-
Lash #13950 Sorry, ezt a keresőbe akartam.
Valaki próbálta már amúgy a porított grafitot? Ha igen, milyen papírt ajánl hozzá?? Most kipróbáltam akadémián, de sajnos érzékeny a radírra úgy látom és könnyű a kelleténél sötétebbet előidézni vele. Egyenlőre egy 6b-s grafitrudat reszelgetek de látok benne fantáziát szerintem veszek 9b-t meg lefele még kettőt.
Egyenlőre sajnos kicsit foltosnak tűnik. Pedig csodaszépen lehet vele árnyalni. -
Lash #13949 grafit por -
#13948 :D -
#13947 Meg sem szólaltam :D
Kicsivel később feltűnt :/ -
#13946 Ez png -
#13945 Esetleg PSD-ben el tudod küldeni? vagy PNG :) -
#13944 -
#13943 Nem feketében kérte, hanem h húzza ki valaki a vonalat. Pl pen toolal. -
mikusmate #13942 Elrontottam a linket:
Ez talán jó -
mikusmate #13941 -
#13940 Ezt kéne, matrica lenne belőle nyomtatva :/
-
#13939 Őt már régebben linkeltem én is. Nem vagyok oda a festészetért, de az ő képei jóak (:
#13935 amíg valaki nem tesz rajzot addig legalább van valami élet :D -
Lash #13938 De segítek szívesen. A flame onnantól kezdődik, ha úgy mondasz véleményt, hogy nem tiszteled a másikat.
Ergo te most másodszor álltál neki falmelni velem... -
Lash #13937 Pont ez a hozzászólás a flame. Vedd már észre magad...
Szerintem nézz utána kicsit mi is a flame.
-
Lash #13936 Hát igen. Ízlések és pofonok. Ezt például nemrég fedeztem fel. Eszméletlen ahogy a színekkel bánik szerintem. http://leonidafremov.deviantart.com/
Én ezt hívom a nagybetűs festészetnek.
-
Midas #13935 sztem a legjobb ha mindenki ignoralja :) mert ez csak flame -
#13934 Tetszenek a képei, csak egy bajom van vele: unalmasak. Hiányzik belőle az élet. Mindegyik olyan lasssúúúúú, unaaaalmas hatást kelt. Nagyon szépek, borzasztóan sok munka lehet benne, de akkor is unaalmaaaas. Nekem az ő munkái tetszenek a legjobban. Tele vannak változatzossággal, egyszerűen jó nézni mindegyiket. Egyszerűek de annál jobbak:)
UI: Ne értsd félre, szépek azok a képek amiket te küldtél, de nekem unalmasak. De ez csak az én véleményem, a művészet mindenki számára mást jelent. -
Lash #13933 "manapság realizmussal senki nem lesz művész, mert az abszolút tanulható; nem más, mint iparosmunka."
Nem forgatok ki semmit. Erre írtam.
Most egy tök random dolog, sok hasonló van de megengeded nekem, hogy őt pld. művésznek tekintsem? http://www.remete.info/indexhu.html -
#13932 WHATEVER_
Kiforgatod. Nem ezt írtam. Azt írtam "Igen, csak Ő 150 évvel ezelőtt nyomult. Azóta picit megváltozott a világ és a közizlés is. Én a máról beszéltem - úgy általában." Lefordítsam? :)
Nem becsülöm le a régi művészetet, sőt!, de manapság már nem csak az a művészet, amiről Te beszélsz. Pöppet tágabban is lehet mindezt értelmezni, de kár is erről tovább beszélgetni. Jelenleg úgy érzem már megint csak "borsós falakat festünk" - ha érted mire gondolok?
I QUIT! -
Lash #13931 Szerintem te is jól tudod, hogy oltári nagy baromságot mondtál ezzel, hogy a realista festők nem művészek. Azt írtam Munkácsy és még sorolhatnám. -
#13930 A kérdésem a végén költői, értem mire utalgatsz. Nah, mind1. I quit. -
#13929 Igen, csak Ő 150 évvel ezelőtt nyomult. Azóta picit megváltozott a világ és a közizlés is. Én a máról beszéltem - úgy általában.
...
Miért más téma? Mert sci-fi? -
Lash #13928 "realizmussal senki nem lesz művész" Munkácsy neve lehet ismerősen cseng. De még sorolhatnám.... Persze tudom, hogy Syd Mead nyomába sem érhetnek, de azért ne becsüljük alá őket. :-) -
Lash #13927 Hát pont amiatt mondtam, hogy hozzáértők. Akiket te felhoztál példának pont nem azok. Azok max. a képeidet veszik meg de ez már ismét más téma.
Valamilyen plusz lehet az is például, hogy nem körzővel és vonalzóval csinálod hanem szabad kézzel és az agyaddal és fel lehet ismerni mondjuk a stílusodat. Iparosmunka akkor ja ha az említett segédeszközöket használod projector stb.. Ezek nélkül művészet bezony.
A syd Mead úr meg megint teljesen más téma. :-) -
#13926 Hozzáértők? Hát én jártam az elmúlt évben jópár vernisszázson, ahol kortás művészek zártkörű debütje volt, de az ottani tehetős, olykor sznob műkedvelők(!) között kevés volt hozzáértő, de művészezés az ment ezerrel. Engem spec nem zavart a dolog, mert nekem nem fáj ha valakinek jobban megy az élet, vagy olyan hátérrel rendelkezik hogy ezt megteheti. Viszont azt nyugodtan állíthatom, hogy művészet kiáltáshoz nem kell bizonyítvány...
A másik meg, hogy szerintem manapság realizmussal senki nem lesz művész, mert az abszolút tanulható; nem más, mint iparosmunka. Művész attól lesz valaki, hogy hozzáad valamilyen pluszt például. Innentől kezdve pedig az elrejtett üzenet és annak szofisztikáltsága határozza meg, hogy ki a célközönség, és hogy azon belül kik lesznek a vevők és mecénások pedig már egyéni marketing és menedzsment kérdése, annak pedig vajmi kevés köze van a rajzoláshoz.
Festészet és grafika alatt meg mondjuk én szívesen hoznám Syd Mead urat, mint példa. Iszonyat tehetség, nagyon jól tud rajzolni és festeni, nem ma kezdte, befutott és a mondern eszközök mellett mind a mai napig használ temperát, akrillt, körzőt, vonalzót, és mindent, ami szükséges a jó végeredmény eléréséhez... -
Lash #13925 A művészet valóban nem verseny. Viszont azt elérni, hogy a hozzáértők művésznek nevezzenek, kiemelve ezáltal a többi alkotó egyén közül, bizony az. -
Lash #13924 Ahh.. Az oldaladat nézve már látom miért érint ilyen érzékenyen ez a téma. :-) Elbeszélünk egymás mellet pajtás. -
Lash #13923 Na álljunk meg egy percre. Először is tisztázzuk. Itt semmilyen flame hangulat eddig nem uralkodott. Senkihez egy rossz szavam nem volt.
Ellentétben veled, mert te az előző hozzászólásodban ha jól láttam kétszer is minősítettél, illetve nem ütötted meg azt az udvarias hangnemet amit én prezentáltam. Ha már felnyomogatsz embereket a moderátor topikban akkor viselkedj is ahhoz mérten én azt javaslom.
Felfogás beli gondjaid pedig neked vannak mert most rágom a szádba harmadszor, hogy tanulmányrajzról illetve realisztikus portrézásról van szó erre előveszel valami abszolút teljesen más dolgot.
Ezzel kapcsolatban idéznem kell magamat mert látom nem olvastál elég figyelmesen.
"Ebben az esetben természetesen bármi megengedett"
Még elmondom negyedszer is. Festészetről és rajzról van szó. Nem modern munkákról grafikus cégeknél. -
Midas #13922 Szerintem neked felfogas beli gondjaid vannak mert ez nem verseny am, ezen tul nagyon sokfele stilus van ki hogyan rajzol ami par embernek tetszik par embernek nem.
Azon tul mondjuk ha valaki valamilyen segedeszkozt is hasznal de azzal valami maradandot alkot semmi problema.
Nagyon sok hollywood filmeken dolgozo emberket lattam a videoiban brushokat hasznalni vagy marveles emberkek korzo vonalzo.
De ha segedvonalak a Xia Taptara aki az idrawgirlst viszi es ncsoftnal dolgozott szinten lepten nyomon folrajzolja az aranyokat etc.
Az hogy valaki negyzetracson rajzol meg nem teszi kevesebbe foleg ha esetleg rovidebb ido alatt elkeszul valoszinuleg o a befuto egy grafikus cegnel.
De mint mondtam a muveszet nem verseny mint ahogy te kepzeled. -
Lash #13921 Az a nem mindegy, hogy segédvonalak nélkül milyen portrét tudnak. Ha ugyanolyat mint segédvonallal, akkor bátran odatehetik a segédvonalakat is nyomtatóval vagy amivel akarják. Mivel már bizonyítottak. Igor Kazarinnak mondjuk elnézem évtizedes utcázás után.
Itt azokról volt szó akik segédvonalak nélkül jóval gyengébbet rajzolnak és közben egyenrangúnak tartják magukat. -
#13920 Nemnagyon szoktam realista képeket csinálni... :D -
Lash #13919 Ez esetben a kijelentésed tükrében és ezt egyáltalán nem kötekedésből mondom, nagyon érdekelne egy portréd mondjuk. -
#13918 Nem