Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Remélem érted. Ha nem, akkor a te bajod. Na köszöntem.
Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870
Mutass valami meggyõzõ festményedet plz..
Mondhatjátok 100-an is. Ha egy olyan nincs közte aki mûvész.... Van valaki???
UI: A fogaid nagyon jók!😄
Line nem veszed észre hogy 5-6 ember mondja neked hogy nincs igazad, te meg hajtogatod a magadét? A másik meg hogy a mûvészet nem verseny, ilyen baromságot én még nem hallottam. Ha meg nem tetszik ahogy itt vélekednek a te "igazadról", akkor nem kell ide beírni. Ennyi.
UI: Kérlek ne kötekedj meg okoskodj mert már irritáló...
Egyáltalán nem zavar ha valaki vonalaz, mondtam is. Viszont ha két vagy több ember rajztudását össze szeretnénk mérni most legyen szó akár egy képzõmûvészeti felvételirõl vagy bármi másról akkor bizony egyenlõ feltételeket kell biztosítani a résztvevõk számára. Ennyi
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
jah és gumi fog, nem igazi
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
----------------
#13564 az egyik exem jobb felsõ sarokból bal alsó sarokba haladva szén-grafit-szemceruza kombóval rajzol fotó realisztikusan rácsozás meg mi egyébb nélkül csak a fotó van mellette, nem autista csak ért hozzá....
----------------
#13583 már bocsi de tévedésben vagy, ez nem verseny, csak rajzolunk. mellesleg a rácsozás nem hinném hogy akkora baj lenne, miért is lenne hisz a ceruza adta lehetõséget használodki mivel a ceruzával rajzolod, és a négyzetekhez viszonyítasz, míg ha nem rácsozol, akkor a rajz egyik-másik részletéhez viszonyítod a méreteket-arányokat ergo ugyanúgy csalsz..... btw pszt...
----
Régi önarckép (rácsozva):
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Egyáltalán mi a francért zavar, ha valaki segédvonalakat használ? Bárki használhat segédvonalakat, azért segédvonal. Ha a vérprofi megteheti, hogy nem használ mert van olyan rutinja, stílusa, akkor lelke rajta, de ha ezek után nekiesik egy olyannak, aki segédvanalazik, és ahelyett hogy segítene neki túljutni ezen a szinten leoltja, hogy õ milyen ki fos mert nem tud rajzolni, akkor a vérpfoi emberkéd egy arrogáns beképzelt seggfej, aki bár lehet tud rajzolni, de emberileg nulla.
Viszont érdekelne, hogy te miként definiálod a tradicionális mûvészetet?
Ha valaki rajzol valamit és lefotózza/beszkenneli, akkor az már nem tradi? - hiszen már a scan és fotó is modosítja az eredeti rajzot...
Igen. Pofátlan.
Ehez az is hozzátartozik mondjuk jobb ha tudod, hogy ha mindketten berácsozzuk a lapunkat jóval jobb rajzot fogok készíteni nálad mivel azt a fölös idõt és energiát amit a rajz pontosságába fektettem most bele tudom fektetni a tónusok lágyságába sokszínüségébe és mélységébe...
"a nyomtatott segédvonal nyilván más kategória, ezt nem hiszem, hogy itt bárki is szorgalmazta." De igen, szorgalmazta. Olvass vissza.... Méghozzá azzal a felkiáltással, hogy michelangelo is használt a freskókhoz segédvonalat. akkor õ miért ne használjon a szar a4 es de niro portrékhoz.
Viszont amint belenyúlsz photoshappal az egész egyszerûen nem traditional art és nem szabadkézrajz... Ennyi.
Ha pedig valamivel nem értesz egyet nevezd meg, hogy mivel tesó...
ennek semmi értelme! rengeteg nagy festõ használt rácsokat, hogy fejlessze magát. ez pusztán technikai érzék kérdése, berácsozott felületre akkor is, ha vérprofi vagy és nem használsz olyat, könnyebb rajzolni.
másrészrõl, ha valaki a technika adta lehetõségeket felhasználja az alkotásban, az mitõl lenne kevésbé mûvész? mert ezzel a logikával az, aki ceruzát használ már pofátlan, ha a rajzát egy szinten kezeli azzal, aki még pattintott grafitdarabokkal dolgozott.
rajzolni tudni kell digitálisan is, csak az tudja feltuningolni a rajzát aki érzi, hogy minek hova kell kerülnie.
a nyomtatott segédvonal nyilván más kategória, ezt nem hiszem, hogy itt bárki is szorgalmazta.
"Ez viszont baromság."
Szerintem nem az. (Ne tekintsük segédeszköznek a rányomtatást...)Ez olyan mintha azt mondanád hogy a ceruzával való bemérés is levon a kész mûalkotás értékébõl. Pedig azért a helyes arányok kimérése elengedhetetlen, és nagyon nagy gyakorlat kell ahhoz hogy valaki hasraütésre jól csinálja meg az arányokat.
Remélem érted hogy mire gondolok.
"A segédeszköz használata egyáltalán nem von el a kész mû értékébõl"
Ez viszont baromság. De amúgy sem rátevésrõl volt szó hanem nyomtatott segédvonalakról. Szemek arckörvonal orr stb.
Ez bizony akkor von le a mû értékébõl ha nincs megemlítve. Ha meg van említve nyilván nem egy kategóriába tartozik a szabad kéz rajzzal.
Egy laikus pedig mint ahogy esetemben is történt zsil nevû userrel. Bemegy a lakásába látja a falon a deniro portrét és csodálja az illetõt, hogy milyen ügyes.
Mondom is, hogy de jó az a De niro portré. Ha akkor ott becsületesen elmondja, hogy ja jól sikerült de a szemét meg az arcélét meg mit tudjam én még mit photosopal raktam rá akkor persze lejjebb lohad a csodálatom. :-) De nem ez történt, csak annyi, hogy: köszi! ...
Mindenesetre mostmár jó volna különválasztani a kopírozást, projectorozást, és hasonló 20-21. edik századi módszereket és segédeszközöket a valódi rajzolástól és festéstõl. Amikoris az ember leül és rajzol, meg fest. Max az arányok meg a dõlésszögek leellenõrzése ceruzával messzirõl! ami nálam még a rajz kategóriába tartozik.
Mint lentebb láthattátok valaki már a freskófestõket veszi alapul az a4-es papíros photoshoppos nyomtatós csalásainál.
Ha valaki fotoboltolt képre azt mondja, hogy õ rajzolta a két szép kezével az meg szánalmas.
www.czekoart.hu
Kreatív Kuckó Pécs, Kereskedõk Háza, Római Szint http://www.kreativkucko.hu
Aranyecset mûvészbolt Pécs, Rákóczi út 46., tel.: 72/327-518
B-Dekor Pécs, Alkotmány út 55., tel.: 72/212-091
Eszterlánc Kreatív Üzlet Pécs, Irgalmas utca 3/1., tel.: 72/213-209
www.czekoart.hu
http://fakeart.freeblog.hu/archives/2010/03/14/fake_art_avagy_a_linda_huber_jelenseg/
Errõl érdekelne a véleményetek, leginkább olyannak a véleménye aki esetleg hasonló minõségben rajzol. Itt dícsértetek is deviantos csajt régebben. Ha jól emlékszem lehet az is fake?
Na meg ottvannak ezek a youtubos pasztellportrés videók meg ezek az igor kazarinosak http://www.youtube.com/watch?v=gmPrXKvxmj0. Errõl talán volt is szó de bocs nem találom. Ennek én hittem, hogy esetleg 9b s lereszelt grafit meg ecset...
Mi a helyzet ezzel?