15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Lash
    Már majdnem azt mondtam ügyes vagy. Na, én ilyeneket csinálok vonalzó nélkül. :-)
  • Lash
    Mellesleg nap mint nap nézem a deviant artot, meg más oldalakat is.
  • Lash
    Lövésem sincs mire gondolsz. Az nem igaz, hogy Degas a legnagyobb valaha élt pasztelos? Vagy, hogy stílust kell belevinni egy festménybe ahhoz, hogy igazán érjen valamit a hyperrealisztikusság helyett? Egyenlőre lövésem sincs mire gondolsz. Tehát. Mi nem igaz???
  • Lash
    "konretizalni" ? Lehet bugris vagyok de ezt a szót speciel nem ismerem. Már megint a levegőbe puffogtatsz. Lőj le, mond meg mi nem igaz.

Hát ha azt tetted le az asztalra ami a honlapodon van arra ne legyél büszke.
  • Zocsi
    Oké, nem kell megmagyarázni. :)
  • Zocsi
    vonalzó
  • Zocsi
  • Midas
    inkabb szorakoztato :) en legalabb elmondhatom hogy letettem vmit az asztalra mar kulfoldon is. azt meg hogy folyamatosan konretizalni akarsz nincs mit mivel amiket irsz nem igaz. Hianyzik a lexikai tudas meg ugy altalaban a tudas. De amugy lapozgasd a deviantot ott lathatnad mennyi mindent hivunk muveszetnek.
  • Lash
    Vakondkommandó.
  • Lash
    Különösen abban az esetben égő a besúgó cím számodra, hogy TE kezded a flamet. Mint most is. Mint láthattad már jó ideje teljesen normális mederben folyt a fórumozás amíg meg nem jelentél...
  • Lash
    Ne komolytalankodj. Konkretizáljuk a dolgokat. Bármire ráírni , hogy hülyeség igen könnyű. Vitába szállni már annál nehezebb.
    Neked ahogy elnézem az előbbi a műfajod és ez téged minősít. Szerintem nem véletlenül vagy te külföldön. :-)
  • Lash
    Amúgy borzasztó találó. Pont így néz ki egy besúgó. :-))
  • Midas
    te mar csak tudod :) amiket irsz meg alaptalan es hulyesegek de mint irtak legalabb szorakoztato.
  • Lash
    A sok mozi ráment az agyadra. Ez pedig nem flame, hanem szubjektív vélemény. Szinte minden dolgod lopott.
  • Lash
    Hát barátom megnéztem az oldalad. A borzalmasan rossz kifejezés a találó rá. Sőt, megmutattam másnak is és többeknek ez a véleménye. Úgyhogy vegyél visszább az arcodból azt javaslom.
  • Midas
  • Lash
    A kiülős bazilika abszolút szabadkéz vagy lehetett segédeszközt használni?
  • Lash
    Ezzel szemben Degas, akit én linkeltem akit amúgy nem csak én hanem az egész festő szakma tart a valaha élt legnagyobb pasztellosnak. Órákat lehet csodálni a képeit....
  • Lash
    Még talán annyit ezekről a hyperrealisztik állatgiccsportrékról, hogy a hátamba kéne szegezni egy nagykést, hogy végignézzem őket. Semmi érdekeset nem találok benne. Szép-szép. De a fullhd fénykép szebb.... Nem látom értelmét...
  • Lash
    Emlékszem, sőt konkrétan erre utaltam a valóban szavammal. De most már azt is tudod miért nem értettem egyet vele. Persze van egy szint ami felett az is művészet. Például azok az állatgiccsek amiket lightjack linkelt.
  • Zocsi
    "...jóval realisztikusabb, jóval aprólékosabban kidolgozott festményt készíteni. De nem ez a célom, mert azt valóban meg lehet tanulni."

HÁHÁ! Itt van az orosz elásva! Mit is írtam korábban?
    "szerintem manapság realizmussal senki nem lesz művész, mert az abszolút tanulható; nem más, mint iparosmunka. Művész attól lesz valaki, hogy hozzáad valamilyen pluszt például"
    Peace!
  • Zocsi
    Én ilyeneket toltam anno pasztellal... [1.tér/tömeg tanulmány-műtermi] [2.bazilika rajz-kiülős]
    Ezek a rajzok kb. 5-6 évesek, azóta nem nagyon vettem elő pasztellt. Még néhány éve csináltam pár építészeti ábrázolást (homlokzatok pl. +pár látványrajz <ezt> már linkeltem ide,de nem tudom mikor és lusta vagyok megkeresni mikor,sry) pasztellal, azóta meg főleg inkább 3D meg PS. Azokkal eyecandy-sebb effekteket lehet tolni a megrendelők orra alá.:)

Amúgy anno gimiben csináltunk mi is a Lash-éhoz hasonló kiülős, lerajzolós mókákat, de az már nagyonrégenvolt... - meg azóta ráálltam egy célszerűbb ábrázolástechnikára. (Bár az itteni olykor kitörő flémhangulat egyre inkább ingerel, hogy leüljek valamit rajzolni csak úgy.)
  • Lash
    Még1 jó tanács. Ha nem értesz hozzá akkor sose közelről tanulmányozd a képet. Vagyis ne azután mondj róla véleményt. PLd. ne nagyítsd ki.
  • Lash
    Ebben amúgy csak részben van igazad.
    Valamit bizony többször és sokáig kell nézned ahhoz, esetleg élőben is, hogy rájöjj miért is jó.
    A minden áron realisztikusra törekvő legaprólékosabban kidolgozott művekre viszont igaz amit mondasz. Csakhogy itt a lényeg. Még véletlenül sem törekedtem arra, hogy realisztikus legyen, hanem arra törekedtem, hogy minél kevésbé kidolgozva a realisztikusság látszatát keltse. Nagy különbség. Nézd meg ilyen szemmel is a képet. Azt már nem is mondom, hogy egy pasztellfestmény pár lépésről szemlélve adja ki magát igazán, amikor eltűnnek a részletek. Ezért jóval szebbek élőben. Főként erre gondoltam amikor azt mondtam nem értesz hozzá.

Tudnék ennél több idő alatt egy jóval realisztikusabb, jóval aprólékosabban kidolgozott festményt készíteni. De nem ez a célom, mert azt valóban meg lehet tanulni. Stílust akarok belevinni, egyedinek szeretném. Azt, hogy ne olyan legyen mint egy fénykép, hanem jobb annál. Láttatni esetleg amit a fénykép nem tud, amit csak én látok.
  • Lash
    Köszi! :-)

Igaz, majd kimegyek és megnézem miért maradt az olyan.
  • Lash
    Hogy is mondjam, csak a pasztell érdemeit akartam kihangsúlyozni. :-))

Hát ez egy alakuló stílus. Nem másolok, hanem a logikáját próbálom visszaadni. Természetesen ezt a növényekre értem. Szóval nem nézem, hogy hol vannak sötétebb és világosabb részek, meg milyenek a levélformák. Annyira realisztikus amennyire feltétlenül szükséges. Főbb dolgok a helyükön vannak, de pld. az alagút utáni részen a valóságban több tábla is van stb. megpróbáltam leegyszerűsíteni a valóságot. Mert amúgy ez nem fotóról hanem helyben készült.
  • Subakka
    Nem akarok kötözködni Lash, de:

"Két és fél óra alatt pasztellal megfestek egy 40*50 es tájképet. Olyan szintűeket mint ami lentebb volt. NA meg bármit."

Ezt gondolta sztem mumeen nagy beharangozásnak és ha elolvasod ezt a szöveget tényleg ezt akarja sugallni, bízom benne h nem akartál rosszat ezzel. Am a képed nem rossz, szépek a színek de sztem csak sugároz egy kis realisztikusságot, vagy pontosan milyen stílus akar lenni?
    (ne vedd támadásnak a kommentem csak észrevétel)
  • Fbn Lx
    tetszik a stílusod! a színek is egész jók
    csak egy részlete van ami nekem kidolgozatlannak tűnik a többihez képest, az alagúton keresztülnézve a balszélső fatörzs és környéke
  • lightjack
    Igen, mert ez olyan semmi, de mégis valami. Szóval olyan érdekes, és elnézegeti az ember egy jó ideig.
  • MANOWAR
    Nagyon szép képek vannak itt, öröm őket nézni (mondjuk az áruk is szép)
  • MANOWAR
    sry megjavult :D
  • MANOWAR
    rossz a link :( :D vagyis a szerver nem jó vagy mi.
  • lightjack
    Nekem meg az ő képei tetszenek a legjobban. Mármint absztrakt témán belül.
  • Lash
    Ja amúgy bocs a helyesírásért csak haverom olt hátulról.
  • lightjack
    Nekem mindegyik ugyanolyannak tűnik. Ízlések és pofonok.
  • Lash
    Mindenkinek sose lehet megfelelni. Nem is célom. Egy szóval se mondtam, hogy én hű de jó vagyok. Valamit félreértettél. Nem is lehetek mivel kezdő vagyok.
    http://www.google.hu/search?q=degas&hl=hu&biw=1920&bih=979&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=b_noTcyzK83Cswa0xKnoCg&ved=0CDoQsAQ

pasztellba szerintem ő volt a legjobb meg most is az. Azt, hogy mijen fotórealisztikus kutyagiccseket festenek több nap alatt engem nem érdekel. Szerintem mást gondolunk a művészetről.
  • lightjack
    Ezt valahogy én is így gondolom.:) (mármint ahogy mumeen)
  • mumeen
    Nem kell az embernek feltétlenül értenie hozzá,hogy lássa,mi az ami nagyon jó,és mi az ami kevésbé.Te úgy beszéltél itt eddig,mintha mindent művészi szinten tudnál ábrázolni pasztellal.Én csak hozzátettem,hogy ahhoz képest ez szerintem (és nem hiszem hogy egyedül vagyok vele) ez kevés.Nem szóltam volna egy szót sem,ha nem úgy "ereszkedtél" volna le ide,és nem adtad volna elő magad egy bizonyos stílusban...
  • Lash
    13996 ra ment az előző
  • Lash
    Ugye nem baj ha azt feltételezem, hogy nem értesz hozzá. :-)