15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • zorovpeter
    Eddig abban a hitben éltem, hogy azért rajzol vagy fest valaki mert van mondanivalója annak amit csinál. Betegebb egyéneknél ez a mondanivaló pont abban van meg, hogy lófaszt sem mondanak. Opció még az is, hogy csak le akar nyűgözni, de valljuk be ez a te esetedben nincs meg. (Vagy bizonyítsd az ellenkezőjét, mutass olyat amitől leesik az állam).

Meg persze vannak a tervek, a szükséges rossz...
  • Lash
    Mindenesetre 14071 nél a pont gyerekek. Jöhet bármilyen troll.
  • Lash
    Rá lehet, hogy jobban hasonlít nem gondolod?

http://www.kephost.com/view3.php?filename=wadexh0ubptgvf3t52ln.jpg
  • Lash
  • Lash
    De én legalább elismerem, nem is tagadtam. Viszont annak ellenére, hogy még nem tudok rajzolni jó pár embernél jobban rajzolok akik itt "alkotnak" és azt hiszik, hogy ők pedig tudnak rajzolni.
  • zorovpeter
    Mint például neked (sem). Amúgy meg nem tudok jól rajzolni, de szeretek. Ez van, rám fogod hívni a stílus rendőrséget?

A te rajzodról pedig csak annyit, hogy képkeresővel megnéztem neten kire hasonlít... Yoda mestert rajzoltad le, ugye?
  • Lash
    De amúgy már lentebb írtam, hogy nem vagyok segédeszköz ellenes. Abban az esetben ha már bizonyítottál. Amint csinálsz szabad kézzel pár hibátlan portrét, már rácsozhatsz is. Hiszen akkor tényleg csak a folyamatot teszed kényelmesebbé és gyorsabbá. Ellenkező esetben sajnos csak azt az illúziót kelted magadban és másokban is, hogy te tudsz rajzolni.
  • Lash
    Pont a segédeszközök miatt hiszitek azt, hogy tudtok rajzolni. Pedig rohadtul nem tudtok. Az csak keveseknek adatik meg.
  • Lash
    Ja és ez a negyedik portrém volt kb. életemben. Valószínűleg már a következőben jóval kevesebb hiba lesz a tizedik pedig hibátlan, majd be is rakom.
  • Lash
    Mondjuk ha megismerkedsz egy csajjal akinek megmondod, hogy te amúgy szoktál rajzolgatni, ő felcsigázva mondja, hogy igen akkor rajzolj már le légyszíves. Megmondod neki, hogy á nem tudlak basszus csak ha kinyomtatlak és berácsozlak sorry. :-))
  • Zocsi
  • LSL
    Már most tudom, hogy kár beszállni a vitába, de kíváncsi vagyok.
    Miért olyan égbe kiáltó bűn számodra, hogy tűzzel vassal irtanál minden olyan segédeszközt, ami meggyorsítaná a folyamatot? Egy emberi arc, test, vagy lentebb az autók ábrázolásánál a legkisebb torzulásra is kellemetlen érzés keletkezik a nézőben. Igen a tiedben is. Csak nézd meg tükrözve. Számomra ez legalább olyan abszurd, mintha egy építész felhúz egy olyan házat, ahol minden szög eltér 90 foktól, és védelmére azt hozza fel, hogy jó jó, de szabad kézzel csináltam. Ez a sz*r világ arról szól, hogy minél jobb legyen az eredmény, és lehetőleg tegnapra kész legyen. Nem az hogy milyen eszközöket alkalmaztál.
  • Lash
    Nem lejjebb hanem feljebb sorry.
  • Lash
    Plusz olvasd el 14052 őt mielőtt pofázol.
  • Lash
    De tudod mit nem flamelek. Mindenki látja, hogy ez a gyatra rajztudástól rohadt messze van, úgyhogy szerintem te vegyél vissza magadból a gyereksárkányaiddal papa.
  • Lash
    Csak próbáld ki. rajzolj egyet teljesen freehand és rakd be ide plz. Várom az eredményt.
  • Lash
    Konkrétan a bal szem van lejjebb mint kéne. De neked az a tippem négyzetrács nélkül fel se lehetne ismerni. :-)
  • Lash
    Hát mivel nem használok négyzetrácsot mint te. Valóban elvan csúszva egy két dolog. Nem is mondtam, hogy nincs. :-)
  • Looooser
    háátt.... 2 dolog 1 ha [img ] és [/img ] közé teszed a linked menni fog.
    2 a #14051 -es hszed szívd vissza mert a te rajztudásod is elég gyatra... szemek aránya, homlok toz az orr is a száj is..
  • Lash
    Kösz.
  • Looooser
    persze hogy megteszik sőt, ha megvan a fejedben a koncepció, beállítod a modellt 2 perccel késöbb valamit változtat rajta (persze akaratlanul, mert nem bírja a karja, vagy bármi) így megtörik a koncepciód, de teszem azt csinálsz 20 fotót a koncepciórol abból egy ha 90-95%-ban hísonlít a z elképzelésedhez akkor már boldog lehetsz mert könnyebb a dolgod és a modell sem mozog :D
  • nan76
  • Lash
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=w0vc826wqprolrxa9drl.jpg
  • Lash
  • Lash
  • Lash
    Na ilyen lett első grafit portrém. Sajnos csak 6b-s grafit állt rendelkezésemre. Most vettem egy készletet kíváncsi vagyok azzal mire leszek képes. Most már a maszatolásra is figyelni8 fogok mert rendre beletenyereltem. Se négyzetrács se aránymérés nem történt. Csak rajzolás.

• Lash
    Azt már csak félve teszem hozzá, hogy hatalmas bátorságra vall, hogy ezzel a rajztudással leszóltad a pasztellképemet. :-))
  • Lash
    Szóval viccet félretéve. A csávó bal felkarja majdnem olyan hosszú mint az egész lába, az egész bal kar jóval hosszabb mint a láb. Ebből adódóan a kezek mérete között hatalmas a különbség ami azért az emberek 99.999% ánál egyforma..
    Ezek az ordító hibák. Van még bőven amúgy.

Szóval a láncszemek kidolgozása helyett talán inkább erre kéne odafigyelni nem gondolod?

Mondanivaló 10/10
  • mumeen
    Nagy poén volt...
  • Lash
    Adhatnál neki címet is. Mondjuk kurta lábú kosaras a harcmezőn. :D
  • Midas
    meg rengeteg foto referenciat hasznal o is egyszer olvastam errol egy ciket vele az volt a lenyege hogy az elo modell e a jobb vagy a foto es o is azt mondta hogy a fotok is ugyanugy megteszik.
  • Looooser
    tetszik, bár a test arányai érdekesek meg a test tartás sem természetes nekem, ha lehet egy javaslatom: állj magadnak modellt, beállítod a fényképezőt úgy hogy az látszódjon amit ábrázolni akarsz(értem itt a test tartást stb), az öltözékhez is lehet kis segítséget adni magadnak pl ennél a képednél: nadrág, derekad köré tekersz egy törülközőt, egy övet magadra teszel, felveszel egy magas nyakú pulcsit, rá apud egyik pólóját, és biztos van valami kinőtt mellényed azt a tetejébe, kezedbe sodrófa csinálsz pár képet.
    lehet röhelyesen hangzik meg lehet hogy a fotó is úgy fog kinézni, de és? kifogja látni? törlöd miután megrajzoltad, és erről nem kell senkinek tudni, meg nem is fog senkit sem érdekelni.
    ezekkel a képekkel könnyebben megtudod tartani a koncepciót, könnyebb néhány helyen leutánozni az anyag mozgást, az árnyékokat megcsinálni, arányokat tartani stb.
    Julie Bell is sokat állt modellként férje Boris Vallejo elé nevetséges pozíciókban, csak azért hogy egy-egy mestermű elkészüljön
  • mumeen

A képet felejtettem csak el:D
  • mumeen
    Ma fejeztem be ezt a képet.Az alak jobb oldalán a menetelő hadifoglyok,a balján pedig a csata utáni képet ábrázoltam.Kicsit elcsúszott a kép jobb oldali síkja,meg van még ezernyi hiba.Tanácsokat,kritikákat bárok az uraktól,melyeket előre is megköszönök!
  • Subakka

nah akkor így, bocsi
    (az előző nekem nem látszik)
  • Subakka

szemtelenkedtem tanulás helyett :)
  • Looooser
    jóak! a bazilika tetszetős, bár csak mint széljegyzet, néhány része mintha egy kicsit természet ellenesen dőlne :S de lehet én vagyok kancsal
  • MANOWAR
    mintha vágná a témát a kis csákó
  • Subakka
    nagyon jól néznek ki, főleg a bazilika tetszik :)szép részletes
  • Zocsi