15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Lash
    De miért gond neked ha sok itt a hozzászólás csúcsfőnök. :-) Részemről abbahagytam amúgy már sokkal korábban csak mindig jön egy új ember okosítani. Én nagyon szívesen abbahagyom de akkor más is.
  • Lash
    Barátom egy szabad kezes rajznál aránymérés nélkül ez bőven nem sok hiba. Majd ha egyszer kipróbálod rájössz....
  • tomsolo
    Na, csak ezen az oldalon van kb. 40 Lash hozzászólás. (Anno Line rekordja 37 volt.) A két user egyébként ugyanaz. (Remélem nekem elhiszi.) Továbbra is a rácsozás és egymás felesleges baszogatása megy itt bár a stílus mintha egy árnylatnyit finomodott volna.

Elmondom, hogy kéne itt fórumozni:

A user benyom egy képet: Ezt rajzoltam penkalával.
    B user: Jó lett. / Nem lett jó./ Majdnem jó.

End.

1. Na mármost. Büntetést nem kerülünk meg. Most bannolhatnám, de akkor visszajönne egy ugyanolyan átlátszó userrel, mert : ezek a fószerek, NEM VÁLTOZNAK. Pedig ez lenne a cél.

2. Ez itt egy hobbi topik. Akár egy asztalos/géplakatosis/buszsofőr is rajzolhat és posztolhat. Ki így, ki úgy. Akár egy kifestő könyvet is. Ez nem verseny, nem zsűri topik. Nem kell ide akadémiai székfoglaló, több oldalas bizonytással, nem kell a feszkó. Érthető?

Ha nem, jön a ban. (Nekem 2 kattintás.)

• Lash
    Na megnézném az itt fórumozók közül aránymérés nélkül mit hoznának ki ebből, szerintem hülyére röhögném magamat.

VICTORY!! :-))
  • Lash
    Kösz, penge. Arra bizonyíték, hogy nem mértem arányt hanem totál freehand rajz, ráadásul a hibáimat is tökéletesen láttam, olvass csak kicsit vissza. :-)
  • LSL

Parancsolj kar nélkül. Ha így sem látod mennyire eltér, akkor baj van.
    Az a baj a stílusoddal, és azért vitatkoznak itt veled, mert egyik percben vered magad, mint profi, és itt senki nem ér semmit. A másikban, pedig bevallod, hogy te sem vagy olyan jó. Akkor miért is ér mindenkit ilyen élesen a kritikád?
  • Lash
    Apukám hiába lököd a sódert, az alattad lévő képek beszélnek. Te soha a büdös életben nem fogsz aránymérés nélkül még csak hasonlóan jót rajzolni se.
  • Lash
    Megpedzzintem, hogy nem vagyok grafikus. Ez életem első ceruzaportréja. Előtte volt 3 szénrajzos élőportrém. De biztos rohadtul tehetségtelen vagyok...
  • LSL
    Csak fel ne pofozzon a modell, hogy milyen gnómot csináltál belőle :D
  • Lash
    Erre nekem a következő rajzomnál már nem lesz szükség. Az már csak ráadás, hogy élőmodelt is bármikor hasonló hibaszázalékkal lerajzolok.
  • Lash
    Vár a wow!
  • Lash
    Elhiszed, hogy nem a karját akartam jól megcsinálni? Sőt mindjárt veszek egy ollót és levágom. Kb ennyit ér a rajzon az a rész. Ha nem tűnt volna fel ez egy portré.

Megmondom őszintén jó, hogy így is beraktad nem gondoltam volna, hogy mindenféle segédmérés nélkül ennyire penge vagyok. :-) Kösz!
  • zorovpeter
    Már megint csak a személyeskedés, megint nyertem.
  • tomsolo
    Én már mindent értek, csak azt nem mi baja van Lash-nek az alföldiekkel.
  • LSL
    Kész, elég volt! Csak a balszem, beleradírozás? A karja a ropinál is vékonyabb!! Légy olyan jó, és ne akard figyelmen kívül hagyni az ordító hibákat. Sajnos rossz. Miért? Mert nem bírod betartani az arányokat szabad kézzel. Erre találták ki a mérést. Nem a mérőszalag, nem is rácsozás, egy egyszerű ceruza:
    Gondolom ezt is teljesen lenézed... Azért egy kis leírás. Ezt mindenkinek bemutatták, aki egyszer is volt rajzórán. És nem az általános iskoláról beszélek.
    És hogy valaki szembesítsen is vele, miért is kellhasználni:
    Rajzolj absztraktot, ahhoz nem kell segédeszköz. Mert bizony te is egy átlagos grafikus vagy. Nem a segédeszközökkel van a baj, hanem hogy másolsz. Ne érts félre, fontos lépés a fejlődésben. De csak utána kezdődik a lényeg. Viszont, akik eljutottak oda sem beszélnek ilyen magas lóról. Miért? Mert ők tudják a legjobban hova lehet még fejlődni.
    Mielőtt a torkomnak ugrasz, hogy én ki vagyok, és mit tettem le az asztalra? LÉNYEGTELEN! Ezek után, amit mutattál nem jogosít fel arra, hogy bárkit is kritizálj. Pláne, hogy még neked bizonyítson.
  • Lash
    Tudod hol győztél te kis húgyagyú. Menj azt keress magadnak egy barátnőt mert 100%ra veszem, hogy nincs.
  • zorovpeter
    Benned csak azért keresem mert a magaslatból leköpsz mindenre, aztán bemutatsz egy híg fost... És ráadásul 20 kommentben még megmagyarázod, hogy ez miért is lett elhibázott.

Különben mi lett azzal, hogy nem válaszolsz nekem? Én várom már, hogy mikor maradsz csöndben.

Győztem. Vesztettél!
  • Lash
    Te meg lehet azért keresed vadidegen fórumozókban a hibát mert nem mersz magadba nézni?
  • Subakka
    úgy legyen :)
  • zorovpeter
    Neked valami nagyon hiányozhat az életedből, ha ennyire a győzelmeket hajtod...
  • Lash
    Mégse annyira szar az a rajz. Ennyi... De majd valamelyik este ha lesz időm csinálok egyet az új ceruzakészletemmel.
  • Subakka
    és most mivel lettél több h "győztél"? :D miben "győztél" ember?
    abban h az embereknek elege lett abból h nem vagy képes mások véleményét elfogadni és megunnak és inkább elmennek hagynak magadba fortyogni? :D ez győzelem? :D szép
  • Lash
    Na rátapintottál a lényegre. Ez teljesen igaz. Ráadásul rossz fotót toltam be mert szart se értek a fotózáshoz. Na meg este nem tudtam szemből fényképezni mert csillogott az egész a vaku miatt igy jócskán fölülről lett lefotózva ami eltorzította.
  • Subakka
    Arra mondta h gyatra amennyire előadtad h te milyen alaposan és szépen dolgozol és h először támadtál mindenkit utána raktad be a rajzod... érted már? Nagy előhangot adtál a rajzodnak közbe csak kísérletezés és először csináltál ilyet akkor meg miért csodálkozol h 8 emberrel vitatkozol egyszerre ...
  • Lash
    Na mind1 várom az okoskodók véleményét az új képpel kapcsolatban ha nem jönnek vélemények azt ismételt győzelemnek fogom fel. :-)
  • Subakka
    verted magad = mondod h neked mennyi melegség van a képedbe te milyen szépen dolgozol és olyanokat szarozol le akik nem tudom hány éve dolgoznak rajzokkal ... közbe mégis van önkritikád
  • Lash
    Loooser. Bár mondom, a tegnapi döntött fotó volt, hülyeség volt berakni.
  • Lash
    Te miről beszélsz? Nem vertem magam.
  • Subakka
    Ki mondta neked erre h gyatra?
  • Lash
    Még talán annyi, hogy a kézbe bele kell radíroznom mert a jobb arc is szélesebb. Azt annyival megoldom hogy kiszélesítem az alkart.
  • Lash
    Na szóval orr tömege leheletnyivel nagyobb, bal szem elcsúszva a szájnál pedig van egy tizedmiliméteres eltérés. Csak, hogy van önkritikám. De a gyatrától kurvamessze van ez gyerekek. Főleg, hogy néztem még itt előttem felismerhetetlen angelina jolie portrékat dícsérgettetek csak azért mert haver. Szóval erről ennyit.
  • Subakka
    az alsó ajka tényleg el van csúszva egy kicsit, ha megnézed a képen szélesebb, az orra sztem jó
    nem használtál ceruzát, kísérleteztél okés de nem értem h egy ilyen kísérlet azaz próbálkozásra miért vered magad?
  • Lash
    Inkább nézd meg te is a nem döntött fotót hasonlítgass és utána sűrűn kérj elnézéseket...
  • Lash
    Na most viszont lehet visszajönni bocsánatot kérni a száj meg orros dumával. Szinte csak a bal szemmel van komolyabb gond. Itt van feketén fehéren.

Subakka. Ha olvastad volna akkor ez porított grafittal való kísérletezésnek indult. szinte nem is használtam ceruzát csak ecsetet meg 6bs grafitrudat reszelve... ceruzám is csak 6b volt. Most vettem egy készletet azzal csinálok egy portrét azt a sok okosnak utána be lehet dugulni.

• Lash
    Kösz! Közben én is rájöttem. Az volt a baj, hogy nem a közvetlen webcimet szúrtam be amikor kinagyítom.
  • zorovpeter
    Jajj, mán' megint az a fránya személyeskedés. Mostantól csak "seggszájú line"-nak foglak hívni, jó lesz babám?
  • Subakka

mondom szépnek szép de nem adja vissza a fotót, nem részletességbe hanem mondanivalóban, de egy kis gyakorlás ezen segít :)
  • Lash
    Amúgy nem értem miért nem tudok beszúrni copy paste val berakom a webcimet az img- k közé. Mit kell még ezen kívül?
  • Subakka
    Egymás mellé rakom okés de azt a szintű pillanatot nem adja át a rajzod mint amit a kép sugall szerintem.
  • Lash
    Na akkor plz szúrd be nekem a fényképet meg a rajzomat egymás után, hogy itt álljon feketén fehéren és lehessen hasonlítgatni plz.