Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No megyek is sírni a sarokba a szegény lelkemmel 😄
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Fáj mi? :-)
egyelõre = jelenleg még ...
<#idiota>#idiota>
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Ha felszedem radírral foltos lesz. Látható mondjuk az állon. baloldalt. Sajnos kicsit az arcél alatt is na meg jobboldalon két helyen se merem most felszedni. Orr mellett, meg a homlok jobboldala sötétebb mint kéne. Tudtok valamit tanácsolni? Valami jó radír...
Amúgy csöppet el lehetnek mozdulva dolgok mert mondanom se kell mindenféle méregetés, rács nélkül rajzoltam. Arányt se mértem direkt.
EZ életem negyedik portréja amúgy. Ja amúgy bocs a rossz fotó miatt. Az ilyet amúgy meg lehet oldani photoshoppal? A csillogásra gondolok.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=wjkmdyvoiaiacnrn8b4n.jpg
Valaki próbálta már amúgy a porított grafitot? Ha igen, milyen papírt ajánl hozzá?? Most kipróbáltam akadémián, de sajnos érzékeny a radírra úgy látom és könnyû a kelleténél sötétebbet elõidézni vele. Egyenlõre egy 6b-s grafitrudat reszelgetek de látok benne fantáziát szerintem veszek 9b-t meg lefele még kettõt.
Egyenlõre sajnos kicsit foltosnak tûnik. Pedig csodaszépen lehet vele árnyalni.
Kicsivel késõbb feltûnt :/
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
Ez talán jó

#13935 amíg valaki nem tesz rajzot addig legalább van valami élet 😄
Ergo te most másodszor álltál neki falmelni velem...
Szerintem nézz utána kicsit mi is a flame.
Én ezt hívom a nagybetûs festészetnek.
the world is mine
UI: Ne értsd félre, szépek azok a képek amiket te küldtél, de nekem unalmasak. De ez csak az én véleményem, a mûvészet mindenki számára mást jelent.
Nem forgatok ki semmit. Erre írtam.
Most egy tök random dolog, sok hasonló van de megengeded nekem, hogy õt pld. mûvésznek tekintsem? http://www.remete.info/indexhu.html
Kiforgatod. Nem ezt írtam. Azt írtam "Igen, csak Õ 150 évvel ezelõtt nyomult. Azóta picit megváltozott a világ és a közizlés is. Én a máról beszéltem - úgy általában." Lefordítsam? 😊
Nem becsülöm le a régi mûvészetet, sõt!, de manapság már nem csak az a mûvészet, amirõl Te beszélsz. Pöppet tágabban is lehet mindezt értelmezni, de kár is errõl tovább beszélgetni. Jelenleg úgy érzem már megint csak "borsós falakat festünk" - ha érted mire gondolok?
I QUIT!
...
Miért más téma? Mert sci-fi?
Valamilyen plusz lehet az is például, hogy nem körzõvel és vonalzóval csinálod hanem szabad kézzel és az agyaddal és fel lehet ismerni mondjuk a stílusodat. Iparosmunka akkor ja ha az említett segédeszközöket használod projector stb.. Ezek nélkül mûvészet bezony.
A syd Mead úr meg megint teljesen más téma. :-)
A másik meg, hogy szerintem manapság realizmussal senki nem lesz mûvész, mert az abszolút tanulható; nem más, mint iparosmunka. Mûvész attól lesz valaki, hogy hozzáad valamilyen pluszt például. Innentõl kezdve pedig az elrejtett üzenet és annak szofisztikáltsága határozza meg, hogy ki a célközönség, és hogy azon belül kik lesznek a vevõk és mecénások pedig már egyéni marketing és menedzsment kérdése, annak pedig vajmi kevés köze van a rajzoláshoz.
Festészet és grafika alatt meg mondjuk én szívesen hoznám Syd Mead urat, mint példa. Iszonyat tehetség, nagyon jól tud rajzolni és festeni, nem ma kezdte, befutott és a mondern eszközök mellett mind a mai napig használ temperát, akrillt, körzõt, vonalzót, és mindent, ami szükséges a jó végeredmény eléréséhez...
Ellentétben veled, mert te az elõzõ hozzászólásodban ha jól láttam kétszer is minõsítettél, illetve nem ütötted meg azt az udvarias hangnemet amit én prezentáltam. Ha már felnyomogatsz embereket a moderátor topikban akkor viselkedj is ahhoz mérten én azt javaslom.
Felfogás beli gondjaid pedig neked vannak mert most rágom a szádba harmadszor, hogy tanulmányrajzról illetve realisztikus portrézásról van szó erre elõveszel valami abszolút teljesen más dolgot.
Ezzel kapcsolatban idéznem kell magamat mert látom nem olvastál elég figyelmesen.
"Ebben az esetben természetesen bármi megengedett"
Még elmondom negyedszer is. Festészetrõl és rajzról van szó. Nem modern munkákról grafikus cégeknél.
Azon tul mondjuk ha valaki valamilyen segedeszkozt is hasznal de azzal valami maradandot alkot semmi problema.
Nagyon sok hollywood filmeken dolgozo emberket lattam a videoiban brushokat hasznalni vagy marveles emberkek korzo vonalzo.
De ha segedvonalak a Xia Taptara aki az idrawgirlst viszi es ncsoftnal dolgozott szinten lepten nyomon folrajzolja az aranyokat etc.
Az hogy valaki negyzetracson rajzol meg nem teszi kevesebbe foleg ha esetleg rovidebb ido alatt elkeszul valoszinuleg o a befuto egy grafikus cegnel.
De mint mondtam a muveszet nem verseny mint ahogy te kepzeled.
the world is mine
Itt azokról volt szó akik segédvonalak nélkül jóval gyengébbet rajzolnak és közben egyenrangúnak tartják magukat.
Persze, ha kinyomtat ezt-azt és arra rajzol rá, az már másik dolog.
De amugy egy profi is barmilyen segedeszkozt felhasznal hogy gyorsabban vagy jobban tudjon dolgozni.
the world is mine
Egész egyszerûen arról van szó, hogy igazán jól rajzolni kevesen tudnak viszont sokan szeretnek. Érthetõ mivel a rajz eszméletlenül szórakoztató dolog ami még ráadásul örömöt ad nem keveset, kikapcsol, megnyugtat stb.. Ezt egyre többen kezdik/kezdték felfedezni fõként a jobb agyféltekés tanfolyamhullám miatt ha jól gondolom.
Persze itt most el kell vonatkoztatni a mûvészettõl, alkotástól, amikor az ember a fantáziájából ad hozzá valamit egy mûhöz, vagy onnan merít ötleteket és azt tálalja. Ebben az esetben természetesen bármi megengedett. Hiszen nem a rajtudás miatt hanem esetleg a látásmód, fantázia, jó ötlet miatt fogjuk díjazni a mûvet.
Csakhogy. Itt ha jól láttam portréról volt szó meg realisztikus dolgokról. Ebben az esetben pedig meg lehet érteni egy mûvészt ha felidegesíti magát azon, hogy a négyzetrácsoknak, photosoppoknak, vonalzónak köszönhetõen olyan emberek tartják magukat profi rajzosnak akik elõtte meg sem próbálkoztak volna vele mert már általánosban kiderült, hogy nincs érzékük hozzá.
Végül pedig mint említettem igazán jól rajzolni kevesen tudnak. Ebbõl adódik az is ha valaki felvet egy hasonló témát valószinüleg tömegesen fognak a torkának ugrani elfogult emberek akik rengeteg idõt töltenek rajzzal és szeretik. Csiki csuki állapot. Sokan áhítják a sikert és kevesen részesülnek benne, fõleg egy ilyen szakmában. A festõk túlnyomó része más munkára is kényszerül itthon.
Persze nem vall túl magas értelmi színvonalra bekérdezni ilyet egy amatõr rajzfórumon. :-)
8 Betûbõl áll!