15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • hen-tes
  • LSL
    Kössz hogy hozzászóltál :D
  • 4edikreg
    g
  • LSL
    A kisherceg bolygólyán eluralkodott egy gravitációs torzulás :D
  • hen-tes

koppintásh :c
  • hen-tes
    rajzfilmtől messze vannak, de azért köszi :)
  • Hunnenkoenig
    Ja, kicsit Jacksonosra sikeredett :-)
  • LSL
    azta a lovas nagyon ott van, de az 1. képen a caj arca...
  • Hunnenkoenig
    Tudom, idegen tollakkal nem illik ekeskedni, de nem allhattam meg...
    Nem az en rajzaim, hanem egy baratome.

Csak a hatter lett photoshopban szinezve, amugy grafika.

• Hunnenkoenig
    Ez fenykep! Ilyet ceruzaval nem lehet rajzolni! Föleg ilyen csizmat nem!
  • Puntigamer
    zsír:D
  • sigmavirus1
    VérZilla Special TEASER
  • Aquir
    ok :)
  • Puntigamer
    jaja,de már elolvastam a FAQ-t, thx
  • Buci
    sztem bannerre gondolt
  • Aquir
    milyen téma képet?

talán normális elnevezés kéne :)
  • Puntigamer
    hogy lehet berakni téma képet, nem tudjátok?
  • sapkafej
    köszönöm! erre gondoltam
  • Buci
    tok ajánlani 1 nagyon jó könyvet:
    Stan Simth - A rajzolás iskolája (Officina Nova kiadó) (adok ISBN számot, hátha elmész érte könyvtárba :) 963-548-653-7)
    ezzel tuti el tudod kezdeni
  • nyeszi
    Ha jól tudsz rajzolni totál mindegy mivel rajzolsz.....attól függ mit akarsz..
    najó..
    Mit szeretnél rajzolni ?..
    Fekete-fehéret, színeset, szárazon, vízeset?:-)))papírra, vászonra, falra,talajra,?
  • I.C.ram
    Ja az árnyék kicsit fura lett!

Majd lehet megkeresleg a jővőben egy rajzfilm öttlettel :D Faszák a rajzaid :)
  • sapkafej
    áá. de nem ötletet kértem. nem azt kérdeztem, hogy "hé srácok, mit rajzoljak?".
    gondolom nem mindenki magától tanul rajzolni, hanem megtudja valahogy, hogy például milyen ceruzával kezdjen hozzá meg ilyenek. mindegy, majd megoldom másképp
  • Shaman
    nézd sztem a rajzolás egy elég kreatív tudomány. ha nincs ötleted se akkor felesleges rajzolni.Meg persze azé nem kevés kézügyességet is igényel.
    Nekem példul lennének ötleteim,de én baromi szarul rajzolok (mint egy 5 éves kábé) pedig a családomban festőmüvész is van,de sajna semmi ilyen hajlamot nem örököltem...
  • sapkafej
    jaj, tudtam, hogy ezt vki el fogja sütni, de nem erre gondoltam (legalábbis én)
  • Shaman
    sztem ha magatoktól nem jut eszetekbe semmi,akkor felesleges...
  • Puntigamer
    az engem is érdekelne, afféla online rajzsuli:)
    valaki?
  • sapkafej
    hé, rajzászok!
    a segítségeteket szeretném kérni. Tudnátok valami könyvet, vagy valami oldalt ajánlani, ahol tippeket vagy ilyesmiket kaphatok a rajzoláshoz? Igazából magam sem tudom, mit keresek, csak valami olyan kéne, ami elindít az úton. Ezt most nem tudom rendesen kifejezni. Köszi.
  • nyeszi
    Jóvannna...akkor egyezünk ki abban, hogy máshogy rajzolunk..na
  • LSL
    Most méér a szemeket bántod? azzal szívtam a legtöbbet, hogy olyan legyen mint az életben. Amúgy szemet mindig hasonlóan rajzolok mint a bannerben ami van.
  • nyeszi
    Úgy értem, hogy pl. a szemeket is sokkal szebben meg lehet rajzolni, vagy a szájat, és ....-persze ez csak az én véleményem - látom a "rajzolásodon" hogy azokhoz nincs úgy türelmed, miközben...pl. az ingjének minden részletét megrajzolod.
    Precizitás, nincs olyan szinten megrajzolva, hogy...pl. adott esetben én azt merjem rá mondani, hogy igen..-odafigyelt mindenre...a legapróbb fényekre, ráncokra, stb..
    De mondom ez necces dolog, mert máshogy látod te, máshogy én és máshogy a harmadik ember.
    Te, az enyéimben a te általad látott hibákat sorolod, amit én nemlátok annak, én meg Neked azokat, amiket én látok -mivel én nem így rajzolnám - de azokat meg te nem látod, mert teljesen máshogy rajzolsz.:-))))))
    Szal a bibi az hogy teljesen máshogy rajzolunk:-DDDDDDD
  • LSL
    Ezt hogy egy rajz sosem készül el, azért nem érzem. De makettozásnál teljesen bennem van. Van amit már 3.szor építek/festek át, mert nem vagyok vele elégedett.
    Hogy érted h nem kellő precizitással?
  • nyeszi
    Szia! Nagyon köszönöm, hogy megmutattad a rajzaid! Hűűű azé ez a jó benne, hogy ahányan vagyunk annyi féle stílusban rajzolunk!
    Igen a türelmen sok múlik,...ha nincs ráhangolódva az ember.....tényleg eltud caródni a termés..
    Szépek a rajzok, bár merőben más mint pl. az enyimeim. Más szemmel is látom..ahogy te is az enyém. Pl. amiket elmondtál nekem lentebb, hasonló hibák a te portrédban is megtalálhatóak, de butaság lenne a részemről a kettőt összevetni, mert már most látom, hogy te inkább egy vonalból dolgozol, élesebben, míg én mosom a vonalakat, és lágyítom. Részletekbemenően megrajzolod, az összes apróságot az alanyon...de...nem kellő precizitással. Ha kicsit több időt szánnál rá, mint pl. ahogy a szájnál is látom, vagy a fogak, szemek stb...akkor...sokkal sokkal többet ki tudnál hozni a rajzból! De valószínű a probléma csak abban rejlik, hogy egy rajz szinte sose készül el, mert másnap mindig felfedez valamit rajta az ember, hogy ezt, vagy azt még..lehetett volna kicsit finomítani stb, és hát igen a türelem.
    Ügyi vagy egyébként!
  • KG21
    hunyorítani általában azért szokás, hogy jobban látszódjanak a fény/árnyék különbségek
  • LSL
    Csak linkben, mert már párszor beraktam...
    Scan után fhotoshop feljavítás, de csak a színeket.
    portré egy lány ismerősömről
    Igazából magamtól csak firkálok, de ha látok valammit azt egész jól le tudom rajzolni. Csak mostanában türelmem nem volt hozzá...
  • nyeszi
    Karikatúra? Hüüüü...nyáron csinált páromról és rólam egy srác egy karikatúrát, "fejenként" 15 perc alatt lefirkantott..szénceruzával.....Hát...ezen a párommal jól össze is vesztem, ő azt mondta, ezt suliban meg lehet tanulni.....én azt mondtam, nem ehhez kell tehetség is nem is kevés,.....
    Én soha nem tudnék karikatúrát rajzolni...tuti hogy nem látnám azt a jellegzetességet az arcon, és nem tudnám mennyire kell azt kiemelni..
    Ez a srác aki rajzolta, ...mindig hunyorított mikor ránézett a modellra..nemtudom az milyen technika...talán..ahogy ráhunyorított és ezáltal kicsit elmosódott előtte az egész és előrajzolódott neki jobban a jellegzetesség az adott személy arcán..nemtudom..de nagyon jól rajzolt ..az tény.
    Marad a gumifej nekem:-)/az nemtudom milyen kategóriába sorolható/
    Lsl..te milyen stílusban rajzolsz, és miket? És úgy egyáltalán? Dobhatnál fel egyet...legalább..megnézném, ha nem gond..(nem nagyon néztem vissza a fórumban)
  • LSL
    nah nekem meg az nem megy. Egy haver megkért h csináljak róla, de sehogy sem sikerül jóra. vkinek van technikája hozzá?
  • Aquir
    Akkor egyértelmű hogy mit tudnál jól rajzolni. Karikatúrát :D
  • nyeszi
    Aha, köszi a "kritikát" ..de én csak így tudok rajzolni....
    Egyszer nem bírtam úgy elkezdeni rajzolni, hogy előre bevonalaztam hol lesz a szem, orr fül..stb...nekem az nem megy valamiért.Mármint ahogy rajzórán tanították vala.. Egyszer csak elkezdem és lesz belőle valami, és a hangulatomtól is függ... De...egye kutya megpróbálom úgyis...bár..az felidegesít majd..:DDD Lehet hogy én ilyen gumi arcokat szeretek rajzolni
    Addig itt egy másik 'gumifej'
  • LSL
    Azt akarja mondani, hogy az egész arc torz, és tulságosan asszimetrikus. Nézd meg a szemeket majdnem 1 harmaddal nagyobb a bal a jobbnál. De hogy jót is mondjak az árnyékolása jó lett. De először mikor nekikezdesz a rajznak vedd fel a fontosabb pontokat arányosan a képhez/modellhez. Fej teteje, áll, fülek helye szemek mérete, és csak utána dolgozd ki, és akkor nem lesz ien gumi feje. Már bocs
  • nyeszi
    NEm elkenték, hanem így vigyorgott a kölök a fényképen, amiről megrajzoltam.