15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
mod #3947 De mét drogos csajokat rajzolsz? :-C -
mod #3946 Ez az egyetlen, amit észrevettél? :-DD -
#3945 poéngyilkos.egyébként a zokninak kicsit kerekebnek kéne lennie nem? -
#3944 önmagával küzdd levágta a fejét ezért boszuból a lábát vágja:D -
Hajnalcat #3943 Oké, akkor felrakom még egy rajzom. Akkor nagyon, nagyon szomorú voltam, mikor ezt csináltam. És elő ne gyertek a depressziós szöveggel, mert már unom.
-
Hajnalcat #3942 Komolyan, már gondolkodtam rajta, hogy lerajzolom az egyik absztrakt képét, de most, hogy így írod, lehet, hogy le is fogom... ;)
Ne is mond, ezek engem is mindig idegesített, hogy miért nevezi magát olyan művésznek, aki csak két pecsétet hint a vászonra és kész. Na, attól a falra tudnék mászni, és még kiállításokat is rendeznek neki. De ugyanígy van ez a szobrokkal is. Láttam már olyat, hogy egy kőtömb és rajta három csík, és az volt a címe, hogy Anya gyermekével. :D Amúgy Salvador Dali mű volt, és Barcelonában láttam.
Ha már Salvador Dali. Mutatok egy kedvedhez való festményt, amit ő csinált.
Íme
(Valaminek a küzdése... állítólag.) -
#3941 ha hibákat keresel egy rajzodban:tedd tükör elé és a tükörben nézdd meg így fogod látni a hibákat -
#3940 :-o
én arra próbáltalak rávilágítani, hogy attól mert te nem látsz semmit a képeiben, még lehetnek remekművek..
na de immár sok a szöveg, képeket! :o
te is, más is, én is! [rajzra buzdít] -
Mirk #3939 Azért maradjunk annyiban szerintem, hogy Picasso művész. Elég absztraktak a munkái de ahhoz képest, hogy néhányan csak legyintenek rá, senki sem tudná úgy lerajzolni ezeket mint ő.
Ha mindenáron vitatni kéne valaki munkásságát én inkább azokat a művészeket említeném meg akik egyszerű nagyvonalúsággal csak befestik kékre a vászont és a Nagy kékség címet adják neki. Vagy barnára festik és egy fehér pontot raknak a közepére. Ez persze fehér pont néven fut. Hát szal izé... -
Hajnalcat #3938 Ne fárassz... -
#3937 írtam én picasso-ról egy szót is? :S -
Hajnalcat #3936 Oké, a kedvedért majd megnézek pár képet a korai szakaszából is.
Hen-tes!
Le ne vágd már a fejem, mert nem tetszenek Picasso festményei. :D -
#3935 "Ti kitaláljátok valamelyik festményéről is, hogy miket festett rá? Mert én nem tudom.Egyszerűen nem látom a formákat, semmit sem látok, csak nagy össze-visszaságot, ha egy képét megnézek."
Ezzel magadat minősíted. :o)
[azét is hozzászól még egy utolsót] -
#3934 nemkell Picassot kézzellábbal védeni
tájékozodni kéne a arrol amiről beszélsz, lesenkizel ugy valakit hogy láttál tőle 2képet ,ez nekem furcsa. -
Hajnalcat #3933 Oké, hagyjuk Picassot. Nekem nem tetszenek a képei, legalábbis az ilyesmik, amiket ide beraktam. Ha azt írjátok, hogy voltak normális festményei is, akkor elhiszem, bár elég nehéz elképzelnem...
Nektek az Isten Picasso, nekem meg senki, ennyi. Soha nem tartottam művésznek és nem is fogom. Szerintem mindenkinek meg van a saját kedvenc festője, és persze, ha nektek Picasso az, akkor kézzel, lábbal véditek őt. Ezt meg is értem. Nekem is meg vannak a kedvenceim, és szerintem úgysem fogjuk egymást meggyőzni, szóval le is zárnám részemről a Picasso-s témát.
Gabo:
Épp ezért nem rakom be a gyerekes rajzaimat ide, mert tudom, hogy bénák lettek, és azt is tudom magamról, hogy miben vagyok rossz. A kézfejek meg a lábfejek rajzolásásban. Szóval tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm, és próbálok az építő kritikákból tanulni. Minden barátomnak meg szoktam mutatni a rajzimat és mindig megkérdezem tőlük, hogy mi bennük a rossz vagy mi a jó. És ők mindig elmondják és legközelebb próbálom mindig jobban csinálni, bár valahogy ezek a kéz- és lábfejek annyira nehezzek... Nem tudom, hogy valaha sikerül-e normálisat készítenem, de megpróbálom.
-
#3932 (Y) :o) -
mod #3931 Dalí iz beszteszt. -
#3930 pont ezért mondtam hogy nézd meg az egész munkásságát!
Picasso nem csak ugy tudott festeni ,ami szerinted csak krikszkraksz, Cavaraggio a picsába sincs Picasso tudása mellett, a kubizmus elött olyanokat alkotott hogy elsem hinnéd, nekem volt szerencsém élőben is látni őket, és elhiheted hogy Picasso egy zseni volt. -
#3929 Ne csak a kubista képeit nézd, hanem a korábbi alkotásait. Főleg, hogy látom nem nagyon fogott meg ez a fajta stílusirányzat. :D -
Gabo #3928 Emberek!
Roppant egyszerű dolog, ha valaki nem szereti, hogy fikázzák (bocs, kritizálják) a képeit, az ne tegyen be képeket. Ha pedig úgymond publikál, akkor ezzel azt is tudomásul veszi, hogy kritizálni fogják. Ezen nem kellene felrántani a vizet, hanem el kellene gondolkodni azon, hogy miért kapta a kritikát. Pláne ha építő jellegű véleményt írtak a képéről. (Ha lehet egyáltalán ilyet írni róla.) Ha valakit arcba dicsérnek, miközben az általa közzétett "mű" csupán 12 egy tucat, az hasznára válik? Kétlem...
Ahogy már a fotós topikokban is felmerült párszor, mi értelme olyan képeket nyilvánosságra hozni, amik jó esetben csak a készítőjüknek jelentenek valamit? Az internet teli van elektronikus szeméttel. Minek ezt feleslegesen szaporítani?
Abban az esetben el tudom fogadni, hogy valaki egy kezdetleges képet feltesz, ha szeretne tovább lépni és szeretne tanácsot kapni arra vonatkozólag, hogy merre érdemes elindulnia.
Ha tetszik, ha nem vannak évszázados fogások, eljárások, szabályok, amiket érdemes megtanulni ahhoz, hogy az elkészült kép valóban hatással legyen a szemlélőre vagy legalábbis esztétikus legyen. Ezeket a szabályokat már csak azért is érdemes elsajátítani, hogy idővel az ember tudatosan megszeghesse őket, így kihangsúlyozva a mondandóját.
Ami szerintem talán a legfontosabb, hogy az ember legyen önmaga legnagyobb kritikusa!
Én ehhez tartom magam. A galériámba lévő fotókat is alaposan megválogattam és pusztán azért tettem fel őket, mert egy idő után az ember hajlamos nem észrevenni a saját munkájában lévő hibákat. A rajzokkal és festményekkel is ugyan így teszek. Ha készítek is valamilyen képet, csak azért nem fogom feltenni, hogy másokra rá erőltessem. S csak akkor teszem elérhetővé őket, ha megütik azt a színvonalat, amit magamtól elvárok és amit saját magam fel tudok vállalni.
Ha valakinek a lelkébe tapostam, sajnálom. Akinek nem inge... Minden esetre a fentieket gondolat ébresztőnek szántam. -
mod #3927 Azt mondod, Picasso béna, és nem volt művész? D= -
Hajnalcat #3926 Bocs, még két nagyobbat is berakok, így igazságos.
Picasso kép:
-
Hajnalcat #3925 Rembrandt-ot, Caravaggio-t pl. százszor nagyobb festőnek tartom, mint Picassot. Csak nézd meg, hogy milyen szép képeket festett, és rájössz. Ő rendes alakokat festett meg, csodaszépen tudta alkalmazni a fény-árnyék hatást. És Te Picasso-t tartod nagy művésznek? Tudod, ez vicces, már bocs, de manapság az a divat, hogy azt kell szeretni, ami béna...
Csak hasonlításkép:
Rembrandt kép:
Caravaggio kép:
Picasso kép:
-
#3924 -
#3923 következőleg nyisd ki a szemedet ha nézed a képeit ,amugy javaslom hogy nézd végig az egész munkásságát(a régi képeit is ,ne csak az absztrakt képeket) és akkor rájössz te is hogy mindenidők legnagyobb festője volt, van és lesz Picasso. -
Realtibi #3922 na azaz
reméltem rájön valak ia szakszerü nevére -
Hajnalcat #3921 Persze, perspektivikus ábrázolás. Azt tanultam 4 évig. Nekem annyi elég is volt. Inkább maradok az élő alakok lerajzolásánál, kockákat meg téglalapokat hanyagolom. -
Hajnalcat #3920 Akkor te Picasso lehetsz, az csinált ilyen festménynek nevezett izéket, amikről azt se lehet tudni, hogy miket ábrázol. Mindenfélét össze-vissza festett. Most őszintén. Ti kitaláljátok valamelyik festményéről is, hogy miket festett rá? Mert én nem tudom.Egyszerűen nem látom a formákat, semmit sem látok, csak nagy össze-visszaságot, ha egy képét megnézek.
Azért ez szerintem már durva, hogy anno művészként kálltották ki. -
#3919 ja megvan ugye három függöleges vonal van és a középsőhöz tartanak a viszintesek? -
#3918 szeretek ilyen formákat rajzolni de fogalmam sincs mit mondasz -
Realtibi #3917 én örülök ha házat normálisan le tudok rajzolni
ugy amikor középre tartanak a vonalak
amikor valosághüen kell
remélem rájött valaki hogy mit nyöszögök itt:D -
#3916 köszythxhelloköszi, áá túlzol, azé köszönöm , hát hol is kezdjem. minden úgy kezdődött, hogy felfedeztem hogy a párnámon az éjjel termelt nyáladag épp olyan formájúra száradt mint egy felszálló rakéta amelyik egy banánnak ütközött ezekután elhatároztam, hogy ilyet tudatosan is fogok csinálni. És így kezdődött minden... -
Hajnalcat #3915 Hé, a radírt kifelejtetted. -
#3914 meg ceruza és papír -
Hajnalcat #3913 Köszönöm én is. :)
Nem csak gyakorlás, de tehetség is kell hozzá. -
#3912 gyakorolnigyakorolnigyakorolni
és köszi szépen -
Realtibi #3911 basszus ilyen jokat hogy lehet rajzolni
beszarás
minden elismerésem
/ez mindenkinek szol/ -
#3910 az írásom valóban ronda azt tudom köszi -
Hajnalcat #3909 Még valami. Van rengeteg ilyen 5 éves Pistikés rajzom, csak azokat nem rakom ide be, mert mások ezer százalék, hogy kritizálnák, volt egy, aminél meg is tették. Állítólag túl gyerekes volt... Így csakis a legjobbakat fogom ezentúl is betenni. -
#3908 sztem jó lett:)