15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Fantos
    ez a Wacom dolog kezd beteges lenni nem?
  • Gabo

Üdvözöllek a Wacom szektában!
  • hen-tes
    Esetleg tudsz érdemben is hozzászólni a topichoz? Vagy az nagyon nehezedre esne? :|
  • Fantos
    ömm....hurrá...
  • Loál János #5147
    :Dd!!!
  • cenobite
    Na, szerintetek mit hozott délelőtt a postásbácsi???

Ezt az első művem sok szeretettel ajánlom a topictársaknak! :DDD

Hamarosan írok egy bővebb beszámolót, de most még élvezkedek. :)
  • hen-tes
    Fú de utállak. :C
  • Gabo
    Amúgy azért írtam le az egész herce-hurcát, mert így talán másokat nem ér meglepetés, ha valami hasonlóval akarnak megpróbálkozni.
    Még mindig azt mondom, hogy warezolás nélkül is lehet normálisan használható progikat találni, de megvannak a maguk korlátai. Persze valószínűleg lehet találni kerülő megoldásokat is.
    Minden esetre azzal, hogy a táblához megkaptam a Paintert, legalább az elveimet nem kellett teljesen feladnom.

Azért az a kép még kicsit odébb van.
  • hen-tes
    ok, akkor innentől seszósebeszéld, és legközelebb a képpel várunk :P
  • Gabo
    Nem hinném, hogy driver probléma lenne. A neten néhány fórumot átolvasva úgy tűnik, hogy a Gimp-nél van a gond. A jelenség még Linux alatt is előfordul. Ráadásul ahogy írtam, PS-nél és Painter-nél ilyen gond nincs.
    A Painter Essentials elég használható cuccnak tűnik. (Még szép, pontosan rajzoláshoz és festéshez találták ki...)
    Így már tényleg nincs semmi akadálya annak, hogy végre ismét haladjak is valamit a projektemmel.
  • hen-tes
    esetleg próbáld meg felrakni a legújabb drivert, nekem megoldotta a ps cs2 problémát, hát ha segít valamit..
  • Gabo
    Úgy néz ki, hogy a tesztelés végeredménye az, hogy a Gimp megmarad képszerkesztőnek addig, míg nem fejlesztenek a tablet támogatáson. Arra azért jó lesz, ha valamilyen utólagos finomításra van szükség az elkészült képen.
    Kipróbáltam még a szabadon használható progik közül a Pixiát is. Ezzel sem jobb a helyzet, ugyan úgy késve reagál a mozdulatokra. Ráadásul nekem a kezelő felülete sem igazán tetszett.
    Az ArtRage-en is gondolkodtam, de ennek a freeware változatából hiányzik a layer támogatás, ami elve kiejtette a jelöltek közül.
    Ellenben a táblához kapott Corel Painter Essentials ugyan úgy korrektül működik, mint a PS. Így megmaradok a Painter mellett. Bár az Essentials egy könnyített változat, ennek ellenére több mint elég eszközt biztosít a munkához.
    A tanulság az, hogy a szabadon használható alkalmazások között nem igazán akad olyan, ami komolyabb munkára alkalmas lenne. Addig nincs gond míg kisebb képekről van szó, de amint nagy méretű, jó minőségű, nyomtatásra szánt anyagok készítésére kerül a sor, előjönnek a progik hiányosságai.
  • Loál János #5139
  • Shaman
    de a kaján vigyor igen!
  • Jano
    A szemüvegkeret nem tükrözi szexuális érdeklődésedet. -.-
  • hen-tes
    Nem értesz te ehez.. :D:P
  • Aquir
    akkor ez a "éljen, hüje vagyok!" szmályli? :D
  • hen-tes
    Ezt most tessék szmájliként értelmezni.
  • hen-tes
    []
  • Fantos
    *sóhaj*
  • hen-tes
    Aha, van egy másik kedvenc témám: leszakad a híd, az autók pedig belezuhannak a vízbe és egy kis piros helikopter mindig köröz felettük.
  • flippy
    De ő "hentes" mit vársz tőle?:D
  • Fantos
    Hentes:eldegormált fura lényeken csontvázokon kivül rajzoltál már mást?
  • hen-tes
    eh, most találtam a gépen, már el is felejtettem.. :p
  • Gabo

Ne idegelj! Így is elég morc vagyok a dolog miatt.
  • hen-tes
    Amúgy meg: persze, hahaha, ezis csak egy ürügy, sose rajzoltál te még semmit, és nem is fogsz, most jól lebuktál!
  • hen-tes
    szvsz ps a beszteszt, nekem 1 giga rammal nincs gond vele, bár én csak a4-ben rajzolok
  • Gabo
    Errr...
    Szívás van a festményem elkészítésével. Pontosabban a rendelkezésre álló eszközökkel.
    A jelek szerint a Gimp nem nagyon szereti a nagyméretű (300 dpi A3 vagy A2) képeket. A festő eszközök néha több másodperces késleltetéssel reagálnak a tableten végzett toll mozgatásokra. Valószínűnek tűnik, hogy valamilyen memória kezelési dolog lesz mögötte, mert az első néhány ecsetvonásnál még nincs gond. Illetve ha hosszabban kivárok a mozdulat megkezdése után, folyamatosan nyomva tartva a tollat, akkor rendesen követi a mozdulatot egészen a következőig... Szétnézek még a Gimp memória beállításai alatt, de tartok tőle, hogy másik progit kell majd keresnem. :o/
    Artweaver alatt talán még rosszabb ez a késleltetés. A PS-nél ez nem jelentkezik. (Viszont PS-t meg nem szívesen használnék...)
    Még ki fogom próbálni a tablet mellé kapott Corel Painter Esetials-t is. Az legalább ilyen szempontból jogtiszta.
  • Hajnalcat
    De nagyon akarod tudni! :D Gyanús vagy nekem. -.-
  • Shaman
    Belgrád.

htx
  • hen-tes
    Pécstől nem messze. -.-
  • Shaman
    #5118?
  • hen-tes
    3+3 akkor úgymondom :|
  • Shaman
    6 óra???

Hol lax?
  • hen-tes
    Loál, leszálltam a vonatról, végigmásztam egy utcán, megvettem, és máris indultam vissza. Pont jókor indult a vonat.. :-)
  • Loál János #5116
    Ménem szóltá, összefuthattunk volna. :O)))

[LEVERTE VOLNA, ÉS ELVETTE VOLNA A SZAJRÉT]
  • hen-tes
    Lál, én pénteken vonatoztam fel pestre, csak hogy ne kelljen várnom rá. 6 óra dögunalmas vonatozás, de megérte. :o
  • Loál János #5114
  • Fantos
    *reszket*
  • cenobite
    Héten jön a Wacom-om, reszkess fórum!!!

[örül!!!]