15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#5391 Egérrel, tapipaddal vaqgy tablettel készült? :D -
#5390 Legalább is ami nekem kéne az állat rajz rajzfilmes témában.
Tehát vmi olyasmi hogy manguszta de Timonos formában Ilyen nincs freeware? -
#5389 és teccik? :) -
#5388 Magyar nyelvű nincs hasonló témában...? -
#5387 Nekem is vannak olyan rajzaim amik painttel készültek egy számtech órán. :) unalomból... -
#5386 A válaszod első felére:
A leírások amiket felvetettetek azokhoz semmi időm nincs se megkeresni se lehetőségem. egyedül a saját eszem van. Sajnos... 1-2 dolgot le tudtam tölteni és meg tudtam nézni, de nem tudom kinyomtani se, tehát marad az ált. suliból hozott 2-es rajtudás ;) :D
Második:
Hááát... JA ;)
Amugy a szobatársam az olyan sárc aki pengéül rajzol, és megkértem hogy korrepetáljon :D
Viszont a koleszba csak egy kiberhelt működés képtelen* skenner van. Itthon meg csak webcam van, ami meg rá van erősítve egy távcsőre... szal... ez nem sok... a ti wacomotokkal szemben :D
*csíkokat szkenel állítólag.
Amugy ha már itt tartunk nincs valami ötletetek a www.manguszta-farm.atw.hu oldal grafikájához. Ami kéne nagyon az egy jó kép az uj manguszta menüpontnál lévő oldalon a rajz Anti-Oroszlánkirályosítása. (aki vágja az tudja, hogy az a kép az oroszlánkirály3-ból lett kiszedve és átdolgozva.) -
#5385 eztet most rajzoltam painttel...
-
Gabo #5384 Nem hidd, hogy a Cintiq-tól vagy a tablettől lesznek jók a rajzaid. Ezek csak eszközök. Inkább olvass el néhány anyagot azok közül, amiket javasoltunk és próbálj ki néhányat az azokban leírt technikákból. Némi odafigyeléssel és gyakorlással szép eredményeket lehet elérni, anélkül, hogy költségekbe vernéd magadat.
Ahhoz, hogy egy Cintiq szintű eszköz visszahozza az árát, az embernek profi grafikusnak kell lennie és az sem árt, ha teli van megrendelésekkel. -
Gabo #5383 Jó látni, hogy valaki hasznát is veszi az anyagoknak, amiket ajánlgattam.
Kár, hogy magyar nyelven nem igazán lehet hasonló színvonalú leírásokat elérni. Az utolsó számítógépes alkalmazásról is találhatsz legalább egy rövidke ismertetőt vagy fórumot, de szabadkézi rajzról, festési technikákról jóformán semmit nem találtam eddig, ami valóban használhatónak bizonyult volna.
Amúgy én is Loomis könyveiből lesem el a fogásokat. Azt meg csak remélem, hogy látszata is lesz a dolognak az elkészült képeken. -
#5382 Köszi a dicsérő szavakat :)
Gabo: Ebből nézek rajzolási trükköket (meg anatómiát), de egy az egyben nem szeretek másolni -
#5381 Akkor már Cintiq.. -
#5380 azé nem lenne rosz egy ileyennel dolgozni ;) HAHA :D -
#5379 ez szvsz jobb, de drága ;) -
#5378 Lazarus: Jóak!!! -
Gabo #5377 Ez is jó!
Referencia alapján dolgozol? -
#5376 Váhh, ez kira. :O)
Plíz olyat is, hogy nem csak vigyázzban áll, hanem valami képregénystílusú akciópózban. :D -
#5375 énis pontosan ezen gondolkodtam XD -
#5374 nice(y) -
#5373 Lehet, de a térde viszonylag jó lett és nem akartam eltakarni :P
-
Gabo #5372
Az egyetlen kritikám, hogy ha ez egy ilyen testpáncél-szkafander izé, akkor a térd, mint sérülékeny ízület megérdemelne egy kicsit komolyabb védelmet. -
#5371 :) Graphire4 classic
Galléros csávó:
-
#5370 Üdv a Klubban! :D -
Gabo #5369 És IGEN, a nagy Wacom szekta újabb taggal bővült!
-
Gabo #5368 Pontosan melyik Wacom A6 mellett?
[Kiváncsi] -
Mirk #5367 Áá de jó képek vannak benne! be is van már állítva az egyik háttérnek. -
Hajnalcat #5366 Találtam egy nagyon érdekes diavetítést. Azt mutatják be rajta, hogy színezik ki ezeket a számítógépes technikával készített rajzokat.
Coloriages -
#5365 Végülis egy wacom a6os mellett döntöttem... eleinte furcsa de nagyon hamar hozzá lehet szokni :)
-
#5364 Most koleszba sajna csak papirom és ceruzám van, de sebaj, most van egy srác akivel megtanulok valahogy rajzolni :) Sajna se scanner se fényképező a környéken, se FTP hogy feljakjam :)
Jah, és az utomunkákhoz sincs photoshop a koleszba (mért is lenne :) )
Laptop tapi paddal milyen lenne rajzolni? :D -
#5363 Ügyes :) -
#5362 LoL -
#5361 akkor simán megrendelem oszt punktum ja és köszi -
Gabo #5360 Átveheted közvetlenül a boltban a megrendelésed, így megspórold a szállítási költséget és helyben fizetsz átvételkor.
Vagy házhozszállításkor a futárnak kell kifizetned a cuccot.
Mivel a boltnak elég érdekes a nyitvatartási ideje, én inkább a munkahelyemre hozattam ki a csomagot, ez egyszerűbbnek tűnt számomra.
Amúgy ha bármilyen kérdésed lenne, az ügyfélszolgálatuk nagyon segítőkész és szívesen válaszolnak. Arra is van lehetőség, hogy a boltban előzetesen megtapogasd és kipróbáld a termékeiket, bár lehet, hogy ehhez előtte időpontot kell velük egyeztetni. -
#5359 ha erről az oldalról rendelek akkor mikor kell fizetni és hogyan? -
#5358 beírzam keresőbe hogy tablet és egyből cintyget adta ki és szegény één ráestem a szétszedet számitógépre -
Gabo #5357 A Wacomonak a Codra az itthoni hivatalos képviselője. Az oldalukon az aktuális árakat is megtalálod. Ha nem akarsz leesni a székedről, a Cintiq-kat ne nézd meg!
http://www.rajzlap.hu/bolt/index.php
Itt-ott jó véleménnyel voltak a Genius tabletjéről is. (Talán Wizardpen néven futnak.) Ezeket leginkább a különféle számtech. boltok kínálatában találod meg.
A Trustot szintén, de az kerülendő. Talán itt-ott még Aiptek (ha jól emlékszem) táblák is akadnak. -
#5356 valaki mondana pár jobb minőségü tablet árat? -
Gabo #5355 Lazarus:
Tudom, hogy nagy érvágásnak tűnik a tablet beszerzése, de később egy jobb tablet többszörösen megszolgálja az árát.
Ahhoz, hogy kipróbáld, milyen tablettel dolgozni jó lehet ez a Voltio tábla. Pláne, ha ennyiért meg tudod venni.
Nekem egy Trust tabletem volt a mostani előtt, amit nem igazán használtam, mégis tönkrement. Pontatlan volt és a hozzá adott toll fogása sem volt az igazi. Idén nyáron vettem helyette egy Wacom Graphire 4-et A6-os méretben. Ez fért bele a költségvetésbe, illetve úgy ítéltem meg, hogy a jelenlegi elvárásaimhoz, tudásomhoz ez tökéletesen elégséges. Ez valamivel nagyobb érzékenységű, mint a Voltio, ráadásul a toll megfordítható és a felső végén van egy szintén nyomás érzékeny "radír". (Lényegében bármilyen eszköz használható ezzel is. A mostani festegetésem közben pl. a smudge tool lett beállítva rá.) A táblán található két szabadon konfigurálható segédgomb és egy gördítő görgő. A használhatósága messze a Trust felett van.
Ha az anyagiakkal nem kellett volna foglalkoznom, akkor valószínűleg az Intuos-t választottam volna. Talán majd egyszer, ha dőlni kezd a lé a képeim után (azért ettől még sokáig nem kell félnem... ), beruházok rá. -
#5354 jó is az! bárcsak meglennénk még a pálcikaember háburúim, amit régen rajzoltam -
#5353 éljen apálcikaember -
#5352 Érdekelne mit tudsz róla, lehet hogy olcsó de nem szivesen dobok ki pénzt az ablakon :S