15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#5471 Itt van szinezve, a sineknél fill 65%-on, és ott van mögötte az eredeti rajz amit kefényképeztem: (Nem sok eltérés van)
-
#5470 jó ez :) -
#5469 rotring vagy faber-castell. -
#5468 Nah, majd reggel befejezem rendesen, mert már a vonalon belül sem tudok maradni :) -
#5467 vélemény? ... :S
amugy most szinezem :) -
#5466 pf... nekem se nagyon ment. -
NKristof #5465 Nem tudna valaki tippeket adni műszaki rajzok készítéséhez? Az egyetemen van ugyanis egy ábrázoló geometria nevű tárgyam, és hát rajzokat kell készíteni, de általában elég trére sikerülnek. Ilyesmi érdekelne hogy milyen típusú vonalzó, körző, ceruza stb. a jó, illetve egyébb tippeket is szívesen fogadnék:D
-
Hajnalcat #5464 Ez nagyon vicces. -
#5463 Na:
-
#5462 mutassak én is péjntes rajzokat?
Untatkoztam számtech órán... :) -
#5461 khm.... -
#5460 pfff :D -
#5459 és ennek is :DD -
#5458 ennek is, nem? :)
-
#5457 nemtom ezt mér rakom be, de nekem megteccett (én csináltam :D). olyan kifejező az arca nem? :)
-
#5456 Háááá mive' más nincs :( -
mod #5455 A webcamot? -
#5454 Na lassan beizzítom a wbcamot, és mebpróbálom a rajzaiomat berakni.
(LOL us sg téma :) ) -
W B #5453 lol, nagyon jók -
#5452 na bocsi csak junatkozom:Szal húzol egy vonalt ami NEM egyenes és ha egy vonal nem egyenes akkor görbe de vigyáézz hogy ne ide oda görbe klegyen emrt az hullámos -
Hajnalcat #5451 Az erkélyes kép nagyon jó lett. -
Gabo #5450 A törp tetszik, de a többi kevésbé. -
#5449 ezeket nemrég pacsmagoltam tussal, egy fantasyrajongó hölgynek csináltam
-
Mirk #5448 használja még vki az artweavert? máig nemtom hogy lehet ebben görbe vonalat húzni-.- -
#5447 legteteje franko.. -
#5446 már nincs fönt az illető gallériájában a kép! nem tudom kiében, de nincs fent, utánna néztem -
Hajnalcat #5445 Na, végülis megtudtam, hogy akinek a galériájában van a rajzos banner kép, az nézze meg újból a linkjét, mert megváltozott és az új linkjét kell felrakni ide az elejére. -
Gabo #5444 Mirk:
A színek tényleg szépek, de az árnyalatok nem helyesek. A Nap mint fényforrás nem lehet sötétebb, mint az általa megvilágított égbolt és felhők. Ez a tükröződésére szintén vonatkozik.
Az emberi látás sokkal érzékenyebb az árnyalatokra, kontrasztokra, mint a színekre. Ezért írják néhány helyen, hogy nem színekkel, hanem árnyalatokkal kell festeni.
Itt a munkahelyi gépemen nincs normális képszerkesztő, így nem tudom neked megmutatni, de saját magadnak le tudod ellenőrizni. Konvertáld szürkeárnyalatossá (grayscale) a képed. Valószínűleg már ekkor látszani fog a probléma, de a color picker-rel le is tudod ellenőrizni. Ha megnézed vele az Napot és az égboltot, akkor valószínűleg a Nap valahol a fekete-fehér skála közepén a szürke részben lesz, a környező égbolt viszont sokkal inkább a fehér felé fog tolódni.
A probléma kikerülhető, ha odafigyelsz az színek mellett az árnyalatokra (tehát arra, hogy az adott szín hol is helyezkedik el a fekete-fehér skálán.) Illetve azt is meg lehet próbálni, hogy előbb szürkeárnyalatosan elkészíted a képet és csak azt követően viszed fel a színeket. -
#5443 További könyvlelőhelyek szinte kimeríthetetlen forrása az Emule kis csoda. Nemrég raktam fel, és elég sok, hasznos könyvet tudtam lehúzni (van olyan, amelyik 500Mb-os pdf.)
ha valakinek fent van az emule, akkor a keresőbe elég beírni a "how to draw" kifejezést, és voila! -
Gabo #5442 Közkívánatra akkor újra berakom azt az oldalt, ahol az e-könyvekre rátaláltam. Ha megnyitjátok a linket, kicsit lejjebb különböző kategóriákba besorolva megtalálhattok egy rakat könyvet.
Azt hiszem Andrew Loomis könyvei talán a leghasznosabbak: Figure Drawing for All Its Worth (alak ábrázolás, művészi anatómia), Drawing the Heads and Hands (fej és kéz rajzolás), Eye of the Painter (általános festészet), Creative Illustration (koncept és illusztráció), Successful Drawing (általános rajz, perspektíva), Fun with Pencil (karikatúra és alak ábrázolás).
Glen Vilppu anyagai is ajánlottak: The Vilppu Drawing Manual (alak ábrázolás), Vilppu Drawing Manual (Drawing Animals) (állatok ábrázolása)
Ha pedig van egy olyan kategória ami jobban érdekel, akkor érdemes a többi oda tartozó könyvet is szemügyre venni.
Végül pedig a link:e-books -
Mirk #5441 hmm rányomtam egy autobalancet, ugy még jobb... -
Mirk #5440 törölt hozzászólás -
#5439 bocsi ucsó post:melyik adobe cuccalo kell a pdf-et megnyitni? -
#5438 felejtsétek el -
#5437 szerintem valakinek le kéne mentenie és máshova felraknia -
Hajnalcat #5436 Eltűnt a rajzos lógó. Miért? -
#5435 Ha van még tőle pdf-ed ne tartsd vissza :) -
Gabo #5434 LSL:
Szerinted miért ajánlottam mindenkinek annak idején?
Ha megnézed és felhasználod a szerkesztési elveket, amiket a könyvben írnak, lényegében bármilyen emberi alakot meg tudsz szerkeszteni. Loomisnak volt ezen kívül még néhány könyve, az egyikben pl. kimondottan az emberi arc, a fej és a kezek megrajzolásával foglalkozik. Van általánosan rajzolással, perspektíva szerkesztéssel foglalkozó írása is. Színvonalas külföldi oldalakon is rendszeresen hivatkoznak az anyagaira. Alapműnek számítanak és sokan használják referenciaként. -
Gabo #5433 Lazarus:
Az arányok nincsenek rendben. Az ajkai aszimetrikusak, az álkapocs pedig túl szélesnek tűnik. Az árnyaláson is érdemes lenne finomítani, mert így az egész arc laposnak tűnik. A bőr zsírosabb, nedvesebb felületein mindig létrejön némi becsillanás. Ezzel pl. a szemeket sokkal élettelibbé lehet tenni. -
#5432 Ahhah, jó hogy mondod. Leszedtem én is ezt a pdf-et csak nem tom hova.. na most kereshetem. D: