15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
GLaDOS99 #14743 Hol lehet beszerezni egy olyan tortillion-t ? -
#14742 Na megjött :D
-
#14741 Nem kifejezetten neked írtam, inkább azoknak akik azt se tudták hogy létezik ilyen mint pl én :) -
Godslashh #14740 :-) Ja amúgy gratulálok a házigazdasághoz egy halott topicban.:-) -
Line #14739 :-)This topic is dead. -
#14738 Ne nekem mond, én ezt tudom, használom is grafikákhoz, merdo kérdezte : > -
#14737 Nem ismertem a tortillion-t egy kicsit utána lestem, hogy mi is ez:
Papírceruza avagy dörzsceruza:angol elnevezése paper stump vagy blending stump. Miről is van szó: préselt papírrúd, ami mint egy ceruza, hegyben végződik. Ezt használjuk a grafit elmosásához, hogy szép, egyenletes tónus jöjjön létre;
A papírceruzának két fajtája van, a bal oldalon látható az ún. tortillion, aminek csak az egyik vége hegyes, a mindkét végén hegyre végződő papírceruza a paper stump.
Korábban a puhaságuk között is volt különbség, de ma már nagyjából egyforma minőségűek, és csak az alakjukban térnek el, így teljesen mindegy, melyiket választod. -
#14736 Esetleg erregondolsz? Vagy nem tudom hogy milyen ami ceruza alakú és radír de papírból áll. Érdekes leírás:>
Am ennek tortilloin a neve. Magyar nevét nem tudom. -
merdo #14735 Az volna a kérdésem, bár már lehet kérdeztem, de nem emlékszem. Szóval, hogy mi annak a neve, ami ilyen ceruza alakú és radír féle, vagy papír már nem tudom. Na ezt ha értitek, annak örülök :D -
#14734 Géeles 1500-ért kiviszi másnapra, de ezek meg 2000-et kérnek érte (ennél) és 3-4 nap...
Tőlem meg 2500-at húztak pk-re és valószínűleg csak holnap kapom meg (pedig hétfőn már rendbe volt minden...) -
#14733 postaköltség? (1500 ft :) )
Gyerekeknek pk-val együtt 3500 ft-ot esetleg kiadnék érte te többet tuti nem. -
#14732 +pk -
#14731 majdnem 10 éves ugyan ennyiért van új is (1024) -
#14730 Háháhá. :DSA:DAS:DA -
#14729 főbb Infó:
típusa: Medion MD 9395.
márete: A5 (15,2x11,4)
nyomásézékenysége: 512
Felbontás: 3084 dpi -
#14728 Jó lenne tudni a típusát esetleg egy leírást róla, mit tud meg ilyenek.
-
#14727 ezt csináltam vele annó
Sorry a 2hsz-ért -
#14726 Sziasztok!
Nem Akarom szétoffolni a topikot, de itt a topikban valakinek szüksége lehet egy olcsó, grafikus padra, kezdésképpen tökéletes, aki ki akarja próbálni ilyen eszközt, de nem szeretne sokat költeni. Eladnám a sajátom. Irányára: 6900 Huf, privátba ha érdekel valakit és használná szóljon.
Hibátlan, nem volt sokat használva, tényleg nem okozhat csalódást.
EZ Az
Ezt a paddal húztam próbaképp annó. -
#14725 Én nevetem a vonatoson jó pofa, nem kell azt definiálni hogy hogyan. -
#14724 #14723 Csak régiek :D
#14716 Hát ha megjön akkor bamboo fun p&t s
Pixről rendeltem, szerintetek kb. mennyi idő mire megjön? -
merdo #14723 Jók a rajzok! -
Akkor itt egy másik. -
#14721 Ez itt error. Mert ha ez lenne az utolsó képe, mert elüti a vonat akkor ez így nemjó! Mert idő kell hogy lefessen vmit, szal a vonatnak állnia kellett, mert ha normális sebességgel ment volna, akkor a kép nem lenne ilyen érthető, hanem tiszta zavaros lenne, ahogy elkezdi a messzi vonatot festeni, azt egyre csak közeledik és akkor összevissza lenne az egész. Értem a kép mondandóját, és most baromira okoskodtam, és ez az egész komment egy kukacoskodás, de azért gondoltam leírom. :> -
Nem konkrétan ide tartozik ezért elnézést Manowar-tól,de baromi jó ez a kép gondoltam megosztom veletek. -
#14719 Előző szériás fekete bamboo -
GLaDOS99 #14718 MousePen 8x6-os -
Midas #14717 wacom intuos 3 -
#14716 kinek milyen tablet-ja van? (nekem gagyi trust tb-6300-as A5-ös aktív felülettel) -
GLaDOS99 #14715 :D -
#14714 Jópár napot én is el fogok vele cseszni mire rájövök :D -
GLaDOS99 #14713 Nekem már van tabletem, de még nem nagyon tanultam meg hogyan kell használni :)
Nagyon szeretem mert könnyű vele rajzolni.olyan mintha papírra rajzolnék:) -
#14712 Megrendeltem a tabletet :D -
#14711 Értem, kösz a tippet. Ezt a pacás dolgot a felrajzolós résszel megcsinálom majd a karjánál, de a mellénél nehézkes mert ott teljesen szavbálytalan az egész. Na majd vhogy azt is megoldom, köszi a tippet:> -
#14710 Nem tudom, hogfy eddig hogyan csináltad, de ha én állnék neki akkor tuti balról jobbra elkezdeném a pacákat.
Esetleg ceruzával felrajzolnám a körvonalaikat, utána meg beszámoznám, mint egy kifestőt és egyszerre festeném ki az azonos számú pacákat -
#14709 Hát most volt nem olyan rég 1 hét kihagyás nyaralás miatt, és utána meg még egy idejig nem foglalkoztam vele, mert nem volt kedvem. Most újra nekiálltam, mert be akarom fejezni, így is van egy befejezetlen tigris festményem, ezenfelül még vagy 4 ötlet van a fejemben amit mind szeretnék papírra/vászonra vetni, szal most tegnap óta dolgozom rajta gőzerővel napi 3-4 órát. Csak az a gáz hogy mivel tényleg bonyolult a ruha, nagyon lassan haladok, azt a részt sikerült ma befejeznem ahol a ruhájának a felső része kezdődik alul. Az a kis barna gyűrődött rész. Na az kemény meló volt, többször elrontottam, de most végre sikerült egy elfogadhatót kihonzom belőle. Kénytelen voltam ott egy kicsit színesceruzával is belenyúlni, mert festékkel nem tudtam megcsinálni (nagyon finom és enyhe árnyékok). Am van vmi ötleted hogy a ruhája felső részéhez hogyan fogjak hozzá? Úgyértem mit vigyek fel először, mert még fingom nincs hogy kezdjek neki. A mellénél szeretném elkezdeni, mármint azt a részt megcsinálni. Szal ha van vmi ötleted, akkor mondd meg, adj tanácsot mert nem tom hogy álljak neki. Na szal akkor itt az eredeti kép.
Én egy kcsit mélyítettem a színeken, meg bekékítettem, mert nekem így tetszett jobban. Meg itt a háta is kicsit világosabb, én asszem egy kicsit sötétebb képről csinálom, de ugyanez a kép, csak kicsit sötétebb és telítettebb színek. Na szal adj tanácsot!
Huh na ez kicsit hosszú lett... -
GLaDOS99 #14708 Köszönöm :) -
#14707 Kell tablethez tok?
#14702 legalább a gitárt megcsinálhattad volna :D
(jó lassan halad, mennyit szoktál melózni rajta?) -
#14706 Én csak csatlakoznék az előttem szólókhoz,nagyon ügyesen rajzolsz ne hagyd abba.Először rakjál ki magad elé üveget,kockákat nézd meg honnan esik rá a fény.Fokozatosan haladsz a sötét tónusból a világos felé így lessz egy szögletes üveg gömbölyű.Én pl.így tanultam anno árnyékolni. -
#14705 Nem kell olyan sok eszköz. Ceruza meg radír.Ceruzából legyen mondjuk egy 2b-s és egy H-s és akkor már elboldogulsz. De árnyékolni még egyetlen ceruzával is lehet, csak hol erősebben, hol gyengébben nyomod rá.
Am a #14453 közelebb áll a valós színekhez mint ez, amit most linkeltem. -
GLaDOS99 #14704 Szép festmény :O :)