15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Weewcy
    Sziasztok! Megtudná valaki mondani, hol lehet letölteni számítógépes rajzoló programot? Előre is köszi!
  • Lazarus
    Hiba a mátrixban
  • Hajnalcat
    lol :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddd
  • hen-tes
    Ölég legyen. :|
  • Vegas
    ugy hogy elküldted 3x?
  • Vegas
    ugy hogy elküldted 3x?
  • LSL
    naaah ezt hogy csináltam???
  • LSL
    Van még jócskán mit fejlődnöm... Csak ne akarnék ennyi mindennel foglalkozni egyszerre :D
    Gratula srácok, nagyon jók. A kontúr elhagyása saját tapasztalat szerint is sokat dob a kész rajzon :)
  • LSL
    Van még jócskán mit fejlődnöm... Csak ne akarnék ennyi mindennel foglalkozni egyszerre :D
    Gratula srácok, nagyon jók. A kontúr elhagyása saját tapasztalat szerint is sokat dob a kész rajzon :)
  • LSL
  • Kovács legény
    és nemrosz:D
  • Kovács legény
    én is felvázolom ,de aztán eltüntetem a konturokat ,néhol nem:)
    szines rajzokat nem szoktam késziteni ,festek:)
  • Troszka
    "a konturokat meg elefelejteni,tónusokkal dolgozni."
    No ez az, én pont mindig a kontúrokkal kezdek ill. azokra alapozok. Felvázolom a témát, mindig kell egy vezérvonal, hogy az arányok meglegyenek.
    Lehet, hogy jó ceruzák is kellenének, ezeket én 2 féle cerkával csináltam, egy sima HB-sel, egy 5-6B körülivel és grafit porral.
    Színesben is tudsz ilyen kidolgozottságú rajzokat készíteni ?

Itt van még egy régi A2-es rajzom, papíron kb. ez a max.:

• PJack
  • Kovács legény
    de azt hiszem
  • Fantos
    az alsó már volt régeben nem?
  • Mirk
    kegyetlen jók
  • Kovács legény
    ez A2 méretű
    és többnyire ebben a méretben dolgozom, vagyis dolgozunk ,mert a menyasszonyommal ketten rajzolunk ,de igazából bármilyen méretben ha kell
    ez pl A4:

ez A3:

majd még rakok be képeket ha van rá igény
    Az idő meg sokmindentől függ ,mert dolgozunk mindketten ,ugyhogy van hogy naponta csak 30percet tudok foglalkozni a rajzzal ,igy nem tudom ,talán 6óra ,de van hogy 12 mert szar minőségű képet kapok,semmi karaktere nincs az arcnak vagy csak fáradt vagyok ,nincs kedvem ,de muszály mert köt a határidő és nem fizetnek.
    Könyvet nemigen tudok,nekem nincs ,csak a Barcsay ,az sokat segit az arányok az izomzat és a csontok megismerésében ,hogy ne cseszd el a képet már az elején.
    csak annyit tudok mondani hogy sokat kell rajzolni,fokozatosan kell épiteni egy rajzot ,nem szabad nekiesni 8Bssel már az elején, HB vel kell kezdeni és szépen lassan épitkezni ,a konturokat meg elefelejteni,tónusokkal dolgozni.
    Én amugy most kezdtem el aquarellel dolgozni mert abból hülye vagyok még könyvet is vettem:) Olaj,Akril az megy de ez nem akar valhogy összejönni,nemhittem volna ,de tényleg ez az egyik legnehezebb:(
    tehát ha valaki pró ,szivesen vennék egykét tanácsot ,ötletet!
  • Troszka
    KLegény, szuper a rajz!
    Mekkora méret és mennyi idő neked egy ilyen ?

Ezt én hat éve rajzoltam, A2 (42x59cm) méretben. Nekem a rajzolás eddig csak hobbi szinten volt, de többen mondták már, hogy érdemes lenne fejleszteni eme irányú képességeimet is. Tudsz valami jó könyvet, bármi segédanyagot ? Vagy ilyen dolgokat csak szemtől-szembe lehet átadni ?
    Jó lenne egy az enyémhez hasonló videó a Te rajzaidról, abból is lehetne tanulni...

• Hajnalcat
    Profi
  • Kovács legény
    ÉDISZ és Kézműipari Szakközépbe jártam,
    de az ÉDISZ-ben már megszünt a művészeti oktatás
    a kézműiparit meg nemajánlom ,én spec nem szerettem oda járni ,voltak ott is jó művésztanárok Ürmös Péter ,Olajos György(ő pl szar tanár de kiváló művész) meg Gvardián
  • hen-tes
    És ezeket hol tanultad?
  • Kovács legény
    díszítőfestő/restaurátornak tanultam aztán grafikusnak
    szerencsére kifogtam egy pár naggyon jó tanárt akik hazai,világ szinten is elismert művészek.kedvenc mesterem weblapja
  • cr3ativ3
    asztakurva

Biztos, hogy rajz???
  • hen-tes
    Te milyen suliba jársz/jártál, vagy netán fogsz járni rajzzal kapcsolatban.?
  • Kovács legény
    már rég raktam be képet ,ezt tegnap fejeztük be asszonykával:
  • Kovács legény
    nem igazán ieneket szeretnék, de zaért köszi
  • hen-tes
    egykedhamegmegegy
  • Kovács legény
    engem érdekel!!!
    természetesen ha szépek:)
    kiváncsian várom a képeket
  • Barney Tech
    Az :)
    (nemszoltam)
  • Barney Tech
    Szép!
    Ez a fűrészből a csávoka?
  • hen-tes
    Nekem van egy egész mappám ilyen háborús képekkel, nem tudom h ez érdekelne-e valakit, de szívesen megválnék tőle. Holnap mutatok képeket ha érdekel valakit.
  • hen-tes
    technikát nézve jók, mivel én életemben nem próbáltam ilyet, bár lehet, hogy nem is jók, mer ugye nem értek hozzá, de ha azt nem nézzük akkor szar az egész mert másoltad.
  • Troszka
    Kytron, ajánlom megvételre ezt a gyönyörű portrét:

http://www.vatera.hu/12_20_adolf_hitler_portre_ingyen_posta_22358146.html

• cr3ativ3
    Loal de kurvajó. Manga nem?
  • cr3ativ3
    még 2 húzása van asszem.
  • Kovács legény
    nem rosszak, a vonal kulturán lehet még mit javitani, a tonusozásra gondolok itt leginkább ,meg a konturnál is lehet azzal játszani hogy néhol vastagabb,vékonyabb esetenként eltünik.
    tudom javasolni a vízbázisu fapácokat ,ugyan olyan jók mint a tus ,nagyon szép szinek vannak és olcsobb ,ami nem hátrány;)
  • Mirk
    nem rossz:)
  • Mirk
    kéne már ennek egy örökban
  • Hajnalcat
    Uh, ezek nagyon tetszenek! Grat.