15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Ben C
    tollal felejtsd el a satírozást
  • hen-tes
    Én is rajzoltam ám. :O
  • dmx
    Ezt meg ma délután rajzoltam , első nagyobb méretű tollrajzom(látszik rajta):SkylineR34
    Az előzönél meg nem tudtam honnan lemérni azt csak ugy fejlből rajzoltam
  • LSL
    Látszik, hogy nem először csinálod. De sajnos az autók nagyon nehéz téma először. A tiéden is látszik hogy szana szét van tekeredve a kocsi. De gyakorold sokat, és látszani fog a javulás, figyelj nagyon az ívekre, és a vonalak kereszteződési helyeire. Úgy értem, hogy a többihez képes jó helyre kerüljön. ha máshogy nem mérd le vonalzóval a képen:)
  • dmx
    csocsi! berakom én is egy amatőr firkámat amit unalomból csináltam, nincs olyan szinvonalú mint a tietek
    sssssssssssssssssssssssssss
  • Palinko
    rendben már egy személy megkeresett privátban, majd beszélünk, és ha nem akkor ide is leírom.
  • LSL
    kérni kérhetsz, más kérdés hogy valakinek lesz-e hozzá türelme...
  • Palinko
    nem találtam topic szabályzatot, ezért megkérdem, hogy lehet-e itt rajzot kérni vagy forduljak máshová?
  • Kovács legény
    hát jah, sajnos-nemsajnos ez a helyzet, sok ismerősöm van akik az igazi giccset kedvelik, tudják hogy nem az a művészet de ők azt akarják látni a lakásuk falán.
  • zsilike
    igaz!
  • Kovács legény
    valóban egyedül a nyak a gyengéje a rajznak, főleg hogy az árnyék egy tónusból áll rajta.
    Amúgy fasza az egész úgy ahogy van. Az elkenős stílust meg többnyire megköveteli a többség ízlése, mivel megrendelésre dolgozol Te is, tudod ezt:)
  • zsilike
    jó rajz!karakter kiváló!Nyak nem ok(árnyékolás)a zakón lévő texturát kéne átültetni az arcra is.és ezt a "kenegetős árnyékolást ne eröltesd mert snell portré szerű hatása lesz tőle és tudjuk ugye h ez az irány nem szerencsés!de jó a rajz mindent egybevéve!én nem vagyok jó tanulmányos,nekem inkább grafikai oldalam erős,de texturák!!!
  • terrorwap
  • zsilike
    ha kész maga a festény,utána retus /airbrush/fehéreket aztán egy zöld lazúr az egészre"
  • Kovács legény
    kár hogy nem fejezted be, nem is kellene sok hozzá, Schiele stílusban eltudnám képzelni.
  • Zocsi
    Hmmm... köszi a tippeket! Bár a fejjel nem tudom pontosan mi a gond... Meg így sokadszorra nézve, lekicsinyítve már nekem is olyan, mintha a picit aránytalan lenne az egész... Amúgy a lap bár ennyire nem, de alapból sárgás. Szokásos tört fehér, nem tudom pontosan mi a neve, mert rég voltam már művészellátóban. Egy 130lapos a4-es akvarell füzet, amibe firkálni szoktam. Itt egy másik korábbi... csak az izgalom kedvéért! Ez utóbbi ceruzás, kb. szinten 60-70 perec - félkész, meguntam. Tényleg ezen láthatod, hogy mennyire sárga a lap, mert kilóg a füzetből egy sima fehér xerox. (betettem, mert átlátszott a fotókon a többi rajz picit)

zsilike: Köszi!
  • Kovács legény
    bal járomcsontját érdemes lenne jobban érzékeltetni, a kezének a bőrét, olyan finoman megcsinálni mint az arcát.
    A haja nagyon tetszik, meg úgy az egész, a fenti két dolgot leszámítva.
  • Kovács legény
    valóban elcsúsztak a dolgok, melltől felfelé nagyon tetszik, bár a fej nincs jó helyen, de a haj elvonja a figyelmet, lent viszont nagyon nincs rendben, nagyon jó a hangulata a képnek, érdemes lenne újra kezdeni, anatómiára jobban odafigyelve. Nemtom hogy a lap alapból ilyen e vagy a fotózásnál lett ilyen a szine, de a lényeg amit mondani akartam:) hogy nagyon jó ez a tónuslap ehez a témához.
  • LSL
    Azokat a zöld, érdekes, számomra üveg felületű festményeket hogy készítetted? Ha nem értenéd
    meikre gondolok.
  • zsilike
    www.Zsil-works.mlap.hu
  • zsilike
    a hatás jó!Rajzilag kicsit elmászott!
  • zsilike
    jó!!!
  • Zocsi
    Itt az enyém is! Kb. 60-70 perc.
    Bocsesz, hogy linket adok, de kevés az a nyavajás 20Kb, és olyan méretben meg elég semmitmondó már az egész... Kinek kell egy 275*háromszá' akárhanyas kép ide...? :S És kinek kell VIP jog az SG-re?!

• macleod2005
    Vázlatot célszerű rajzolni, mert akkor sokkal könnyebb megtalálni a helyes arányokat, és akkor nincs az hogy amikor kész akkor veszem észre hogy hoppá, kicsit torzul (előző hsz-emben emiatt nem teljesen szimmetrikus a figura, ugyanis nem vázlattal kezdtem hanem elösször megrajzoltam a szemét, és ahhoz a többit, meg is látszik rajta...) Ha le akarod ellenőrizni, hogy szimmetrikus lett e a vázlat, nézd meg egy tükör segítségével áttükrözve (vagy ha előadáson rajzolsz és nincs kéznél tükör, akkor az is segít ha fejjel lefelé fordítod)
    életkorhoz nem kötött, ha tehetséges az ember akkor már fiatalon tud rajzolni, ha nem akkor sok időre, gyakorlásra és türelemre van szükség hogy megtanulja(ez meg inkább idősebb korban adatik meg)
    időigényességbe meg eléggé tehetségfüggő:
    én aki inkább tanultam rajzolni, az alábbi rajz kb 2*50 percet vett igénybe, de ismerek olyan srácot, aki amit firkának nevez keresztbe alázza az én rajzaimat és 10 perc alatt készíti...
  • macleod2005
    közgáz órán nem volt kedvem új rajzot kezdeni, ezért egy meglévő vázlatot fejeztem be:
    vázlat:

most:

(Tite Kubo/Zombie Powder/Akutabi Ganma)
  • SZN555
    ehh de hülye vagyok, sorry, csak le vagyok fáradva
    bocsánat a kettő beszúrásért.
  • SZN555
    egyébként ti csináltok vázlatot? és körülbelül hány óra alatt készítetek el egy művet?
    még utoljára egyet beszúrok, csak hogy látszódjon, mennyire nem megy nekem a szimmetrikus ábrázolás:S

ezen lehet valamit javítani?
    na még egy hülye kérdés.. igérem az utolsó:D
    szóval, hogy van-e olyan életkor, amikor az ember könnyebben el tudja sajátítani a rajzolás művészetét? azt tudom, hogy sok gyakrolás kell, de a rajzolásból nem lehet kicsúszni, vagy épp az, hogy érni kell hozzá?
    bocsi a hülye kérdésekért, csak kiváncsi (és hülye) vagyok:D

és ez az utolsó rajz beszúrásom, mostantól inkább csak figyelni fogom a fórumot
  • SZN555
    igen, legalábbis az akart lenni:D
  • terrorwap
    mai melo
  • Kovács legény
    oké köszi majd hétfőn átküldöm (még mindíg nincs netem otthon:()
  • macleod2005
    Analízis előadás:...
    (jegyzeteltem )
  • Bala10
    megpróbálom szívesen, majd lökesd a képet. :)
  • Kovács legény
    csinálhatnál nekem valami jó kis minimalosan mozgó bannert, de ebből a képből szeretném:) háttérrel összelehetne hozni valahogy
  • Kovács legény
    na háttérzene kilőve, egyelőre, amíg nem találok valami kultúráltat
  • Kovács legény
    jaj a zenét elfelejtettem levenni, melóhelyről bütyköltem, és itt nincs hangja a lapnak:)
    a banner is csere lesz, szürke volt az egész lap, ahoz ment még:)
    csináltam még régebben egy órát és azt a hátteret kapja majd meg az óra, amúgy valóban semmi értelme.
    Várom még az ötleteket, kritikákat, hogy mit változtassak vagy mik legyenek még az oldalon.
    Gondoltam rá hogy lesz egy hír oldala is, ahol az aktuális pályázatok kiállítások lennének, nemtom mennyi értelme lenne.
  • Bala10
    az óra az dekoráció...
    a zene meg izlések és pofonok...
  • hen-tes
    omg, csak háttérzenét ne D-:
    óra egy weboldalon? kinek nincs kint a tálcán az óra? :S
    azé izé..

bocs
  • Bala10
    Nagyon klassz! csak a banner nem passzol a háttérhez szerintem :)
  • Kovács legény
    Nah kezd lassan végleges formát ölteni az én mlapos weblapom is:
    klegeny.mlap.hu
    a játékok menüpontot ajánlom mindenkinek, egy jópofa rajzolós játék:)
  • Prank
    haja van a macskának?