15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • theone91
    Rég voltam gyerekek (Kellemes Ünnepeket, folks. :] )

Sulis firka, még a szorgalmi időszakból:
  • Loál János #15023
    A jobbféltekés tanfolyam egy nagyon jó másolási módszert ad a 3-4 nap alatt. Az elméletet mindenki hamar elsajátíthatja, de az elkészült rajzok ettől még lehetnek jobbak, rosszabbak. Én kifejezetten szar rajzot nem láttam, amikor ott voltam. Volt akinek sikerült egyből a fotóminőséget produkálnia, volt akinek nem volt annyira élethű, de mégis igen jó lett, főleg ahhoz képest, amit a tanfolyam elején alkotott.
    A módszerrel együtt is a gyakorlás természetesen _elengedhetetlen_ a stabilan színvonalas rajzokhoz.
  • Toto652
    Ez a jobb agyféltekes izé 35ezer pénz, és ha tényleg igaz, akkor megéri... de még nem merek ennyi pénzt beleáldozni.
    Egy biztos, a gyorsolvasás is ilyen jobb agyféltekes dolog és apám egyik ismerőse ezt elsajátította.
  • doxadmin
    Ez lett volna a másik kérdésem :)

Láttam már ez a jobb agyféltekés rajztanfolyamot. Bár elég hihetetlennek tűnik számomra hogy 4 nap alatt ennyire meg "tudják" tanítani a méreteket, kontúrokat, árnyékolást. Vagy csak kiválogatják azokat a rajzokat mik jók lettek, a maradékról meg jó ha senki sem tud?

Nagyon sok pénzt nem szeretnék rááldozni, mert láttam 250e ért is tanfolyamot, ami sok egy hobbihoz szerintem. Most az oktató videók & könyvek között nézelődöm. Van pár érdekesnek tűnő dolog.
  • Looooser
    mellette ott van nagyon sok jó oktató könyv is, azokat sm érdemes hanyagolni
  • lightjack
    Nekem a sulival az a bajom, hogy ha csak hobbinak szánod akkor talán túl komoly és pénzigényes. Az internet ingyen van, tele van nagyon jó oktatóvideókkal, amik nem helyettesíthetik az élő oktatást, de nagyon sokat segíthetnek. Én is így tanultam meg, suli nélkül, annyi az egész hogy egy kicsivel keményebb munka, de higgy nekem úgy is meg lehet csinálni:)
  • Zsil
    osztom a véleményed :)
  • Toto652
    És hozzáteszem, hogy nagyot dob a fejlődéseden, hogyha elmész egy grafikus suliba...
    Egy portrérajzolásnak sok szabálya van... kb a negyedére ha emlékszem :D
    Szóval én azt mondom: Akaraterő, kitartás, suli, gyakorlás!
    Suli után meg csak a maradék három, de azt mindig!
  • lightjack
    Valamilyen szintű tehetség szükséges hozzá, de mondhatni, hogy a tehetség 2% a gyakorlás pedig a 98%. Szóval ha gyakorolsz gyakorolsz gyakorolsz, akkor egy idő múlva jól fog menni, de mivel a portrérajzolás az egyik legnehezebb terület a rajzolásban, ezért sok sok gyakorlásra lesz szükséged, mint bárki másnak! Nyugodtan tölts fel pár rajzot, aztán segítünk ha kell!
  • doxadmin
    Üdv

Kérdezném én mint szkeptikus hobbi rajzoló, hogy a(z) (élethű) rajzolás tanulható képesség vagy felesleges erőltetni hogyha valaki nem ezzel születik?

Ez nálam inkább hobbi lenne mint életcél/hivatás, de hiába próbálom alkalmazni az összeolvasott dolgokat De a lerajzolt tárgyak és kép alapján lerajzolt személyek inkább hasonlítanak egy zombira, mint arra amit le szeretnék rajzolni. Youtube tele van portré rajz videókkal, ahol az alap kontúr vonalak máris visszaadják azt amit az illető le szeretne rajzolni (legyen személy v tárgy), és az árnyékolás meg hab a tortán.

Köszönöm.
  • Toto652
    Köszönöm!

Nos, egy barátom ajánlotta, hogy itt érdeklődjek, mert itt csupa jófej ügyeskezű emberke van! :)

Egy rövidke animációs szösszenetet szeretnék összedobni.
    Teljesen egyszerű a sztori, amolyan mintha egy teljes filmből egy jelenet lenne.
    Tradicionális animációs filmecske lenne, és hátterest keresek!

Ez a terület nem az erősségem, ezért kérek ehhez segítséget.

Talán nem meglepő az sem, hogy ez egy full ingyenes projekt!

Ezt a jelenetet megálmodtam, és úgy érzem meg kell csinálnom, de azt akarom, hogy tökéletes legyen, az pedig egyedül kivitelezhetetlen :)

Már mindenki megvan, csak a háttérrajzoló hiányzik.
    Akit érdekel a dolog, szeretne/van ideje segíteni az küldjön privátot.

Köszönöm!
  • Tempest
  • lightjack
    Persze nyugodtan írd le te "nagybaszó":'D
  • Toto652
    Üdvözlök minden kreatív grafikust!

Olyan kérdésem volna, hogy ezen a fórumon szabad e segítséget kérni... de úgy, hogy pölö: egy projektbe keresek segítőtársat?!
    Ha szabad, leírom a feltételeket, meg minden, hogy miről is van nagybaszó. :)

Köszi!
  • Tarc
    Köszi,
    igen, a kompozíció szándékos, ha a frame simán az egész autót mutatja, unalmas lehet egy idő után.
    Így az utolsónál a Smoking Skills logo volt a hangsúly, a másodiknál a rengeteg karakteren (200+!), mindkét rajz referencia képe teljes autót mutat, direkt közelítettem rá :)
  • lightjack
    Tarc nagyon tetszenek az autók, szép a kidolgozás, grat hozzá! Nekem az utolsó előtti előtti és az utolsó előtti tetszik a legjobban. Az utolsó kidolgozása is príma, de valahogy csak az autó hátulja, hiányzik nekem az eleje, szal ott csak a kompozícióba tudok belekötni, de am az is príma:)

Valaki szokott airbrushozni? Most vettem egyet, és azon gondolkozom hogy milyen festéket használjak hozzá? Sima akril jó? Ha az beleszárad akkor ecsetlemosóval ki tudom tisztítani? Valaki aki aribrusholt már életében pls segítsen! 2 ember 2 különbözőt ajánl. Egyik magyar azt mondja hogy olyan festéket használjak, aminek a higítója és az oldószere ugyan az, a másik (Drew Struzan) meg azt mondja hogy simán mehet bele az akril, mert az gyorsan szárad és lehet rá tenni a következő réteget. Szóval nem tudom. Drew Struzanban jobban bízom, de a magyar meg nagyon ajánlja a kifejezetten airbrush festékeket. Szal esetleg ha valaki tud segíteni akkor pls segítsen ebben a kérdésben! Köszi:)
  • Tarc
    Pasztellt használok színesekhez, pont fordított sorrendben raktam be sajnos, a lentiek az újabbak, az alsó S15-öst Raw sienna árnyalattal sikerült (magyar nevét nem tudom) kis narancssal keverve, míg a legfelső sima színes ceruzával (nem is lett a legsimább)

A pasztell elég puha így könnyen maszatolódik, de imádok vele dolgozni és azzal fogok a jövőben is

köszi!
  • Tomika boy
    Üdv!

Mivel csinálod a verdákat??
    Milyen színes??
  • Tarc
    Pár más témájú rajzokat is berakok majd, egyelőre elég ez a pár autó a hely miatt :)

tarcdnb.deviantart.com
  • Tarc
    Sziasztok!

Gondoltam megosztok pár rajzomat, nem tudom mekkorában fogja beszúrni, nem akarom elfoglalni a fél oldalt :)

• Tarc
    Jó lesz, csak nagyon látszik hogy másolva van lapról, gyakorolj szabadkézzel való rajzolást, sokat segít!
  • Tomika boy
    Alakulgat:)

• GLaDOS99
    Jól néz ki :)
    Szerintem grafittal is jól nézne ki :)
    Én mindig grafittal dolgozok, sosem használok színest, csak a szemeknél :)
  • Tomika boy
    Kár:(
    Akkor maradok a grafitnál:D:)
    Azért köszi!

Am elkezdtem A3 as méretben egy Scania 6x2 est!
    Kemény dió lesz!
    Ez eddig egy 55 perces sima vázlat!
    Vélemény jöhet!
    Szerintetek jól nézne ki feketén fehéren?Vagyis grafittal?

• Looooser
    jah van... jó pár ezer pénzért.... röhely, bementem papír írószerbe 3H-tól 8B-ig vettem ceruzákat majdnem két ropit hagytam ott...
  • Tomika boy
    Sziasztok!

Az érdekelne engem hogy van e olyan színes mint a grafit ceruza!
    Vagyis olyan szépen fog nem olyan szakaszosan mint a szines!
  • tigeroo
    köszöntem a második linket, itt van az alapján , 1 óra alatt meg is volt :)

• Aquir
    gogel:)
    ilyen
    olyan?
  • tigeroo
    topik up!

valami jól kinéző deer tutorialt tudtok adni? (fotorealt)

amiben szemből van ábrázolva

(találtam youtuben jókat, de hátha ti tudtok jobbat), esetleg képről képre tutorial is jöhet
  • shapefromhell
    először kézzel megrajzolom, beszkennelem, onnantól photoshop:)
  • Subakka
    naggyon durva :D elvont de tetszetős :) milyen programmal lehet képeket pólóra rakni? vagy ezek a képek csak sima ps?
  • Aquir
  • shapefromhell
    sziasztok, egy-két rajzom pólón, továbbiak: facebook.com/shapefromhell

• Tempest
    Wacom Inkling
  • Looooser
    összességében jó, nekem tetszik.
    csak egy kis tipp, a sötét bőr jóval kontrasztosabb és kontúrosabb vonásokat tud adni, a test bármely részén. példának okáért ha egymás mellé állítunk két embert egy hófehér embert és egy sötét bőrű embert ugyan azokkal a paraméterekkel, akkor a sötét bőrű ember sokkal izmosabbnak hat mint a fehér társa, de ez csak "optikai csalódás" mind ezt csak a sötét alapok hozzák létre. ezért is lehet jó rajz alap ha kicsit sötétebbnek viszed az alapot és akkor tudsz játszani a kontúrral és a kontraszttal és az árnyékokkal, így jobban kitudsz emelni egy részletet, mondjuk ennél a kisfiúnál a szemét lehetne így kiemelni hisz ha egy picivel sötétebb lenne a bőr a szeme fehérje kicsit "kirikítana" a többi részletből, és kitudod vele hangsúlyozni a ragyogást belőle, de ez csak az én véleményem én ilyennel kísérleteznék.
    csak így tovább :):):):)
  • mumeen
    http://i40.tinypic.com/14y3dio.jpg
    Tegnapi fél-háromnegyed órás munka...Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
  • lightjack
    Kösz kösz:)
  • MANOWAR
    Szép lett gratula!
  • Zocsi
    Csoki,
    Azoktól kérdezném, akik digitáblát használnak, hogy az új, 3. generációs bamboo-ról mi a véleményük, esetleg próbálta-e már valaki?
    Köszi,
    Z
  • SMGBAS