Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
fogalmam sincs:) én is csak a googlellel kerestem a válaszokat. biztos van pár helyen
"Én a legközelebbi autós boltba vettem. Üvegszálas mûgyanta egy tégely 1000 ft körül volt."

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

lightjack
És nem tod véletlenül mennyibe kerül?

Aquir
autósbolt pl.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

lightjack
És hol lehet ilyet kapni? Praktiker? Vagy vmi barkácsbolt? Esetleg vmi autós boltban?

Aquir
üvegszálas mûgyanta

lightjack
Vmelyikõtök tudja hogy ez mi lehet? (mármint a Fiberglass Resin)

Aquir
Ez a channel érdekes lehet festõknek :)
Akinek akadozik, állítsa a szinkronizálást 10 secre a More-nál.

Looooser
hát azért ez az autós fényes festék drága muri tud lenni

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
Értem, köszi. Nem gondoltam sem airbrusshal sem pedig ecsettel szép lassan felvinni hanem ilyen spray-es festékkel mint itt:
http://www.youtube.com/v/MI7AfUluab8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
3:50-tõl. A lehetõ legolcsóbban szeretném kihozni, nem akarok olyan sokat erre áldozni, csak megláttam és megtetszett az egész, de ha vmi horribilis tízezer forintokat igénylõ dolog ez akkor felejtõs (habár ezt nem hiszem - kartonpapír, gyanta, üveggyapot, vmi szürke hézagkitöltõ és festék - talán ez kijön 4-5 ezerbõl).

Looooser
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_513.html

mástopic más oldal nézz körbe itt is lehet hasznos tanácsokat találni

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Looooser
ha Air brushal csinálod akkor ja drága ha modell festékkel és kézzel fested akkor occób picinykét (viszont azzal nagyon korrekteket lehet csinálni képzeld el az Iron Man maszkot fehér alapon piros matyóhímzés mintával egyenesen beteg ), végülis olyan ez mintha egy autó kasznit csinálnál saját kezûleg. Epoxy Gyantákat keress árat nem tudok :)

lightjack
A festést gondolom hogy nem egy olcsó dolog, azt láttam egy másik videóban hogy lefújátk vmi csillogós cuccal, aztán rá a festéket és utána lakk. Az az üveggyapot paszta az mi is? És mennyire drága?

Looooser
alapjáraton hogy maga a papír tartása keményebb legyen javallt, hogy kartonra nyomtasd, annak alapjáraton van egy tartása. üveggyapot autós bolt/autó tuning bolt és az ott használatos üveggyapot kenceficét kell megvenned (nem túl sokat tudok róla csak amennyit ilyen mtv-s tuningolós videókban láttam), ezekkel szokták pl néhány külsõ elem javítását végezni, vagy a hangszórók/mély ládák keretét szokták ezzel formázni a quick sand-részét ne kérdezd talán hogy sima-egységes legyen homok fúvózták, neked nagyon finom dörzs papír is megteszi (occób :) ) a festéshez meg modell festék (hát igen ez a drága muri meg az üvegyapot paszta)

lightjack
Igen köszi a segítéget, az alapokat akkor értem. De láttam interneten egy videót, ahol ugyanezzel az alappal csináltak különbözõ sisakokat. Itt van pl a vasember:
http://www.youtube.com/v/QkCwnKAnVuY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
A kérdésem az, hogy hogy a fenébe lesz papírból ilyen kemény cucc? Nem tudom hogy mit kéne meg hogy hogyan, vmi üveggyapotról olvastam, de fogalmam sincs hogy kéne felvinni, mennyit, egyáltalán bármit is hogyan kéne csinálni:/ Errl tudsz/tudtok valamit?

Looooser
no nem egy nagy matek ez a pepakura, te is csináltad már kicsit olyan mint az origami de mégse itt is a lapot hajtogatod, (egy elõre megrajzolt struktúra szerint) csak az origamiban nem ragasztasz itt meg igen méghozzá annyit mint a fene :)
-Hogy mikor csináltad? egyszerû általános iskolában, dobó kockát papírból mindenki csinált
méghozzá ezzel a vetülettel:

röviden ennyit a legegyszerûbb történetérõl, nah most, hogy kicsit retroban felidézted ezt a kis kockát, jöjjön a komolyabb fele, hogy miben is rejlik a pepakura.
nem tudom mennyit konyítasz a 3D tervezéshez, az egésznek az alapja a polygonok össze tettségén alapul, minél erõsebb egy tervezõ gép annál nagyobb számú polygont tud össze tenni, ezt gondolom te is észre vetted ha játszasz/szottál játékokkal hogy régen egy játékban a gömb inkább volt dodekaéder mit gömb amit már az új játékokban ténylegesen lehet gömbnek nevezni. A legtöbb tervezõ programban az alap kiinduló polygon egy kocka, ennek a felületét hálózással több részre lehet bontani. A háló vonalai lehetnek a késõbbi formázás során az él vonalak, míg a vonalak találkozásai a késöbbi csúcspontok. ebbõl következik hogy minél nagyobb számú hálót hozol létre annál bonyolultabb illetve kifinomultabb formát tudsz létrehozni. A pepakura is ebbõl alakult ki, "ha a gépen létre lehet ezt hozni lapokból, akkor miért ne tehetném meg ezt én is a való életben", a az elsõket úgy hozták létre hogy még a 3D tervezõ programban a fõbb élvonalaknál szétbontották a poligonokat, a fõbb csúcs pontokig majd egy egyenes lappá alakították a polygonokat ügyelve arra hogy az arányék és a méretek ne változzanak, mindezek után kinyomtatták, és kivágták, lehetõségekhez mérten kis füleket hagyva hogy össze ragasszák õket. Ma már erre a célra ha jól tudom külön kifejlesztett program is létezik (nem száz hogy pont ez a célja de valamelyikben van már erre lehetõség).
és most tessék egy két alap:
ha már SW fan vagy akkor tessék a StormTrooper alapja

és ewgfy viszonylag egyszerû, de már össze tetteb alap a gömb

csak egy tipp minél nagyobb lapra nyomtatod ki annál könnyebb kivágni, és értelem szerûen nagyobb is lesz a test (vigyázz az arányos nagyítással ;)
Remélem nem untattalak és segítségedre voltam

lightjack
Tudom hogy nem rajzos dolog de: vki ismeri a "pepakura" nevezetû modellezõs stílust? Ha vki tud errõl vmit írja le pls!

<#wow1><#wow1><#nevetes1> Nagyon Durván nyomatja :O<#szeret><#wow1><#wow1>
lightjack
Ejha, szép szép!!!

Aquir
idevaló

http://www.youtube.com/v/6yVhTyPaaLQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

lightjack
Kösziköszi:)

lightjack
Jahh:D:D Ups:D

MANOWAR
A tiedre te félörült :)

Looooser
elsõ osztályú lett!

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

lightjack
Mármint melyikre? :>

én ere a képre: 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000009
pontot adok :P:P<#worship><#taps><#taps><#taps><#vigyor2><#nevetes1><#vigyor3>
MANOWAR
jaja ebben aztán van minden de egyiket sem viszi túlzásba, nagyon baba alkotási vannak.

Malakai
Vegyesbe tolja, ha minden igaz, szkennel és gépen még hozzányúl.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lightjack
Köszi, eredetileg airburshoztam, de túl sötét lett a kard, így lefestettem és hagytam az airbursht és megpróbáltam anélkül, hát ez lett belõle, de meg kell hagyni nekem is tetszik:)

Más: láttam egy oldalon egy rakás fantasztikus képet, de nem tudom hogy azt az illetõ számítógéppel vagy kézzel festette e. Egyáltalán lehet ilyet festeni kézzel? Mi a véleményetek számítógéppel vagy kézzel van csinálva?? Na itt az oldal, katt a portfoliora, és mondjuk nézzétek meg az SW témában a 6. 7. vagy 8. képet. Na ezekrõl beszélek. Vélemény???

MANOWAR
Szép lett, a fénykard kialakításért plusz egy pont.<#eljen><#taps>

lightjack
Köszönöm mindenkinek:)

szep munka :)

the world is mine

Subakka
nagyon jó lett! gratu :D

&#3232;_&#3232;

<#nevetes1><#wow1><#wow1><#wow1><#wow1> AZTA MINDENSÉGIT... Nagyon jó lett :D Garat :P <#szeret><#worship><#worship><#nevetes1>
SMGBAS
F*sza lett! :D

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

lightjack
Nah tegnap végre végeztem az egész a festménnyel, most az SW témát kicsit pihentetni fogom. Na akkor itt a kép:

Dynamic
"If you check when he is drawing the first window, the pen had gone to "sleep" (you can tell by the receiver not lighting up green when he starts drawing)."
;)
Malakai
Azon persze nem akadt fen a ficok, hogy az egyik ablak eltûnt. :P

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dynamic
Jobb kezes vagyok:) Ha jobb oldalra rakod szerintem azzal sincs gond. A Grasshoppernél ki lehet majd próbálni a tollat, de szerintem csak akkor, amikor megérkeznek az elsõ darabok(2 hét).
Itt van egyébként egy teszt videó. Úgy tûnik tökéletesen mûködik a cucc:)
MANOWAR
Nem tudom te milyen kezes vagy én balos, de tuti nem felülre raknám hanem jobb oldalra a kéztakarás miatt.:) Be kellene ugranom kipróbálni a cuccot.

MANOWAR
Mindenképpen oszt meg velünk a tapasztalatodat róla, kíváncsian várjuk!<#eljen>

Dynamic
Végre itt nálunk Mo-n is lehet rendelni Inklinget. Az ára nem vészes külföldhöz képest(44k), bár van ahol pl. 55-ért árulják. Valószínûleg beruházok egyre. Igaz az elsõ szállítmányok leghamarabb 2 hét múlva várhatóak, de ezt már fél lábon is kibírom :)
SMGBAS
Azért kíváncsi leszek rá, hogy hogyan oldod meg a kardot. :D

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

lightjack
Nah vasárnap sikeresen elcsesztem a festményem legelegutolsó lépését, a fénykard megcsinálását. Sajnos kezdhetem elõröl, lefesteni azt amit összespréztem, és megint az egész fénykardot...:@@@@@@@@@@@

A papír az meg tök olyan lett mint az eredeti:)

SMGBAS
Amennyire meg vagyok fázva örülök, hogy ennyit ki tudtam préselni magamból :D

Subakka
én spec azt hittem h összegyûri és az árnyékokból egy arcot vagy alakot fog kihozni :D

&#3232;_&#3232;

MANOWAR
nemá sokkal többre vagy képes!!!! <#eplus2><#nyes><#idiota>

SMGBAS

MANOWAR
Aki tablet-et használ az a monitort gyûrje össze :)

Aquir
http://www.youtube.com/v/zZdkjjj3Rg0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

SMGBAS
Rendes rajzokra nekem sincs idõm, lefoglal a karikatúra meg a webcomic.
Pár napja kezdtem bele egy új hülyeségbe aminek az fba nevet adtam :D
Unalmas percekben le tudom kötni magamat vele :D