15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#9717 Amúgy szerinted meg leet szokni az egérrel rajzolt képeket? Úgy értem, hogy ha sokáig rajzol valaki tablet nélkül csak egérrel akkor hozzászokhat-e annyira mintha tablet lenne. -
#9716 tökjó:) csak a haja tele van hosszú korpákkal:) -
#9715 Akartam a haját finomítani, de már szinte görcsölt a kezem, így nagyon elment tőle a kedvem... Majd valamikor finomítgatom még! -
#9714 Megcsinálnám a haját teljesen mert az is egy jellegzetessége, de amúgy szerintem f*sza -
#9713 csak az arc szőrzet a sok amúgy nagyon jó -
#9712 Na még egyszer.
-
#9711 Wolverine... Nos. Eléggé gázos lett. Most először "festettem" teljesen egérrel... :\
-
#9710 Még mindig csak egér :/ -
#9709 kössz a tippet :) -
#9708 Egér vagy tablet? -
#9707 Pár pc rajz. A cannabist ne vegyétek bele mert ment Ps topikba is csak lusta voltam külön feltölteni. Mostanában nagyon megfogott az ilyen szabályos vonal nélküli cucc. (: -
Midas #9706 Mindketot hasznalom attol fugg mit akarok csinalni, eddig azert nem regeltem devre mert van sajat oldalam de lehet fogok. -
#9705 @Midas: Szerintem király lett a skeccs! :) Amúgy PS-t vagy Painter-t használsz?
DevArt-ot meg ajánlom! :D -
Midas #9704 Pm ment. -
Midas #9703 Kosz m8 :) nem vagyok regelve csak gondolkoztam rajta. -
#9702 Nagyon tetszenek, az ilyen szkeccs jellegű "festmények"... Vagy regisztrálva DeviantArt-ra? Ha nem mindenképp ajánlom, ha igen akkor pedig várom a linket... :D -
#9701 hajnál: felrajzolod a tömbösen, meghúzod a legfontosabb vonalakat íveket, rásatírozol egy alap világos tónust, ráhunyorítasz a modellre és felrakod a sötét foltokat (a vonalvezetés kövesse a haj ívét). Ezután összemosod kicsit és radírral visszaszeded a világos részeket. El lehet kezdeni szálazni keményebb cerkával (közben folyamatosan összemosni és radírozni ahol kell) és a legvégén puha cerkával mehet bele pár sötét ha kell. -
#9700 Nem is a rajzzal van a baja, hanem a sourceoddal.
Amúgy privibe dobhatnál nekem egy kis tech infót a tablet és brush beállításaidról. Hiába kísérletezek nem sikerül eltalálnom egy nekem tetsző minőséget... -
Midas #9699 Ezt igazabol csak melegitesnek csinaltam egy elnagyolt rajz gondolom ez latszik szoval nem volt cel hogy tokeletes legyen. -
Gabo #9698 Nem is lenne rossz. De...
De pl. a fotózásban az egyik legnagyobb baki amit portré készítéskor el lehet követni, hogy felülről érkező fényben fotózol. Ilyenkor a szemgödrök és az orr alatti rész túl sötét lesz. (Csúnya hitlerbajuszt kap mindenki...)
Ugyan ez a rajzokra, festményekre is igaz. A megvilágításra oda kell figyelni. -
#9697 csak a fül hiányzik nekem
-
Midas #9696 sikerult ma ket total fail rajzot ossze hozni ez kicsit jobb lett
-
#9695 köszi és tudom hogy tömböket kel, de ha egy elég részletes képet akarok csinálni, abb azért ládszódnia kella hajszálak futásának,és at brázolni nkem nem igzán megy :S -
#9694 ingen = igen, bocsesz :D -
#9693 Hát ingen, végül is a kubisták is csak "primitívekből" építkeztek. Voltam tavaly(előtt?) Bp-en a Picasso kiállításon a Szépművészetibe, és ott mondott a tárlatvezető kisasszony érdekes dolgokat az absztrahációról, meg a különböző témákról (pl. kártya, gitár), mint általánosan elfogadott többletjelentést hordozó dolgok. Megmondom őszintén, addig nem nagyon kedveltem a kubizmust, de pl. pont a szobraik kurvajók.
"Gömbösített" emberábrázolást én is próbáltam még korábban, a henger szerintem totál jellegtelen, viszont a kockásított megint érdekes, erre próbáltam utalni (A Vilppu-ban a megtekert törzset, ahogy mintázza a fószer, egészen izgalmas). Különösen jópofa szerintem ha íves felületeket élesen csonkolsz, hogy megkapd a kívánt hatást.
A hajformálásnál meg megint érdekes ez a tömegkezelési móka. Bár sok múlik azon, mit akarsz végeredménynek - ugyebár. :) -
#9692 kubizmus lényegében erről szólt:)
párszor egy szobrásztanár tartotta a rajzorámiat, tőle sokat lehetett erről tanulni, lényegében ő értette meg velem a haj rajzolását is, hogy tömegeket, tömböket kell figyelni és nem szálakat. | #9676 ez neked is ment:) -
#9691 Egészen érdekes ez a Vilppu Drawning Manual. Sosem gondoltam így az emberi testre - mint kitekert hasábok. Lehet holnap ki is próbálom, milyen így krokizni. :D -
#9690 oké kösz a tippeket:D -
Midas #9689 Azert nem rossz ha van en pl ha varost rajzolok akkor mindig folrajzolom horizontot es segedvonalakat, es a profik is altalaban ahogy neztem. -
Gabo #9688 A perspektivikus torzulás esetén a kockás lappal nem sokat érsz.
Az emberi testrészek egymáshoz viszonyított arányait, az egyes testrészeket befoglaló idomok (pl.: henger, gömb, téglatest) térben való torzulását kell megérteni. De még teljesen profilból vagy szemből rajzolva is éppen elég az arányokat jól eltalálni.
Melegen ajánlom Andrew Loomis könyveinek vagy The Vilppu Drawing Manual pdf verzióit levadászni a netről. (Valószínűleg boltban egyik sem kapható. Mindenképpen Értelmesebb letöltések, mint az éppen aktuális top warez...) Angol tudás nélkül is rengeteget lehet belőlük tanulni. -
#9687 Igen-igen. Testrész tanulmányok szintén nagyon fontosak. Száj, szem, orr, fül, kézfej, láb(fej), arc, stb... Különböző pózokból. Volt egy öregember (Pista bácsi) és őt kínoztuk tekintetünkkel. De jól bírta az öreg. :D -
Midas #9686 Meg is orultem volna sosem tudtam igy rajzolni :) de a kocka meg a szek jo otlet sot en pl volt hogy tele rajzoltam egy lapot pl csak kezekkel vagy csak szemet kulonbozo helyzetekben. -
#9685 Jah és még egy hihhetetlenül fontos dolog. Rajzoláskor úgy félóránként állj fel és nézd meg a rajzod távolról. Ezzel szembesíted magad, hogy hol tartasz, és megdöbbensz majd, hogy magadtól észreveszed a rajzban levő hibákat, aránytalanságokat. Valamint ez a kis 1-2 perces szembesítés kizökkent annyira, hogy tiszta fejjel tudd folytatni. ;) -
#9684 Én sem ajánlom, becsapod önmagad. Hozzászoksz, aztán üres lapon meg meredsz magad elé, hogy akkor most mi van.
@Ley Roland:
Elsőre tényleg nem rossz.
Én azt javaslom, hogy ne nyomd rá a ceruzát. Egészen finoman keresgéld a vonalakat, és ahogy egyre közelebb jutsz a neked tetsző formához úgy erősíted.
Arányérzék kifejlesztéséhez rajzolj kockát vagy székeket beállításban. Lehet, hogy kvra unalmasnak tűnik a dolog, de a kocka hihhetetlenül húzza az arány- és perspektíva érzéket, a szék pedig bonyolultabb térelemkapcsolatok összefüggéseinek felfedezéséhez szükséges. Ez ugyanígy fontos egy emberi alaknál is. Ugyanis jó emberrajzot készíteni talán a legnehezebb. Ehhez érdemes sok krokit készíteni. Nálunk suliban ez úgy ment, hogy akt órán minden első óra arról szólt (3 óra volt egyben), hogy 10 percenként fordult 45°-ot a beállított modell. Mindig ugyanaz a póz. Tehát kvázi így mindenki körbe tudta rajzolni ugyanazt a pózt, nem kellett állandóan helyet cserélni. Ez nagyon geci dolog, főleg ha tapasztalatlan vagy, ugyanis 10 perc egy krokira kezdőként nagyon kevésnek tűnik. És nem volt apelláta. A tanár tapsolt, a modell fordult, aztán szevasz. Minden krokinak egy A4-es lapot kellett kezdeni, és azt lehetőleg kihasználni. Aztán ha már kellőképp lefáradtunk, akkor 10 perc szünet után jöhetett a másfél-két óra rendes rajzolás, ami már A2-ben ment. Fincsi volt! :D
Szóval ha teheted minél nagyobba rajzolj. Azt mondanám minimum A3-as tiszta lap, mondjuk dipa. :) -
Midas #9683 Igen az a legjobb ha ember alakokat figyelsz meg kulonfele poziciokban pl googlban is keresgelhetsz eleg sok forras kepet talalhatsz rajzolashoz, es leirasokat hogyan tudsz aranyosan rajzolni mert az fontos. -
#9682 én is kockás füzetben tanultam megrajzolni, az arányok megtartásának megtanulásához nagyon jó tud lenni -
Gabo #9681 Javaslom, hogy mielőtt emberalakot kezdesz rajzolni, tanulmányozd a művészi anatómiát. Ez még manga figurák esetében is szükséges!
A figurád esetében túl széles a csípő, aránytalanul véznák a karok és a lábak, az ujjak és a kéz pedig lehetetlen formákba hajlik.
Ezen kívül légy magaddal szemben annyira igényes, hogy ne kockás füzetbe rajzolj. Használj rajzlapot vagy vázlattömböt. -
#9680 nincs mit .) -
#9679 oké :) kösz a tippet:D -
#9678 jah igen egy tipp ha mangát rajzolsz legyen hegyes a ceruzád, vékonyabb kontúrt tudsz húzni, és egy vonalon ne menj át töbszörcsak h nem mszály, így szebb képet kapsz :)