Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem tetszik. 😊

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

<#eljen><#vigyor3>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

lábamra kérek de csak ha jól megy, köszy.

Kovács legény
jódolog a mélyvíz😊
majd a szomszéd bácsin mikor bevan állva gyakorlok ha megveszem a cuccost hozzá, néz majd nagyokat reggel hogy hogy került rá😄

www.czekoart.hu

Kovács legény
hmmm azthiszem anyagi megfontolásból elnapolom egyelõre a dolgot, emberi bõrön nem hiszem hogy csinálnám, egy jó darabig ,igazából csak kipróbálnám és mutyiznék vele otthon😊

www.czekoart.hu

én 2szer varrtam banánhéjon,utána már emberen,abban a szerencsés helyzetben voltam h egy siófoki szalonban készithettem el az elsõt teljes profi körülmények között.Még az embert is rábeszélte a tetoválólány hogy varrasson velem ,belement és azóta is tetoválok.
a gép kb 60ezer/késõbb 2-3 gép kelleni fog+csõrök,markolatokat 20e-bõl megveszed+trafo,pedál 40kb+könyöklõ,profi lámpa,kozmetikai szék berendezés húzos,de én csináltattam,ugy olcsobb+fetékek drágák,tûk,kupakok és rengeteg fogyóezköz.vegyszerek--na és a sterilitás-kell egy ultrahangos tisztitó+autokláv kb 50 a steril,30 az ultrahangos,ha te forrasztod a tûket!vehetsz steril tüket,de a csõröket sterilizálni kell.icsõröket markolatokat-vegyszerekkel....festékekre alpból 50e,ha felszereled magad szinekbõl.persze ahoz h banánhéjon,v disznóbõrön gyakorolj nem kell ennyi minden,de vannak kezdõ szettek amiket kb 70körül árulnak cégek,na azt nem szabad megvenni.mert egyszer kell venni mindent külön,ami alkalmas kell h legyen h emberi bõrön dolgozhass majd és ne kelljen késõbb lecserélni!persze fejleszteni itt is kell folyamatosan késöbb ahogy van rá cash,határ a csillagos ég....meg még rengeteg dolog!
Kovács legény
Banánhéj????
Mennyi egy alap tetováló szett? Régóta gondolkodom,hogy azt is megtanulom, és ezt is otthon ismerõsök segítségével,könyvbõl és netes infókból😊
A végén reneszánsz ember leszek, már a mûkörmözés is egész jól megy, bár az csak azért mert megmondtam asszonynak hogy nem fog annyi pénzt kibaszni az ablakon a mûkörmösöknek és megvettem minden kelléket hozzá😄
Úgy vagyok vele amit az ember megtud csinálni sajátkezüleg azt tegye is meg, még jobb érzés is. Kár hogy sört nem tudok fõzni😊

www.czekoart.hu

igen,ez jim!nem a disznóbört javaslom,amin én kezdtem az a banánhéj,az közelebb van az emberi bõrhöz.tattoo,hát az is külön technika...kell kitartás,bõven+emberekkel dolgozni..nehézkenyér,de imádom!késõbb irok(
Kovács legény
the doors?😊

www.czekoart.hu

Kovács legény
tetoválás? na az érdekelne, szivesen kipróbálnám egyszer disznajbõrön😊
"sajna" nekem fõ állás mellett +asszony +portrézás +én is csinálok grafikákat nõi divat cégnek +barátok és a legvégére a saját kedvtelésre készült munkák. Hiába mecénás nélkül ez a sorrend, nagy igazság hogy magyarországon nincs élõ mûvészet mert aki abból akar megélni az éhenhal:'(

www.czekoart.hu

[/img]
[/img]
ez jó!!hátmég,ha befejezed,bár tudom h szakkörben is max 4,5óra van egy rajzra/igaz volt h Rembrant 15 évig csinált 1 képet/hasonló cipõben járok szintén lakás+rezsi...mondjuk tetoválásból megélek,és mellette csinálhatom amit akarok,se fõnököm...semmi+grafikai tevezések,ha éppen kell+egy nõi divatcégnek készítek grafikákat,tehát én is több lábon állok,valahogy azért kijövök!fõ a lelki szabadságom!nekem inkább a grafikai oldalam erõs,tanulmányokat nem sztm,de tudom h rengeteget segít!ha bármi van amiben segíthetek,akkor segítek.egy kisebb kiállításom volt,nem vk egy manager alkat😊+elég sok dolgom akad minden napra.üdv!majd még benézek
Kovács legény
Van nem fényképrõl készül is, bár ez elég régi 5-6 éves kb😞

www.czekoart.hu

Kovács legény
Olajos György tanárom is Munkácsy díjas az összes volt tanárom jó mûvész ,de a mûvész tanár akkor sem tanít csak utat mutat,korrigál. Persze más a technikai kérdés mint az alkalmazott grafika, de ott nem mûvészetet akarják tanítani hanem az eljárást,a mûvészi tartalmat te rakod mögé. (érdekes hogy az alkalmazott grafika mennyire elvesztette a jelentését😊) Nem az iskolai tanulással van nekem a bajom, szerettem minden tanáromat, egyszerûen túl van értékelve. Iskola nélkül is mindent meglehet tanulni, olyan körökben mozogni, ismerõsökkel csináltunk egy mûvészkört elég sok kiállítást lebonyolítottunk több városban úgy hogy naív mûvésztõl kezdve mindenféle stílus + fotós képviseltette magát a csoportban.
Innen kiléptem, egyéb problémák miatt, most egy nagyobb sorozaton dolgozom amivel elkezdek házalni majd kiállítótermekben,galériákban esetleg keresek mûvészköröket. Addig portrézom, nem érzem gáznak a dolgot valamilyen szinten elkurvulás, de mindemelett gyakorlás is és mégiscsak fent kell tartanom egy lakást ami viszont pénz.
A ceruzáról meg nem tudsz meggyõzni, mert az egyik legjobb technika szerintem h-8b-ig😉

www.czekoart.hu

ok my friend!részben egyetértek veled,de tanulni azért kell mert én rengeteg szabályt""(jó értelemben)tanultam meg.attól ha otthon csinálod,és nem konzultálsz,akkor belenézed a hibáidat a rajzba,mindenképpen jó ha tanul az ember+30szk tehetség 70 szorgalom,munka-sztm.ha több inger ér,elöréébb van az ember.a mesterektõl meg azt fogadod el amit gondolsz(leszámítva a vaskalapos,extrém,nehezen kezelhetõ"tanárokat-egyéni nézeteltérések mindig lehetnek)ja és nem elõnybe részesítik az egyik technikát a másiknál,csak a ceruza tényleg nem szerencsés,de persze használni kell(pl-scannelni is szarul lehet...),de tény h szénnel,krétával kontrasztosabb,teresebb,drasztikusabb a hatás.cerka 8b-tõl .felfelé".bizonyos fázisokban kell is használni(puhát is).bizonyítvány az tényleg nemszámít!a müvész szót én sem használom😊modellrõl azért kell dolgoznod,mert tudod h mekkora különbség van,fotóhoz képest,sokkal nehezebb,ugyanis fotóhoz nem kell tértlátás!én soha nem lennék képes a megrendelõ izlése szerint alkotni-fõleg h nem ért hozzá,sõt tudod h milyenek..én magamnak alkotok,aztán tetszik,nemtetszik vknk az nem érdekel,akkor inkább nálam rohad meg a mû.de álltalam nagyra becsült kortársak véleményét,kritikáját elfogadom.az absztrakcióról az a véleményem h akkor elfogadom,ha tulvan mármindenen az illetõ,lássd Picasso-korai portrék...,de ha az akademikus rajztudás nincs meg akkor nekem ne absztaktkodjon,mert az csak gyerekrajz lesz.nem mindenki van betyepesedve a tanárok között,de van ilyen is.igen nem matek a rajz,de rengeteg grafikai szabály van,amit persze felrughatsz,de vagy ösztönösen,vagy direktmódon megjelennek a festményekben,pl kompozício,technikák,esetleg magas,mélynyomás(volt szerencsém Kéri imre-Munkácsy dijas-ne értsd félre,de van rutinja az öregnek. mellett beletekinteni a litótól a rézmetszetig,na ezekre a dolgokra otthon nem nagyon jön rá az ember.-örülök h tudunk dumálni
Kovács legény
jah ezt meg kifelejtettem, tanáraim egy része:
Nagy Géza, Dóka Zoltán, Olajos György, Ürmös Péter, Kiss Zoltán

www.czekoart.hu

Kovács legény
A festést,rajzolást meg lehet tanulni tény azt hogy mûvész legyen valaki soha, innentõl kezdeve tök mindegy hogy milyen bizonyítványod van a fiókban, nem egy mûalkotó embert ismerek aki sosem tanulta és nagyszerûeket alkot. Keveset számít részemrõl ki milyen iskolába járt kitõl tanult, ha folyamatosan gyakorol és képezi saját magát simán kenterbe veri azokat az 1000eket akik kitörölhetik a hátsójukat a diplomájukkal. Amúgysem szerencsés egy nagy mestertõl tanulni, behódolni az elvárásainak. Sosem érdekelt semelyik mesterem akarata, többnyire inkább felrugtam a szabályaikat. Ez nem matematika amit meglehet tanítani, ezt egyszerûen gyakorolni kell és más élõ/holt mûvészektõl "lopni" az ötleteket technikákat míg ki nem fejlõdik a saját fõ stílusod ami folyamatosan formálódik tovább.
Elég nagy butaságnak tartom, hogy bárhol is olyat tanítanak,hogy az egyik eszköz jobb mint a másik. Nem lehet egy lapon említeni a ceruzát a szenet a krétás a tust stbstb. Mind más és más. Habitus függõ hogy ki mivel szeret alkotni és mivel mit tud hozni. Ez is tipikus példa arra hogy betyepesedett õskövületek tanítanak még mindíg mindenhol és soselátott mértékû beltenyészet folyik a képzõn ,de leginkább az iparon.
Ezért sem mentem a képzõre minden évben végignéztem a végzõsök munkáit és azt kell mondjam hogy színvonaltalan gyötrelem az egész ami ott folyik
A rajzok mind fényképrõl készûltek, megrendelésre, a stílusuk olyan amilyen,a megrendelõ ízlését elégítik ki. Rég nem foglalkozom élõ modellekkel, azokkal csak a baj van én meg szeretek kényelmesen nyugodtan dolgozni.

www.czekoart.hu

akkor a meglátásom:kezdenék a jó dolgokkal:a nõi arckép jó,ahogy van!jó a modellrõl is/kalapos/viszont a kiskutya,gyerekportré,nahát az ami síkban van+ceruza annyira nem szerencsés,ezt mindenhol tanítják,jobb a kréta vagy szén!fotórol én csak akkor dolgozok,ha nincs modellem!a legtöbb rajzod igen fotógyanus!a nõ a rózsával erõsen giccsbe hajló!a páros képen az anatómiát jobban meg kellett volna figyelni,de ami kissé zavar,az maga a téma,nem tul nagy fantáziára vall,mondhatni kifulladt!a ház lehet h igy nézett ki,nem tudhatom,de akkor az építész hibázott!h igy elcsuszott a tetõ.az h ki hol végzett az sajna számit,nem mindegy h mondjuk 7-8 évig milyen közegben fejlõdsz és te is tudod h a rajzot,festést tanulni kell!a legjobb ezek közül a "parasztbácsis portréd,de ebben a beállításban még ballra kellett volna "csalni a formát!ezt nem mondta a mestered?igy rossz a kompozíció,pedig a "kivágással indulminden!de remélem nem bántalak meg,te is tudod h mindenkinek jót tesz ha konzultál minél több emberrel!segítõ szándék vezet!remélem rugalmas vagy és nem sértõdékeny,én is elfogadom...te is...én Pállfi györgytõl tanultam grafikát(mie),biztos ismered te is,õ nagyon penge,Szegedi-tõl festést(mke)õ egy absztrakt,keress rá ha érdekel-eventus/eger/-Budaiba végeztem gr szakon,de ezt nehogy félreértsd,csak sokat számít h kinek a keze alatt formálodsz/pl tollrajzok nagyon távol állnak az izlésemtõl/kb ennyi igy hirtelen,béke barátság,fejlõdés!hajrá!
Kovács legény
pár festmény:

www.czekoart.hu

Kovács legény
Örülök hogy bírod a kritikát, az hogy ki hol végzett nem befolyásolja a térlátást😉 Amúgy díszítõfestõ,restaurátor,grafikus és festõ vagyok a mûvészt direkt nem tettem oda, az majd talán 20-30év múlva leszek.
Részemrõl mûvész akire felnézek többek közöttNagy Géza festõ pedig a nagy orosz Ilja Repin továbbá Modigliani Picasso és sorolhatnám a végtelenségig.
A fejlécemet meg nem szídni, úgy jó ahogy van!
pár rajzom:

www.czekoart.hu

[/img]
na ezek lennének.töredék a munkáimbõl,remélem nem baj h nem rajzok"most találtam ujra rá erre a fórumra,ezért pár kép...
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
viszont a fejléced" a grafikai tervezés legalja"rózaszín még nem lenne baj,de az a vergõdõ nõ szánalmas!nem bántásból😊én bírom a kritikát,remélem te is!de tényleg nem láttam rajzot tõled!más rajzát nem küldeném be!abszolut kedvencem:Kokas Ignác...+sokan mások!küldök még egy pár munkámat...köszöntem!
a hátteret csak gyorsan ps be "fújtam,mert 4portré van egy hordozón és le kellett vágnom,aquarell amugy,elcsúszás az nincsen sztm,és nem érzem h síkban lenne,sõt sztm kifejezetten plasztikus 😊amugy hol végeztél?rakok mindjárt még mást!láthatunk tõled vmt?
Kovács legény
aquarell vagy tus?
alapjáraton jó karakteres lett,egybõl felismertem Danny DeVitot. Viccet félretéve😊 néhol elcsúsztak a dolgok, de a fõ gond hogy nem fordul az arc, síkban van mintha kilenne terítve.
A háttér viszont abszolút nem tetszik

www.czekoart.hu

[/img]
upsz lehet, hogy nem jó hleyre raktam, mert a 2. sz.géppel készült, részben:S
Hellosztok!
Új vagyok. Szeretek rajzolni, de nem igazán megy. Ilyesmiket csinálok. (Nem tanulom a rajzolást, csak hobbiból.) Nagyon bénák?😄

PJack
Nyuu-nak szvsz kicsit túl nagyok és erõsek lettek a szemei.
egyébként nemrossz(Y)

Pain is inevitable. Suffering is optional.

macleod2005
Fõiskolai elõadások eredményei:
sry a minõség miatt, csak teló volt kéznél

Ganma/Zombie Powder:

Lucy/Elfen Lied

(Fanatikusok kedvéért, nem az anime hanem a manga alapján)

KG21
megy a cool tv-n ez az MTV Exposed magyarra fordítva, randicsapda néven... mindegy bárgyú...

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

Kovács legény
ilyen mûsor?
barátokközt,jóbanrosszban? vagy mire gondolsz?😄

www.czekoart.hu

KG21
Aki látott már ilyen mûsort, az biztos értékeli azt a nemlétezõ történetet. Persze lehet csak én nézek ilyen szarokat D:

Kovács legény
csak azért nem értékeltem mert nem áll közel hozzám ez a fajta rajz, nem tudok hozzátenni semmi építõt😞
max annyit, hogy vázlat szinten van a kidolgozottság, határozottabb konkrétabb egyvonalak kellenének és ne legyen minden vonal egy vastagságú. De mivel úgy kezdted hogy "rég firkáltál", mindegy az egész, a lényeg, hogy élvezted😊
a történetrõl meg semmi, mert nemvan😛

www.czekoart.hu

Kovács legény
jah hogy szén, az más, azthittem sima grafit és scannelésnél lett ilyen😊
mi a méret?

www.czekoart.hu

KG21
ja kicsit tudok, bár ezzel nem foglalkoztam sokat 😄 Végre vki értékelte legalább 😊

csgery
Nekem tetszik😄 Látszik rajta, h tudsz rajzolni😄
Thx, ... Csak kieltem a szennel azt a vagyam amit grafittal nem birtam, h feketere eroszalokoltam par reszt 😄 jo is esett ...

terror.try.hu

Kovács legény
2 dolog egybõl szembetûnik
A baloldali hölgyeménynek kissebbre kellett volna venni a fejét. (érdemes kérni ilyenkor közös képet is, hogy lásd az arányokat)
a másik meg a kidolgozás elég durva nekem, nemtom hogy ez a szkennelésnek tudható e be
A bal oldali lánynak a szája nem jó, és ha egy fiatal nõt rajzolsz nem szerencsés a szem alatti ráncokat táskákat ennyire konkrétan megrajzolni, inkább csak tónusban érzékeltetni egy-egy halvány vonal még belefér. (Az emberi hiúságot kikell szolgálni egy portrénál is, szeretik gyönyörûen viszont látni magukat a rajzon😉 )

És azt kell mondjam, hogy sokat fejlõdtél!<#eljen>

www.czekoart.hu

terror.try.hu

KG21
rég firkáltam már hülyeséget 😄

KG21
azt csinálom, de õ csak brékeli a hártomat <#rinya>