15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • theone91
    Vettem két 6B-s Progresso grafitceruzát árnyékoláshoz. Jó választás volt? Darabja 200 Huf volt.
  • Sorius
    Azt hiszem ez a minimum :D
    Meg egy köszönöm.
  • tigeroo
    ezdejó! köszönöm!

igen ez a jobbagyféltekés módszert mutatja be :o)
  • Kovács legény
    jah és jössz akkor egy sörrel:D
  • Kovács legény
    jaja, akkor letölthető innen? fasza, csak kár, hogy melóból nem tudom megnyitni az oldalt:( otthon meg nincs most netem:'(
  • Sorius
    Hm, ez az a könyv amit #9897-ben ajánlottak. Én meg holnap akartam megvenni... most megspóroltál nekem 3000 Ft-ot...
  • Kovács legény
    ezt találtam, franctudja, hogy működik e, melóhelyen levan tiltva minden, úgyhogy nem tudom megnézni.
    LINK
  • tigeroo
    erre a jobb-agyféltekés módszerhez tudtok valami weboldalt adni? rákerestem de csak tanfolyamokat találtam...
    vagy valamilyen e-bookot..
    megköszönném
  • Buci
    Fekete-fehérben szeretnék maradni, csak a scannerem nem szereti a grafitot, mert világosítja. Pl amit linkeltem, annál a víz is be van grafitozva de a készen kb nem is látszik

Plussz szeretném megtartani h Mindent kézzel rajzoltam ezen (csak a scan által keltett hibákat, papír koszosságán javítottam PS-sel)

Megköszönném ha tudnátok vmi ötletet adni, h mivel kéne pl a nem fekete, és nemis szőke hajat érzékeltetni, mert úgy tűnik a grafit nem jött be... Esetleg éppen kifogyóban lévő filccel? vagy nemtom :S
  • Lazarus
    Ez fotosoppos kiszínezésért kiált
  • Buci
    hát nemtom ez elfér-e itt?
    szeretem ezt a képregény stílust, csak az a baj, h az eredeti rajzok jobban néznek ki, mert jobb a grafit, de bescannelve ilyen lesz, amatőrebbnek néz ki
  • htr93
    én esténként rajzolok pár órákat:D pl 9 30tól 11 30ig. vagy 10 től 00 30ig:D
  • Kovács legény
    Hú tökre változó, mérettől modelltől és kedvtől egyaránt függ.Meg nem is mindent dolgozom ki teljesen.

Ez a rajz A2 méret és kb 10 óra volt, talán több, nem tudom ,mert nem esténként rajzolok össze vissza pár órákat.
  • htr93
    nem tudok mást csinálni így hát már másolgatok egy ideje. de fogok is még, csak megfelelő képek hiányától szenvedek. mindent nem rajzolok le csak amivel ki akarok fejezni valamit és a legutóbi rajzom tökéletes ebből a szemmpontból. Talán csak 1-2 hónap mulva fogok rajzolni ujra..
  • Jano
    Nincs mit.
    Neked mennyi idő egy arc, háttér nélkül? Vagy pl. a #9940-es rajz en bloc?
  • Kovács legény
    Ehez viszont eszméletlen sokat kell másolni
  • htr93
    Én sem vagyok megnyugodva de még elképzelésem sincs rajzokról.de elatároztam hogy keresni fogom magamban a képeket.

É is fotószerűen akarok rajzolni:DD
  • Kovács legény
    Dehogynem, jelige: KOH-I-NOOR ;)
    pl itt van ez a régi munkám:
    rajz
  • Kovács legény
    Hát vegyél 80Ft egy ceruza
    5H-tól 8B-ig vegyél mindenből egyet és próbálgasd
    És ha nem tudsz már sötétíteni a rajzon akkor fújd le hajlakkal és már lehet is. (de radírozni már nem igen tudsz)
  • Kovács legény
    Ezzel nem értek egyet, szerintem első kőrben meg kell tanulni tökéletesen fotószerűen rajzolni, hogy aztán az ember művész lehessen, hogy is lehetnél nyugodt addíg amíg nem tudod megrajzolni azt amit elképzelsz?
    A portrérajzolás engem sem elégít ki, mellékes jövedelmet jelent ennyi, még csak nem is élvezem amikor ezeket rajzolom, de ha a saját képemen dolgozom ,nem kell görcsölnöm ha egy tökéletes szemet kell megrajzolnom.

Egy jó példa Picasso, megtanult mindent amit csak lehetett, tökéletesen festett,rajzolt és csak ezután vált igazi művésszé a kubizmusban.
    Alapok nélkül szart sem ért volna.
  • Kovács legény
    Köszi, akkor a könyvet meglesem, sosem árt ha az ember új módszereket tanul:)
  • htr93
    persze ide is jó és hasznos vélemeényeket kaptam, csak a technikai részére. van másik része is a dolognak. de mindegy, tényleg, átgondolva ezt nem kellett volna:D
  • htr93
    www.artagora.hu

remélem nem csináltam most semmi rosszat.

ide nagy művészlelkek teszik fel a rajzaikat.
    verseiket, festmények, kritikák, papírmasé, 3dmodellezés, minden ami művészet.

ha véleményt akarok, talán nekem is ide kellett volna felraknom ezt a rajzomat.
  • SMGBAS
    Ahha xD
    Aludtál?? xD
  • htr93
    nagykár. remélem nemfog csillogni a szkennerben, mint a grafit...

lehet hogy azt mondjátok hogy igen de talán akkor sem, és ti nem tudjátok de én igen, és nem mondom el, mert felesleges, pedig elszeretném. de lesznek mások akik majd csöndben maradnak mint ti, de a szemükbe nézek és tudom hogy értik.
  • LSL
    Az a baj a szénnel, hogy ütik egymást a grafittal. Sokkal fényesebb a szén.
  • SMGBAS
    Gondoltam, hogy nem egy full lapot csinálj így de azt se hiszem, hogy az egészet feketére szeretted volna. Azért mondtam ezt mert ez e legolcsóbb és egy csöves rotringceruzája mindenkinek van. ha nem erősen csinálod akkor a lapot se sérti. Nemtudom milyen hegyem van de nekem azzal úgy is lehet majdnemfeketét csinálni ha a koptatott részével rajzolok.

Az engem is érdekelne, hogy az a szénhenger mennyibe kerülne kb. Van egy de az már csak olyan 4-5 centi hosszú és eléggé nem áll kézre.
  • htr93
    nekem az ujjam is megfelel egyébként, de az tény hogy világosabbá teszi. de ha elég sötét lesz...végülis, a lényeg a rajzal kapcsolatban az üzenet. eljutott az üzenet? a rosszkedv?
  • Midas
    Vegyel szen ceruzad szepen lekapirgalsz belole pl egy kesel fogsz egy zsebkendot es elkened vele a kivant reszt matt sotet lesz csak ha kesz a rajz akkor le kell fujni lehet kapni ilyen spec lakokat is de neked megteszi a hajlakk is csak ne mozgasd mert az elfolyik egy darabig.
  • htr93
    már jó régen próbáltam. csak kis részeknél jo. eltudod képzelni hogy egész A!es rajzot így rajzoljak? egyébként is ez sértené lap felületét, nem?
  • SMGBAS
    Ha mindig a rotring hegyével csinálod akkor is lehet elég sötétet összehozni. Szal fogod az új helyed megcsinál vele egy kis területet és látni a helyen, hogy kicsit ferdén meg van kopva. Akkor fordítassz a rotingon 180 fokot, hogy pont a hegyes felével csinál és akkor megint elég sötét lesz.
  • htr93
    hm ez a radír biztos jó...

ti szereztetek már be rajzcuccost?

jah leugrok majd csak nem akarom hogy hülyének nézzenek amikor azt sem tudom mit akarok még venni.
    a videó angol ezért nem vágtam annyira. mire jó a H-s ceruza? pl 9-1 H és HB és B1-9 es ceruza pakk mennyibe kerülhet?
  • JackMeadow
    9b például mér elbaszot fekete meg puha is, aztan vannak még szénzerkák meg hasonlóak, leugrasz v iroszerboltba, v művészellátóba a közelben :) és biztos tudnak adni, sokal ecerub feketiteni
  • LSL
    Teljesen fekete felületet egyik sem fog kiadni. A lényeg, h minél puhább ceruzát használj. 5B és felette. De akkor is szürkés marad. Digitálisan kell utómunkázni rajta.
    ezt nézd meg. De ha van időd végignézheted az egészet, van benne pár jó tipp.
  • htr93
    kontúrvonalak? mármint a testek szélei? először raktam bele, aztán rájöttem hogy elrontottam, íagy hát kiradíroztam a részeket és konturvonalak nélkül újrarajzoltam. A sötétségbeolvadás a lényeg.

A legfőbb kérdésem tehát: Létezik valami rohadt sötét nagyon speckós kurvafekete ceruza?

van az a szürke, viszonylag drága ceruzaféleség amiben nincsen fa, csak a szélén egy vékony réteg, valami műanyag és az egész belseje valami szén féleség. vagy nemaz? olyan ceruza való a nagyon mély fekete rajzolásához? mi a neve? ne nézzenek már hülyének mikor megveszem...
  • htr93
    észrevettem, a kép bal alsó részén van két elsötétülés, nahát az.... az ujjacskám miatt volt:D

még egy kérdés. imádom a fekete fehér rajzokat, ezekben fogok utazni méég sokááig, és gen tényleg volt olyan rész ahova nem szántam semmi fényt. de annyira feketét hogy rajzoljak..festeni nem fogok bele. a filctollak sem teccősek ráadásul azt is nehéz lehet egybeolvasztani a grafittal.
  • JackMeadow
    legyen benne csonfeka ahova egyáltalán nem jut fény, meg csúcsfények az feldobja a dolgot, zsepi meg azé jó ha maszatolásra adod a fejedet mert az ujjacskádon a zsir nem köti meg a grafot
  • JackMeadow
    zsepivel maszatojjá :)
  • Misi az ezredes
    Nem vagyok rajzművész nem is értek hozzá de szerintem kellene a kontúr vonal és egy kicsit az alakokat ki kéne emelni onnan. Mert így elvesznek.
  • Misi az ezredes
    DRIFT csak homályos a kép és azért látszik annak. :/