15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • SMGBAS
    Most nem fogom elmagyarázni mégegyszer, hogy mit hogyan is gondolok, sajnálom ha nem érted. Olvasd el azt amire LSL válaszolt, hátha...
  • Narxis
  • Jano
    Ha tudnál így rajzolni, akkor tetszene.
  • SMGBAS
    Persze, hogy jó. De ha megnézed 20+ órán át csinálta amit fényképgéppel meg lehetett volna oldani pár pillanat alatt. Neki jó érzés, hogy így tud rajzolni én meg örülök neki de nekem ez akkor sem tetszik annyira (:
  • LSL
    Kicsit visszalapoztam, hogy beszólhassak :P persze nem komolyan, de azért aki így tud azért csak jó valamire :) Bár lehet mostanra én is tudnám reprodukálni ilyen szinten
  • epi27
    Sziasztok. Olajpasztellt lehet hajlakkal fixálni?
  • theone91
    Egérrel nem is lehet ilyen outlineokat lezavarni, épp ezért ajánottam a tabletet.
  • SMGBAS
    Tudom, hogy nem a szép vele de egérrel nagyon nem tudok annyira íves vonalakat rajzolni. Azért csak sima pen tool mert a színezést is úgy szoktam, hogy kinagyítom és a 3 vagy5 px vastagságú vonal mellett szép t*kölősen színezem, mert ha a magic cuccal van kijelölve és úgy színezve akkor a körvonal mellett lehet látni egy kis részt ami nem fed be a szín és átlátszik a háttér.

#9989 Ha arra a sárkányra gondolsz aminek a farka az ajtó fölé lóg akkor én azon a pikkelyeket erősíteném egy kicsit, jobban kihangsúlyoznám a füstöt körülötte és a szarvakat. Mást nemnagyon tudok hozzátennji mert a részleteket nemnagyon látni a képen.
  • Looooser
    A kínai sárkány kb 15 munka órám volt, a másik sárkányom az vagy 75-80 munka óra....de valami nekem mé most is hiányzik, csak ezért nincs még lefújva hajlakkal...
  • theone91
    A pen-tool nem a legjobb megoldás az outline-okhoz... Még ha pen-pressure-t használsz akkor sem az igazi.

De nem rossz. Én mindenképp azt ajánlom hogy szerezz be egy tabletet, ha nem is a csúcskategóriából.

• SMGBAS
    De abban a sárkányban nem kis meló van, én meg megcsináltam egy éjszaka/hajnal alatt a kutyát.
    Amúgy nekem is ő ugrott be először róla de nincs sok köze hozzá csak, hogy ugyanannak az emberkének a fejéből pattant ki. (:
  • Looooser
    az én falaimon sem a feszti kör kép van :P
    az újkép, ez mi???? deviáns future trunks????? :D am ez is jó :D:D:D:D
  • SMGBAS
    Azért van egy kis különbség a te 50 méteres és az én 50 centis firkám között xD
    De nemhiszem, hogy rászokok a faldíszítésre. Köszi (:

Ez meg tegnapi. Full pc szal csak az nézze akit az ilyenek is érdekelnek (:
  • Looooser
    ahogy látom nem csak nekem a heppem a falra "firkálás" :D nagyon jó lett tetszik a kivitelezés
  • SMGBAS
    Panel és csak sima festék.
  • Kovács legény
    hát nem kúrtad el mert jó lett, bár nem a kedvenc kutyafajtám:)
    tapéta van a falon vagy glettelt?
  • SMGBAS
    Nem ragaszkodok a temperához egyáltalán de csak ez volt az egyetlen amivel több árnyalatot tudtam csinálni. Amúgy nem tervezem a fal további "díszítését" örülök, hogy ezt nem qrtam el annyira.

#9976 Köszönöm (:
  • Kovács legény
    hát tempera az fos mert vissza lehet oldani vízzel, esetleg falfixel ha lepermetezed megfogja, de jobban jársz ha veszel diszperziós szinezőpasztát és ezentúl azzal fested a falakat, vagy ha ragaszkodsz a temperához akkor csinálj tojástemperát.
  • SMGBAS
    Fogtam az eredeti fényképet arra PS-pal rátettem egy filtert. Utána minden árnyalatot megcsináltam külön layerre. Kettévágtam az így kijött képet utána berácsoztam (mert nemrég valaki itt mondta, hogy nagyításnál vannak a gondok) és két A4-es lapra megrajzoltam felenként. Utána meg sablonnal megfestettem. Itt-ott (ahol a szélénél is van sötét rész pl. bal oldali váll, vagy jobb fül) ott elqrtam. Jah és tempera, sima kisiskolás korból megmaradt.
  • Kovács legény
    noh akkor írd le pontosan, hogy mivel készítetted, ha festék akkor vízbázisú, esetleg diszperziós?
  • Misi az ezredes
    Hajlakk az nem tudom, azt csak a szén és pasztell épekre használom. Azokon tökéletesen véd.
  • theone91
    Ez nagyon jó lett! :]
  • SMGBAS
    Itt a cucc, a lábánál meg a folt amit ennyire sikerült kifakítani...

Amúgy ezt ha pl. hajlakkal lefújom az védi a kenődését? Nagyrésze festék.
  • Misi az ezredes
    Direkt így csináltam. Ezekkel a kerekekkel kicsit futurisztikusabb és jobban megnézi az ember mint egy sima képet

#9973 most egy BMW 325i-t rajzolok azon figyelek az arányokra majd :)
  • SMGBAS
    A motorháztető nagyon párhuzamos a szélvédővel, de kész rajzokra szerintem felesleges ilyen tanácsokat/javaslatokat írni mert ezen már úgyse fogsz javítani, max a következőnél odafigyel az ember.
  • JackMeadow
    az arányokra nagyon figyeljoda :P apró elcsúsások vannak :D
  • Misi az ezredes
    NEW RAJZOM kép minősége pocsék bocsi :S

Nem volt meg rendesen a kép róla így próbáltam kicsit a valóságtól elvonatkoztatni. :D Szerintem sikerült :D

• SMGBAS
    A radír elég sokat leszedett de így is maradt egy folt. Nemhiszem, hogy átfestem az egész falat inkább kéne oda is csinálni valamit xD
  • Kovács legény
    ha fehér a fal akkor kezdésnek radírozd le amit tudsz aztán fesd le fehérrel, de ha festesz akkor min. az egész falat végig kell tolnod, a képet természetesen kikell maszkolni:)
  • theone91
    Akkor itt már a szobafestő topik az illetékes... :D:D:D
  • SMGBAS
    Izéé. NEm a kép van elkenve hanem szutykos vagy nemtudom milyen volt a kezem + a meleg és a képet ahogy csináltam sikerült f*szán összefogdosnom a falat...
    Tennék képet de a telefonom ottmaradt b.nőmnél és a régi meg g*cikicsi, g*ciranda képet csinál. Szal nem a kép van elkenve hanem a fal lett kicsit festékesgrafitostenyérlenyomatoszsíros -.-"
  • Kovács legény
    radirral kezdésnek, aztán jöhet az elkenegetős tologatós ujrarajzolós dolog.
    Aztán meg fixáljad, hogy ne kenődjön, legolcsóbb módja 3 réteg hajlakk
  • theone91
    Papírál is előferdül (ha ugyanarra a problémára gondolunk), én ilyenkor megpróbálom elkenni úgy, hogy ne tűnjön fel (szigórúan papírral zsepigalacsin, stb.), majd újrakontúrozom.
  • SMGBAS
    Falra csináltam egy képet de ahogy fogdostam meg ilyenek kicsit összeqrtam a falat. Nem tudja valaki mivel lehetne megtisztítani úgym hogy a kép ne sérüljön?
  • SMGBAS
    A koh-i-noor szerintem elég jó márka nem csak ceruzákban. (:
  • theone91
    Oké, kössz. Legközelebb az lesz akkor.
  • Loál János #9961
    Hú, azt nem gondoltam volna, hogy ez A2 , köszi az infót.
  • Kovács legény
    hát mondhatni fassság volt
    80ft egy sima koh-i-noor cerka annál jobb nem kell a rajzoláshoz, a gyakorláshoz meg főleg nem, majd ha életed művét szeretnéd megalkotni akkor flancoljál:)
    A lapnál is ugyan így, sima műszaki lap oszt jóvan, szénhez meg barna,szürke csomagolópapír ez pl IKEA-ból ingyen megszerezhető:)
  • theone91
    Mennyi átlagban?

Amúgy ez a Progresso egy nagy grafitrúd, nem grafitbetétes ceruza.
  • Looooser
    csak felesleges pénzkidobás az egyszerű stabilo 6b-s is ugyan azt tudja...