15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
ktomi22 #10237 ha esetleg nem tudsz magyart, segítenél (akár pm ben) hogy hol lelem meg a Villpu összes könyvét, mert csak a The Vilppu Drawing Manual-t találom..többi 9et nem.. :S -
ktomi22 #10236 magyar nyelvűt nem tudsz ajánlani? -
#10235 The Vilppu Drawing Manual-t le lehet lőni torresszel! -
#10234 Thx! Egyelőre maradok akkor a kézi + PS kombónál, bár ez az egeres móka eléggé lefárasztja a csuklóm... :D -
Gabo #10233 Ezzel erősen vitatkoznék! Szerintem még rajzfilmek esetében is kell és hasznos az anatómia. Még manga vagy anime figurák esetében is. Ha nem vízfejű torzszülötteket akarsz készíteni akkor az arányok megtartás szinte kötelező. Persze a stílushoz igazodva az arányokat itt-ott lehet némileg szabadabban kezelni.
Ugyan így a térbeli ábrázolás is fontos. -
Gabo #10232 Régebben már javasoltam itt másoknak is, így neked is csak ajánlani tudom The Vilppu Drawing Manual és ennek a Drawing Animals részét. Szerintem kis keresgéléssel le tudod vadászni valahonnan a netről.
Vilppu tanította annak idején a Disney grafikusait, szóval a könyveit lapozgatni még nyelvtudás híján is több mint hasznos.
Andrew Loomis könyvei szintén hasznosak. A térábrázolással és művészi anatómiával is foglalkozik.
Lehet, hogy egyik sem mai darab, de szerintem vannak dolgok, amik nem évülnek el. -
#10231 A rajzfilmes stílusnál nem elsődleges fontosságú az anatómia. -
#10230 köszönöm, amint elkészül rakom is be ide :) -
ktomi22 #10229 hy
en csak ezt 'valósághű stílusban' tudok rajzolni.. szal 'fotorealisztikus" féleképp...az lenne a kérdésem hogy tudnátok e könyvet ajánlani az ilyen "tom&jerry" stílusra?... (kezdő vagyok... anatómiát nemismerem jól.. mégis néha fasza rajz készül..néha pedig ramaty... na de ezt csak ui-nak szántam :P) -
#10228 Mai (: -
Okaokas #10227 Ez kibaszott jó! Ügyesek -
#10226 hát igen az eléggé elcsúszott az előtte lévő kettőtől -
#10225 A legeslegutolsó lövést már nem kellett volna. -
#10224 Marilyn Monroe paintballal...
-
#10223 Good. :o
A6 is elég. -.-
Nézegess aprón, néha találni újat is olcsón. -
#10222 Igazad van. Ott van még a kettes pont... :D:D:D -
#10221 AZ A5ös az pont hogy fele akkora, mint az A4es. -
#10220 Nekem bejövős!
Tablet:
1, Nem kell olyan nagynak lennie, már az A4-es is lehet felesleges átlag felhasználás mellett.
2, Szerintem a Ceruza + (enyhe) Photoshop kombónál nincs jobb (vagyis amit te is rajzoltál). ;) -
Midas #10219 100k biztos van. -
#10218 Hosszabb kihagyás után újfent firkálgattam egy kicsit, egy általam nagyra becsült festő által inspirálva. Aztán ki akartam színezni, de rájöttem hogy nem adja annyira, meg sok meló is lett volna vele. Uh maradt az, ami. Boccs, a rossz minőségért, mobillal fotózva. Vélemény?
[original] [afterPS] [detail]
Nem tudjátok hol mérnek olcsó Wacom Intuos 4-est, A5 meretben? :) -
dady83 #10217 *mindkét -
dady83 #10216 Jó minkét kép, de az elsőre voksolnék én is.Van hozzá érzéked! -
#10215 ver01
ver02
#10208 Első tetszik (: -
dady83 #10214 Rendben.Nekem homályosnak tűnik, talán a maszatolások miatt.Legközelebb megpróbálom határozottabb tónusokkal rajzolni.Azt is meg kell tanulnom, hogy mikor és hol használjak HB, 2B, 4B, 8B, F ceruzákat, grafitrudakat. -
#10213 Nagyon világos az a baj vele. Használ puhább ceruzákat! -
dady83 #10212 Egy újabb rajzom:
-
#10211 gyönyörű:) -
dady83 #10210 Köszi!Igen, a kis srácos képnél jöttem rá igazából, hogy az ember arcvonásai nem vonalakból, hanem inkább tónusokból és árnyékokból.Tanul az ember.Talán minden rajzom után észreveszek valamit, amin változtatni kellene.:) -
Okaokas #10209 Szija! szerintem nagyon jók a rajzok! Az arányok tök jók,Talán a második képen eltúloztad a kontúrozást! -
dady83 #10208 Sziasztok!
Mivel még teljesen új vagyok az oldalon, szeretnék bemutatkozni.
26 éves, egy két és fél éves kislány apukája vagyok.
Kiskorom óta rajzolgatok, de komolyabban csak pár hónapja.
Szeretném bemutatni pár rajzomat.
Nem profi rajzok, ezért szívesen veszek építő jellegű kritikákat, mivel én is tanulni szeretnék. -
#10207 egy fokkal :D -
#10206 realisztikusabb lenne mint a fotó, mi? ;) -
Okaokas #10205 Ott van a melle ahol kell! Ott van az eredeti kép nézd meg -
#10204 -
JackMeadow #10203 mele az honan nő? -
#10202 hmmm bugatti Veyron.... *álmodozik* -
#10201 akkor egy kicsit az árnyékolással játssz vele hogy tényleg úgy tűnjön, mint ha a hám összeszorítaná a mell tövét -
Okaokas #10200 http://imagerz.com/QEQTXEtvAwIBVVgfEgVR
Itt az eredeti kép! Amúgy már ezt többen megemlítették, pedig tényleg így néz ki! Lehet a csaj ilyen nyomi! Pár dolgot leegyszerűsítettem(Pl. a láncokat kötélre cseréltem meg ilyenek) -
Egyszer régen betettem ide egy paint-ben rajzolt autómat (galériámban még megvan)Ez pedig a következő paint rajzom alapja :)BugattiVeyron.
[sima egérrel - semmi wacom] -
#10198 a melle nem jó... de ez csak az én meglátom... tudom hogy cyber goth bdsm, de akkor sem így áll egy mell ha fel van kötözve (tapasztalat)... de te rajzod ez csak az én véleményem... esetleg megcáfolhatsz ha van referencia képed :)