15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Aquir
    Az eleje szép!:)
  • samsung123
    hi! életem második grafikus pad rajzom...
  • Kovács legény
    ugyan olyan sötét mind, a keménységük más:)
    5H-tól 9B-ig vannak számozva, mindegyikből vegyél
  • Okaokas
    Köszönöm a segítséget!!!!!!!!! Még annyit hogy: Meddig vannak számozva a B-s ceruzák?(melyik a legsötétebb?)
  • LSL
    Itt egy jó videó sorozat, ami segíthet (ha valamennyire értesz angolul) 4.-5. videóban foglalkozik a ceruzák fajtáival.
  • bens
    minél több b-s a ceruza, annál puhább, tehát sötétebben, vastagabban fog. a hb-s az már nagyon kemény, én azt nem is használok.
  • bens
    én kiskoromban jártam rajz szakkörre, aztán kb 15 évig nem rajzoltam és most kezdtem el megint nemrég. sajnos nincs sok időm rá, hetente, kéthetente csinálok egy rajzot.
  • Stigmata
    Páromtól kaptam egy doboz színesceruzát, gondoltam kipróbálom ^^
    A kép fejből ment, a haját tudom hogy több színnel kellett volna.. majd legközelebb :)

Kép.. a scanner eléggé megölte a színeket sajnos...
  • Okaokas
    Dady83: Csak szénnel szoktam rajzolni, de már unom!Érdemes kipróbálni mert tényleg jó de nem lehet vele normálisan kidolgozni a részleteket................én ezért most ki akarom próbálni a tudásomat sima cerkával csak nemtudom milyet vegyek.....azt se tudom mit jelentenek ezek a :h, b, hb meg a számok Segítsetek!!!! Előre is köszönöm
  • Okaokas
    Dolgozz még rajta.............a száját sürgősen javítsd ki vagy az orrát nemtom!!!:D Kitartás, menni fog!
  • chilios
    na még egyszer.

• chilios
    Első komolyabb képem tablettel,photoshop al rajzolok és segítséget/tanácsot szeretnék kérni hogy milyen ecsetbeállításokkal kéne csinálnom stb.. elég amatőr vagyok még.Itt a kép,tónusozás abszolút nem jön össze :)

• dady83
    Köszi Bens!

Próbálok a hibáimból tanulni, remélem minden újabb rajzom jobban sikerül majd.
    Ti mennyi idő után értétek el a mostani rajz tudásotokat?
    Hetente mennyit rajzoltok?

Okaokas: Tetszik, ahogy a szénnel bánsz.Sajnos számomra még ismeretlen az eszköz, de venni fogok egyet.

JackMeadow: Én sem vagyok grafikus, ez alatt inkább a grafittal készített rajzolásra céloztam, a kritikából viszont csak tanulhatok.
  • JackMeadow
    furán is éreztem magam miutan leirtam, részeg voltam bocsi :) éppen a szimpatikus fázisba estem :P
  • bens
    sokkal jobb lett mint a #10342 látszik hogy jobbak az eszközök
  • theone91
    Nem gond, ha ezt a kommentet lementem? :D
  • JackMeadow
    nincs mit én se vagyok profi sőt még csak grafikus sem
  • dady83
    Köszönöm a "bő" kritikát, legközelebb figyelembe veszem....
    Sajnos nem vagyok profi grafikus (3 hónapja kezdtem el az arcportrékat), de igyekszem, hogy tökéletesebbek legyenek a rajzaim.
    Mivel nem használok semmilyen segédeszközt, csupán a szememre hagyatkozom, én így is megvagyok elégedve a rajzzal.
    Tisztában vagyok a saját hibáimmal és sajnos nem tanított meg eddig senki, hogy milyen fogásokkal lehet egy képből a maximumot kihozni, ezért csak a gyakorlásokra hagyatkozva érzem a fejődésem útját.
  • JackMeadow
    eléggé furcsán áll a szája, most éppen harapdálja? mer valahgy nem jön át ha igen, a fölső fogsora nincsen középen, az orra ferde, meg olyan mintha több nézőpontból lenne. Mért van aszájáni lyen keret? olyan mintha fintorogna. A pupillái sztem nagyon kicsik, a szem szivárványhártája v mi az meg nem kerek, az egyik oldalon az álla tök szögletes lasan olyan mint egy fifi álla másikon meg nem. Nekem ez így nagyon szét van esve, nem jű az összhatása.

• Aquir
    van amit nem láttam, jók:)
  • Okaokas
    http://www.youtube.com/watch?v=3B3EnhHq6mE MÁr láttátok mindet csak gondoltam belinkelem, hogy ne legyen akkora csend itt.XD
  • dady83
    :)
    Igen, eredetiben valóban élethűbb, sajnos nem adja ugyan azt a hatást a feltöltött kép.
    A kép amiről másoltam, ott sem láttam sok tónust az arcán, ezért nem is mertem többet rávinni, egyébként én is úgy érzem, hogy több is mehetett volna rá.Meg kell barátkoznom az erősebb vonásokkal.

Okaokas: köszi
  • LSL
    Nem rég láttam egy videót, h mennyit harapdálja az alsó ajkát a csaj, erre tessék :D
    Tudom, hogy a scannelés sokat ront az öszképen, de arcára mehetne még több tónus.
  • hen-tes
  • Okaokas
    Nagyon jó lett!Nemtudok belekötniXD grat
  • theone91
    Tagnapi. Dezső a kaller. :)
  • dady83
    Mai rajzom.
    Kristen Stewart

Eszközök:
    HB, 6B, 8B
    5 óra 10 perc, monopol radír, fültisztító.

• Aquir
    jó lett ez is:)
  • Okaokas
    Kicsit belekókányoltam photoshoppal mer nemtudtam normálisan lefotózni meg észre vettem pár hibát, szóval félig kézi félig ps
  • Okaokas
    http://imagerz.com/QENHWUtvAwICVgpNRwVR Minden napra egy rajz :D
  • Aquir
    szép hangulatos lett
  • Okaokas
    szénnel meg sima hb
  • dady83
    Jól rajzolsz!
    Milyen grafittal nyomod?
  • theone91
    Tetszik, nagyon jó!
  • Okaokas
    http://imagerz.com/QENHWEtvAwICVllKEwVR
  • Okaokas
    Megpróbálok alkotni ma valamit majd felrakom ha kész lesz
  • Gabo
    Volt Trustom, senkinek nem ajánlom. (Kényelmetlen, pontatlan, álltában ment tönkre.) Aiptekről jót még nem hallottam. Geniusokról írták anno, hogy elfogadhatók.
    De aki komolyan gondolja, az csak Wacom. Még a belépő vagy régebbi modelljeik is magasan felette állnak az összes konkurensnek. Összehasonlítva a Graphire4 a Trusttal, ég és föld.

Egyébként nem tudom, ki mennyire követi a Gimp mint PS alternatíva fejlesztését, de már ott is megjelentek a dinamikus ecsetkezelési beállítások. Ki ugyan még nem tudtam próbálni a funkciót, mert mostanában nem jutott idő rajzolgatásra, de ígéretes. Ha lesz tapasztalat megosztom majd veletek.
  • theone91
    Nekem olyan volt. A középszar zászlósa... Rossz az anyagminőség, és maga a hardver is igen labilis (főleg a kábelezés)... Szerintem bojkottálni kéne a világ összes tabletét, és csak a Wacomot fenntartani... :D
  • JackMeadow
    wacomot
  • Looooser
    8-9k-ért már Genius G-pen450-et kapsz, és eddig egész jó vissza jelzéseket kaptam róla,