15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Aquir
    Attól függ hol. Ha egy kémiai elem megjelenés fekete, akkor írják hogy Színe: fekete :)
    Nem pedig azt hogy színtelen:)
  • Willenbrock
    Jó rajz szép részletekkel,a tónusskálát még bővíteni kéne szerintem is ahogy páran javasolták.Képről van amúgy van élő modellről?
  • Kovács legény
    pedig nem az:)
  • sztoncsi
    Azta!
    MS Painttal???
    Bakker azzal a sz@rral, szinte egyenes vonalat sem tudok húzni!
    Ez tetszik!

(csak suttyomban jegyzem meg, ha a kézfeje nem lenne rajta akkor tökéletes lenne de így is GRAT!)
  • Looooser

utolsó rajzom MS Paint (XP)+egér :D
  • sztoncsi
    Tudom, nem is szerettem volna befejezni a rajzot az alkotó helyett, sőt belenyúlni sem szerettem volna, csak azt akartam szemléltetni neki, milyen ha bátrabban meri használni a feketét... (mivel azt írta fél a fekete színtől)

Nyilván azt ő sokkal jobban tudja hogy melyik részeken kell, és hol nem kell hozzá nyúlni!

Mellesleg be lehetne fejezni photoshopban, ha elég profi a felhasználó, olyan a photoshop, mint egy ceruza, vagy festék...

Monalisa Photoshoppal...
  • theone91
    Miért félsz a sötétebb árnyalatoktól? Egy képet nagymértékben a kontraszt teszi fotórealisztikussá. Olyan árnyalatokkal dolgozz a hajakon, mint az orcán. :)

A szemek, száj, orr hihetetlen jó!
  • LSL
    Hát nem is az, mert az a szín, amit két másik színből elő tudsz állítani. A fekete a fény teljes hiánya, a fehér, meg a teljes fény. Vagy ha így tetszik, a fehér az összes szín 1ütt.
  • SMGBAS
    De utaltam mindig is ezt, hogy a fekete meg a feher az nem szin...
  • dady83
    Köszönöm Neked is!
    Megpróbálom a leírtak szerint odafigyelni a következő rajzomnál.
    Igazad van a tónusokkal kapcsolatban, talán azokat a részeket kissé elkapkodtam.
    Még egyszer köszönöm!

zola28:Köszi!
    az eszközök:
    0,5mm 2B, legközelebb többet használom majd
    0,5mm HB, ezt is
    2B, 4B, 6B
  • Nodler
    Eddig csak ilyen képregény szerűségeket rajzoltam, azoknál meg teljesen más árnyékolást kell használni...
  • Nodler
    Valaki mondja már meg hogyan kell élethűen árnyékolni?
    Sok kis vonalat kell szorosan egymás mellé húzgálni változó rányomással, esetleg közben a ceruzák erősségét is kell váltogatni, vagy hogy?
  • LSL
    A 2. sötétítés nem néz ki rosszul, kikéve a szemet, ahol már az eredeti képen is elég sötét.
  • Kovács legény
    már mutatja naszóval:

valóban szépen fejlődsz:)
    az első és orbitális hiba, hogy izületnél soha ne csonkolj, mint most itt a csuklónál.
    kidolgozottságra jelen állapotban a szem és száj kész, a többi még sok tónust és átmenetet igényel. Sok helyre kellenek még sötétek, nyak,áll,haj/arc találkozása stb.
    megint nyálas lett az elkenéstől (de jobb mint a múltkori sokkal. Kemény (3-5H) cerkával finoman menj még rá óvatosan és rakj bele plusz tónusokat. A tónusozás dőlésszögével kövesd az arc formáját, szépen térbe lehet helyezni így.
    A tenyér élhez mindenképpen kell árnyék mert igy szinte felismerhetetlen (nézd meg tükörből a képet és látod majd mire gondolok) a marokhoz nyugodtan rakj be kibafeketét, a agy úgyis kiegészíti amit nem lát a szem.
    Asszem ennyi:)
    Jah mégsem:
    "Az a baj, hogy még mindig félek a sötétebb színektől"
    Ne félj mert ha nem lesz jó radirozol, vagy újra kezded. Ráadásul a fekete nem szin:P
  • hen-tes
    Tegnap én sem vettem észre, pedig a hozzászólást láttam. :D
  • Kovács legény
    nekem nem mutatja a képet:(
  • hen-tes
    Ezzel csak az a gond, hogy a sötét részek még sötétebbek lettek, így sok info elveszett. Egyszerűen nincs befejezve a rajz, még simán rá kell szánni egy fél órát és kész. Ezt nem lehet Photoshopban elfedni.
  • zola28
    Helló!
    Megkérdezhetem, hogy milyen típusú ceruzákat használtál?
    Amúgy nagyon szép a rajz
  • sztoncsi
    Mivel nem tudom mit szóltok ti MŰVÉSZEK ahhoz, hogy belenyúlnak a rajzokba, ráadásul photoshoppal, így csak linkbe rakom be a képeket...
    Kicsit sötétítettem rajtuk, bár nem töltöttem vele sok időt, szinte az automatikus részét használtam a proginak.

Szóval ilyesmi lenne erősebb kontrasztokkal:

kép1

kép2

kép3
  • sztoncsi
    Számomra irigylésre méltó...!
    Nagyon tetszik a rajz!

Igaz én nem tudok rajzolni, de nekem a #10536-hszben leírtak közül, csak a kézvonalai hiányoztak, sőt nekem csak az árnyékban lévő újjak...
    Szerintem ha kép lenne, és nem rajz, akkor az jobban kivehető lenne...

Mindenképpen Gratulálok!
  • dady83
    Köszönöm szépen!
    Az a baj, hogy még mindig félek a sötétebb színektől, pedig én is úgy érzem, hogy meg kell tanulnom kezelni őket!
    Megpróbálok odafigyelni arra, amit írtál, köszi!
  • LSL
    3 hónap alatt annyit fejlődtél, mint én magamtól 3 év alatt. Egyre jobbak a tónusaid, a szeme is gyönyörű. Viszont túl hangsúlyozott. Próbálj még sötétebbre rajzolni az árnyékokat. Pl a tenyerénél, nyakánál, ahol a haj kezdi kitakarni az arcot. Legalább olyan sötétre mint a szemet. Kicsivel több kontúrt adhatnál még a kéz vonalainak, és az arcnak ott az árnyéknál. De a szájat, orrát, szemei kidolgozását irigylem tőled :)
    Volt nemrég, egy House rajz tutorial. Te is próbáld ki, hogy a hajba az árnyékos részeket rotringgal emeld ki. Ezt mondjuk én is megfogadhatnám :)
    Amúgy az egész rajzra kapsz tőlem egy 7/10et. Nagyon szépen fejlődsz.
  • dady83
    Mai rajzom:
    (jöhetnek az építő jellegű kritikák)
  • sztoncsi
  • hen-tes
    Marha jó, megvan a mai program. :D
  • Kovács legény
    otthon megkukkantom majd kiváncsi vagyok:)
  • LSL
    Ez baromi jó! a 30 másodperces váltás durva, de legalább majd leszokok az órákig szöszmötölök apró részleteken hülyeségemről...
  • Nodler
    Ha valaki meg akar tanulni térhatású karaktereket rajzolni minél kevesebb idő alatt azoknak ajánlom eme honlapot:

http://posemaniacs.com/

Pár hét gyakorlás (napi rendszerességgel) ezekből és akárki le tudja majd rajzolni a fejéből kipattant karaktereket...
  • LSL
    Köszönöm, ilyen normális kritákat váram :) Akkor majd javítom a hibákat, most hogy már én is látom miket kell.
  • Kovács legény
    ezt írtam én is:)
  • sztoncsi
    Mivel nem jöttem rá mi zavarja a szememet, így elkezdtem levágni a zavaró részeket...
    Szerintem az arc maga jó, csak amit levágtam róla, a fej hátsó része és a hajzat, el van kicsit fordulva a fejhez képest...

• sztoncsi
    Nekem az arccal inkább olyan az érzésem, mintha az egyik részét kicsit oldalról, a másik részét pedig ehhez képest szemből akarná ábrázolni...
  • Kovács legény
    a háttér hiányzik, de ezt te is írtad:)
    lentről felfelé haladva:
    az ágyék rész szembe van, miközben oldalról kéne látszódnia, de ezt kb egy vonallal lehet javítani a comb irányából.
    A nyak olyan mintha meg lenne nyújtva
    Az arcának a jobb oldala(ahol a heg van) olyan mintha lebénult volna, a járomcsontja nem érezhető
    A koponya kicsi, vagy csak a hja csúszott el, a lényeg, hogy a fejformány dolgozni kell még, a haj meg a szemöldök között meg tuti kicsi a távolság, a fülnél detto ugyan ez a szitu
    tehát csak a koponyát kell megnyújtani hátra és rendezni a viszonyokat.
  • sztoncsi
    Megmondom őszintén, én nem hogy ilyet de még egy sima pálcikaembert sem tudok normálisan lerajzolni!
    Ezért úgy érzem hogy nekem NINCS jogom kritizálni más munkáját!

Amit te is írt áll a jobb kezében kicsit sután áll a fegyver, mert ugye senki nem az ujjai hegyével markolja a fegyvert... ;)
    Amúgy ha így tudnék rajzolni, akkor annak nagyon örülnék!

• Aquir
    már nem, mert ettem.
    egyébként jönnek a hsz.-ok ha jönniük kell :p
    a kép egyébként nem rossz
  • LSL
    ez is valami :)
  • Aquir
    éhes vagyok
  • LSL
    Megint sikerült leállítani a topikot -.-' Ennyire rossz, hogy senki sem mer rá mondani semmit?
  • LSL
    Dehonnem :) Bár addig nem akartam megosztani, amíg nincs háttér, meg nem javítottam ki a jobb kezét, hülyén áll.
  • SMGBAS
    Levél az f*s lett, de zaklatva lettem így gyorsba összedobtam viszont majd valamikor lecserélem értelmesebbre.